De ani de zile amân această discuție, dar uite că până la urmă n-am mai avut de ales, a trebuit să pun pe tapet una dintre cele mai spinoase probleme ale omenirii. Pentru că, nu știu cum funcționați voi, dar la mine lucrurile sunt clare: fără asta, viața mea ar fi de un pustiu incomensurabil.

De-aia sunt nevoit, în plină pandemie și criză politică (dar sunt convins că mă veți ierta cândva), să vin să spun lucrurilor pe nume și să vă întreb răspicat: care este serialul vostru de comedie preferat? Subliniez, DE COMEDIE, că dacă începem discuția despre seriale în general, n-o mai terminăm niciodată.

Din punctul meu de vedere, dar nu trebuie sa vă luați după mine, pentru că eu sunt o ființă profund rudimentară, cu un umor grobian de autobază, cu un sine total neredescoperit și niște ceakre de toată jena, cele trei seriale de comedie la care m-aș uita la infinit sunt cele de mai jos:

➡️ Friends

➡️ Seinfeld

➡️ Two and a Half Men

Desigur, pe lângă astea mai există o grămadă la care m-am uitat cu plăcere de-a lungul timpului, la unele chiar am și râs, dar relația mea cu cele trei menționate este că mă pot uita la ele la nesfârșit. Și când zic „la nesfârșit” nu glumesc deloc. Oricât aș fi de deprimat, de trist, de obosit, de orice, dacă dau drumul la un episod din oricare dintre ele, am rezolvat problema.

Partea mai nasoală e că la Seinfeld încă nu am unde să mă uit (nu, nu folosesc torrenți și nici site-uri pirat), dar zvonurile îl dau ca și intrat pe Netflix. Îl aștept ca și când. Iar Two and a Half Men este de ceva vreme pe Amazon Prime, deci nu e panică.

Doar cu Friends aveam o mare cumpănă. În sensul că mi-a picat fața la sfârșitul anului trecut când am descoperit că Friends s-a evaporat de pe Netflix. Și mi-am mai revenit din stupoare abia zilele trecute când am observat că l-a băgat HBO GO în grilă. N-aveți idee cât de tare m-am bucurat, nu pot să-mi concep viața fără să am oricând Friends la o apăsare de buton distanță. Acum m-am liniștit.

Dar cea mai tare e fază e alta, v-o zic acum. De-abia ce descoperisem că Friends e pe HBO, în aceeași zi, câteva ore mai târziu, mă sună un curier să cobor că am un pachet. Deși nu așteptam nimic, m-am mirat și nu prea, că mi se mai întâmplă să primesc lucruri fără să mă avertizeze nimeni.

Așa c-am coborât să-mi iau coletul și-am descoperit, fraților, c-avea curierul în mâini una dintre cele mai mișto chestii pe care le-am primit de când există acest blog: un Lego cu Friends. Adică fix ăsta de mai jos. Și dacă io m-am bucurat ca un copil care întâlnește înghețata pentru prima oară în viață, nu vreți să știți cam în ce hal au chiuit fetele de bucurie când au văzut cu cutia. Motiv pentru care, de vineri încoace numai asta fac: muncesc la Lego-ul cu Friends. Mulțumirile mele fierbinți și un prinos de recunoștință merg pe această cale către HBO România. Super idee ați avut.

Altfel, nu vă prefaceți c-ați uitat de întrebarea mea de mai sus: care este serialul vostru de comedie preferat? Sau, hai, primele trei, în ordinea preferințelor.

P.S. Mai jos aveți două fotografii. În cea de-a doua se pot observa cu ochiul liber avantajele de a avea în casă doi copii de zece ani. Doar nu vă imaginați că eu aș fi avut vreodată răbdarea să stau sa asamblez toate piesele alea. 😀

Înainte

După