Hai că vă mai îndulcesc eu ziua asta de luni, s-a întors Întrebarea Zilei.
Așadar, ce alegeți:
👉 Vită la grătar sau porc la grătar?
O să mă iertați, dar pentru mine nu există și varianta „grătar de pui”. Ok, la o adică pot să mănânc, dar nu și dacă am de ales între grătar de pui și orice altceva. Până și o salată de ienupăr, cu rucola și muguri de pin, mi s-ar părea mai apetisantă.
P.S. Fără varianta „ambele”, da?
P.P.S. Sper să apreciați c-am pus întrebarea după ce-ați mâncat de prânz. Sau… să nu-mi spuneți…
sursa foto: freepik.com
Porc, porc…fara dubii:))
PS: Inca nu am mancat pranzul:)))
Ah, n-am vrut… 😛
Vita medium
Vita 🙂
Porc
Porc. Are un gust minunat😋
Ied la gratar !
Tocmai ce mâncam niște kebab de pui,în fapt carne tăiată bucăți,de la lidl…grătar de porc,ceafă, că e mai suculentă,cu o salată sau murături.
Porc. A doua zi, o ceafă de porc gata făcută, pe pâine pufoasă, cu un sos bun, e luuuux!
Bun și proaspăt, evident. 😁
Toate bune și frumoase, până-ți iese acidul uric peste limită și atunci să vezi ce bun e puiul:)). Asta e valabil doar pentru cei ce au curajul să-și facă analizele, of course..
Comentariu beton!23
…până când îți iese colesterolul mare, și trebuie sa ieși la păscut 😁
amu sincer, e vorba aia cu „ingrasa, ilegal sau imoral”!
va zic o vorba care nu stiu daca e din Ardeal sau nu dar tare adevarata-i: „cea mai buna pasare tot porcul e” !
oricum carnea de pui e plina de antibiotice si alti conservanti „naturali”.
revenind la intrebare: porc tata, porc all the way ! mai specific ceafa sau piept marinate frumos decuseara, plus vreo 5-10 mititei d-aia mai mari.
pe bune vita e extraordinara insa e mai pretentioasa la gatit si mult mai scumpa.
plus ca suntem romani si traditia e sa tai porcul de ignat nu vitelul sau gaina !
Io am probleme dastea si mi au spus mai multi medici sa ma feresc FIX de pui dar am liber la restu.
Ca sa raspund:pastrama de oaie la gratar dar cum nu exista varianta atunci porc si nu s fan pui dar ceva aripioare marinate chiar merg.
Vita, fara discutii! 😉
Vită, fără dubii ! Nici o ceafă de porc îngălată și grasă nu se comparăncu finețea, aroma și textura unel felii groase de vrăbioară, friptă nu mai mult de trei minute și jumătate pe fiecare parte, cu mijlocul roz și suculent, pe care pui unt, cât un bob de mazăre !!! 🤩
Și pastrama de oaie la grătar e divină, dar acolo deja vorbim de artă !… 🙄
Vită. Este numero uno în preferințe.
Daca Tre sa imi fac singur, porc. Daca e cineva care o face si stie cum, de la taiat la marinat etc, clar vita.
As zice VITA, all day long.
Dar … pentru un Boston steak ca „la carte”, nu stiu ce sa zic. Sau un piept de rata la gratar …
Ne-ai dat greu!
Ramane castigatoare VITA!
pfff, asta e simpla! Nu pot manca gras, așa că aleg pe cea cu mai puțină grăsime vizibilă. Daca nu se departajează aici, pe cea care e mai frageda fara sa fie cruda/în sânge/etc. Daca nici aici… Care e făcută cu condimente mai interesante. Daca nici aici… Iau frigărui de pui cu legume la gratar 😁. De fapt asta am vrut din prima, dar daca n am avut voie…
Aș fi ales pui. Dar dacă zici că nu avem în meniu, atunci aleg fără discuții porcul. Nu pot să suport vita de nicio culoare.
Vita.
Porc.
Vita doar pe piatră încinsă.
Off … N-am luat pranzul încă dar urmează imediat.
Sincer, până acum în existența mea pe acest pământ n-am mâncat un grătar de vită bun, cu toate că îmi place carnea de vită.
Momentan aleg porcul.🤷
La grătar porc….la tigaie cu putin unt și mirodenii vită.
Vită!
Vita
Cea mai buna leguma..purcelul!
la gratar porc, evident, la tigaie..vita, pff…amator
-doua inghetate, va rog!
-mari sau mici?
-aveti mici?
-da
-atunci 5 mici si 2 beri!
Comentariu beton!34
Vită.
Porc !
Cea mai buna leguma, porcul! 🙂
Vita este la putere.
Vită.
Bineinteles ca ceafa de porc la gratar!
Vită.
Vită it is. Și la ce foame am acum, aș mânca și pe mama, numai să mănânc.
Fara ezitare,porc!
