Nu știu cum funcționați voi, dar pe mine mă mai apucă din când în când să mă gândesc ce s-a schimbat în viața mea sau cât de mult m-am schimbat eu în decursul vremii. De obicei, mă trigger-uiesc de pe la vreo poză veche, peste care dau accidental, sau când mă întâlnesc cu vreun amic cu care nu m-am mai văzut de mult tare.

De data asta m-am activat de la o discuție despre intrarea României în UE, în 2007, intrare fără de care, s-ar fi putut ca viețile noastre, ale tuturor, să fi avut o cu totul altă turnură. După care mi-am dat seama că tot 2007 a fost de fapt anul în care practic mi s-a schimbat complet viața.

Eram un tip blazat, dependent de jocurile pe calculator. Mă rog, nu jocuri”, ci „joc”, că nu jucam decât unul singur: fifa. Dar doar asta făceam, ziua mergeam la muncă și seara/noaptea jucam fifa online. Așa curgea toată viața mea, așteptând să vină vineri seara ca să mă pun pe consolă si să nu mă mai dau jos până duminică târziu în noapte.

Dar asta nu e tot, că întotdeauna se poate mai rău. Aveam un job călduț care mă ajuta să supraviețuiesc, dar cam atât, și niciun fel de ambiție personală. Iar asta se putea constata cu ochiul liber din proporțiile pe care ajunsesem le am. Practic, eram un mastodont, la aproape 120 de kilograme, care doar mânca și se juca fifa. Sună extrem de promițător, nu?

Nu-mi dau seama care a fost exact declicul, cert este că într-o bună zi mi-am zis „așa nu se mai poate”. Dar cel mai important este că am și trecut de la nivelul de „zis” la ăla de a și face. Și-am făcut. Și șase luni mai târziu ajungeam la o greutate care să-mi permită să mă văd cu alți ochi de fiecare dată când mă uitam în oglindă.

De-aia am zis mai sus că 2007 este anul care mi-a schimbat complet viața. Atunci am fost pregătit să înțeleg că pentru a reuși ceva, trebuie mai întâi să-ți propui acel ceva, după care să faci tot ce ține de tine ca să ajungi la rezultatul pe care ți-l dorești. Că e bine să ai visuri și ambiții, dar e și mai bine să nu rămâi doar la nivelul în care le ai, ci să ți le și îndeplinești.

Exact pe același principiu, un pic mai încolo, am reușit să scap și de adicția de fifa: m-am ridicat într-o zi de la consolă și nu m-am mai așezat niciodată înapoi. Cum fix pe același principiu, mi-am transformat și hobby-ul în job: mi-am propus să trăiesc din scris și să fac tot ce ține de mine ca să reușesc asta. Bine, asta s-a întâmplat câțiva ani mai încolo, dar totul a început în acel an 2007, an în care mi-am dat seama că dacă îți dorești neapărat ceva, trebuie să faci tot ce ține de tine ca să reușești.

Am făcut această introducere, pentru a vă provoca să-mi spuneți ce ambiții, visuri sau dorințe aveați voi acum 14 ani. Dacă aveați, desigur. Iar dacă aveați, ați reușit să vi le îndepliniți? Dacă nu pe toate, măcar una sau două. V-ați schimbat în ăștia 14 ani? Dacă da, în ce fel?

Articolul de astăzi este scris în parteneriat cu Sameday. Înființată exact acum 14 ani, în 2007, Sameday m-a provocat să vorbesc despre ambițiile mele pe care am reușit să mi le îndeplinesc. M-a provocat să facem aici, când își aniversează ce 14 ani de viață, un adevărat #BuletinDeAmbiții.

Dar până mi le ziceți voi pe ale voastre, o să vi le las aici pe cele reușite de Sameday:

➡️ Peste 3.500 de angajați și parteneri

➡️ Extinderea companiei în Ungaria

➡️ Peste 1.300 lockere easybox în România și Ungaria

➡️ Inovație permanentă în tehnologie, pentru a îmbunătăți constant experiența consumatorului. După evaluările KPMG, Sameday este brandul cu cea mai mare creștere a Consumer Experience-ului în 2020.

Le urez să nu se oprească aici, c-avem nevoie de servicii de curierat moderne și bine puse la punct.

Și-acum, să vă aud poveștile despre ce-ați făcut în ultimii 14 ani. Glumesc, mi-aș dori doar să-mi povestiți măcar despre o ambiție pe care o aveați cu 14 ani în urmă și-ați reușit să v-o îndepliniți.

P.S. Poate n-o să vă vină să credeți, dar băiatul ăsta din poza de mai jos sunt eu, cu 14 ani în urmă.