Pe lângă oamenii ăia care cred că a fost planul elitelor să ne mierlească cu un virus conceput la chiuveta masoneriei, mai sunt și ăia de care mă ciocnesc eu și care cred că un om care are un 48 de ani nu mai poate merge pe stradă cu căști în care să asculte muzică.

Este pentru copii, boss, aaaa asculți și rock, grimasă, am ascultat și eu în tinerețe, dar ne maturizăm și noi, știi cum este.

Sincer, habar nu am cum este, am observat însă ca trecând de 45 de veri am revenit la muzica extremă, cu deosebită plăcere, chiar, am încercat să îmi explic de ce, nu am găsit niciun răspuns așa că îi dau talpă înainte.

➡️ Kissin Dynamite – Not the end of the road – 2022 / 3,5/ 5

Pe băieții ăștia, nemți de felul lor, i-am prezentat cu un alt album, înainte să se nască lista, când mă băgam în seamă prin comentarii.

Albumul ăsta are chestiile bune dar și alea rele ale hair metalul din anii ’80. Una peste alta o muzică pe care poți șterge chestii albe de pe mobilă, găti o tocăniță la foc molcom, apucat, consensual bineînțeles, femeia iubită de diferite părți ale corpului dumneaei.

Dă-i play AICI

➡️ Saxon – Carpe Diem – 2022 /3,7/5

Acești domni cântă de prin 1977, fac parte din NWOHB împreună cu Motorhead, oh yeah, Maiden, Venom și par că nu au de gând să se pensioneze.

Sunt fascinat de artiștii care țin pedala jos, la podea, de-a lungul carierei și au aceeași poftă de muzică ca acum 40 de ani.

Dă-i play AICI

➡️ Vicious Knights – Alteration Through Possession – 2022 /3,5/5

Un album de thrash, aproape clasic aș spune, cu riffs care te lovesc în inimă, cu o voce rea și cu un intro pe care nu îl înțeleg și îl consider pierdere de vreme. În timp ce ascultam intro-ul de 30 de secunde deja mă gândeam, ok, altă panaramă, poate cu următorii mă mai clătesc în urechi. Următoarele cântece nu au făcut altceva decât să îmi bată obrazul.

Dă-i play AICI

➡️ Vorga – Striving toward Oblivion – 2022 /4/5

Debut, space/melodic black metal, șah mat. Cam la asta se rezumă ce au scos nemții. Nu știu cine sunt, nici nu am făcut săpături dar sper că nu au de gând să se oprească. Este una dintre acele trupe care la debut nu iau prizonieri. Băieții ăștia sunt arma anti-manele.

Dă-i play AICI

➡️ Lost Symphony – Chapter III – 2021 /4/5

Ca invitați Marty Friedman, ex Megadeth, Skolnick, Testament, Shaw, Cradle of Filfth și aș putea înceta să mai consum cuvinte.

Doar luați-vă o cafea, un coniac bun sau un ceai aromat, papucii ăia comozi și lăsați-vă purtați de muzică. O să fie o călătorie a naibii de mișto.

Dă-i play AICI

➡️ Rollo Tomassi – Where myth becomes memory – 2022 /4/5

Sincer, habar nu aveam că grupul ăsta există și o fac, se pare din 2005, mi-a apărut de undeva în feed și am zis să îi dau o șansă. Băi este un rock/non/nu metal album care m-a pus în fund și nu mi-a părut rău de niciun minut pe care l-am petrecut cu muzica lor.

Dă-i play AICI

➡️ Dawn of Solace – Flames of perdition – 2022 /4/5

Un proiect de suflet al unui nene Tuomas, un finlandez cu mult talent, nu știu cum naiba în nordul Europei este a mai mare îngrămădeală de rockeri pe ren pătrat.

Sună bine tare ce se aude pe album, are de toate și curge frumos. Ascultați cu încredere, o să o faceți și a doua oară.

Dă-i play AICI

➡️ Altered Aeon – Dispiritism – 2022 /4/5

Ăștia au fost foarte nehotărâți de felul lor, s-au adunat prin 2003 și apoi au dat puțin din instrumente pe unde au putut, poate i-a supărat vreun primar  că și-au luat jucăriile și au plecat unde au văzut cu ochii. Se pare că vedeau foarte departe că până în 2022 nu au mai dat ochii unul cu altul. Cu albumul ăsta de debut au recuperat tot.

Thrash old school, cu tot ce îi trebuie, nu lipsește absolut nimic care să vă facă să dați din cervicale.

Dă-i play AICI

➡️ Battle Beast – Circus of Doom – 2022/3,5/5

Ascultasem albumul, apoi Krossfire m-a tot împuns să îl ascult, am tăcut ca mortul în păpușoi pentru că mi-a fost greu, și îmi este greu să recunosc că este un album pe cinste.

Nu este vreo capodoperă dar este un album al naibii de bun, extrem de catchy, mult peste media genului.

Dă-i play AICI

Pentru data viitoare, am primit temă de la o doamnă și o să îndes pe listă unele dintre recomandările domniei sale.

Mă înclin și vă salut din inimă! Aveți grijă de voi și de ai voștri!

Nu uitați de constănțenii de la Grinder și îmi puteți scrie fără nici o jenă la [email protected].