4,062 cititori

Hai să nu confundăm prostia cu discriminarea

Ieri bula mea de Facebook a fost inundată de valuri de revoltă și furie împotriva celor de la Hollywood Multiplex după viralizarea articolului unei mame singure, însoțită de cei doi copii ai săi, care a încercat cumpere un Pachet Family, pachet care nu i-a fost vândut. După care a povestit întâmplarea pe interneți și imediat au început să se reverse valurile de ură și furie pe motiv că discriminare și că susținătorii familiei tradiționale, mwie Dragnea, mwie psd, mwie Hollywood Multiplex. Iar mie, personal, mi se pare că s-a sărit un pic calul. Hai să avem o limită, hai să nu confundăm o decizie de business, completată de idioțenia unui angajat, cu discriminarea.

Pentru mine e absolut limpede cum stau lucrurile. Femeia a încercat să cumpere un pachet pentru DOI ADULȚI și DOI COPII  sau un pachet pentru DOI ADULȚI și UN COPIL (în ofertă scrie clar asta, aveți foto mai jos), deși la fața locului se aflau UN ADULT și DOI COPII. Adică a încercat să cumpere un produs care nu se afla în oferta unei socetăți comerciale. Exact cum te-ai duce la un vânzător de mobilă care are în ofertă pachet Family cu două fotolii și două scaune sau două fotolii și-un scaun, dar tu ai ține morțiș să-ți dea un fotoliu și două scaune. Atât de simplu.

În plus, sunt absolut convins că dacă tipa cu copiii își mai aducea o prietenă sau pur și simplu mai lua de la coadă pe cineva, pentru a completa grupul de PATRU persoane, cumpăra Pachetul Family flueirând. Dar așa, ce să vezi, femeia de la casă avea instrucțiuni clare: vezi un adult și doi copii, nu vinzi, vezi doi adulți si doi copii sau doi adulți și un copil, vinzi. Atât de simplu.

De-aici încolo, că angajata a fost sau nu idioată și-a vorbit gura fără ea, e deja altă mâncare de pește. Probabil, după cum poate vă imaginați, o tanti care vinde bilete la cinema nu e chiar cel mai ascuțit creion din penar. Că dacă era, îi spunea chiar ea mamei revoltate: “mai găsiți, doamnă, pe cineva adult care vrea să intre la film cu dumneavoastră”. Din pacate nici pe ea, nici pe tipa în cauză nu le-a dus capul să facă asta. Și uite-așa a început bâlciul cu discriminarea.

Iar confuzia în sine vine de la faptul că pachetul se numește Family, lucru perfect normal, de altfel. Când dai nume unui produs, îl dai astfel încât să fie generic și reprezentativ pentru majoritatea celor care-l vor cumpăra.

În schimb, ce nu înțeleg sub nicio formă este de ce ăia de la Hollywood Multiplex au tăcut mâlc mai mult de 24 de ore. Abia asta mi se pare prostie. Era atât de simplu să ieși cu un comunicat în care să te delimitezi de prostiile vorbite de vânzătoarea de la bilete (dacă au existat, până la proba contrarie, pe interneți a ajuns o singură versiune, subiectivă, a mamei implicate în poveste) și să explici că era un pachet conceput pentru DOI adulți și unul sau doi copii.

N-aveau decât să spună că-și asumă greșeala, c-au înțeles că vremurile s-au schimbat și că vor scoate rapid și pachete Duo sau Trio pentru un singur adult și unul sau doi copii, ca să vină în ajutorul familiior monoparentale sau al celor în care doar unul dintre cei doi adulți are timp să meargă cu copiii la film. End of story, toată lumea fericită. Dar, nu, ei au preferat să tacă o zi întreagă și astfel să întărească și mai mult senzația că sunt vinovați. Abia într-un târziu, au ieșit și ei cu un comunicat pe care l-am văzut după ce scrisesem toate cele de mai sus. Să vezi ce, zici că l-am conceput eu, așa sună (mă rog, mai puțin partea cu pachetele pentru familii monoparentale pentru că nu i-a dus capul să facă treaba până la capăt). 

P.S. Ce se întâmplă dacă mâine se duc la Mall doi adulți cu TREI copii și fac scandal pe motiv că ce e mizeria asta de pachet pentru familii? Că doar și-al treilea copil face parte din familie, nu? Sau, și mai bine, doi adulți fără niciun copil, că doară tot familie se cheamă și ei.

