Titlu în presă: „Bătaie ca-n filme cu jandarmii pe plajă”. Nu, nu e nimic ca-n filme. În filme, ăia care se bat și se împușcă cu poliția sunt niște bad guys, nu niște sămânțari pe plajă la Costinești. În filme, sămânțarii sunt ăia care cască gura de pe margine.

Eu rămân siderat când văd faze din astea, mintea mea nu poate să le înțeleagă. Sunt convins că doar în țări bananiere mai pot avea loc astfel de „confruntări”. În orice țară civilizată de pe lumea asta, confictul se termina în câteva secunde, iar finalul ar fi fost întodeauna același.

Doar la noi au loc parlamentări din astea, doar la noi auzi „dă-mi jos cătușele că-l bat”, doar la noi iese circul ăsta cu strigăte și „aoleuuu, ne omoară poliția, săriți”. Pentru că doar la noi jandarmii sau poliția acționează având în subconștient „nu se știe cine e ăsta și ce spate are”. Credeți că e ușor să-i rupi capul sămânțarului, după care să te trezești cu șicane din partea șefilor, la muncă? Nu, nu e. Iar rezultatul se vede în imaginile de mai jos.

Nu știu, poate de la voi se vede ca o acțiune în forță a jandarmilor, de la mine nu se vede.

Băi, vă jur, când mai ești și după o extra-cură de civilizație și vezi așa ceva, ți se face și mai silă de tot ce e în țara asta.