Știu c-o să vă vină să râdeți la videoul de mai jos, dar să mor io dacă e ceva de râs. Săracul om, voi vă dați seama cam ce-a simțit el când se plimba liniștit prin pădure și dintr-odată s-a întâlnit cu plușul ăla care nu părea prietenos deloc.

Da, am citit și eu că ăștia, ursologii de pe interneți (sau cum s-or numi specialiștii în întâlnirile cu urșii) nu recomandă să te urci în copac când dai nas in nas cu moș martin. Dar eu, după mintea asta puțină a mea, cred că atunci când te întâlnești pe neașteptate cu un urs care nu pare foarte prietenos, ți se întâmplă trei lucruri:

Unu. Ți se golește mintea pe loc și uiți într-o miime de secundă orice ai mai citit tu pe tema: „trei sfaturi prețioase pentru când te întâlnești cu ursul în pădure”.

Doi. Te caci instantaneu pe tine. La propriu.

Doi bis. Ordinea celor două puncte de mai sus este aleatorie. E foarte posibil sa incepi cu punctul doi și abia apoi sa treci la primul.

Trei. Îți urmezi instinctul de supraviețuire și faci exact ce simți tu că te-ar putea scoate din ingrata situație în care urmează să devii prânz pentru nen-tu urs. Pe scurt, faci ORICE ca să scapi cu viață.

Atenție! Vorbesc despre întâlniri față în față cu ursul. Urs care să mai aibă și niște intenții vădit agresive. Că altfel, cu ursul m-am întâlnit si eu, întâlnire la care am reacționat chiar foarte bine, n-am intrat în panică absolut deloc. Ne-am uitat pentru o secundă unul în ochii celuilalt, după care ne-am văzut fiecare de treaba lui. Doar că eu eram în cabană, iar el cotrobăia prin tomberonul de gunoi.

Desigur, toate astea dacă ești cetățean normal, ca mine și ca voi. Că dacă ești un băiat care a copilărit pe munți și-ai văzut urși de când mergeai de-a bușilea, te-ai bătut cu ei pe burtă toată viața, cu siguranță vei ști cum să reacționezi. Dar nu cred că este cazul domnului din imagini.

Nfine, nu știu cum s-a terminat povestea asta, dar sper să fi rămas la stadiul de sperietură și de „boss, hai să vă povestesc eu cum m-am întâlnit odată cu ursul, când mă plimbam prin pădure, și m-am urcat în două secunde într-un copac în care în mod normal n-aș fi reușit nici cu scară”. Asta sper.

P.S. De aici.