Vita si aici 🙂
N-aș fi crezut că atâția preferă vita!
Eu rămân la ceafa de porc.
Cât despre pui, Mihai, te înțeleg perfect!
Chiar acum mănânc, șunculiță țărănească și slăninuță ;-).
Fără dubii, ceafă de porc. Deși îmi place mai mult la cuptor, decât la grătar. Cu salată de acrituri de toate felurile.
Azi a fost ușor: vită, fără nicio ezitare.
Porcul nu-mi place decât în mezeluri.
Purceeeel…
La 13.30 e masa de prînz, varză cu ceva afumătură
Vita!
Ce bine ca am avut de recuperat articolele din weekend si am ajuns la intrebarea asta dupa ce am mancat 🙂
Dacă ar fi pe alese din mai multe tipuri de cărnuri uzuale, între porc, vită, pui sau pește la grătar, eu aș alege peștele. Apoi puiul. Între porc și vită n-am o preferință clară. Dar cum vită la grătar n-am mâncat niciodată (sau nu țin eu minte), în condițiile prezentate, na, vită să fie.
Cred că pe nemâncate am voie să zic ambele, nu? Ambele + puiul, dacă tot nu-l mănânci. Rotisat. Mulțumesc.
Altfel sunt în team porc :))
Să vă povestesc…Se făcea că in trecutul apropiat, adică sâmbată, am dat cu subsemnatul pe la o sfeștanie. Gazdele, oameni gospodari, ne-au omenit cu ce aveau mai bun. Ce credeți ca a aterizat pe toate farfuriile? Daaa, niște șuncă, din aia făcută in casă, fiartă in zeamă de varză si apoi usturoiată, cu șorici moale si cu strat de cărniță, si presarată cu boia cât sa fie rumena ca obrăjiorii de bebeluș! Nu știu cum se face că și când a venit rândul grătarului, ceva ne-a luat de nas de ne-a ridicat de la masa. Da, da, pe gratar sfâraiau voioase niste bucati de suncă cât podul palmei, subtirele de un cm si crestate des…toată lumea a votat pentru! Nici nu mai spun nimic, că deja incepu să-mi curgă saliva din gură…
Piept de porc: rumen, crocant, o aroganță!
O vita facuta bine!
Vită făcută bine făcută în felii subțiri, fragede
nope. Aia nu e o vita facuta bine
vita, oricand.
am mancat, dar din cauza pozei puse de tine, mi s’a facut foame iar…
Dintre cele 2, merg pe porc pentru ca il cunosc mai bine. Nu cred ca am mancat gratar de vita, dar as incerca. Daca tot ai starnit papilele, o pastrama de oaie facuta de tata intra oricand…
Hai ca merg sa aduc mopul sa strang balele.
Vită,Black Angus maturată 28 de zile.
Doar dacă nu ai sporu casei furat sau legat 🙂
Vita! Am mâncat un rib-eye sămptămâna trecută …. încă mi-a rămas gândul la steak-ul ăla!
Porc la grătar, fără discuție.
Acu’ 3 zile am mâncat vită la grătar făcută „medium rare”. Prefer carnea „macră”, nu „marmorată”, deși asta am înțeles că ar fi fița zilei, Wagyu fiind „dumnezeul” cărnii „marmorate” de vită.
Auzi? Tu mail-ul ți-l citești vreodată?
Numai când îl lasă asistenta creață 🤣🤣🤣🤣
Sorry, B0$$, da’ m-o băgat frate-miu-n pită la zidărie. Musai să-l ajut să facă gardul din față. Și dementu’-ncepe cu noaptea-n cap, că, cică, atunci are spor, ‘che-m-aș-n sporu’ lui matinal. 🤣🤣🤣
V-am lăsat, că-mi duc nepoții la fotbal la antrenament. 😎
Poftă bună la tătă lumea. 🥩
Deci orice facem tot la spor ajungem. 💪
Da, da! Sporu’ mamii lui… 🤣🤣🤣
Vita, da’ marinata cum trebuie.
Porc.
Gustos si mai sanatos decat vita!
Grecii si spaniolii, desi nu sunt virtuosii gastronomiei europene, stiu ei ce stiu! 😉
As fi zis porc…până acum ceva timp.
Multi (la fel ca mine) apreciaza carnea de porc pentru ca e suculenta, se preteaza bine la gratar, datorita grasimii care nu o lasa sa se usuce. Carnea de vită e mai greu de făcut, dar dacă iti iese, aia e…manânci si aplauzi. Si o cauti apoi disperat prin retete sau restaurante, sperând să o nimerești încă o dată pe aia care te-a cucerit 🥰 Asa ca…un vot pentru vită
Vita, all in, da’ sa fie bucăți bune, marmorate.
Mai nou în ultimii ani, vită clar !
În zile pare = porc, în zile impare =vită
Vita, rib-eye
well, dacă e musai să fie grătar, atunci probabil vită. dacă nu, atunci răspunsul e clar: niciuna. grătarul este o modalitate barbară pentru a pregăti carnea.