L.E., Dacă nu e clar ce-am vrut să scriu eu mai sus, poate citiți și părerea asta. Sau asta. După care, poate faceți și calculele de aici, că io-s umpic prins. 

mihai_vasilescu_hollywood_multiplex

86 de păreri la “Hai să nu confundăm prostia cu discriminarea

 1. Well, nu e o surpriză că fac icter numai când aud de conceptul de “familie tradițională” și-s prima care să facă gâlci și să apere familiile “atipice”, dar aici sunt de acord cu tine, @Mihai. Mi se pare un scandal fals, exagerat și inutil de sensibil.
  Mie oribile mi se par declarațiile ministrului Ioan Deneș, declarații de-o imbecilitate cruntă. Acolo e adevăratul scandal, nu in capul unei vânzătoare cu ordine limitate.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 4

  • Discuție la o bere :
   -Bă tu ai văzut reclama cu tigaia kakamaka folosită pe un ARAGAZ TRADIȚIONAL ?
   -??????
   -Stau și mă frământ cum dracu ar arăta un aragaz gay ?
   -Pai e clară , e ăla cu plita cu inducție
   -Sigur ?
   -Da dom’le .
   -Și ăla cu gaz și cuptor electric ?
   -E bi. E simplu , ce dracu !

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 6

 2. Să vezi ce-o să iasă când s-or alerta ăștia de la Protecția animalelor că Bubico nu-i în ofertă

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 5

 3. Sindromu’ Bill Cosby .Ăstuia i-au retras premiile ca a violat-o/fwtut-o consensual sau asa părea pe una când la noi încă nu se incheiase colectivizarea.Că ăla a luat premiile că era măciucar raipist sau fwtea si sareau din el picaturi de roua nu ca a fost un actor foarte bun.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 17

 4. Ete, vezi?, de-aia merg eu în metrou cu ditamai cartea (900 de pagini) de Dostoievski la vedere. Poate găsesc o “adultă” sa meargă cu mine şi fi-mi la film când îmi dă madam cu flit.
  Mai nasol e că uneori îmi dă cu flit şi Haralambie.
  Şi rămân nefilmat.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 4

  • Ken Follet e mai mișto și sunt tot așa de groase cărțile.
   Cel puțin cele din trilogia Kingsbridge.
   😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 5. Să vezi ce-o să iasă când s-or alerta ăștia de la Protecția animalelor că Bubico nu-i în ofertă

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

 6. Femeia a vrut să cumpere pachetul pentru 2 adulți și un copil, ea fiind un singur adult însoțită de doi copii. Deci pachet de 3 persoane pentru 3 persoane, singura diferență fiind că una din acele 3 persoane era copil în loc de adult.

  Oricum aș da-o, sincer. din punctul meu de vedere, ăia de la multiplex au vrut să fie mai catolici decât papa.

  Părerea mea…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 25 Thumb down 25

  • Eu cred că dacă se începea discutia așa nu se mai făcea scandal, rămân la ideea că pe nici una nu le-a dus mintea să rezolve pașnic problema.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 5

  • Exact, asta zic, s-au umflat în orgolii și de o parte și de alta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

 7. Bravo, maestre, tot respectul !

  Ma’, daca oficial este ingaduita sintagma „Drepturile femeii” de parca ar fi casta aparte si superioara in societate ???!!! Nu, nu mai exista drepturi si obligatii c-e-t-a-t-e-n-e-s-t-i valabile pentru toata lumea, exista ale femeii si restul prostilor, ca nu-i asa, alde CNCD trebuie sa le scoata cumva-cumva victime, alfel cum sa-si justifice felia de tort Sacher ? la privilegii gand la gand cu bucurie …

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 16

  • Taci, ca vei fi umplut de minusuri mai ceva ca Sahara de nisip.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 6

  • Deja-i placerea mea !

