Jur că n-am să înțeleg niciodată apetența asta a hotelurilor pentru cât mai multe perne pe pat. Acum am șase perne în cameră, dar am stat la hoteluri unde aveam și câte opt. 😳
De ce, prieteni? Care e faza? Există oameni care dorm pe câte trei-patru-cinci perne odată?
Întreb cât se poate de serios, că eu nu pot, n-am putut și n-am să pot niciodată să dorm pe mai mult de o pernă, una singură. De-aia nu înțeleg care e faza cu câte șase sau opt perne în cameră.
Dar, cine știe, poate există oameni care nu pot să adoarmă dacă nu simt sub cap multe perne. Așa e?
P.S. Așa arată patul meu fix în momentul ăsta. Noroc ca e mare, am avut unde să fac un munte din pernele pe care nu dorm și să-mi mai rămână loc și mie.
Io le-am aruncat jos, întotdeauna.
Nici io n-am înțeles care-i faza cu pernele. Mie-mi ajunge una.
Comentariu beton!14
Eu dorm cu 2, asa ca patul meu are 4 🙈 Mai sunt utile când ma uit la TV din pat…
Comentariu beton!23
Iegzistă o esplicație 😀😀😀😀😀poate invitai pe cineva în camera de hotel , dădeați o petrecere,o bătaie cu perne,alea-alea ,etc.😆😆😆😆😆 .Mai râdem și noi, că nici eu n-am găsit un motiv, și am trecut pe la hotel destul când eram mai tânără.
Comentariu beton!24
Dacă ți le pui pe toate, dormi în fund! Sau în picioare! 😀😀😀
Și mie-mi ajunge una! De perină ziceam!😀
Comentariu beton!18
Băi copii, nu știți nimic, nu aveți gram de imaginație. Poate aveți nevoie de o perină, două, ca toate piesele să se potrivească satisfăcător pentru toate părțile implicate 😀
Comentariu beton!72
Atat cat am inteles de la cineva din industria hospitaliera, pernele ar trebui sa fie cu densitate diferita, ca sa poti alege una confortabila stilului tau de dormit. Majoritatea insa nu mai tine cont de aspectul asta si arunca pur si simplu la gramada mai multe ca „asa se face”.
Comentariu beton!73
Unii le țin între picioare:)
Da, știu, avem doar două picioare, nu suntem miriapozi:)
Dacă sunt de densitati diferite, cred ca ajung 6, astfel: 3 pentru cap și 3 pentru ținut între picioare: una moale, una tare și una asa și așa:)))))
Comentariu beton!18
Eu dorm acasa doar pe o perna. La hotel folosesc 2 ca sa citesc si una sa dorm.
Eu dorm pe burta, si am nevoie de 2 perne ca sa pot face asta fara sa-mi strivesc diverse parti anatomice.
Comentariu beton!14
Coatele si genunchii?
U have big boobs 😉
Cred ca trebuie sa fie diferite (una mai fleoscaita, una mai tare, una medie), cel putin in teorie. Eu le am mai văzut în dulap ascunse alături de paturi suplimentare.
Eu sincer urăsc traversele/curveturile alea de pe pat si pernele decorative. Chestiile alea nu se spala și sunt deosebit de murdare.
Comentariu beton!26
se spala la sfarsit de sezon sau daca cineva le-a patat. Lucrez in industria asta si stiu cum e. In hotelul in care lucrez e un fel de cuvertura care acopera tot patul. e si grea….dar se spala doar la sfarsitul sezonului. adica, dupa, in medie, 7 luni
Pernele din hoteluri sunt destul de leșinate, abia dacă 2 fac cât una ca lumea, așa ca în ceea ce mă privește: două sub cap+una peste urechi ca să nu aud sforăitul (cum care sforăit?!)!
Comentariu beton!19
🙋🏻♀️ eu singură am nevoie de 4/5 perne. Dacă mă cazez la un hotel unde sunt 1/2 perne amărâte și desumflate, sufăr și plâng.
Au rol decorativ, sa umple lățimea patului.
Eu dorm fără perna.
Păi hai să calculăm. Una o pui frumușel sub cap, una între picioare, una o ții în brațe pentru că ai fost chitros și nu ai luat-o și pe distinsa doamnă cu tine, două sunt doar de decor și ultima o furi ca să nu le strici impresia ălora despre clienții români. Atât de simplu…
Comentariu beton!34
Dacă ai fete de măritat, furi 4 perne că lada de zestre nu se umple ușor…
Doar din prosoapele furate din Bulgaria, nu poți umple ditamai lada de zestre 😁
Nu-ți folosi imaginația prea mult și nici nu lua în seamă anumite explicații/sfaturi de pe aici, că la întoarcere vei dormi pe preș în fața ușii… :p
Rămâi la explicația logică: pernele sunt făcute pentru a dormi pe ele. Sub cap, între picioare, sub fund (preferabil nu al tau)…dar verbul e „a dormi”.
