3,914 cititori

Ce mi-a plăcut (săptămâna 146)

Hai că dacă n-ați plecat pe nicăieri, oricum n-aveți ce face pe vremea asta. Așa că luați de citiți.

 1. Discursul lui Dragnea a fost impecabil;
 2. Ce ține România în loc;
 3. Cum mi-a luat foc mașina și ce am învățat din asta;
 4. Copiii insuportabili ai oamenilor cu bani;
 5. Deocamdată nu ne afectează;
 6. Care-i faza cu speakerii motivaționali?
 7. Povestea semaforului intermitent;

 

45 de păreri la “Ce mi-a plăcut (săptămâna 146)

 1. Bună dimineața, bună selecție. Mulțam, Mihai.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 2. 4. Urăsc banii. Pe mulţi îi dezumanizează. Urăsc oamenii dezumanizaţi. Mi-e scârbă de ei, mă feresc de ei şi, dacă nu mă pot feri de ei, încerc să îi blochez undeva în afara căpuţului meu.
  Fostul meu soţ s-a transformat în ceva urât de când am divorţat şi s-a recăsătorit. Pentru el contează acum părerea oamenilor din mall (de două ori mi-a transmis telefonic că i-a fost ruşine cu copiii noştri în mall, pentru că i le-am dat îmbrăcate în trening şi cu teneşii zgâriaţi în vârf). Acum trei zile la serbarea Picei mi-a reproşat pe un ton dezgustat că trimit copiii cu hainele necălcate la grădi/şcoală, iar colegii lor sunt, citez “la ţiplă”. Iar cireaşa de pe tort a fost o insultă (crede el): “Eşti o săracă!”
  Altădată m-ar fi dărâmat şi aş fi plâns. Acum îmi e pur şi simplu scârbă de ce a ajuns să gândească şi să debiteze. Mă voi lupta cu tot ce am să-mi ţin copiii cât mai feriţi de mentalitatea asta de parvenit de că.cat. Iar dacă vreodată îmi vor reproşa că le-am crescut cu lipsuri materiale, înseamnă că am greşit ca părinte.

  Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 3

  • Eu încerc să cresc un copil fericit nu un copil care să aibă detoate și să fie perfect. Cui nu îi convine și are ceva de comentat, poate să nu ne mai caute. Așa sper că faci și tu. Nici eu nu îi calc hainele lui fiu-meu și mi se rupe că umblă aproape mereu în trening și papuci beliți câteodată.
   Un Crăciun fericit să ai Vera, alături de fetele tale adorabile. Pup.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Ești o săracă? Așa a zis? Păi în cazul ăsta să zici merci că e fostul.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Roxi ❤️

   @Mihai Yup! “Eşti o săracă!” x2, că poate eram fudulă de urechi :))
   Nu comentez la “merci” ăla, las’ aşa! 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Vera, nu știi nimic… mă scuzi că mă bag în seamă, poate nu ar trebui …
   Se face așa: se scrie pe o foaie de hârtie câte rânduri de haine folosește un copil într-o săptămână. Se alege o spălătorie/călcătorie decentă, de ex Nufărul. Se fac calculele și se ajunge la suma de X lei. Se adaugă Y lei transport/ colectare/ diverse chestiuni consumatoare de timp și se prezintă “devizul” cu mențiunea: Suplimentează BĂ bogatule pensiile cu x+y+z(spor de nesimțire) lei!!! Poftim pretenții cu subvenții.