   Iti mai amintesti postarea aia de se aruncau toti ca ei intotdeauna ii spun omului verde in fata adevarul incomod ? Ahahaha … ahahaha

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 8

  • Din nou @Faiantaru cu un comentariu din care reiese cat de rau l-a ars pe el o femeie si cat de mult ne dispretuieste pe toate pentru ce-a facut una. E ok, poti sa si plangi, ia o batista, sa nu zici ca-s rea. ^^

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 20 Thumb down 18

  • @Faiantaru’,

   …şi un puf de pudră de la mine, să îţi acoperi purpuriul nasului după plâns.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • După cât de înverșunat e, pare că pe @Faianțaru’ l-au ars toate femeile din viața lui, nu doar una 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 6

  • Vera,

   mai, tu tot ameninti lumea ca se tavaleste de plans dupa tine, pui si poza aia odata ? Ca asa pe vorbe … ehee …

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 7

  • @Faiantaru Lol! Mega lol! Soțul a făcut tămbălău până să divorțăm, ca se omoară, că sunt femeia vieții lui. Într-un an de la divorț era deja recăsătorit și avea alt copil. De ex-boyfriend m-am despărțit în decembrie, a făcut ca toate alea că mă iubește pe vecie and shit… în martie deja se mutase o domnișoară la el.
   Deci degeaba sunt eu așa și pe dincolo și mi se promite marea cu sarea și mi se fac cele mai fierbinți jurăminte, bărbații sunt bărbați!
   Nu-s Miss Univers și nici n-am impresii de frumusețe răpitoare, sunt doar o femeie ca toate celelalte. Și-s destui care mă cunosc pe aici, nu trebuie să-mi arăt eu pozele, că nu-s la matrimoniale ^^

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

 8. Eu acum îmi dau seama că am fost într-o gravă eroare, noi la lucru comandăm pizza Family și suntem trei femei și doi bărbați, deci ceva nu e în regulă. Noroc că nu s-a sesizat Coaliția.

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 5

 9. Am fost și eu o perioada în viață mamă singura cu doi copii,dar dacă voiam bilete la film din oferta as fi zis să-mi dea pachetul de doi adulți și un copil că nu murea nimeni, era precis mult mai convenabil la preț decât 3 bilete separate pe categorii părinte /copil..Dar așa e când unii caută cu orice preț să aibă dreptate, și de multe ori nu se justifica asta. Îi dau dreptate mamei până la un punct dar mai departe trebuie să se înțeleagă că nu avem drepturi oricum fiindca creștem singure copiii,n-a stat lumea în loc din asta nici pentru mine și nici pentru alții.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 7

  • Exact pachetul ala a incercat sa il ia si nu i s-a dat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

 10. Știi cum mi se pare asta?
  Ca procedurile mele de la job, dar exaaact la fel. În situația dată, ce mi se pare grotesc de-a dreptul este:
  1. Faptul că refuzăm să gândim și nu reușim să luăm o minimă decizie la locul de muncă, este așa un fel de lipsă de responsabilitate, nu scrie la procedură despre cazul x, nu fac nimic, să stabilească șefii. Era atât de simplu să se rezolve totul, fix cum spune @catalin fdd.
  2. Senzația că mereu suntem “discriminați”. Cum nu se întâmplă ceva pe placul nostru, cum rapid rapid ne simțim lezați și mai ales, discriminați.
  Pur și simplu ne urmărim scopul și uităm de rațiune.
  La sala unde merg eu se fac din când în când promoții gen happy hour. Ce să vezi? Trebuie să îți faci programare. Cum mă? Gratis, mamă soacră dar … mă programez. Mi se pare complet aiurea. Dacă vrei să îți fidelizezi cumva clienții, bagă o gratuitate la 10 ședințe plătite și ai rezolvat-o simplu și eficient.
  Zi spornică tutror!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 7

  • Si la sala unde merg eu exista happy hour. Dar nu e pt fidelizare. Este pentru a incuraja oamenii sa nu mai vina toti la aceeasi ora. Si atunci se face acest happy hour pentru perioada in care lumea nu se inghesuia la fel de mult!!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @Radu sibiu, da, este corect ce spui, uite că nu m-am gândit la asta. Totuși aceste hh sunt de regulă decretate tot după amiaza, mai deloc dimineața, când presupun că nu este mare înghesuială.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • chiar si-asa, dupa-amiaza fiind, studioul are totusi o suprafata fixa, nu poti inghesui acolo fara numar-fara numar!
   io am abonament anual full si tot ma programez ptr fiecare ora ptr ca unele clase sunt foarte solicitate. dac-am uitat, s-a intamplat sa nu pot intra la clasa dorita (asta in conditiile in care sunt la al cincilea abonament anual consecutiv!)
   regula-i regula ptr toata lumea.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Mona, verde pt 2 și roșu pt 1! ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 3

