Înainte să citiţi cele ce urmează, vreau să vă spun o chestie. Scriu rar despre filme sau seriale. Cu filmele e clar, o fac doar dacă producţia respectivă mi-a plăcut foarte mult sau, dimpotrivă, a fost extrem de slabă. La seriale este şi mai complicat, pentru că mă „prind” foarte greu. Trebuie să fie unul al naibii de bun ca să hotărăsc că-mi pot pierde nişte ore să mă uit la el. Cam astea sunt motivele pentru care puteţi să luaţi în serios când constataţi că am scris pe blog despre aşa ceva.

Am fost ieri să văd avanpremierea noului serial „Vinil”, producţie originală HBO. Vi-l recomand din toată inima, mai ales că este vorba despre industria muzicală (rock) din New York-ul anilor ’70 şi sunt convins că mulţi dintre cei care citesc pe aici ştiu cu ce se mănâncă chestia asta. Coloana sonoră este absolut demenţială, doar pentru ea şi merită să vă uitaţi. Dacă aveţi vreun sistem audio bunicel pe acasă, să faceţi bine să-l conectaţi la tv. O să-mi mulţumiţi după.

Vă mai zic că producătorii sunt Martin Scorsese şi Mick Jagger, că nu-l ştiam pe tipul ăsta care are rolul principal, Bobby Cannavale, dar omul este într-un mare fel, că în serial joacă şi Olivia Wilde (care în accepţiunea mea este una dintre cel mai mişto femei care a călcat vreodată pe această planetă) şi că dacă tot îţi place Led Zeppelin, poate ai vrea să vezi şi cum arătau negocierile cu impresarul trupei. Mai mult nu am ce. Pentru mine toate astea sunt suficiente, ca să mă trimită în faţa televizorului.

Din păcate, primul episod, fiind în premieră, este programat în acelaşi timp cu cel din USA. Adică luni 15 februarie, la ora trei dimineaţă, deci am o bănuială că o să cam dormiţi. Vestea bună este că în aceeaşi zi, dar seara la 20.00, HBO-ul îl redifuzează. Şi atunci chiar nu mai aveţi nicio scuză să nu vă uitaţi. Eu abia îl aştept.

P.S. Pentru hipsteri se trece de nivelul opţionalului şi vizionarea devine obligatorie.

image