Nu, că trebuie sa vă zic asta. Fetele au pictat ceva ieri, nu se știe exact ce, cert e c-au pictat.

Doar că, la câteva ore după ce operațiunea „opera de artă” deja se încheiase cu succes (cred), a trecut una dintre ele pe lângă mine (Ioana, gen) și-am constatat, așa la o privire superficială, că are pete de vopsea (sau acuarelă, v-am zis că nu știu exact ce-au pictat) pe picioare, pe antebrațe, pe palme, pe gât, practic peste tot pe unde există vreo bucățică de piele neacoperită de haine (nu că hainele ar fi mai nepătate, dar orișcât).

Prin urmare, plin de cele mai bune intenții o opresc și-i arăt cu degetul două pete alese la întâmplare:

– Tu te uiți la tine în ce hal ești? Ai pictat cu tot corpul?

Se uită la cele două pete mari, argintii (v-am zis că nu știu ce-au pictat), de pe antebrațul drept și dă filozofic din cap:

– Ai impresia că Picasso rămânea curat după ce picta?

Chestie la care eu n-am mai avut ce să răspund. Mă rog, nu același lucru s-a întâmplat și când a observat distinsa lor mamă petele alea. Se pare ca pe ea n-a impresionat-o deloc că și Picasso se murdărea de vopsea din cap până în picioare.

Și cu asta, vă urez să aveți o zi mirobolantă, fără pete.

Iar în caz că vă e prea cald și nu știți cum să vă răcoriți, fără să mai ieșiți din casă, nu uitați că aveți eMAG-ul la un click distanță, chiar si pentru băuturile răcoritoare care ne fac vipia asta mai ușoară.

Apropo, la mine nu există să rămân fără Pepsi Max în casă (ăla cu etichetă neagră, fără zahăr). Orice ar fi, orice s-ar întâmpla, am în permanență un bax de șase sticle la 1,25. Voi ce beți când vă e sete și nu sunteți în situația de a putea rade scurt una-două beri?

Ah, încă ceva, ca să nu ziceți că n-ați știut, Am să apreciez extrem de tare dacă nu mă frecați la cap cu „sănătatea” și alte lozinci moralizatoare. Am băut Pepsi și Coca-Cola (și altele de același gen) toată viața asta. Și-o să beau în continuare, că ăsta sunt și asta-mi place să fac. Așa că dacă sunteți pe genul care bea doar apă pură de izvor, vă felicit, sunteți extrem de tari, dar nu veniți aici cu sfaturi nesolicitate, că știu și singur ce am de făcut.