  • @moatza, nu vreau să deviem discuția.
   Este o sală mică mică, într-o zonă necăutată, vin doar femei și nu suntem mai mult de 15-18 la nici o oră. Are program de la ora 15 și nu este nevoie de programare la nici o clasă. Eu m-am referit strict la experiența mea și cum am perceput-o eu, nu am vizat sălile mari unde într-adevăr se lucrează cu programări pentru că sunt aglomerate.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @Mister G, mare om mare caracter!
   Nu-i bai, cum am peste 40 de ani știu să port roșu cu nonșalanță 🙂
   Oricum apreciez enorm faptul că mi-ai spus unde consideri problematică opinia mea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 11. Multumesc Mihai. Exact la fel am gandit si eu aseara. Dar am tacut pt ca deja aveam 3 mame din lista de prieteni care au shareuit indignate postarea cu pricina. Azi nu o sa ma mai intorc pe aici, ca presimt ca o sa ai parte si tu de persoane care nu inteleg oferta si imi fac stress inutil. Astea sunt genul ala de persoane care vad la mega o oferta 3+1 gratis la croissante si fac gura ca nu primesc 3+1 gratis si la sticlele de vin.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

 12. Dar copiii care cresc intr-o casă cu mamă și bunica maternă, ăia ce sunt? Copii fără familie?
  Dar ăia crescuți doar de bunici sau de mătuși când părinții sunt la muncă in străinătate sunt semi-orfani sau cum?
  Ciudate vremuri.
  Or să oblige ăștia de la coaliție femeile divorțate să se mărite? Le aduc și bărbat sau cum?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 18 Thumb down 17

  • O, da, Miki, daca copilul creste fara parinti, scriptic nu, dar de facto este orfan ! Daca acuma si aerul & bucata de hartie tine loc de parinte … prea abisal pentru modestele mele putinte.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

 13. Bai si eu care visez la familie cu mai multe milfs, ce naiba sanse mai am?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • asl pls + jpg pe adresa redactiei, Intunericimea ta ^^

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 5

  • ?????

   Aaah … adica dinaia incestuala ??? Cum ar veni sa-ti fi si tata vitreg ??? Mai, acuma cica ar exista, da’ nu pune multa baza in asta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 4

  • @faiantaru’

   Nu ai inteles nimic, desi numele ar zice altceva, ca poti fi un expert in domeniu.
   Ia da un google: MILF

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 14. Asta pățești,când tu ca și companie te vrei cu moț și faci mega oferte dându-le denumiri “fensi”…pai nu era mai simplu să spună că de la 3 bilete în sus cumpărate primești X discount și să facă niște categorii generice? adică 3-5 bilete 10% discount …5-8 15% discount etc…pai nuuu, că family e mai de marketing așa…? Dar și tăntilica era pusă pe treabă…?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 6

  • haide, bre! asta-i ca la metroul londonez, ca s-au simtit transgenderii vexati ca anunturile incepeau cu ladies and gents, acuma tre sa spuna ceva impersonal, puii mei!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • @moatza, pai dacă îl pui impersonal în felul asta nu există subiect de discuție…uite ce a ieșit de la “family” in care numără adulți, copii, pitici porno,etc…e vorba strict de numarul de plătitori de bilet. Nu are legătură cu sexul și înclinațiile fiecăruia ci pur și simplu eviți situațiile idioate.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 15. Am restanță articolele de ieri și pe subiectul de azi nu am toate informațiile, dar voi recupera in cursul zilei de azi.
  Voiam să spun că tot așa am rămas, noi, cu “las-o bă că merge așa”! Dacă e o regulă, de ce nu o respectăm?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 16. Şi uite cum zici că suntem la un curs de olărit fără lut atunci când incompetenţa echipei de publicitate calcă în străchini. Alăturarea dintre ‘Family’ şi exemplificări gen ‘2 adulţi, 1 copil’, ‘2 adulţi, 2 copii’ sau ‘2 adulţi, 1 copil’ şi atât, unde numitor comun este ‘2 adulţi’ înseamnă că ar trebui luat dicţionarul (ăla cu pagini de hârtie şi coperţi cartonate) şi dat cu el bine în cap, poate se scutură măcar înţelesul cuvintelor de bază. Să se ştie pe viitor ce noţiuni pot fi asociate fără să îţi dai cu stângul în dreptul.
  Din toată povestea aceasta e gafa.

