E Mihai Viteazul la televizor. Filmul, zic. L-am descoperit în timp ce zapam și n-am mai schimbat canalul. Spre surprinderea mea, fetele nu numai că se uită, dar pun și întrebări despre ce se întâmplă. Așa că le-am povestit pe foarte scurt cum a stat treaba cu Mihai și cu unirea Țărilor Române.

Au compilat informația, după care, din senin vine Ioana cu această întrebare:

– Mihai Viteazul era gras?

Fac semn spre ecran, unde Amza Pellea tocmai obținea domnia de la sultan:

– Nu vezi că nu e gras?

– Păi ăsta nu e el, e un actor.

– Da, dar dacă ar fi fost gras ar fi pus un actor gras să-i joace rolul.

Replică care, în orice univers posibil sau imposibil, ar fi trebuit să pună capăt conversației. Ți-ai găsit:

– Dar și ăsta e gras, e aproape cât tine.

De-am simțit instantaneu pe șolduri toată pizza, toate pastele, toți arancinii, toți cartofii prăjiți și toată înghețata pe care le-am înfulecat cu succes toată vara și jumătate de toamnă.

Așa c-am schimbat filmul și le-am trimis să-și facă temele. Școala înainte de toate, ce mama naibii, unde o să ajungem dacă nu ne facem temele? 😛

După care mi-am pus un pahar de Gran Duque D`Alba și-am ieșit pe balcon să-l savurez în liniște.

Ceea ce vă recomand și vouă, mai ales că sunt semne că încep din nou ploile și frigul. De-aia zic să vă refaceți rezervele de cognac și armagnac, mai ales că aveți de unde, are eMAG-ul o ofertă absolut impresionantă în domeniu.

Iar dacă nu sunteți pe genul cognac, ci mai degrabă pe genul vin roșu, nu vă îngrijorați aveți de unde să vă comandați vinul preferat fără să trebuiască să ieșiți din casă. Trei click-uri și vi-l livrează eMAG-ul la ușă.

Cu speranța că v-am fost util, atât pentru azi.