Fetelor, se dă următoarea situație. Hai să presupunem că sunteți în drumeție pe munte cu un coleg de birou. Sau cu un amic. Mă rog, ați înțeles voi, sunteti cu cineva pentru care nu nutriți nici urmă de atracție sexuală sau ceva de genul, ca să fiu foarte clar. Nu știu prin ce circumstanțe ați ajuns acolo împreună, dar e foarte clar că sunteți doar voi doi și muntele. C-ați plecat în teambuilding și v-ați rătăcit, că v-ați întâlnit întâmplător, nu contează. Până la urmă, chiar e mai bine, mai aveți cu cine să schimbați o vorbă.

Ei, și cum vă plimbați voi așa pe poteci șerpuite și prin luminișuri, cetățeanul coleg/amic observă niște rugi de zmeură. Entuziasmat, scoate un chiot de mare bucurie și se apucă să culeagă. Culege ce culege, după care hai să le mănânce. Dar ce să vezi, chiar pe când grohăia de plăcere și zeama de la zmeură i se scurgea mai abitir pe barbă, omul nostru se așează-n iarbă ca să bage-n el mai cu spor. Doar că nu observă și se așează fix pe o viperă. Reală, nu apăruse brusc nevastă-sa în peisaj. Șarpele speriat și nervos îl atacă fulgerător și-l mușcă fix de… hmmm… de penis (cred că toată lumea șite bancul ăla cu „ce penis ca o pulă ai”, nu?).

Panică mare! Lu’ ăla îi sare zmeura din gură urgent. Puneți mâna pe telefoane să sunați după salvare, salvamont, sau oricine altcineva care să vă ajute, dar cucu semnal. Și amândoi știți că până la cea mai apropiată formă de civilizație sunt câteva ore bune de mers și că, dacă nu faceți urgent rost de ser antiviperin, puteți să vă luați adio unul de la celălalt. Singura soluție care ar mai putea să-i salveze viața ar fi cea pe care-o știm cu toții: cineva care să-i sugă rana produsă de viperă ca să extragă veninul. Și voi, fetelor, în acest caz sunteți singurul „cineva” pe o rază de kilometri buni.

Și aici ajungem la întrebarea de baraj. Ce faceți? Îl lăsați pe om să moară sau vă apucați cu sârg de extras veninul?

Băieți, nu mai repet povestea. E identică. Sunteți pe munte doar voi și-un prieten. P-ăla îl mușcă vipera, nu tu semnal la telefon, nu tu mașină, nu tu acces la civilizație. Singura soluție: extras veninul prin procedeul supt. Cum rezolvați cazul?

E, acu’ să vă văd.

P.S. Pentru că vă știu mari maeștri în răstălmăcit situațiile și ca să nu v-aud cum începeți că nu avea cum să-l muște vipera prin pantaloni, vă spun io că tocmai și-i dăduse jos și rămăsese-n șort. Era foarte cald pe munte și voia să se bronzeze.