  Mai e acolo şi o doză de prostie, aceea a angajatelor de la casa de bilete. Care a determinat reacţia femeii cu 2 copii. Sunt convinsă că dacă oferta se numea ‘Pachete promo disponibile’ prostia ar fi dormit liniştită şi neştiută de nimeni şi ar fi fost clar pentru toată lumea că cinematograful nu doreşte să facă rabat comercial mai jos de minim 2 adulţi. Şi ar fi fost doar o problemă de business şi de matematică.

  Dar cum gafa şi prostia au fost în rolurile principale s-a ajuns la sentimente de discriminare şi la babilonia de ieri de pe net.

  Şi, dacă nu ştiaţi, sunteţi în urmă cu definiţiile: recent, purtătorul de cuvânt al bisericii a spus că biserica sprijină familia naturală, pentru că cea tradiţională nu mai există. Evident, e aceeaşi Marie cu altă pălărie. Iar biserica e acelaşi lup dar cu blană lingvistică nouă. Că natural cică înseamnă tot doar un bărbat şi o femeie.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 5

  • Fix așa am zis și eu când mi-a zis cineva că aia prea a făcut circ. Dacă ziceau “pachete promoționale/speciale/ceva” fără family/familie în denumire ziceam că exagerează tanti.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 17. Paine si circ!
  E ok totusi ca oamenii reactioneaza, ceea ce ma deranjeaza este ca reactioneaza pe moment apoi se lasa linistea , avem prea multe probleme in tara asta la care ramanem indiferenti….hai ca o dau in filozofie. ?
  Saptamana frumoasa, in tara asta frumoasa! ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 18. Cumva reacția “muie psd” este normală. Dacă nu făceau atâtea căcaturi pe tema “familiei tradiționale” multe situații s-ar fi rezolvat mai ușor sau n-ar fi apărut. Până la un punct înțeleg de ce s-a făcut tanti “arici” când i-a fost servită replica cu “doi adulți formează familia”. Ce este îngrijorător pentru ăia de la MP – dacă nici colega/supervizoarea/tanti a doua care a venit nu a fost în stare să detensioneze situația, nu mai vorbim de “cel mai ascuțit creion din penar” ci despre lipsa unuia cu care să-ți poți scrijeli pe ecranul de la smartfon un număr de telefon.
  Pe de altă parte și ai noștri ca brazii, vașnici prestatori se întrec în aberații când vine vorba de copii. De la refuzul de a primi familii cu copii în restaurante la prănz (citită prin mai multe locuri), până la refuzul hotelierilor de a primi în apartamente mai mult de trei copii, chiar dacă în același apartament primesc trei sau chiar patru adulți dar (dăcât) cu doi copii (simțită pe pielea mea).

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @Alex,există hoteluri unde scrie clar,,adults only”.Și nu se organizează petreceri swing sau baba oarba în fundul gol,ci doar pentru a fi liniște în hotel.La fel și cu restaurantele.Poate clienții au o oră la dispoziție să mănânce și vor să o facă în liniște,nu în urlete țipete și prinsa printre mese.Și personal nu o consider discriminare.Și îți explic de ce.Sâmbătă am ieșit să beau o bere la barul meu de zi cu zi.Era full ,am găsit cu greu un loc.Lângă mine ,o masă de 10 -12 kinderi ,undeva pe la zece ani.Haos.Urlete,țipete,se bătea cu dozele goale de suc ,pe masă și pe jos plin de suc,scaune trase,împinse.Când m -a lovit o doză cu suc în ea și mi-a umplut trenligu de fanta,m-am ridicat ,am plătit și am plecat,deși berea era aproape plină.Și m-am dus la barul de alături unde am savurat o bere în liniște.Nu am postat pe Facebook întâmplarea.Și da ,am copil.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Paco, dacă ar exista menționat de la început acel “adults only” ar fi ok. Nu mi se pare ok să ai pachet de 1,2,3,4 adulți + maxim 2 copii per apartament și nu neapărat pentru gang-bang-uri cu copii venind peste 9 1/2 luni.
   La fel și la cârciumi – dacă ar pune un afiș mare la intrare “BĂĂĂ!!! Lăsați-vă puradeii acas’ când veniți acilișea” ar fi mult mai ok decât să te țină 30 de minute la intrare pe motiv că toate mesele-s rezervate.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 3

 19. Problema este de fapt simplă, situațiune de mai sus fiind o mică părticică a problemelor sociale cu care se confruntă societatea și societățile comerciale.
  Adică trăbuie aplicat principiul Echilibrului Universal, un principiu descoperit din pură( oare?!) întîmplare, adică:
  DOUĂ-ZECI, DOUĂ-ZECI !!!!
  Mă rog, la americani este… FIFTY-FIFTY !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 3