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 2

  • Deci eu mor când văd mame din astea delăsătoare care lasă copiii să se imbrace oricum.Băăăăi,acum e perioada când copilul se formeaza, vreți să ajungă domn sau țărănuș?Cum mama supărării să lasi un copil să se îmbrace aiurea?Voi sunteți conștiente că puneți o cărămidă gresită la baza dezvoltării lor?
   De fapt eu nu cred că vreți să fie copiii fericiți,sunteti doar leneșe.
   Ia, recunoașteți,ați făcut vreuna cozonaci?Normal că nu,a picat la țanc articolul , imediat v-ați pliat pe idee urlând că e o prostie să frămânți și să coci.
   Ați distrus spiritul Crăciunului băi Grinciulinelor,asta ați făcut!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @M&M fain trolling, îi cu aromă de cacao or rahat?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Marius M csf, am şi eu nevoie de timp să-mi fac selfiuri în lift. Cât priveşte banii, strâng sârguincios alocaţiile fetelor ca să-mi pun ţţ şi bot cu ventuze, soţul nr 2 nu vine aşa oricum, pffff

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Marius M, să-mi fie cu iertare că îmi îmbrac copilul în trening când îl duc la grădiniță și în parc sau la alte activități pentru copii. Îl învăț să fie OM indiferent de haina pe care o poartă și nu e nicio rușine dacă o să fie un țărănuș în loc de un om cu clasă înaltă care se plimbă numai pe la operă și gale luxoase în costum. De fapt, îmi displac profund oamenii care se îmbracă în mare stil și se laudă cu ceva ce nu au doar așa, ca să se creadă buricul pământului :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • Vera esti foarte bogată, cu două perechi de manuțe în jurul gatului tău ești o femeie bogată. Atat…

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Vera, copiii au nevoie de multa dragoste și înțelegere(știu ca știi asta), de o mama prezenta în viata lor zi de zi. Tu le oferi toate astea. Restul nu e foarte important…..Ai grija și de tine ca sa le poți oferi în continuare.
   Anii trec foarte repede și rar își vor aminti de lucrurile care le-au avut sau nu, dar sigur își vor aminti de cărțile citite, de jucatul impreuna, de “made up games”. Nu ești săracă, your ex has issues

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 3. Nu plec pe nicăieri. Fac cozonac din ăla care ți se pare inutil. Și sarmalele tot inutile?! Alea sunt la cuptor…
  După articolul de ieri, să încep azi să citesc despre Dragnea a fost ca o palmă. Din păcate Răzvan are dreptate. Deocamdată nu ne afectează.
  Despre copiii insuportabili ai oamenilor cu bani…..acum vreo doi ani, parcă, unul din ăsta a dat foc casei părinților. O casă din aia frumoasă de pe Kisselef.
  Karma există și pentru Dragnea și pentru familiile care își imaginează că doar ei contează, dar uneori actionează prea târziu. Rămâne doar scrum în jur.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 4. 1. Nu e voie la cozonac,e post.>>Soia,apă și ulei.
  2.Sărăkio.
  3.Văzut pe viu cu arde o masină, coborât rapid să dau cu extinctoru’, era o flacără mică lângă volan, până am coborât de la 1 am mai apucat doar sa-mi scot masina de lângă aia,ieseau flăcarile pe geam ca la balamuc.Nu stingeai nici cu mama extinctoarelor,poate cu din ăla mare pe roți.
  Aia cu semaforul îmi dă fiori,daca se strică am pus-o!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 5. Mulțumesc pentru linkuri, le aștept si le citesc cu plăcere (daca nu am facut-o deja) în fiecare săptămînă!

  O mică observație: Nu contează unde/cum le gasești cît timp au conținut de calitate – dar nu-i nevoie să le păstrezi și tag-ul (‘fbclid’ la mai mult de jumatate) de FakeBook (o rețea deja monopolistă și toxică) cînd le postezi aici.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 6. Vera – nu-mi dau seama daca m-ai infiat sau nu. Am nesimtirea de a alege cat de des posibil niste blugi rupti, un tricou xl (care pare adesea necalcat – fibra sifonabila), adidasii aia cei mai comozi (pe alocuri zgariati de samoyede-ul meu) si, cel mai des, geaca de piele roasa (tot de el, in joaca) la maneci. si sa ies la masa cand mi-e foame… intr-o carciuma in care e posibil sa fie si fostul tau sot – tipla. Culmea e ca am tot timpul banii pentru mancare in buzunar – atat cat sa nu ma intereseze coloana din dreapta meniului – sa mananc ce-mi doresc. Sigur ca tu esti o saraca! Se observa cu ochiul liber ca nu ai in bagaj nici preconceptii, nici raft cu “parerea altuia” si te felicit pentru asta. Sunt convinsa ca ce cresti tu, se numesc copii fericiti.
  Pies. Sunt doar locuri publice, unde inteleg ca “ii afiseaza”. E la fel de deranjat si cand stau in casa sau la joaca, in fata blocului? Ar vrea altceva pentru ei sau ceilalti?
  Copiii tai vor fi adulti fericiti care vor stii ca valoarea lor nu sta in brandul de pe camasa si in dunga de pe maneca.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 8

