Privind la poză, mai mult ca sigur o să vă întrebați „de ce mănâncă ăștia cartofi prăjiți și pizza în Norvegia”?
Well, prieteni, pentru că ne-am cazat într-o zonă în care, pe o rază de măcar 50 de kilometri, există doar un restaurant. Mă rog, e mult spus restaurant, un „ceva” ar fi termenul cât de cât fidel.
Bine că e și ăsta, că la cum stau lucrurile prin zonă, mă așteptam să ne dea sulițe și arcuri la intrare, după care să ne oblige să ne procurăm singuri hrana. Mă și vedeam fugărind urșii polari, ca s-aduc mâncare în familie:
– Pe care-l vrei, iubito? P-ăsta care pare mai tânăr și fraged? Sau mă duc după ăla care șchioapătă?
Da, da, suntem fix în sălbăticie și ne e foame. Iar pizza și fish&chips au fost singurele chestii recognoscibile din meniul scris de mână pe care nu l-a putut dovedi nici google lens. Mi-a apărut mesaj pe ecran „bă, mă lași?”. Cât despre limba engleză, aici este doar la nivelul de concept abstract: au auzit de ea, dar nu le-a confirmat nimeni că există cu adevărat.
Este că în condițiile astea arată beton pizza aia și cartofii prăjiți cu pește?
P.S. Ca să înțelegeți adevăratele dimensiuni ale pizzei: farfuria cu cartofi să știți că nu e farfuriuță din aia mică pentru desert. E ditamai farfuria, din aia normală, pentru fel principal.
Bune ș-alea când arde pe maț. 🤪
Deși la cum arată, parcă renu’ ce linge gheața-n parcare pare mai comestibil.
🤣🤣🤣
Comentariu beton!22
Mihai, e clar că nu știai. Așa cum, dacă intrebi, nu știu cei mai mulți oameni de planeta asta. Care este țara în care se consumă cea mai multă pizza pe cap de locuitor??? Încearcă să faci pariu cu prietenii. Poți să le dai și cotă și tot faci bani buni. Asta pentru că îți spun eu răspunsul. NORVEGIA!!! Să ridice mâna cine știa.
P.S Italia nu e nici măcar pe podium.
Comentariu beton!26
La vreme de secetă e buna și o ploaie cu gheață!
Comentariu beton!13
@MV: n-ai încercat cu google translate? 🤔
Trebuia să stau să scriu fiecare cuvânt. Iar pe unele nici nu reușeam să le citesc.
Pofta bună! Mai bine din astea recognoscibile, ca sa le si mâncați. Am facut eu o data greseala in Belgia sa comand filet americain, fiind sigura pe deplin ca vine un filet de vita la gratar.
Eeeehhh, dragii mosului, superb restaurant și scumpuț pentru Belgia, filetul meu venit cu cartofi prajiti și o chifla dar era… un tartar mai fin tocat, cu mirodenii, etc., nu văzuse deloc focul!
Domnul sot vorbitor fluent de franceza a întrebat dacă asta e ce am comandat, da, era chiar specialitatea casei. Am luat cu vreo 2-3 chifle extra (de s-au crucit chelnerii cred), dar foamea era mare, ca eram de 6 ore pe autostrada.
A doua zi la rudele belgiene seara ne-au servit cartofi prăjiți făcuți în curte și… pam pam filet american. Abia atunci mi-am dat seama ca in restaurantul de deunazi chiar fusese excelent gătit, doamna ruda cumparase de la supermarket si avea gustul in consecință 🤷🏻♀️ Am mâncat multă pâine și ceva cartofi, apă și un pic de carne, dupa ce am pus mirodenii multe, ca na, foamea mare…
Comentariu beton!40
N-arată rău deloc! Știi cum se spune pe la noi: „Dacă nu-i cal, îi bun și măgar”! Pizza cred că e din aia „family” dacă zici că-i așa mare, nu?
Comentariu beton!15
Salut. Ai nimerit „intr – o capcana pentru turisti”. Nu te – ai dus in locurile frecventate de localnici. Sau trebuia sa te cazezi la gazda. Eventual zana care a iesit din apa. Ai grija ca daca reusesti sa vanezi un urs polar sa nu mananci ficatul. Are o concentratie de vitamina A foarte mare si doza aceea provoaca decesul 🙂 (nu e gluma).
Comentariu beton!18
Sa va fie de bine😋
Sper ca nu v-au ramas resturi. Nu de alta dar in salbaticie se foloseste totul si se mananca totul😉
Nu sunt pretențios la mâncare, îmi place peștele, dar sunt curios ce gust are cel din Marea Nordului pentru că am mâncat pește din Mediterană și nu mi-a plăcut.
