Am citit cândva o povestire SF în care era vorba despre niște unii, niște oameni, care nu simțeau durerea. Deloc, gen. Lucrurile se desfășurau la modul că, seara când veneau copiii acasă, maică-sa începea să-i inventarieze. Întâi pe ei, să vadă dacă s-au întors toți, după care membrele și organele. Să vadă dacă le sunt întregi mâinile, picioarele, urechile, și în general toate părțile corpului. Că, na, dacă ăia micii nu simțeau niciun fel de durere, făceau ce le trăsnea lor prin cap, poate li se părea amuzant să se azvârle într-o prăpastie, de exemplu. Și-au rupt o mână, aia e, se repară ea la loc.

Ei, altceva nu mai țin minte din povestirea asta și nu trag nici mari speranțe să descopăr pe cineva care știe (de câte ori să meargă și ulciorul ăla la apă), dar, plecând de la ea, mi-a venit altă idee. Și anume să vă întreb pe voi ce-ați alege, dacă ați putea să alegeți, dintre următoarele:

👉 Să nu mai simțiți niciodată durerea

👉 Să nu mai simțiți niciodată frigul

👉 Să nu mai simțiți niciodată căldura

👉 Să nu mai simțiți niciodată vreo suferință de ordin mental. Gen, să nu mai poți să fii trist, să nu te mai doară când pierzi pe cineva, să nu mai suferi din dragoste, din astea, ați înțeles voi.

Acum să vă văd, că eu unul știu exact ce-aș alege: să nu mai simt frigul. Serios, nu fac mișto, dacă aș putea să aleg să nu mai simt frigul, n-aș sta nicio clipă pe gânduri, m-aș băga în secunda doi. Vă dați seama, să mă pot duce iarna, arogant, doar în tricou cu mânecă scurtă până la mega. Sau să ies să dau zăpada de pe mașină, în pantaloni scurți, la bustul gol. Mă rog, asta doar dacă nu e Buhnici prin zonă să arate cu degetul spre burta mea abdomenul meu insuficient lucrat.

Bine, vorbesc despre ierni din ălea adevărate, nu despre ce-am avut anul trecut. Că iarna trecută m-aș fi putut duce la mega în tricou cu mânecă scurtă, fără să am nevoie să nu mai simt frigul. Dacă strângeam un picuț din fund și măream nițeluș pasul, reușeam fără probleme să fac efortul ăsta.

Nu, prieteni, eu mă refer la ierni din alea când sunt minus cinșpe grade afară, dar se simt ca minus treizeci din cauza viscolului. Iar eu să ies liniștit la o țigară, la bustul gol, ca să nu ud tricoul de zăpadă. 😊

Dar acum să revenim la voi, că sunt extrem de curios ce-ați alege. Atenție! Aveți voie la o singură opțiune dintre cele patru, nu puteți alege două sau mai multe, că nu suntem la testele grilă de la bac.