 20. Mult zgomot pentru nimic.
  ….sau….. țara arde și baba se piaptănă!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 2

 21. Las și eu asta aici, că e cu cinematograf:
  Merg la film cu prietena mea. Cer 2 bilete. Casiera mă întreabă:
  – Hobbitul?
  – E cu mine, pentru ea e al doilea bilet.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 1

  • @Adriane, am râs cu muci. :)))))))))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Aahahahaha, am muriiiiiitttt! Prea bun! Merge in share pe Fb la mine, muhahahahaha

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 22. Se pare că toate mamele singure sunt într-o spirală a empatiei față de acest caz. Nu înțeleg reacția asta și valul de proteste. Toate se simt acum discriminate și iau atitudine?! Pe FB?! Fetelor, dragile mele, decizia TA de a fi o mamă singură îți aparține. Nu te aștepta ca toți retailerii să-și introducă în business oferte speciale pentru “tragedia” ta. Că nu-ți sunt datori cu nimic. Nu vrei să-ți supui copilul la explicații gen: ei nu ne consideră o familie, dar noi suntem și mami vă iubește?! Atunci citește oferta clar și pliază-te pe ea. Fă ca ziua pe care ai decis să fie una frumoasă, chiar să fie frumoasă.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 4

  • @Elena, dap. Fix așa. A se vedea și later edit-ul pe care l-am făcut.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Elena si Mihai, nu toate mamele singure au ales sa fie mame singure: unele au fost parasite, unele au divortat pentru a se simti in siguranta, unele chiar au ramas vaduve. Cu ele ce faci?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • @Narcis, și ce legătură are textl meu cu asta???

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @Narcisa, ghici ce? Îți vorbește o mamă singură. Care nu are pretenția lumea să graviteze în jurul ei.
   Vis-a-vis de subiectul “bilete la film” am și o soluție: iei cu tine la film o prietenă, o soră, o vecină, o colegă de muncă, whatever, dacă ții morțiș să beneficiezi de ofertă. Dacă nu ai pe cine să iei și totuși vrei la film, atunci plătești biletele individuale. Case closed! Copii fericiți! Mamă fericită!

   Și-ți mai spun ceva: nu ne exclude nimeni de nicăieri. Terminați-vă cu sensibilitățile astea. Noi ne facem rău singure de fiecare dată când ne căutăm câte un motiv ca lumea să ne plângă soarta.

   P.S. niciodată în viața asta NU m-ar fi oprit nicio regulă (oricât de ciudată mi s-ar fi părut) să petrec timp cu copilul meu. Timp frumos.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 23. acum incep si eu sa inteleg de ce vor sa faca astia referendum…..nu e de gluma, trebuie familia definita foarte clar

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • Și noi n-o să mai putem comanda pizza Family?? Off!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 24. Prea multă lume care ar aceeași părere aici :))) E ca la colectivizare :))) Oricum în curînd ne amendează ăștia și pentru comentariile de pe blogulumihai, așa că măcar să ne mai vărsăm năduful umpic. Trecînd peste treaba care evoluează firesc și aproape tradițional, conform căreia- în curînd – dacă nu ai să fii ungur, gay, negru, femeie singură puternică și atractivă nu ai să mai ai nici un drept, io vreau pentru ca să zic că tanti aia se vrea un blogger ceva. Ea are peretele pe care scrie și poate că nu iera la bulevard… Un pic de trafic nu a salvat pe nimeni de la inaniție, dar nici români morți de fuame nu s-au văzut (zicea tanti Leana). Manifestarea prostiei nu e discriminare, după cum nici exprimarea unor opinii în mod oral, scris și fără punctaj dat nu e. Discriminare a fost aia cînd nu puteau oamenii să se pișe în aceleași bude cu alții diferit coloraț. Sau cînd nu aveai dreptu să mănînci laolaltă cu iei. Sau, sau, sau… Anyway, io zic să prindem de fapt că e o campanie mîrșavă a lu Netflics, care vrea să pară nediscriminatoriu și chiar e de recomandat ălora care au chef de scandal să mai stea în casă. Eventual la un film, în fața TV-ului…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Sau când nu aveai voie să votezi, sau să ai bunuri imobile pe numele tău, sau să intri la cinema, pardon, stadion sau cum se cheamă locul ăla unde se jucau unii în arenă și tu stăteai și te uitai.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 3