  • @Jamilla well, eu m-am dus la serbările copiilor în blugi și bocanci, cu tramvaiul. El a întârziat la amândouă serbările (a ratat când cea mare a zis poezia, ca fapt divers), dar a venit la cămașă și costum, cu mașina. Noi să fim sănătoși! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Jamilla,
   ”atat cat sa nu ma intereseze coloana din dreapta meniului”
   – asta-i din ciclul ”săraca fată bogată”, așa-i? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Tot așa aleg și io în crâșmă . Cat în cartea aia și pun deștiu’ unde-i mai mult scris. Alea de le zice cifre, din stânga nu le cunosc. 😜 Nici culorile semaforului nu le disting bine, poa’ să confirme jindarii.
   @Jamilla, îi o “glumă”, no offence.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Laura G – nu. e din ciclul: sarac esti abia cand iti luceste mai tare poleiala, nu cand ai tricou’ sifonat 😉

   HabaRnaM – no offence taken

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 7

  • Jamilla, chiar nu avea sens să ne spui că nu îți pasă cât costă mâncarea la restaurant. Chiar dacă ți se pare ciudat, nu ne impresionează. E doar în plus.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Urlă invidia în ele Jamillă, nu le băga în seamă.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Marius M,
   Adevărul e că-s neagră de invidie pe ăia care nu uită să strecoare (măcar) un strop de aroganță în orice discuție 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • intelegem ce si cat putem. e ok. unii ne oprim la ambalaj, altii suntem interesati de continut.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 8

  • Jamilla, eu vrea să te văd și fără ambalaj.
   Eu= un prieten.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Jamila ce am înțeles eu din ultimul comentariu al tău : practic ești ca un Rémy Martin Black Pearl Louis XIII, îmbuteliat întru-un pet de de doi litri, pet fabricat din plasticul reciclat de la un Rolls Royce daună totală….Zic bine ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 7. Mulțumesc Mihai pentru selecție si muncă.
  8.Oamenii sunt drepti si buni pe internet.
  9.Ferocitatea noastră ca indivizi ne-a scos din caverne.A construit civilizații pe ruinele altora.Să nu ne căcam pe noi,zic.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

 8. 1. Acum înțeleg de ce mi-e greață când îl aud, azi am aflat că discursul boului ăla nu mi-e adresat mie.

  2. M-am liniștit, misterul a fost elucidat de eftimie, de azi știm de ce-i România pe butuci.

  3. Sună fatalist. Practic, ni se poate întâmpla oricând, oricăruia dintre noi.

  4. Pentru că li se permite și pentru că socialul le pupă picioarele în loc să-i scuipe în față la fiecare derapaj comportamental.

  5. Bun articol. Dar tot nu se mișcă nimic.

  6. –

  7. Ce probleme existențiale au unii… 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 9. Mișto, boss, azi!
  Să trăiești!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • … a scris Elena P dintre sarmale, piftii și alte delicatețuri 😜
   Ps. Ca un “bine” crescut ce sunt am uitat să îi mulțumesc lu’ domnu’ Vasilescu pentru selecție. Rectific pe această cale.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Habare, nu vrei să știi câte am de făcut.😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Elena P nu vrei să știi câte mai am de făcut. Exceptând piftia care a fiert azi noapte, n-am făcut nimic. Abia acum facem piața. Mai am brad + crăpelniță. Bun era un multicooker d’ăla să știe să facă sarmale și salată de beof. Există?
   Ps. Nu mănânc de la mamaie 😜

