Deja @Edelweiss nu mai are nevoie de introducere, aveți mai jos tot ce vă trebuie.

Salutare, lume dragă! A venit si 2022, o să vină și valul cinci, la casele de pariuri oamenii își pun banii munciți cu greu pe pariuri de genul cotă 2,5 că o să omoare omnicronu pe vecinul de la 1, bulangiul cu care se ceartă de niște ani pe locul ăla mișto de parcare.

Altul, bun român ortodox, merge pe acatiste, 20 de lei la biserica de la colț pentru vecina aia de deasupra care uită de două ori pe an apa caldă deschisă și-i inundă de-i plutește covorul ca o frunză de nufăr în sufrageria de abia renovată: mori fă și tu de omnicron sau lovită de fulger,

Unii își doresc să ajungă Dinamo în B, alții fac sondaje pe interneți dacă sunt de acord să dea o chestie amorfă de pe tavan, lipsiți de orice fărâmă de curaj, când ar putea să mintă ca orice bărbat puternic că a atins-o cu piciorul stâng când făcea a 25 flotare cu capul în jos.

Așa că mai bine să revenim la ce ne place multora de aici de pe blog: muzica și în mod special cea rock.

Ca noutăți, am înființat un sistem notare, de rating, pentru fiecare album. Dar nu vă luați după notele pe care le dau eu, ascultați și dați note voastre, în consecință.

Plus o adresă  de email, creată special pentru această rubrică, unde aștept propuneri de albume și orice fel de informații legate de muzică.

Sistem de rating:

5️⃣ – Perfect

4️⃣ – Foarte bun

3️⃣ – Bun

2️⃣ – Merge

1️⃣ – Rău/Nasol/Fugiți

email: Edelweisslist[at]gmail.com

Fac o scurtă introducere a ceea ce urmează, pentru că merită din plin. Este prima producție ieșită în 2022 la care am dat cu urechea și culmea una pe care o așteptam cu interes din 2019.Sincer, când am primit notificarea că au scos albumul am avut emoții. Nu credeam că oamenii pot scoate ceva mai bun ca Veil of Imagination dar iată că au putut, incredibil pentru mine, să facă asta.

Cum poate să curgă albumul ăsta, cum au reușit să armonizeze vocea caldă cu growlingul care intră ca o directă prin gardă, cum au împletit progresivul cu folk metalul, este incredibil, pur și simplu, cum să spun asta cu toată gura , PERFECT, fkng, PERFECT. Acum să prezint vedeta, doamnelor și domnilor: Wiiiilllderuuuuun.

➡️ Wilderun – Epigone – 2022 / Nota – 4,9 ( aș putea da nota maximă lejer, dar, mno, să nu vă sperii ), văd că albumul nu a apărut complet pe YT

Dă-i play AICI

➡️ Crypta – Echoes of The Soul – 2021 / Nota 4

Multă energie pe albumul ăsta, nu scade ritmul deloc,  alergat cu genunchii la piept pe toată durata lui, fără compromisuri. Un death metal care bate bine spre clasic cu elemente de thrash care ridică ștacheta.

Un album excelent produs, excelent scris, pus la treabă de muzicieni formidabili. Un tsunami fără milă, implacabil de la primul la ultimul cântec .

Dă-i play AICI

➡️ Scardust – Strangers – 2020 / Nota 4

Cu genul ăsta am o relație ciudată și în mod sigur, bolnavă. Dacă înainte puteam înghiți fără noduri orice power acum pentru mine, anyway nu am fost apropiat niciodată, genul a devenit, cu mici excepții, liniar și plictisitor as fuck.

Ei bine din țara care a dat naștere creștinismului, a produselor de curățenie Sano, a tăierii împrejur bandul ăsta a scos un excelent, nu, nu, mi s-a uscat limba în gură, album de progresiv power cu elemente simfonice.

Dă-i play AICI

➡️ Abstract Void – Wishdream –2021 / Nota 3

Nu, nu am înnebunit, întotdeauna am explorat și alte chestii. Ce este pe albumul ăsta este non–metalul cel mai apropiat de metal. Un atmoblack, darksynthwave făcut bine de tot. Este genul pe care poți da din cap și ca rocker și ca untoldist. Press play fără preconcepții, o să merite. Sunt foarte sigur că o să apară un mix între așa ceva și cele mai extreme forme de metal. De abia aștept.

Dă-i play AICI

➡️ Desolate Realm – Desolate Realm –2021 / Nota 3,5

Din Finlanda călare pe reni nu vine doar nea Moș Crăciun, vin și acești cetățeni agitând topoare, bile de luptă și mușcând cu poftă din kalakukko pe ritmuri de heavy împănate bine cu doom. Dacă îmi aduc bine aminte este chiar albumul lor de debut, un debut cu dreptul.

Dă-i play AICI

➡️ Sand’n’Roll – Pathological Nature of Human Stupidity –2021 / Nota 3,5

Din Rusia vine și muzică, nu doar tancuri, fake news și mulți dintre politicienii noștri. Vine și foarte multă muzică bună. Dintr-un oraș din Rusia Centrală debutează băieții ăștia cu un album de stoner/doom .

Îmi puteți spune cu dipreț „bă doomistule”, accept cu capul sus eticheta. Combinația asta de stoner cu doom, cu voce gravă ușor guturală de la vodcă și mahoarcă ieftină și riffuri adânci, îmi intră în oase ca crampoanele lui Jean Vlădoiu.

Dă-i play AICI

➡️ Silver Talon – Decadence and Decay – 2021 / Nota 3,5

Băieții ăștia din Portland au scos în 2018 un EP foarte mișto care mi-a atras bine de tot atenția. Pe primul lor album, adică ăsta, găsim heavy plin de viață cu elemente de power,  discrete și păstrate cumva în zona  tradiționalului dar care nu ține bandul captiv în zona aia prăfuită în care se zbat multe formații. Are tot ce îi trebuie să placă și celor mai tineri și celor care suspină după Maiden.

Dă-i play AICI

➡️ Funeral Mist – Deiform – 2021 / Nota 4 

Dacă sunțeți fani sau vă plac cei de la Marduk și vă întrebați de ce nu au scos un nou album, eee uite din cauză că Daniel Mortuus Rosen, adică nenea cu gura, este foarte ocupat cu proiectul lui de suflet Funeral Mist.

Și se pare că omul face treabă deosebit de bună, pentru că dă drumul unui black metal de zile mari. Nici nu cred să că a fost prea greu să scoată ceva atât de bun deoarece îl recomandă vocea și talentul.

Dă-i play AICI

➡️ Lorem Ipsum – Vivre Encore –2021 / Nota 4

Un album fără chitare electrice și tobe, nu confundați cu bandul de death metal din State, dar cu pian, violoncel și chitară acustică și cu o voce plină de durere. Francezii nu au dat lumii sărutul ăla bunu, pe Ginuța Bardot și pe Louis de Funes, i-au dat și pe Lorem Ipsum. Chiar aveam de pierdut dacă ăștia se făceau patiseri sau fotbaliști și nu muzicieni.

Aveți de toate, strigăte anxioase, disperate pe alocuri pe un fundal care ar putea să fie ascultat pe orice scenă de muzică cultă. Excelent.

Dă-i play AICI

Până data viitoare, vă salut cu respect și ca de obicei mă înclin! Nu or să fie zece banduri pe listă pentru, că nu îmi plac numerele pare.