3,451 cititori

Ce mi-a placut (săptămâna 147)

Copii, azi n-am avut de unde. Se pare că blogerii au stat la sarmale și cozonaci săptămâna asta, deci abia v-am produs și astea cinci articole.

 1. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr;
 2. Ce ține România în loc;
 3. Year in pictures;
 4. Televiziunea te vrea prost;
 5. Românii și comerțul;

 

51 de păreri la “Ce mi-a placut (săptămâna 147)

 1. Ador colajele de fotografii, deci m-am uitat doar la 3 și-am trecut printr-un spectru larg de reacţii.
  N-am mai văzut nimic după

  “ASLAM, YEMEN, OCT. 18
  Amal Hussain, who died at age 7 from malnutrition soon after this photograph was taken.”

  Şi? Voi ce mai ziceţi? Gata rezoluţiile pe 2019 în care vă propuneţi să vă schimbaţi maşina, să mergeţi la shopping în Dubai şi să faceţi cursul ăla fancy de brioşe? ^^

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • Am dat share acelei poze pe Facebook şi surpriză, în nici 30 de secunde a fost dată jos cu mesajul:

   “This post goes against our Community Standards on spam
   CLOSED
   ACTIVITY
   We removed one of your posts because it doesn’t follow the Facebook Community Standards.”

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

 2. Cu tristețe vă anunț că de două zile nu am semnal la telefon.Adică colega de imobil nu vorbește cu mine.După adânci reflecții am cumpărat printre altele pentru copii,două tancuri radiocomandate,de 4 kile,cu butelie de gaz si care trag cu bile de airsoft,de pe un sait specializat.Niste tancuri în miniatura,o minune după mintea mea.Si asa au ajuns copiii să se joace cu ochelari de protectie la ochi si eu am fost catalogat drept părinte scelerat.Aia mici mă considera erou,ca numai cu alea se joaca.Singurul meu argument a fost că erau reduse de la 650 la 450.Nu a mers.I-au crescut spumele exponential.
  Vezi bă,Vasili când ti-am spus că o să belesc melu,dacă dau alea,tu că de ce.Am dormit singur si cu usa încuiată,ca a fost ceva care m-a neliniștit în privirea ei.
  Da ca rezoluție vând Foresteru unui amic si cumpar o camioneta de maxim doi ani vechime.Un Hillux sau Navarra.
  Despre selecție mai târziu.Mulțumesc de muncă.

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 0

  • Schimbă operatorul de telefonie dacă nu ai semnal 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @edelweiss ai reușit să împaci o împaci pe doamna?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Baghera,nu.Dar vin niste unii si unele,cunoștințe ale soatei,în mod sigur niste dobitoci si o să îi scot ochii grav.Cică revelion.

   2.Dacă îmi cânta sau urează careva la multi ani.fac infarct.De aia si fug de acasă cu o zi înainte de ziua mea.Să nu fiu prins.
   3.Anu asta am apărut în sase poze.Cu multă muncă de lămurire.Cu telefonul meu am făcut o singură poza.La murii mei,cu mure coapte si i-am trimis-o lui Nea Vasili kapo de blog.Să băleasca.Nu mă pasionează fotografia si urăsc dansul.Ala al ploii singurul cu oarecare utilitate practică.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 3. Mulțumesc Mihai!

  Acum foarte mult timp a adus tata acasă niște calendare primite de la firmele americane la care avea abonament pentru revistele de specialitate de care avea nevoie. Vreo 4 ani ne-am bucurat ochii cu fotografii excepționale.
  La fel am simțit acum privind fotografiile din NY Times.

  PS-de ziua mea am primit Atlasul Frumuseții de Mihaela Noroc. 😉

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 4. 1. Mi-a plăcut, super!