Avand in vedere ca cea mai buna pasare e porcul, raspund: porc!
Porc, clar, ca sura noastra de stepa e tare ca talpa. Trage si la plug, trebuie sa dea si nu stiu cati litri de lapte pe zi, cum naiba sa mai fie si buna de mancat?
La grătar doar porc. Ceafă sau gușă.
Vita! Marinată in ulei de măsline cu vin alb si condimente.
Vita, fācutā de cine stie cum s-o facā. Mie din 5 ocazii, îmi iese o datā, deci nu mai fac. Doar la restaurant. Puiul îl urāsc din toatā fiinta, la câte diete l-am tot mäncat:)
„O să mă iertați, dar pentru mine nu există și varianta „grătar de pui”.”
Face unchiul meu niste gratare de pui si de peste de-ti lingi degetele. Nu a spus niciodata clar care este reteta lui insa in primul rand isi alege foarte atent carnea si apoi are si condimentele lui speciale.
Ambele. Dar dacă pot lua doar una, de cele mai.multe ori ar fi porc, vita doar dacă e gătită de cineva priceput și carbea de calitate.
Porc
porcu e clar mai simplu de pacalit la gratar. Mai ales ceafa, iti trebuie maxim de talent sa il strici
Vita, sa iasa buna, tre sa fie scumpa. Daca nu e scumpa te risti major
Porc, clar. Pancetta, de la greci, mai exact. N am nimic cu vita in sine darnu se compara. Recunosc, eu mananc ca sa traiesc, nu invers, dar am dezvoltat pretentii cu varsta…
Porc, că nu mănânc vită. Și ăla rar.
Grătar de porc. Vita doar la cuptor.
Vita. Rib-eye, black angus maturată.
Hai ca de data asta ne-ai dat simplu, ti-a fost mila de noi sa ne tot pui in dificultate, este?
Porc la gratar, porc la cuptor, porc in ciorba, ce sa mai porc mereu 😅
Porc. Încă nu mi-a făcut nimeni un grătar mișto de vită, așa că rămân la ce știu.
Merg și niște pulpe de pui de țară, da’ fragezi, din vara asta, făcute de tata, stropiți cu mujdei în timp ce sfârâie pe grătar.
Porc; fara indoiala porc. Ceafa-n sange sau medium si cartofi prajiti in untura. In plus, la asa meniu musai niste mujdei de usturoi.
Văd că nimeni nu bălește după ciolan cu fasole. Mi-e dor de popasul de la Boița. Numai acolo am mâncat ciolan adevărat, cu repect pentru client.
Altfel mănânc oriunde coaste, facă nu au rămân pe bere.
@MV. E drept că eu sunt mai BBC, (born bfore the computers) dar tot nu mă lămuresc de ce bifele astea de mai jos nu funcționează in cazul meu
Cred că până săptămâna trecută aș fi zis porc și-n sculare și-n culcare. Totuși, săptămâna trecută, am ieșit la un restaurant, pe aici pe unde sunt și cum porc nu prea se mănâncă numai bine că m-am pricopsit cu o friptură de vită.
Mă nene când am luat prima bucățică, papilele gustative s-au dat peste cap de 3 ori, ochii se mișcau ca la aparate, îngerii cântau la harpe în jurul meu… și Megan Fox dansa în jurul meu, am rămas cu gura căscată la propriu…
Deci, în concluzie, dacă aș avea de ales între porc și acea friptană de vită – aș merge pe vită, altfel porc all the way!
Vită-fără discuții…
Aleg porcul, iar asta pentru că nu am experimentat altceva.
Ar trebui ca în curând să încerc și vita, sunt curios dacă îmi va schimba gândirea. Așadar, lăsați editarea comentariului activă măcar câteva zile, să mă pot răzgândi. :))
Porc, de preferinta iberic. 😊 Eu recuperez azi articolele de ieri si n-am mancat inca… dar ma consolez ca peste o saptamana ajung iar la Sevilla si ma delectez acolo cu de toate!
Vita, musai rare sau cel mult medium-rare. Dupa ce e luata de pe gratar un cubulet de unt cu verdeturi pus deasupra si lasata 10 minute la odihnit, cat se topeste untul si intra in fibra carnii.
Dupa care insotim treaba asta cu niste cartofi natur sau niste piure de morcov…
Cam porc, dar nu pentru că nu-mi place vita, ci pentru că nu știu s-o fac. Știu știu, o pui pe grătar și se face singură. Ete că nu prea se face, in sensul că nu iese chiar ok. Dar o să mai încerc, când fac doar pentru mine, să nu mă fac de râs. În rest, și mie îmi vine să-mi bag plua când aud „ia și niște pui…pulpe, ceva, că lu’ X nu-i place ceafa de porc”. Păi lasă că-i dau pui de la mine din ciorbă!