Pur și simplu nu înțeleg cum am putut trăi în halul ăsta până acum, ca sălbaticii, ca animalele în grotă, de neimaginat, vă spun. Stați că vă povestesc imediat.

Am mai scris de nenumărate ori pe aici că visul meu este să am toate device-urile și electrocasnicele necesare ca să nu mai trebuiască să fac deloc treabă în casă. Băi, dar deloc. Și sunt extrem de aproape să mi-l îndeplinesc. Dacă apare un robot pentru dus gunoiul la ghenă, practic sunt aproape de linia de finish.

Mă rog, dacă nu se inventează, am și varianta în care aștept să mai crească mini-fashionistele un pic, moment în care voi rezolva și acest neajuns printr-o simplă comandă vocală: duceți și voi gunoiul, vă rog! Win-win situation, cum ar veni. 😊

Revenind. Ce mă doare pe mine (mai bine zis „mă durea”), în perioada asta a anului, este că devine infernală când vine vorba despre haine. Nu, nu alea cu care mă îmbrac, celelalte, pe care le-am murdărit și le bag la spălat. În sensul că, dacă le scot afară, pe balcon, se mai usucă poimarți, iar dacă le țin la uscat în casă, sârmele uscătorului ăluia, pe care le întind, devin locul preferat de joacă și de somn al mâțelor. Fără mișto, cât e gol uscătorul nu se uită nici dracu’ la el, dar cum l-am umplut cu haine, cum urmează nebunia.

Dorm pe el, dorm sub el, se aleargă pe el, se ascund sub el, practic fac tot posibilul să distrugă sărăcia aia de uscător și hainele de pe el. De ce să mint, le cam iese. Haine nu știu câte au distrus, dar la uscătoare suntem la al șaselea în trei ani. Nu știu cum reușesc, dar rup drăciile alea de tije, sau sârme, sau ce-or fi ele, până-l fac inutilizabil. Și uite așa fac praf câte două pe iarnă. E o medie decentă, nu? Oare le-aș putea băga la vreun campionat mondial sau la vreo Olimpiadă? Că simt c-ar avea ceva șanse la medalii.

Evident, până la urmă, eram nevoit să scot drăcia aia tot pe balcon, unde, după cum știm cu toții, ori se usucă greu, ori, pe o vreme cum a fost zilele astea, nu se mai usucă niciodată. De fiecare dată când te duci să verifici dacă s-au uscat sunt jilave și reci. Prin urmare, unele dintre ele mai ajung o tură și pe calorifer. Că, na, nu poți sa le bagi ude în șifonier. Și tot așa, săptămână de săptămână, din octombrie până-n aprilie, de-ți venea să-ți iei câmpii.

Având toate aceste informații din anii trecuți, săptămâna trecută am făcut un scurt brainstorming cu fashionista și-am decis, în unanimitate, că trebuie musai, morți-copți, să luăm un dryer din ăla electric. Bine, el tot uscător se numește, dar io îi zic dryer ca să nu-l cobor tot la rangul de uscător d-ăla cu tije, ce naiba. Singura condiție pe care am pus-o a fost să aleagă ea modelul, că eu n-am nici chef, nici timp, nici energie să fac research pe net pentru așa ceva.

Mănânci calule ovăz? În două ore aveam pe whatsapp cele două modele care se calificaseră în marea finală. Acum mai urma doar votul publicului, unde publicul eram io. Iar votul publicului a fost dur: unul dintre modele a fost descalificat imediat din competiție pe motiv de „am jurat că nu mai cumpăr niciodată brandul ăsta”. Prin urmare, laurii, florile, medaliile și gloria au revenit celuilalt finalist care poartă gingașul nume de scenă: LG ThinQ. Pentru că pe numele lui celălalt, ăla pentru apropiați, se numește: Uscător LG cu pompă de căldură Dual Inverter.

Ce știe el să facă? Păi în primul și în primul rând știe să facă treaba aia de care mă plângeam mai sus: usucă rufele. Și asta indiferent că afară plouă, bate vântul, e viscol, ninge sau e ger pentru că, ce să vezi, stă în casă. 😊

Pe lângă că le usucă, le scoate de zici că sunt călcate, pur și simplu doar le iei și le pui în șifonier. Ah, și fără scame, că uitasem. Iar prosoapele, ei bine, pe prosoape le face din nou pufoase cum erau când le-am cumpărat. Și toate astea, desigur, fără ca pisicile să se mai poată apropia în vreun fel de rufe. Chestie pe care cred c-o și gândește Suzana de fiecare dată când stă cu jumătățile de oră și se uită lung la hainele alea care se învârtesc în LG: „ce mi-au făcut ăștia, mi-au furat toată distracția”.