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 10. Aia cu Lamulţieani!, cam scremută. Restul, OK!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 11. Foarte, foarte faina selectia de azi.
  M-a întristat 1.
  N-am citit 6 că-i prea dimineata si-s cam înceată.
  Noroc bun!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Citit, plăcut, acu’ mă întorc la cratiță. Dankjewel, @Mihăiță! 😜

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 13. 1. Discursul lui Dragnea a fost penibil, inclusiv pentru ai lui. Altfel bănuiesc că aplauzele din sală n-ar fi fost atât de anemice și parcă smulse cu forța. Memorabilă zicerea cu bărbăția și librăria din discurs, un fel de actualizare a lui ”ai carte, ai parte.”, dar întoarsă pe dos.
  2. ”Aha” moment, deci adăugăm la cozonacii care ne-au făcut să pierdem 80 de ani de evoluție și îngrozitorul ”mulți ani trăiască”. 🙂
  3. Nasol, dar bine că fără victime și alte daune materiale. Complicat cu rablele astea.
  4. N-am nimic cu copiii oamenilor cu bani, ci cu cei crescuți în spiritul/cultul puterii și exercitării acesteia asupra celorlalți datorită acestui privilegiu.
  5. Ba ne afectează, dar nu ne-a ajuns cuțitul la os. Încă.
  6. Un speaker motivațional pe care l-am și ascultst/văzut live (deși el e orb) în persoană a fost Erik Weihenmayer, un tip cu adevărat inspirațional după capul meu. Și care cred că se încadrează în și ce zice BD aici.
  7. Drăguț. Claxoanele sunt în loc de salve de tun, iar vorbele de dragoste dintre șoferi sunt varianta urbană a bocitoarelor.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 14. 4. O familie de oi s-a intersectat cu o familie de lupi (psihologic vorbind).
  Am mai zis pe aici și o să tot zic: mi se rupe de norme și legi, atâta timp cât ele sunt făcute (urmate) doar de puțini.
  Boul ăla de frate din Anglia merită un sac de mwi, la fel și găinile alea de părinți (ai fetei). Garantez cu ce vreți voi că dacă s-ar fi trezit viteazul ăla de lover cu o lamă de cutter 2 mm în gât, ar fi șters anunțurile și măgăriile alea de pe net, în secunda 1. Cu astfel de specimene nu ai ce discuta sau negocia.
  Caz real: soția însărcinată, mers la medic ginecolog înainte de naștere. Să vedeți, să vă spun… long story short – trebuie să dați bani (șpagă). Întreb dacă e ceva în neregulă, nimic, toată lumea bine, sănătoasă. De ce să dau bani? Păi să meargă treaba bine… wink…
  A ieșit soția și am intrat în rol: Domnule doctor, dacă se întâmplă ceva cu soția sau copilul meu pe durata cât vor fi aici, vă vânez, pe dumneavoastră, și pe toți cei dragi, ca pe iepuri. Vă rog transmiteți asistentelor și oricui mai credeți de cuviință. Eu din momentul ăla nu prea mai am ce pierde, însă domniile voastre aveți familii care trăiesc.
  Repet: nu poți spera să ajungi la un consens cu niște gunoaie. Nu se poate, niciodată. Semeni vânt? Eu vin cu furtuna.
  Mama mi-a spus mereu să dau dovadă de bună creștere și inteligență. E cea mai gravă greșeală pe care un părinte o poate face în ziua de azi. Nu zic să trecem în extrema cealaltă, dar ar trebui să fim în stare să discernem când e momentul să renunțăm la “vorba bună”.
  Ar mai fi multe de zis, dar nu am acum răbdare să scriu de pe telefon tot ce am pe tema asta.
  Dacă stai ca vaca și nu reacționezi (1, 2, 5 ani), vezi că justiția nu face nimic, pune mâna pe o bardă și arde-l pe viteaz în moalele capului. Ai terminat discuția… Mai vezi tu apoi ce se întâmplă, oricum, garantez că nu mai ai atacuri de panică – cel puțin din cauza ăluia.
  PS Varianta cu nu pot să fac eu asta pică. Tot ești la fundul sacului, găsești tu o metodă să convingi pe careva să te ajute. Sunt multe filme care au scenarii construite pe acest subiect. Dar dacă noi ne uitam la Twilight și 50 shades….