  2. Iar ăsta? (și articol, și autor)

  3. Merită văzute și savurate

  4. Am aflat demult asta. Din când în când aud în casă un tv. Pe sport.

  5. Încă un minus al minunatei noastre nații 🙂

  P.S. continui să mă uit la fotografiile de la 3. Mersi.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 5. @Misu merci de selecție
  @all să aveți o duminică plăcută!
  3. Fiind pasionat de fotografie și urmărind subiectul destul de mult în ultimul timp am apreciat fotografiile la max. Chiar am învățat ceva în materie de compoziție.
  4. Am afirmat asta acum mai mult timp. Televiziunea te ține pe loc și îți coboară nivelul de gândire. Prin dramele prezentate și prin emisiunile de kko se distrage atenția de la ce contează.
  5. Been there done that… Românii au în sânge comerțul. Anii 2000-2003 au fost foarte buni pentru mine…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 6. Nu m-am putut abține, am redistribuit 1 si 4. Copiii mei au vreo 5 ani de cand m-au rugat sa le scot televizoarele din cameră pt ca ocupă spațiu inutil. La inceput nu i-am inteles , dar au avut dreptate sa își aleaga filmul/știrea pe care vor sa o privească/asculte fară sa fie nevoiți sa-și ardă retinele săpand prin gunoaie zeci de minute.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • …și 3 merge la redistribuire, muhahaha. În sfarșit ceva la care poți privi și reflecta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 7. Săr’na don Mișu. Faină selecția.
  @Edelweiss: așa-i femeia. Csf? N-ai csf…
  Las’ că-i trece, noi să fim sănătoși.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 8. Foarte fain articolul cu retrospectiva 2018.
  Merci pentru efort!
  Duminică plăcută!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 9. 1. Nu l-a promovat nimeni. S-a autoproclamat.
  2. Eftimie ăsta e așa o chestie pe care nu știu de unde s-o apuc. Nu că aș vrea..
  3. Mă uit la ele imediat.
  4. Nu te vrea, mă, prost nimeni. E o alegere personală. Aș putea spune că proștii au vrut televiziunea lor și așa au apărut subiectele astea.
  5. Dacă aș fi factor de decizie pentru o zi, aș da o lege: nu ai voie să ieși din casă la cumpărături nefwtut! Faci tu sexuț frumos inainte și după aia poți să ieși afară să socializezi cu taximetristul, vânzătoarea de la colț sau cucoana de la bilete. Pe de altă parte, aș bate și vreo două vânzătoare acre, plictisite, care au ales să facă asta doar pentru că nu le-a angajat nimeni în altă parte. P-astea din urmă nu le-aș pune să facă sex că ar însemna să acrească alți oameni. Și așa nu mai scăpăm niciodată de acrituri și se duce dreacu’ visul meu.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Elena PRESEDINTE !
   Pentru o zi.Sau ba nu,pentru câteva zile, inainte de a da legea, trebuie nitel aprofundata treaba cu iesirea la cumparaturi, nu se poate fara un studiu prealabil. Mă ofer …cobai.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Mariuse, s-ar putea să n-ai fulgi suficienți..

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Poate da,poate ba.Până la proba contrarie sunt cocoș! :)))
   Fie ca….

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Fie ca re are dreptul să fie cine vrea. E sfârștul anului. Oamenii au rezoluții, dorințe, vise, visuri..

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Fie ca … ciorba de cocoș să fie gustoasă 😜 pentru fie ca re-ți.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 10. 2. Hai că dacă tot e în reluare și dacă tot mâine noapte va răsuna văzduhul pe acorduri lamulțianiene să zic și eu că îi dau parțial dreptate lui Eftimie, chiar dacă aberează într-un mare fel și exagerează ca să make acest point. Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta, mie chiar îmi place și mă distrează, cum a fost și la articolul cu nunțile.
  Este destul de odios ”mulți ani trăiască”, versurile sunt de-o rară inepție, iar linia melodică imposibil de cântat, chiar și de către cei cu ceva talent în domeniu. Nu mai zic că după partea a doua – ”Laaaa mulți ani cu săaaanăaaatate”- uneori urmează ”Și-altădată, și-altădată, o s-o facem și mai și mai lată”, indiferent dacă evenimentul a fost în acord cu versurile, sau dimpotrivă.
  Cu toate acestea însă, nu sunt de acord cu violentarea celor ce inițiază corul, nu cred deloc că asta ne ține în loc ca nație, după cum nici cozonacul nu o face. Nici măcar un alt obicei destul de recent implantat în mentalul românesc, care mi se pare, de asemenea, o cruntă pierdere de vreme și de zen (de Secret Santa zic) nu consider că ne ține în loc – deși pot să pun pariu că peste 10-20-100 de ani se va găsi cineva să-și manifeste revolta întru abolirea fenomenului.

