Dacă e vineri, a recidivat Octavian cu un articol la care am râs de mi-au sărit mucii pe pereți. Ceea ce vă doresc și vouă.

Întrerup pentru câteva minute programul de sihastru ca să vă povestesc ceva, altfel uit. Vă amintiți povestea cu mașina (apropo, Netflix îmi tot bate la ușă pentru drepturile de producție)? Ei, azi am comis ceva similar și ar fi păcat să nu împărtășesc cu voi minunata experiență. Dacă beți ceva în momentul ăsta, lăsați jos sticla/ceașca/paharul, că-i de împroșcat cu stropi.

Am plecat de acasă să cumpărăm un suport de 50 de lei, n-are importanță pentru ce. Pe drum, ne-am oprit la Carrefour să luăm ceva de păpică și dintr-una într-alta, ne-am agățat de un televizor Samsung. Aveam două acasă, dar am zis să mai luăm unul. Am vorbit între noi să nu depășim 2.500 de lei, în 10 minute am ajuns la 6.000, QLED, nene, 165 cm diagonala.

Noroc că nu l-am luat p-ăla mare, ne-am dus repede acasă și am măsurat locul dedicat din bibliotecă. De-abia aveam loc de unul de 125 cm, asta după ce am rupt biblioteca în două, am scos o etajeră cu ciocanul că nu găseam șuruburile și am rearanjat sistemul audio. Ne-am întors la Carrefour și am cumpărat un televizor de 125 cm pe care am dat 3.000 de lei, oarecum ușurați că nu ne încape ăla de 6.000 de lei. V-am zis, plecasem după un suport de 50 de lei.

Cu TV-ul în mașină, ne pune dracu’ să ne întoarcem în mall și să intrăm la JYSK. Pentru că ne-am amintit subit că ne cam intră în cur arcurile de la saltea, hai să dăm un ochi și la ultimele tipuri de salteluțe. În 20 de minute ne-am dus la mașină cu o saltea de 3.200 de lei, o pilotă, două perne, o protecție suplimentară pentru salteluță și un set complet de așternuturi, că erau la promoție.

Ca să ajungem cu toate alea acasă, a trebuit ca unul dintre noi (eu) să meargă agățat de portieră, cu fundul afară. M-am ferit cât am putut de mașini, stâlpi de iluminat public și pietoni, având grijă în același timp să nu scap din mâini sacul cu perne și cearșafuri. V-am zis că plecasem după un suport de 50 de lei?

Am dus toate alea acasă pe scări de ne-au ieșit ochii din cap, am coborât cu salteaua veche ca să o lăsăm la gunoi și, surpriză, ne-am gândit să ne ducem un pic până în Altex. Ni se părea nouă că ne e cam cald și ne-am înfipt într-un aer condiționat de 18.000 BTU, capabil să răcească juma de scară. 3.000 de lei plus 400 de lei montaj, zilele următoare.

Zic, hai să dăm o tură și până în Dedeman, să luăm totuși suportul ăla de 50 de lei despre care v-am zis. Iar acum urmează apocalipsa după frații Pavăl, patronii acestei nenorociri numite Dedeman. V-am mai zis că plecasem după un suport de 50 de lei?

În Dedeman, ne aducem aminte că ne cam glodesc scaunele din bucătărie. Ochim două bucăți, 400 de lei. Zic, gata, hai să ne mai plimbăm un pic cu scaunele după noi prin magazinul ăla kilometric (nu luasem cărucior de mobilă, că noi aveam de cumpărat doar un suport de 50 de lei, cred că am uitat să vă zic), să vedem ce și cum. Greșeala asta ne-a pus capac. Am mai cumpărat un colțar extensibil de 4.000 de lei și un covor minunat de vreo 800 (cel mai ieftin lucru achiziționat azi, după scaune, un mizilic). Aveam și colțar, și covor, și scaune dar de ce să nu o facem lată?

La casă, m-am întors și am cumpărat suportul de 50 de lei, că uitasem complet de el. Plecasem să cumpărăm un rahat de 50 de lei și am cheltuit 16.000. Ne-au și zis băieții ăia simpatici de la Dedeman: haideți domnu’, că unde intră 50 de lei, intră și 15.950. Plus sau minus, sigur am mai luat ceva, dar nu mai știu ce. Important e că am cumpărat suportul ăla.

Bomboana pe colivă a fost că a trebuit să parcăm mașina la mama dracului, la bloc nu mai era loc nici să lași o trotinetă. Am fost nevoit să car covorul ăla de 3 pe 2 în cârcă vreo 500 de metri, pe ploaie și cu masca pe față. Plus scările până la etajul 98. Am intrat în casă leșinat și m-am jurat, printre lacrimi, că nu mai intru în magazin în următorul an fiscal.

În ritmul ăsta, în două zile o să schimbăm toată mobila din casă, aragazul, frigiderul, mașina de spălat, gresia, faianța și WC-ul. Apropo, am văzut unul mișto la Dedeman, cu ștergător automat, spălare prin arteziană și pudrarea fundulețului cu Johnson’s Baby. Mmmm…

Gata, mă întorc la scris, că Nobelul ăla nu se câștigă singur. Cărtărescule, ține-te bine, vin tare din urmă.