De nouă zile nu mai pot să fac nimic. Sau, mă rog, aproape nimic. În sensul că rezolv ce am de rezolvat ca să-mi pot vedea de viață, după care mă întorc repede la laptopul care mă ține conectat cu tot ce se întâmplă în Ucraina.

În rest, chestii care țin de relaxare și deconectare la căpuț, nu reușesc aproape deloc.

Cei care mă urmăriți zi de zi pe aici știți că eram dependent de filme și seriale. Nu numai că eram dependent, dar abia așteptam să vă spun și vouă care merită văzute și care nu. De joia trecută efectiv nu mai pot să dau play. Am încercat aseară să intru pe Netflix, dar pur și simplu nu intra serialul ăla pe care îl începusem înainte de invazie. Am privit câteva cadre, după care mi-am dat seama că mă uit în gol, am închis și-am mutat pe un canal de știri. Cu știri mă culc, cu știri mă trezesc dimineața. Ca să nu mai spun că de multe ori mai arunc un ochi pe telefon și în timpul nopții. Mă duc în living, îmi aprind o țigară și scrolez știri din Ucraina.

Iar în casă e o atmosferă tristă, deși nu suntem certați sau ceva, teoretic ar trebui sa nu fie nimic în neregulă. Și totuși este. Nu știu să vă descriu, dar e așa ca un fel de nor apăsător pe care-l simțim cu toții. Fashionista mai întreabă din când în când ce facem dacă intră rușii peste noi, io mă țin tare și-i spun că nu intră niciun rus. Dar dacă dau cu nucleara? Io, la fel de stăpân pe situație, îi explic ca dacă dau, într-o secundă s-a cam terminat tot, nici nu apucăm sa aflăm bine c-au dat. Ea se supără și pleacă, eu o împac strigând după ea ca nu dă nimeni cu nicio nucleară. D-astea.

Când să zici că e mai liniște, apar alea mici care întreabă dacă o să fie război, iar noi încercăm să le liniștim și să le explicăm că n-o să fie. După care, vine Ioana și mă chestionează foarte serios că cine l-a ales primar pe Putin și de ce nu-l poate da nimeni jos? Na, explică-i unui copil de unșpe ani ce însemnă dictatură și că Putin e oleacă mai mult decât „primar”. Și tot așa zi după zi. Ai zice că nu se simt, dar toate astea, cumulate până la finalul unei zile, se simt cum nu vă imaginați.

Am fost plecat la Malaga. Da, n-ați știut, pentru că a fost cea mai tristă ieșire din țară ever. Nu-mi ardea să mă plimb, nu-mi ardea de locurile alea mișto, nu-mi ardea de nimic. Mă trăgea tot timpul ața în cameră să pot deschide laptopul. Știu că la o adică puteam să văd știrile și pe telefon, dar de pe telefon nu poți deschide zece-cinspe ferestre simultan, să urmărești toate site-urile care te interesează. Practic, în Spania, am stat mai mult în cameră decât pe străzi, fix din motivul ăsta.

Până și-n dietă mi-a venit să-mi bag picioarele. Mă rog, aici mă și lucrează temeinic din interior lenea și delăsarea. Ambele abia așteptau un pretext viabil, ca să am motiv să încep să bag în mine munți de haleală și să mă las de mișcare. Singura motivație care m-a ținut pe linia de plutire a fost că, dacă e să vină vremuri nasoale, cu siguranță m-aș descurca mult mai ușor fiind slab. Știți, dacă sunt gras, am nevoie de mai mult spațiu, de mai multă mâncare, de pături mai mari, și intru mai ușor în cătarea puștii. Doar așa am reușit să mă motivez să nu abandonez.

Și tot ce-am scris mai sus se întâmplă în fiecare fucking zi, de când a decis dementul ăla să intre în Ucraina. De-aia sunt extrem de curios dacă doar la mine e așa sau și pe voi vă afectează ce se întâmplă?

P.S. Dacă ți-a plăcut acest articol, am să te rog să intri pe pagina mea de Facebook (adică AICI) și să-i dai un like sau, de ce nu, un share. Pentru că cei de la Facebook încurajează fake news și propaganda rusă, odată cu suspendarea contului, mi-a fost redus reach-ul postărilor. Pot contracara asta într-un singur mod: dacă oamenii interacționează cu postările mele. O să vedeți acest Post Scriptum timp de încă 56 de zile, când îmi expiră toate restricțiile pe cont. Până atunci, doar de voi ține să le faceți mai vizibile.