Comentariu beton!13
Stai, cum, tu dormi fara pui???? Pai fii-meu, la 16 ani, are in pat doua perne de consistenta diferita 50/70, plus doi pui, ambii cu pene, nu cu PNA, un rulou d-ala(pe care io l-as fi pus pe vremuri in ferestre, sa nu suiere vintul iarna), ca sa nu mai pomenesc de cracul imens(sting) al ursului Freddie, care doarme si azi la margine, ca sa puna frina sa nu cada plodul din pat. Plus circa 2-3 pisici, numarul e variabil, dar ele nu-s perne. Tz, tz, tz, ce oameni, auzi la el, sa doarma pe o singura perna!!!
Comentariu beton!20
Am cumpărat si noi un rulou din ăla dar e mare bine, si il punem sa nu cada copilul din pat. Cand i-am schimbat patul, pe la vreo 3 ani, primele 2 seri a căzut două ori😅. I-am luat chestia aia, de la Ikea, e super mișto, chiar funcționează
Din ceea ce am învățat într-una din școli; acest aspect al pernelor tine de sistemul de clasificare prin care se evaluează calitatea și confortul unei camere de hotel.
În mod normal pernele ar trebui să difere în forme, dimensiuni si fermitate; pentru a-i oferi clientului cea mai bună experiență. Prin urmare, cu cat mai multe perne cu atât mai mare atenția pentru oaspeți.
La fel, dacă are ceva mai multe stele și nu-s căzătoare, iar patul este cel puțin king size, plus scărița aferentă pentru a reuși să ajungi pe el, este vorba despre estetică și lux. (Eu am întâlnit odată un pat atât de înalt încât mi-a pus la încercare creierul. Mi-am imaginat toate modalitățile prin care sa dau una dintre saltele jos fără sa deranjez întregul ansamblu.)
Pe de altă parte, dacă pernele sunt toate la fel și sunt nenumărate; este o strategie prin care se dorește inducerea unei stări de confort și relaxare similară celei de acasă. ( personal ca să îmi inducă starea de acasă ar trebui să fie patul desternut, plapuma pe jos, o pernă ceva mai mare și mai fermă decât o șosetă, pierdută pe sub un munte de haine😅).
Oricum, în materie de paturi hoteliere, cel mai tare urăsc ceea ce și tu ai scris intr-un articol anterior. Plapuma aia pe sub saltea….🤦🏼♀️ Ai încercat să dormi în plic vreodată😂? Dacă nu o scoți înainte să intri sub plapuma, ți se întind vârfurile degetelor demn de o prim balerină in Teatr Balsoy.
Comentariu beton!22
Hai sa îți zic din experienta mea de administrator…. Eram și eu curios, ca și tine, pe la începutul meseriei. Și am început sa întreb oaspeții.
Marea majoritate solicita încă 2 maxim 4 perne în plus față de cele 2 standard.
Cei care dorm pe o parte – una o baga între picioare, la nivelul genunchiului – nu știu la ce ajuta, probabil este doar un obicei.
Cei care dorm pe spate – una, doua le pun sub picioare, sa stea picioarele mai sus de restul corpului, probabil ajuta la circulația sângelui, ca directionare.
Alți pur si simplu dorm dezordonat ( „aleargă în pat”) și trebuie sa găsească la îndemână perna(e).
Evident se mai pot folosi perne în timpul actului sexual – gen perna(e) sub bazin, c. r, etc.
Si categoria – pe opulenta, sa fie….
Alte explicații logice nu am.
Confirm cea cu perna intre picioare, e pt duredera de spate, bazin, sciatica etc
Restul nu știu 😅
Perna între picioare o băgam uneori ca să nu stea rotulă peste rotulă dacă dormeam pe lateral. Acum bag plapuma sau pătura.
