Într-o Românie în care recentele rezultate la testele PISA ne-au dezvăluit un procent al analfabetismului funcțional de 44%, este important să investim și în profesori, mai ales în cei din mediile defavorizate.

Dar mai important decât „o să facem”, „o să dregem”, „o să investim” este să facem, să dregem și să investim ACUM, în prezent, adică să începem de undeva, că în nădejdea lui „o să”, o să rămânem fix cum suntem acum, dacă nu și mai rău.

În acest sens, cei de la Telekom au o campanie interesantă menită să susțină educația în mediile defavorizate. Astfel, pentru fiecare abonament încheiat pe 24 de luni cu smartphone inclus, cei de la Telekom redirecționează 1 euro către programul Teach for Romania.

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, parte din rețeaua globală Teach for All, care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din mediile defavorizate sau vulnerabile.

Printre altele, candidații sunt evaluați în funcție de performanța academică, implicarea în activități extracurriculare, potențialul de leadership demonstrat, motivație și dedicare pentru a preda, perseverența și gândire critică.

Chestie care nu sună rău deloc și merită să fie promovată, să mai afle lumea că, printr-un un simplu abonament la Telekom, poți ajuta deopotrivă și profesorii și copiii.