Da, e bine, e frumos. Tu, Minister de Interne, angajezi un băiat care se pricepe (sau mai mulţi) şi apoi începi să comunici lucruri care te fac mai plăcut şi mai aproape de „cetăţean”. Iar lumea zice „uite, frate, că se poate”. Ceea nu e rău deloc. Ca dovadă, postările astea de mai jos sunt printre cele mai mişto pe care le-am văzut pe Facebook până acum. Cinste celor care au avut ideile.

mihai_vasilescu_MAI1 mihai_vasilescu_MAI2

Dar ştiţi ce nu este mişto? Porcăria asta. Pe băiatul de la Buzău l-a durut în fund de lege, doar pentru simplul fapt că era şeful poliţiei rutiere, deci cine ar fi putut să-i facă lui ceva? Şi sunt absolut convins că dacă nu-l dădea cineva în gât, ar fi mers cu numere false toată viaţa (cât mai avea aceeaşi funcţie, desigur) sau măcar până reuşea să vândă maşina.

Iar lucruri de felul ăsta se întâmplă frecvent. De la abuzurile de funcţie ale şefilor (nu de la aşa ceva a murit motociclistul din coloana lui Oprea?), până la băieţii de la circulaţie care-şi mai rotunjesc salariile pe stradă sau sectoristul care vorbeşte cu „bă”.  Şi nu sunt mişto deloc.

Poliţia română trebuie să scape de imaginea de „stat în stat” şi de cea de „şpăgari”. Iar asta trebuie s-o facă offline, nu online. Trebuie s-o facă în aşa fel încât oamenii să nu mai zâmbească ironic atunci când le apare în faţa ochilor sloganul „siguranţă şi încredere”. Pentru că altfel o să fie doar un fel de „pe afară-i vopsit gardul şi-năuntru-i leopardul”.