 25. Eu zic că nu-i chiar corectă până la capăt comparația. În cazul fotoliilor și scaunelor e vorba de produse diferite. În cazul pachetelor, e vorba de trei locuri (cum se nimerește, nu sunt într-un fel anume, la același film). Deci ppzis o comparație mai corectă ar fi dacă ăla cu mobila ar vinde 4 pachete Familly din care A. cu trei scaune roz B. cu trei scaune albastre C. cu patru scaune galbnene D. cu patru scaune oranj. Si vine femeia asta și vrea B pt ea și cei doi copii și i se spune că nu, trebuie musai să cumpere ea, împreună cu un alt adult și unul din copii. Eu asta nu pricep. E vorba de locuri intr-o sală de cinema. Serviciile nu sunt personalizate pe vârstă, sex etc. E același serviciu pe care il cumperi.

  Acum sunt de acord că reacția a fost emoțională, cum se întamplă în cazuri din astea. Dar chiar nu cred că e vorba de vreo consiprație sau trafic sau alte rahaturi. Cred că pur și simplu blocajul mental al femeii a survenit din cât e de absurdă condiționarea asta. Și de aici tăvălugul – una zicea că nu pricepe de ce nu i se dau trei scaune că ea vrea trei scaune, alta zicea că nu, dacă nu vine în formula care trebuie (inca un adult si un copil in minus), nu primește scaunele. Și cum se întâmplă în cazuri din astea, nu mai stai să socotești că oricum ieșeai mai bine dacă cumpărai trei bilete.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 6

 26. Păi și dacă se prezenta Adrian Năstase cu famelia din dotare se punea pachetul family?
  Întreb, nu dau cu parul….
  Sau parul e problema?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 27. Prea mult timp irosit pe chestiuni inutile, prea multe frustrări aruncate aiurea pe internet și mult prea multă victimizare acolo unde nu e cazul. Cam astea sunt vremurile. Dar na, avem o voce, internet la îndemână și ne putem găsi rapid susținători care să ne aplaude și să ne compătimească.

  Că, de fapt, doamna în cauză asta a căutat, mângâieri pe creștet, fapt evident încă de la începutul scrierii dumisale: “[…] Pentru că mobilitatea mea este redusă zilele acestea, datorită unei noi intervenții medicale recente […]”. Spre final se întreabă: “Până și constituția a fost modificată ca să ne excludă, nu?”. N-ar fi rău să arunce un ochi în Constituție, pe art. 48 ca să nu se facă de râs.

  Decizia HM de a-și boteza oferta “Family” e lipsă de inspirație, din punctul meu de vedere, dar e ciorba lor. Și n-ar strica un pic de instructaj pentru personalul care lucrează cu publicul.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Didina, nu este lipsă de inspirație folosirea cuvântului “family”. E un termen uzitat în mai multe campanii de promovare a unor pachete de grup de căre diverse companii.

   1. La Vodafone ani de zile a fost acest pachet numit family. Trebuia să activezi 4 abonamente care aveau niște beneficii pentru cei 4 utilizatori. Asta era regula. Dacă o familie avea un copil și totuși voia oferta, ținea sim-ul cu numărul 4 în sertar. Nu a țipat nimeni la mine că-i oblig să facă sex ca să aibă și al doilea copil.

   2. Am fost o dată la film cu o prietena, fiul ei și fiul meu. Casiera ne-a spus că putem lua oferta asta. Habar n-aveam de ea. Așa ca am beneficiat de acest pachet. Și nu m-a întrebat nimeni dacă sunt iubita prietenei mele. Întruneam condițiile de 2 adulți și 2 copii? Întruneam! Așa că am mâncat și-un mc la sfârșit.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Elena, fără a-l considera un element esențial în poveste, mie mi se pare lipsă de inspirație tocmai pentru că nu despre familie e vorba. Pot fi oricare 2 adulți + un copil sau doi, că doar nu cere nimeni certificat de căsătorie ca să vândă bilete. 🙂
   În general, mi-aș dori un pic mai multă imaginație din partea departamentelor de MKT.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 3

 28. Mai multa atentie la redactare…”interneți” -sau e cumva intenționat?
  ” e deja e altă mâncare de pește”
  ” Probabil, după cum poate vă imaginați”-pleonasm?
  Și da, legat de fondul articolului, foarte bine le-ai nimerit.:)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Gerula,
   interneți – evident că e intenționat;
   corectat
   după mine nu e pleonasm
   thnx, eniuei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