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 15. 1 dragnea nu este tampit ,zic sa nu l subestimam vorbeste tampitilor pe limba lor poate crezandu i chiar mai tampiti decat sunt stie ca desteptii sunt lasi si se agita doar declarativ 2 pe mine ma enerveaza desteapta te ,romane poate din cauza ca urasc sa fiu trezita de altcineva nici macar alarma de la telefon nu o suport 3 desteapta concluzia articolului nu trebuie sa ne atasam de fiare sau de obiecte in general,obiectele de aia s obiecte sa se mai strice sa le ia dracii cumperi altele ,omul este de neinlocuit in rest….duca se…4 nu banii strica ci lipsa de educatie poti fi ticalos si cu bani si fara 5 ce nu te intereseaza nu te afecteaza altfel nu e posibil 6 cred ca e moda americana asta cu speakerii motivationali nu au efect la mine ma plictisesc de moarte si cum de felul meu sunt gigi contra si s prea batrana ca sa ma schimb daca vrei sa fii sigur ca nu fac ceva zi mi sa fac in mod repetat 7 nu inteleg de ce nu pot fi si la noi extinse semafoarele inteligente s ar economisi timp si nervi

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 16. Am vrut să zic și eu ceva de selecția de azi, dar am răsturnat bolul cu caviar pe tastaura de la Voodoo-ul Envy H171 și pe halatul Versace, în pwla mea de săraci ce sunteți…

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Mda, am râs… eram cu toată casa întoarsă când a sunat interfonul. Cine să fie oare ? LA DRACU’! Îi popa 😜

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Habar ,la mine a fost Macaulay Culkin, să vadă și el cum arată o casă de om bogat, nu căzătura aia unde îl tot uită mă-sa singur de 20 de ani…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Senor, la mine a venit mamaie … să ne organizeze. Încă nu i-am zis că n-am deschis la popă. Păstrez desertul pentru final. Muhahaha 😉

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • HabaRnaM, am ras cu fii-mea de replica ta și ghici ce, în 2 minute a bătut la ușa. Am fost mai delicata, am spus ,,la naiba”. Pijamalele noastre nu erau foarte prietenoase,dar ma simt vinovată😕

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 17. Mulțumesc pentru selecție.
  1. Toate discursurile celor de la psd sunt impecabile. Exact din motivele enumerate în articol.
  2. Mișto scris, dacă ignor treaba cu “ce ține România în loc”. Exact părerea asta o am și eu despre “Mulți ani trăiască!”
  3. Treaba aia cu stingătorul de mașină care nu e bun de nimic o știu și copiii. În rest… shit happens.
  4. Citit în diagonală. Nu văd legătura. Se iau cazuri singulare, experiențe personale, și se generalizează.
  5. Articol adresat unui public care nu îl va citi niciodată: publicul lui Dragnea. Noi, restul, știm că ne afectează. Dar nu ne ajutâ cu nimic că știm.
  6. În primele 3 paragrafe Bogdan scrie exact despre ce este vorba cu speakerii ăștia. Din al 4-lea paragraf însă se întoarce la retorica obișnuită a tuturor celor care îi contestă. Iar la comparația cu antrenorul de fotbal a dat-o rău în gard.
  7. Simpatic scris. Aștept, totuși, partea a doua a povestirii, în care, în urma unor sesizări făcute de ăia care claxonează sau de angajații cu căști antifonice, un nou semafor intermitent, mai vesel, mai tânăr și mai viguros, i-a luat locul “eroului” nostru. Aștept aiurea, nu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.