O tablă de slănină și o brișcă este ce trebuie când pleci la drum lung.
P.S. Crecă meniul zilei era aripioare de focă cu sos de meduze 🙂
Comentariu beton!21
Pai ce să zic, totul arată foarte comestibil 😋😋, iar pizza are o mărime considerabilă, deci nu e nevoie să prindeți renul care v-a tăiat elegant drumul și să-l faceți tocăniță.
Altădată ia să faceți un curs ultrascurt , dar eficace, de limbă străină. 🤪😂
Așa ca o observație secundară, porția aia de cartofi prăjiți mi se pare minusculă, dar la latitudinea aia și la temperaturile alea nema cartofi, csf ncsf.
Să vă fie de bine!👍
Pai ce să zic, totul arată foarte comestibil 😋😋, iar pizza are o mărime considerabilă, deci nu e nevoie să prindeți renul care v-a tăiat elegant drumul și să-l faceți tocăniță.
Altădată ia să faceți un curs ultrascurt , dar eficace, de limbă străină. 🤪😂
Așa ca o observație secundară, porția aia de cartofi prăjiți mi se pare minusculă, dar la latitudinea aia și la temperaturile alea nema cartofi, csf ncsf.
Să vă fie de bine!👍
Dacă nu ai plecat să îi fugărești, înseamnă că distinsa a mâncat și ea câte ceva. Știam eu că ești o inimă mare. (bine, mai mult trup).
Deci… Google translate are niste limite foaaarte strâmte. Plus că, tastatura ta nu stie cu o taiat cu o linie sau cu a cu un cerculeț deasupra. Asa ca, cel mai cinstit e sa iei ceva recognoscibil. Sau… să revii la dieta strictă. Am inteles ca lichenii sunt comestibili.
Comentariu beton!18
Oricât ar fi foamea de mare, dacă auzi de lutefisk nu te băga! E ca și cum ai mânca o meduză.
Să nu zici că nu țam zîs!
Comentariu beton!19
mie mi-a plăcut lutefisk, parcă mâncam jeleu 🤷♀️ din ce am priceput, e mai complicat de obținut. am mâncat la Corner Spiseri, în Honningsvag. soțul a luat friptură de balenă, m-a uimit culoarea roșie a cărnii.
cel mai mult mi-au plăcut limbile de cod, finnbiff, tocana de miel cu varză și cartofi și kjottkaker, un fel de chiftele norvegiene.
Comentariu beton!35
Comentez tarziu si cam off topic. Ca am muncit…
Mihai, pozele tale sunt ireale, sunt asa de frumoase ca mai ca ma faci sa ma gandesc la o vacanta la frig si vant (partenerul meu cred ca face un happy dance pe ascuns😊).
Cata frumusete si ce frumos se completeaza toate acolo.
Ma bucur tare pentru ce vedeti, s aveti zile frumoase.
Aveți grijă! În urmă cu 5 ore, MAE a publicat o atenționare de călătorie privind Norvegia. Uite despre ce e vorba: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/atentionare-de-calatorie-emisa-de-mae-pentru-romanii-care-merg-in-norvegia-coduri-rosu-si-portocaliu-de-furtuni-si-incendii-2455081
0
Cre’ că englejii de la mama lor ar râde de s-ar prăpădi de fișENcipsu norvegian. Aia-i porție de copii. 😋
Adevarat vorbesti! Am luat din Dublin de la ceea ce ziceau ghidurile ca e al doilea cel mai bun fish and chips din oras, peste fara oase din neamul „ray”, era cat farfuria, si alta farfurie alaturi cu un morman de cartofi prajiti. Noroc ca aveam o punga cu fermoar la mine, cina a fost asigurata. Anul trecut am revenit acolo, nu mai aveau peste de ala 😔
afară, după gard, s-au plimbat niște milionari cu carturile pe terenul de golf; în bucătăria casei închiriate (palm desert, habar n-am unde suntem, că nu e gig-ul meu) s-a comis o oală de ciorbă rădăuțeană cu usturoi; mult usturoi; cred că vine mașina de la security deja…
mîine este în plan un grătar, care se va și mînca doar dacă reușesc să înțeleg cum funcționează barbechiuu’ ista pe gaz…; am scris postarea asta nu ca laudă că vezi Doamne un’e-s io ci ca să-l enervez pe @Vasilescu; este ora 21,10 și termometrul de afară a reușit să scadă la 100F (vreo 32 Celsius); că și el se lăfăie la 14 grade…
Comentariu beton!16
Recomand Islanda, eventual zona Westfjords, pentru a duce mai la extrem experientele de genul asta 🙂