  Eu îl am cu ”follow” pe Eftimie, are câteva scrieri interesante, dar țin minte îndeosebi o postare foarte simpatică. Era ceva de genul ”mi-a zis gagică-mea că faptul că-s urât este cea mai mică problemă a mea”. Așa că personal chiar n-am cum să nu apreciez un om care se înconjoară de oameni sinceri.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Uof tuh duamna Anduța, uitându-mă la scrierea dvs doar despre un articol, realizez că nu înțeleg de ce mă ignorați când vă spun cu toată sinceritatea că vă calificați perfect pentru un review la tigăi, fie ele chiar și de clătite😉. Sigur ar ieși ceva memorabil.
   Arond domnu’ Vasilescu vă mulțumesc în mod deosebit pentru articolul cu poze. O încântare. În rest nu comentez. Duminica încerc să mă abțin, deși treaz fiind de la ora 6 abia așteptam să se facă 8 juma. Fie-ți lenea sfântă și odihna plăcută! Fie ca …

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Domnule Habar, dar nu vă ignor deloc, pur și simplu nu am reușit încă să cumpăr afurisita aia de tigaie, funcționez cu cea veche pe sistemul ”las’ că merge și-așa”. Nici nu știu dacă este din cauza faptului că m-oi fi atașat profund de actuala (o am de 18 ani, m-a ajutat și la clătite, și la omlete, și la tocănițe, și în principiu cam la orice alt fel de mâncare, în afară de ciorbe – este o tigaie foarte versatilă, cum alta nu se mai găsește în țară) saaaau pentru că pur și simplu mi-e foarte lene să mă duc pe la raionul de oale și ulcele din magazin.
   Dar cum deja v-ați dovedit influența benefică asupra mea întru orientarea către tava de copt, o adăugăm și pe cea către cratiță, dar review nu văd de ce-aș face, mi se pare un gând chiar mai plictisitor decât mersul la cumpărături pentru produse de gen.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 11. Nr. 3, excelent!

  Multumiri!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 12. Lasa ca e bine si asa, putine, dar bune. Multumesc!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 13. Să citesc articolele, zic. Mă-ntind pe canapea, lângă odrasla din dotare. Îmi desface încetișor șireturile la teniși. O las, ce naiba să fac, doar n-o să-i stric copilului distracția, mai ales că-i dezlegam mereu șorțul de bucătărie maică-mii numai ca s-o aud râzând în timp ce se străduia să pară supărată pe mine. Doar că mândra mea e ceva mai artistă decât mine, mi le-a legat sub talpă. Cu fundiță. 😂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Ce FRUMOS 😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • 😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Amatoare, io îți legam șireturile între ele. Cu nod marinăresc :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Shoric, nu, că mi-aș fi împrăștiat dinții pe jos și doar ce făcuserăm curat. Data viitoare, poate. 😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 14. Cine știe, la salata de beof se pune parizer de porc sau de pui ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Shoric,
   Nici, nici. se pune de vită. carne.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • MaIestre Shoric, Laura G merge prea pă clasic/ tradițional. Nu știe cum se face.
   Răspunsul corect iE că se pune orice, numa’ să nu latre/miaune, după caz.
   Rețeta de ciorbă de pui de tranziție o știi?
   Pui apă, pui ceapă, pui ce pui, pui nu pui și iese ciorbă de pui.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Habare,
   Mare chef zace în tine. Și noi Habarn(ave)am 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Mersi. Adevărul este că încălzesc apa într-un mare fel. Apăs un buton 😏

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 15. Nu-mi mai dau singur link, ca mi-ai oferit tu deja cu marinimie unul, dar la articolul cu Umberto Eco, cam alta e intepretarea si o mai discutasem in trecut.

