Voluntari. Locuința familie Pandele. Pacea și armonia domnesc peste tot locul, Răpirea din Serai veghează blând de pe un perete, în timp ce duamna Gabi și domn Pandele se uită la televizor, la slujba de înviere. S-ar fi dus și ei la biserică, dar Gabi nu se simte prea bine de vreo două zile, ori a tras-o curentul, ori s-a stricat la stomac după postul prelungit, naiba știe.

Slujba curge lin, preotul vorbește frumos, doamna Gabi și domn Pandele îi sorb cuvintele și din când în când îi aprobă spusele pline de înțelepciune dând ușor din cap, la unison. Deodată televizorul se stinge și se face beznă în toată casa. Domn Pandele sare ca ars:

– Futu-i, iar s-a luat curentul. Gabi, sună la idioții ăia de la la Enel să trimită dracu’ pe cineva urgent, să nu pierdem slujba.

Gabi pune mâna pe telefon, dar chiar când să sune, are o revelație:

– Vecinii au curent, uite, e lumină la dormitor.

Domn Pandele e nevoit să-i dea dreptate, deși urăște să facă asta.

– Mda, precis s-a ars siguranța aia nenorocită.

Dispare în altă cameră, de unde se intoarce cu o scară înaltă pe care o fixează bine în covorul persan de sub panoul electric. Urcă precaut, meșterește ce meșterește, după care poruncește scurt de la înălțime:

– Gabi, du-te la debara, deschide ușa din dreapta și vezi că e acolo niște sârmă. Adu-mi repede o bucată de vreo trei centimetri.

Doamna primar se ridică urgent de pe canapea și execută ascultătoare. Nu e bine să-l superi pe Pandele când e pus pe treabă. Două minute mai târziu se opreste lângă scară cu bucata de sârmă în mână și se uită neajutorată în sus spre consort:

– Am adus. Ce fac cu ea?

– Ce mama dracului să faci cu ea, Gabi? Bagă-ți-o în cur!

sursa foto