M-am uitat la discursul lui Zelenski în fața Parlamentului. N-am ce să comentez despre asta, omul și-a spus ofurile și necazurile, că ce naiba să și spună când țara lui e invadată de rușii care comit atrocități peste atrocități și crime de război?

Altceva voiam să spun. Mi-a crapat obrazul de rușine când am văzut că transmisia are probleme. Cum, frate, cum? După doi ani de școală online, până și un învățător de țară ar fi fost în stare să se descurce la un nivel tehnic acceptabil. N-a fost cazul și în Parlament. Ne lăudăm că suntem Mecca internetului european, că avem crema it-știlor de pe continent, dar nu suntem în stare să accesăm un link de zoom sau de ce ce plm o fi fost link-ul ăla. Jenant, absolut jenant.

Și încă ceva. Bănene, neamul ăsta e blestemat să nu poată scăpa de conducătorii care nu pot vorbi decât în limbaj de lemn. I-am ascultat pe Câțu, Ciolacu și Ciucă, înainte și după ce-a vorbit Zelenski. Efectiv nu aveai cum să-i asculți. Limbaj bolovănos și împiedicat, au vorbit mult și fără să spună absolut nimic, și-au mai făcut și greșeli gramaticale peste greșeli gramaticale. Cîțu mai puțin, dar Ciolacu și Ciucă s-au întrecut în ele.

Băi, vă jur, parcă suntem blestemați să ne conducă numai oameni d-ăștia care vorbesc de parcă au terminat școala la fără frecvență. Trezit din somn, la patru dimineață, fără să am niciun pic de exercițiu pe scris discursuri publice, și le scriam pe toate mai bine decât ce-au citit ăștia trei în Parlament. Jenant, absolut jenant.

Despre modul halucinant în care s-a prezentat traducerea nici măcar nu mai am ce să zic. Vă jur că m-am gândit c-o să se întâmple așa ceva și mi-am dorit să vorbească Zelenski în engleză. N-a vorbit.

‘Te-n dinți, viață!