Am și eu o curiozitate, dar una mare. Există vreo explicație cât de cât logică conform căreia aproape toți antivaxerii, toți cei care nu credeau în existența covidului, toți ăia cu cincige-ul și Oculta Mondială, au translatat teoriile conspirației și în privința existenței războiului din Ucraina?

Întreb pentru că îi văd pe foarte mulți dintre cei care erau vocali și pe tema pandemiei, antivaxeri convinși că Oculta ne vrea teleghidați prin cipuri, cum postează sau comentează scârbiți despre „mascarada de război” din Ucraina. Despre cum nu există blocuri distruse și oameni care mor, totul e regie, e doar un complot extrem de bine pus la punct. Scopul final al acestui complot nu-mi este foarte clar, pentru că dacă e să-i chestionezi o să afli tot vechiul refren: „sunt interese mari la mijloc”.

Nu mă refer la cei care-l susțin pe Putin, că la ei e clar de ce fac asta, mă refer la oameni care la o primă vedere nu par a fi susținătorii lui Pitler (sau Hutin, cum vreți s-o luați), după care îi vezi cum încep să deraieze și să eructeze că totul e un teatru ieftin, că războiul nu există, că evreul Zelenski joacă doar un rol după un scenariu al marilor puteri (adică tot omniprezenta Ocultă, desigur).

Și mă întreb care este explicația logică din spate, alta în afară de aia că sunt foarte proști? Dacă există vreuna desigur. Cum de tot ăia care nu credeau în pandemie și în vaccinuri sunt și cei care nu cred în existența războiului din Ucraina?