Dacă sunteți genul ăla care după ce primește salariul pe card se duce la ATM și-l scoate pe tot pentru că vrea să simtă banii în mână, nu bucata aia de plastic, sunt șanse ca acest articol să nu fie pentru voi. Gen, eu m-aș opri fix aici cu lectura.

Dar dacă sunteți măcar pe aproape de mine, zic c-ați putea să citiți în continuare. Știți, eu visez la ziua când vom ajunge să fim ca Norvegia, țara unde am stat două săptămâni fără să știu cum arată vreo bancnotă sau monedă de-ale lor.

Țara unde am avut un semi-orgasm când am plătit cu cardul la un veceu public aflat literalmente in the middle of the fucking nowhere. Pe o plajă pustie, cea mai apropiată urmă de civilizație se afla la minimum 30 de minute de mers cu mașina, erau șase cabine de wc în care nu puteai să intri decât plătind cu cardul. De fiecare dată când văd pe câte undeva dezbateri cash versus card, mă gândesc cum naiba s-a putut la norvegienii ăia? Și nu numai, că în tot nordul Europei e la fel.

Mă rog, stați ca nu vreau să ne ducem într-o dezbatere cash versus card, că nu ăsta e scopul articolului de azi. Să-i lăsăm pe norvegieni în pace și să ne întoarcem pe plaiurile locuite de vajnicii urmași ai dacilor liberi.

M-am tot gândit pe unde mai plătesc eu cu cash și mi-au venit în minte doar două locuri. Am o frizerie de cartier la fix trei minute de casă, unde mă tunde doamna Leni fix cum își dorește suflețelul meu. N-au POS, dar și dacă ar avea, tot cash aș plăti, că bacșișul la frizer e instituție națională pe aceste plaiuri. Plus că se știe că dacă nu lași, chelești, deci nu prea ai de ales.

Al doilea loc unde mă duc cu cash e la piață, dar aici mă duc de nevoie, nu că-mi face plăcere.

În rest, folosesc card peste tot, oricât mi-am frământat mintea n-am reușit să-mi dau seama dacă mai plătesc pe undeva cu cash.

Și-acum o să vina bomba la care nu vă așteptați, o să vă lovesc atât de tare sub centură c-o să vă aplecați în timp ce citiți asta: eu am fost fix genul ăla care scotea salariul de pe card în ziua în care-l primea.

Nu, nu glumesc absolut deloc. Cum adică să țin banii pe bucata aia de plastic? Nu, frate, eu trebuie să-i văd și să-i pot număra. Dacă vă mai spun și unde țineam economiile o să vă cocoșați de râs, așa că prefer să nu.

Și cică oamenii nu se schimbă. Se schimbă, trebuie doar să-i pui în contextele potrivite, să-i vezi ce se schimbă.

Acestea fiind zise, probabil că nu veți înțelege nici voi, așa cum nu înțeleg nici eu, de ce a trebuit să aștept atâta amar de vreme ca să-mi instalez o aplicație care știe să-mi aducă bani înapoi la cumpărăturile online. Mă rog, în sinea mea știu de ce, doar că mi-e greu să recunosc: de lene, de-aia.

Nu, nu-mi era lene să instalez aplicația, că asta faci cu un singur click, ci lene să fac un pic de research ca să înțeleg cum funcționează și de ce, odată instalată, îmi aduce cash înapoi fără să fac absolut nimic în plus în afară de cumpărăturile pe care oricum le fac.

E ok, până la urmă am aflat, dar nu pentru că mi-aș fi învins eu procrastinarea (asta e o luptă deja pierdută), ci pentru că am delegat sarcina: am rugat-o pe Mara să se intereseze ce și cum. Și s-a interesat atât de temeinic încât și-a instalat aplicația de cashback și-a început să recupereze bani, în timp ce eu încă mai așteptam să aflu ce și cum. Până la urmă s-a milostivit să-mi explice și mie.

Așadar, prieteni, dacă faceți cumpărături online și vă interesează să economisiți câte ceva din banii pe care-i cheltuiți, aveți de făcut un lucru foarte simplu: intrați pe cashclub.ro.

De-aici încolo e foarte simplu. Îți faci cont (gratuit, evident) și începi să primești cashback la fiecare achiziție online.

Moment în care sunt absolut sigur că o să vă întrebați exact ce m-am întrebat și eu: de unde vine cashback-ul ăla? Păi vine de la reducerile pe care CashClub le obține de la magazinele partenere. Când le aduci mulți clienți e normal să obții alte prețuri, așa că o parte dintre reducerile obținute se întoarce la cei care folosesc CashClub. Atât de simplu.

Partea foarte tare este că poți folosi CashClub și de pe mobil și de pe calculator, prin urmare nu contează de pe ce device faci cumpărăturile, cashbak-ul se va întoarce la tine.

Dacă pentru mobil bănuiesc că e clar că trebuie să instalați aplicațiile de Android sau de iOS, pentru desktop e și mai simplu: cu un singur click instalați extensia pentru Chrome.

Cât despre magazinele partenere, sunt multe, prieteni, extrem de multe, Și sunt exact magazinele alea pe care le cam folosim cu toții când vrem să ne cumpărăm chestii. O să vă enumăr doar câteva: Fashiondays, Booking, Sinsay, Dr Max, Somproduct, Lensa, AboutYou, Aliexpress, Epantofi, Decathlon, Sephora, Noriel, Answear, Flanco, Cărturești, Libris, Hervis, Top-Shop, Nichiduta, Avon, Petmart, Farmec, Animax, LC Waikiki, Notino.

N-am cum să vi le las pe toate, că sunt peste 1000 de magazine partenere, dar le găsiți voi pe toate aici. Partea și mai mișto este că la foarte mulți dintre parteneri aveți cupoane și vouchere de reducere exclusive. Când vreți să verificați ce reduceri mai sunt și la care parteneri, trebuie doar să băgați un ochi pe pagina cupoane de reducere.

Recapitulând tot ce-am scris mai sus: îți instalezi CashClub și nu mai ai absolut nimic de făcut în afară de a lăsa aplicația să economisească pentru tine. De-aici încolo, în funcție de magazinul partenere, la fiecare achiziție o să primești cashback între 1% și 30%.

Ce? Strâmbați din nas la procentul ăla de 1%? Păi îi iei, nu-i dai, fără să faci niciun efort pentru asta. Nu știu, poate n-am fost suficient de limpede până acum: dacă vă imaginați că o să vă îmbogățiți folosind CashClub, că or să vă intre banii în conturi de vor da pe-afară, sunteți într-o mică și nevinovată eroare. CashClub este un instrument de economisit. Punct. Pentru îmbogățit n-avem nimic tura asta, poate mai spre vară.

Așa că dacă aveți cumva în cap c-o să vă cumpărați Ferrari sau vilă pe undeva pe lângă Monaco din cashback-ul primit de la CashClub, cred că trebuie să vă recalibrați un pic așteptările. Numa’ zic.

Noi, adică eu cu Mara, ne-am hotărât să facem așa: din șase în șase luni la dăm fetelor ce-am economisit. Ne-am ales fiecare câte un copil (eu pe Maria, ea pe Ioana) și vedem care dintre fete va primi mai mult la final de martie când se duce primul interval de șase luni.

Cu speranța că v-am fost util, atât pentru azi.