  Da, Eco vorbea despre “imbecilii” care domina spatiul virtual, dar nu se referea la aceiasi imbecili ca “ai nostri”, ci cel mai probabil chiar la noi.

  Pe el il deranja efectiv prezenta unor lideri de opinie foarte titrati, dar a caror expertiza nu fusese demonstrata in sistemul clasic (academic). Sa nu uitam ca punctul lui de observatie era al unui om care se documenta ani de zile pentru cateva capitole dintr-o carte.

  Punctul nostru de vedere e unul al omului care e foarte multumit ca are 2-3 surse pentru o informatie, chiar daca aia vine din mediul online. Si asta e oricum un punct de vedere legitim comparativ cu altele.

  Trecand peste faptul ca dintr-un anume unghi omul avea dreptate, per total se vedea si la Eco aceeasi frica pe care o vedem local si la Plesu: faptul ca acum nu mai e suficient sa fii un tip care a “citit” fantastic de mult. Ai nevoie si de prezenta (online si offline), de carisma, de putin marketing. Altfel, nu vine nimeni sa-ti ceara in genunchi informatia…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • De acord cu punctul tău de vedere, @krossfire. Mi-a plăcut și articolul. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 16. Acum am ajuns și eu într-un loc unde am net. Mihai, merci de selecție.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Ahahahaha, lucsu’ lucsului, tu centrezi, tu dai cu capul, tu iti faci reclama aici la blogul personal. Like ti-ai dat? :)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @Vera … bă, da ce viermănoasă ești . Dacă a acceptat șefu blogului să-și facă reclamă fata, ce te bagi tu ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Shoric bâști, oinkie oinkie! Scriu ce vreau eu!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Bâști, oinkie, oinkie ? Ce urât vb tnrtu în ziua de azi pe net. Mai ales ăia care lucrează de acasă pe nasturi. ha ,ha !!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Chiar așa! Să scrie în românește: Grooh, grooh 😋.
   Azi am căutat reparații fermoare. Nimic deschis. Shoric, la tine în metropolă e deschis sau voi sunteți pă nojițe ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Shoric Ahahahaha, n-a venit ziua aia să-mi fie rușine că muncesc. Mai încearcă! 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Vera, hai mă că am glumit. Nici nu știi cât apreciez și respect oamenii care muncesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @HabaRnaM, nu știu cum faci tu dar mie când nu-mi mai intră banii și se strică fermoarul îmi cumpăr altă geantă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Teach me, be my master … ăăa ce ai în geantă? Caș? ‘ț-ar geanta să îți hie. Baci cu straiță 😉
   Articole precum blogărul ‘nost ?
   Era pentru o geacă a cuiva. Zici că ești poșetăreasă, numai la genți te gândești.
   Apropo de asta, am văzut astăzi o domniță îmbrăcată într-un combinezon de ski, de culoare verzuie nedefinită, căreia îi intrase salopeta-ntre fesieri și defila la marea artă ținând pe brațul erect și stâng o mare și frumoasă sacoșă de mega 🤣
   Îmi pare rău că n-am putut face poză, eram cu cineva și nu se cuvenea. Voi aveți așa ceva la munte/acolo ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Shoric nu, nu știu! ^^
   Ho, că m-am prins că glumești, dar doar nu vrei să ne amuzăm chiar așa în ultima zi din an. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 17. 2. Cel mai bengos e Happy Birthday cantat de M. Monroe!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.