Dar dincolo de toate astea, că nu toată lumea are pisici, cel mai tare mi se pare că-ți usucă hainele pe loc. Lucru care iarna nu prea e posibil, chiar dacă le usuci în casă, tot le ia mai mult de o zi până se usucă. Pe când cu dryer-ul, în funcție de program, în maximum două ore și jumătate, ai rufele uscate perfect. Plus că, nu știu cum e la voi, dar la noi, din cauza hainelor uscate în casă, iarna aerul se făcea atât de umed încât trebuia să stăm cu dezumidificatorul pornit în camera respectivă. Ceea ce acum nu se mai întâmplă.

Nu mă întrebați cum de știe LG-ul să facă toate astea, că nici eu nu am habar, cert este că lucrurile stau exact așa cum vi le povestesc. Fashionista este pur și simplu îndrăgostită de el. De când îl avem, a găsit ÎN FIECARE ZI motiv să spele câte ceva, doar ca să poată pune la uscat. Când eu vă zic c-am trăit ca sălbaticii până acum.

Distinsa zice că e prevăzut și cu un dispozitiv special care se folosește pentru lână, mătase și alte țesături fine. Dar cum încă nu mi-am spălat rochița de mătase, nu vă pot lămuri cu acest aspect. Mai la primăvară, când oi începe să port din nou țesături fine.

Și-acum hai să v-o zic pe cea mai tare. Hai să vă zic motivul pentru care am dat titlul ăsta articolului. Când ai pisici acasă, în special pisici albe, cea mai proastă investiție pe care poți s-o faci este în tricouri negre. Mă rog, în haine negre în general, dar cum eu nu port decât tricouri, nu mă pot raporta la altceva. Ei, treaba e că am un tricou negru dintr-un material ciudat, în sensul că a adunat pe el tot părul de pisică pe care-l putea aduna de când a ajuns la mine-n casă.

Avea tricoul ăsta atât de mult păr de pisică în el încât nici nu mai era negru, devenise negru cu inserții albe. Nici măcar cu rola aia pentru păr de pisică nu am reușit să-l scot, atât era de mult si de bine băgat în țesătură. De fiecare dată când îl scoteam de la spălat și vedeam părul ăla (asta în condițiile în care mașina noastră de spălat are funcție de îndepărtare păr animale, da?), îmi venea să-l arunc la gunoi. Că nici măcar cârpă de praf nu-l puteam face. Dar nu mă înduram pentru că este unul dintre cele mai mișto tricouri ale mele.

Și bine am făcut că nu l-am aruncat. Pentru că tricoul ăsta a intrat la uscat în prima tură de rufe băgată la LG. Băbăieți, băi oameni buni, când a venit fashionista cu el să mi-l arate, mi-a picat fața. Că de-aia a și venit, avusese și ea aceeași reacție. Tricoul meu cu cap de mâță (ăsta e imprimeul de pe el, de-aia nu mă înduram să-l arunc) arăta la fel de bine ca în ziua în care l-am cumpărat. Jur că nu mint si nu înfloresc în niciun fel. Da, LG-ul știe și el să îndepărteze părul de pisică, doar că, spre deosebire de mașina de spălat, se pare că și funcționează.

Singurul lucru de care-mi pare rău este că nu i-am făcut niște poze, înainte și după, că v-ați fi dat seama imediat de ce sunt lejer stupefiat pe subiect. Dar dracu’ s-a gândit c-o să iasă părul de mâță albă din tricoul ăla, ca să-mi dea prin cap să-i fac poză înainte. Mno, aia e, va trebui să mă credeți pe cuvânt, mai ales că am și martori. Sau, cel mai bine, aruncați un ochi peste ce zic chiar oamenii care-l produc că știe să facă.

Ah, încă ceva, de obicei dryer-ele se montează deasupra mașinii de spălat. Dar trebuie puse pe un suport special, iar mie mi-a fost mult prea lene să mă ocup de acest aspect și nici nu cred c-o voi face vreodată. Așa că singurul montaj a fost să-l scot din cutie și să-l bag în priză. Adică exact genul de treabă care-mi umple mie sufletul de liniște: să n-am nimic de făcut. L-am pus în baie, l-am băgat în priză și aia a fost. În plus, să știți că nu face zgomot aproape deloc. Gen, eu nu-l aud din nicio cameră din casă, și-am zis că e bine să știți și asta.

Și-acum, pentru c-am ajuns la finalul acestei povestiri ravisante, o sa să vin cu întrebarea de baraj: care sunt electrocasnicele de care n-ați mai concepe să vă lipsiți? Pentru că la mine, fără îndoială, topul e ăsta:

1) Mașina de spălat rufe

2) Mașina de spălat vase (să-i dea Bărbosul Suprem sănătate ăluia care a inventat-o)

3) Uscătorul de rufe (dap, new entry-ul s-a dus direct pe locul trei și-l merită din plin)