Din păcate, nu am reușit să fac rost de bilet la meciul cu Olanda sau, mai bine zis, n-am reușit în niște condiții care să-mi convină.

De pe site-ul UEFA n-am avut vreo șansă să iau, așa cum n-a avut nimeni dintre prietenii și cunoscuții mei. Probabil s-au vândut în secunda în care le-au scos la vânzare. Dacă le-au scos, că nu mi-e foarte clar.

Iar dacă cumva or să mai apară bilete în cursul zilei de azi, cum am mai văzut și la alte meciuri, n-am de ce să-mi iau pentru că n-aș avea cu ce să mai ajung la München. Zborurile directe s-au epuizat de săptămâna trecută.

De fapt, nu s-au epuizat doar zborurile către München, ci către toate orașele aflate la mai puțin de 3-400 de kilometri. Știu exact, pentru că de vineri doar asta am făcut: am căutat bilete și variante să ajung la München.

La ora asta, acum când vorbim, mai există doar o singură variantă care stă cât de cât în picioare: avion până la Bergamo, iar de-acolo mașină închiriată (trenul face 9 ore până la München, deci se exclude).

Dar vorbim degeaba, fără bilet mă poate aștepta un avion privat în fața casei, că la meci tot nu am cum să ajung.

Aia e, o să-l văd de pe canapea.

Le mulțumesc tuturor celor care au încercat să mă ajute și mi-au trimis tot felul de soluții pentru a face rost de bilet. Nu am apelat la niciuna dintre ele, pentru că nu aveam vreo garanție că nu arunc banii pe geam.

Îmi pare rău, dar cunoscând exact ce înseamnă biletele digitale de la UEFA, mi-era foarte greu să dau cuiva random de pe net câteva sute de euro, după care să mă rog să nu fie țeapă și să primesc biletul.

În perioade de genul ăsta se dau cele mai multe țepe, or eu n-aveam chef să trimit bani, deloc puțini, unor oameni pe care nu-i cunoșteam.

Nu am avut curaj nici măcar pe viagogo să plătesc, tot pentru că nu-mi era suficient de clar cum se procedează.

Uite, o să încerc sa explic pe scurt pentru cei care nu știu care e treaba cu biletele UEFA. Nu există bilete în format fizic, dacă ești spirit liber care nu utilizează smartphone ca să nu-l controleze Oculta, nu ai cum să intri pe stadion la Euro 2024.

Pentru că biletele sunt digitale și utilizabile exclusiv în aplicația de ticketing a celor de la UEFA, adică doar dacă ai smartphone. Punct.

Or mie nu-mi era foarte clar cum un site de intermediere, precum viagogo, îmi va livra aceste bilete. Pe scurt, mi-a fost teamă să dau câteva sute de euro fără să am vreo garanție că nu-i arunc pe geam.

Păcat, mi-am dorit mult să fiu în tribună.