Later Later Edit

Vasile, azi, la clinică:

Later Edit

Tocmai am închis cu cei de la clinică. Vasile răspunde la tratament și e mult mai bine decât ieri. Pe genul c-a făcut scandal să-l scoată din cușcă. De, Norvegianul de Pădure tot Norvegian, nu suportă lemnul și spațiile mici. 

În altă ordine de idei, încă o dată m-ați impresionat. Vă mulțumesc că-i țineți pumnii.

Pentru că ați întrebat mulți și pentru că ieri nu aveam nici timp, nici dispoziția necesară, o să povestesc azi pe scurt ce e cu Vasile. Pe foarte scurt, că nu prea-mi arde de povești pe subiect.

Deci, pentru c-a venit căldura și Suzana și Vasile tânjeau să iasă pe afară (cooperativa de digital unde dau cu sapa e la parterul clădirii și are terasă afară), le-am cumpărat niște trackere cu gps. Adică niște zgărzi cu gps, gândite special pentru pisici și câini, ca să vedem pe unde umblă dacă sar gradul terasei și se apucă de explorat împrejurimi. Pentru că, da, ambii săreau gardul de câte ori avea ocazia și cumva topografia zonei nu este extrem de ofertantă pentru niște pisici care nu știu ce inseamnă mașini sau că există și oameni rău-intenționați ori câini care mușcă. Așa că le-am comandat trackere ca să știm de pe unde trebuie să le culegem din stradă.

Mbun, ieri au venit, le-am pus fiecăruia câte unul la gât, fain frumos, cum scria la manualul de utilizare și de-acum puteau să umble mâțele pe unde voiau mușchii lor, că vedeam în timp real care pe unde se plimbă.

După care a venit noaptea și Vasile probabil s-a gândit că atâta tehnologie e dăunătoare si-a încercat să-și scoată nenorocita aia de zgardă de la gât. Cum? Păi și-a bagat cumva mandibula sub ea. Nu știu cum a reușit, pentru că zgarda era fixată strâmt, tocmai ca să nu poată face asta. Doar că el a a putut. Ce n-a putut a fost să-și mai și scoată mandibula de sub ea, a rămas blocat în poziția aia și lejer a început să se asfixieze.

Evident, n-a stat să moară așa ca o găină și-a început să se zbată. Ăsta a fost norocul lui, pentru că așa l-au putut auzi Carmen și Dragoș. Bine, de fapt, marele lui noroc a fost că mai era cineva în firmă la ora aia (cam pe la 22.30 s-a întâmplat), altfel putea el să se zbată mult și bine, acum am fi vorbit despre Vasile la trecut. Dragoș a reușit să-i scoată mizeria aia de la gât exact când Vasile își pierdea cunoștința, așa că, ca să fie tacâmul complet, a trebuit să-l și resusciteze. Se pare c-a și reușit.

Mno, ca s-o scurtăm. De revenit și-a revenit, dar nu e bine. După ceva vizite pe la urgențe veterinare și clinici de radiologie, la ora la care citiți asta, Vasile e internat și așteptăm cu toții să treacă primele 24 de ore, să vedem dacă răspunde la tratamentul pentru edem pulmonar și să-și dea doctorii seama dacă mai rămâne o vreme cu noi sau își face bagajele pentru ferma aia unde se duc pisicile când se duc.

Cam asta a pățit Vasile. Chestie care mă face să nu fiu chiar în apele mele zilele astea.