O să mă iertați dacă încă sunt un pic defazat și în urmă cu știrile, dar vin după aproape zece zile de semi-detox de tot ce înseamnă media. Și nu pot să spun c-a fost chiar atât de rău, dimpotrivă, m-am simțit mult mai liniștit fără cantitatea imensă de știri „made in Romania” pe care le îngurgitez într-o zi normală.

Așa, revenind, citeam știrea cu femeia aia căreia i-a făcut bărbatu-său cezariană acasă și m-a luat capul.

Voi vă dați seama că omul și-a cumpărat de pe internet ustensilele și tot ce-i trebuia pentru o operație prin cezariană? Nu-mi dau seama cam ce trebuie să ai în cap ca să te poți apuca să cauți bisturie, pense, feșe și ce naiba ți-o mai trebui pentru o intervenție de genul.

Dar ce mă sparge pe mine este că nevastă-sa, mai mult ca sigur, știa ce o așteaptă. Iar aici mintea mea se opintește serios să găsească un scenariu conform căruia căutau împreună bisturie pe net. „Să-l luăm p-ăsta?”. „Nu, dragă, nu vezi ce ieftin e? Precis nu taie cum trebuie. Ia și tu un bisturiu șmecher, nu te zgârci la bani”.

Băi, serios, noaptea minții e puțin spus.

Dar trecând peste partea de aprovizionare cu ustensile, de logistică cum ar veni, am încercat să-mi imaginez momentul în care ăla a început „operația”. Probabil știți cu toții că cezariana e o tăietură în abdomenul și uterul viitoarei mame. Și când zic „tăietură” vă rog să nu vă imaginați o zgârietură pe piele, că e ditamai incizia, omul ăla a trebuit să taie până a ajuns la copil.

Toate astea fără să aibă niciun fel de pregătire medicală, zero cunoștințe. Fără niciun fel de legătură cu domeniul, a băgat relaxat bisturiul în nevastă-sa. Cum se întâmpla oare? Mai tăia, se mai uita dacă mai trebuie? După care mai tăia un pic? Jur, mi s-a strâns sufletul ghem doar încercând să-mi imaginez.

Voi vă vedeți făcând așa ceva? Pentru că eu am inima cât un purice și când le tai ghearele pisicilor, mi-e teamă ca dracu’ să nu nimeresc vreun vas de sânge sau ceva nasol, de să trebuiască să alerg pe la urgențe vet cu mâțele.

Iar ăsta n-a avut nicio problemă să se joace de-a Grey’s Anatomy și de-a medicul chirurg cu nevastă-sa? Mi-l și imaginez cum îi cerea pensă lu’ mă-sa, pentru că da, era și mama „chirurgului” de față la toată operațiunea.

Vaidepln, prieteni.