ca absolvent de „turism și servicii”, în retragere, o să dau din casă; la completarea fișei de cazare clientul este scanat d p d v al greutății și al riscului de rostogolire din pat; cum hotelul nu dorește procese, unii primim multe perne…
cu plăcere
Comentariu beton!34
Ah, acum înțeleg. 😀
Băi Costică, ce i-ai dat, fix la operație. Ai un pic de milă de bietu’ 😀
😂😂😂😂👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
Daca n-a ajuns la 16 perne, inca e bine…I’ll see myself out. 🙂
Eu. Eu dorm cu doua perne, dacă sunt prea moi. Moi înseamnă că mi se afundă dovleacul de tot. Nu pot dormi pe o pernă (două, trei), care nu-mi susțin căpățâna peste sau cel puțin la nivel cu gâtul. Câteodată nu sunt ok nici cu două perne;două prea mult, una prea puțin. Pentru mine e o problemă mare. Tocmai m-am întors de la Vadu, unde am dormit afară, sub cerul liber. Era un prieten cu un camper, aș fi putut să-mi iau cort… Irelevant. Pat de campanie, sac de dormit. Mă rog, o saltea gonflabilă, tipul foarte subțire pe care le strângi într-un săculeț cât un termos mediu. A fost buna din cauza pernei. A ajutat, dar nu chiar cât trebuie. Jur că singura mea problemă cu dormitul afară, a fost lipsa unei perne corespunzătoare. Probabil și pentru că nu dorm pe spate, să-mi ajungă o pernă de două degete sub cap. Într-adevăr, nu înțeleg 6-8 perne, dar 4 înțeleg. Două de persoană. Pe cuvânt că uneori chiar îndoiam o pernă sau un colt îl băgam dedesubt.
Da, eu dorm cu 3 perne toate mari, de moliciuni diferite. Soțul doarme cu două, una mai tare si una mai moale. Deci avem 5 in total, si una mica, la mijloc.
Pe o perna dorm, una e la stanga/dreapta in funcție de nevoie si una o pun intre picioare (nu radeti va rog🙃) pentru ca ma doare coloana si imi trebuie ceva la nivelul bazinului, ca sa-mi ridice genunchiul (stang cu precădere) cand dorm in pozitie fatală.
Cand dorm pe spate, o pun sub genunchi, altfel ma doare coloana, ca se arcuieste prea tare (ceva explicatie de la kineto, care mi-a zis sa.dorm așa). Dorm asa de cel putin 17 ani, daca nu am perna la bazin sau genunchi, ma doare coloana si ma trezesc noaptea.
Voilà, acum stiti tot despre cum dorm si de ce, si despre cele 5 perne din dormitor 😁
Partenera mea de pat doarme pe o pernă, una o ține între picioare și una în brațe!
Dileme…dileme…
Am fost intr-un hotel, nu mai stiu orasul, si aveau „meniu de perne”, chiar asa le zicea. Eu dorm pe burta, si am nevoie de una subtire sub cap, o aleg dintre cele de pe patul de hotel. In rest nu pun sub genunchi sau intre picioare, dar stiu ca sunt necesare pentru cei care au probleme cu coloana.
Mai nou mi-am luat de pe Amazon o fata de perna de matase, si o iau in deplasari. Uneori prinde bine.
eu nu pot sa dorm fara a avea o perna mica de pus capul, un ”puiut” de perna
Si eu dorm cu minim 2 perne si cu capul cât mai sus. De vreo câtiva ani, daca dorm fara perna sau cu una prea moale, ma trezesc cu vertij, e cumplit!
Noi gestionăm un mic hotel și avem numai câte o pernă de persoană. Am scos pernele și paturile decorative din motive de igienă. Ce pot eu să spun e ca sigur au spălătoria gratis ca altfel nu îmi explic. Noi avem niște cheltuieli importante și numai la o pernă de persoană. E adevărat ca avem 2 stele dar prețurile pt lenjerie sunt foarte mari. Vorbesc de periferia Münchenului.
Da, eu mai pun o perna sub un brat, una sub un picior…d-astea… Sotul meu doarme si el cu vreo 4 perne. Intodeauna nu avem suficiente cand suntem pe la un hotel sau altul.
Acasa am o perna luuuunga, o tin in brate – imi arunc un picior peste ea…bine, as putea sa-l arunc peste sot dar se plange ca il dor oasele… 😉
doua pentru venire si doua pentru plecare. great deal
Exista hoteluri care au meniu de perne. Nu, nu glumesc. Ca meniul de mancare.
Sa poti sa alegi ce perna vrei. E considerata fiță si e un plus pt hotel.
Altele pun perne de toate felurile pe principiul las’ sa fie, sa isi aleaga omul. Asa o fi fost cazul la tine 🙂
Ăla de azi-noapte a avut tot șase perne. Fără meniu.
Cand era fi-miu mic si dormea cu noi in patul matrimonial in excursii (nu si acasa), trebuia sa-mi iau de acasa perna si patura pentru ca la hotel gaseam doar 2 perne flescaite.