 29. Mult zgomot pentru nimic; țara arde și babele se piaptănă; ce face maimuța când n-are ce face etc.
  Dacă știi să citești și nu ești oligofren, afișul e simplu.
  Femeia aia se plictisea și a vrut scandal. E plin de d-ăștia care văd discriminare peste tot. Da, un lumea asta în care trăim, inevitabil, vei fi discriminat. Nu-i înțeleg pe imbecilii care îi dau dreptate. O firmă privată a făcut niște reduceri după niște reguli proprii. Cu accent pe “privată”. Dacă făceau reducere doar pentru tipii chei cu un papagal pe umăr era fix același lucru.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @Ionuț, cică marea problemă e modul în care a făcut-o să se simtă tanti aia de la bilete. Well, aș fi tare curios să văd o înregistrare a conversației. Aproape pot să pun pariu c-am avea niște surprize.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Mihai, dacă m-aș fi simțit discriminat de câte ori s-au purtat aiurea cu mine diverși vânzători sau angajați din diverse locații, ajungeam la balamuc. Problema e că acele locații erau private. Deci tot ce se putea face era un telefon la protecția consumatorului, ca să rezolve ei dacă era ceva de rezolvat. Atât. Nu scandal, nu isterie pe fb, nu victimizare.
   Dacă în concepția tâmpită a ălora de HM, “familly” înseamnă DOAR ce au scris ei pe afiș, aia e. De asemenea, nu sunt obligați să angajeze psihologi pe post de vânzători de bilete, ca să nu se simtă lezați retarzii care nu înțeleg un text.
   Sunt curios dacă femeia asta se simte discriminată și face scandal și în alte cazuri, alea care contează cu adevărat, importante. Când nu are vaccinuri pentru copii, când stă la o coadă în timp ce tot felul de tăriceni intră prin spate, când muncește și plătește taxe de care profită alții fără jenă, când primește o alocație de doi lei în timp ce pușcăriașii devin milionari etc. Dar nu cred că se simte discriminată în asemenea cazuri, nici ea, nici istericii care îi dau dreptate, fiindcă, altfel, ar fi plină Piața Victoriei tot timpul. Oameni mici și nesemnificativi duc lupte mici și nesemnificative.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Ionuț, nici măcar nu cred că asta era concepția celor de la HM. Pentru că dacă era așa, ar fi cerut buletinele și certificatele de naștere ale copiilor de fiecare dată când încercai să cumperi pachetele astea. Pur și simplu așa și-au denumit oamenii produsele alea promoționale. Punct.
   Dacă n-ai citit later edit-ul, citește-l. Am pus o postare a lui Tocilescu care a scormonit prin piață după alte pachete din astea “family”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Ionuț si noi comentam ca proștii o dobitoacă.
   Trebuie să se facă reguli diferite pentru :mame singure,barbati cu pwla mică,aspiranti la statu de taricean,butelii medii,găini coafate,râme păroase.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Am citit și later edit-ul. Opinii de bun simț. De altfel, eu la nea Gaben citisem aseară pentru prima oară despre chestia asta, fiindcă “bula” mea de Fb e ocupată cu alte lucruri.
   Are dreptate @edelweiss: comentăm nimic, fix ca proștii.
   Eheee, dacă v-aș povesti eu ce e aia discriminare adevărată în România, cred că v-ați îngrozi. Și noi întoarcem pe toate fețele dorința de a primi mai multă atenție a unei cretine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 2

 30. Acolo scrie ca e pentru TOATĂ familia…și mai jos segreagă familia ? Să sară ONG-urile ! Să fie revoluțiiie !

  Așa-i când vrei să faci un bine…ți-o iei !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @Ananas cam ce bine a vrut cinematograful sa faca? Jesus, aia e o miscare de marketing in folosul afacerii lor, nu campanie de binefacere ^^

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Vera, adevărat, dar..daca adulții plecau la film, îi lăsau pe micuți singuri acasă și ăștia dădeau foc la canapea…deci, vezi ?! Că..fumau și ei…sau chiar faceau sex, dacă aveau buletin…apoi fumau…și tot dădeau foc !

   Nici un bine nu rămâne nepedepsit…off !

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Vero, da’ te enervași oleacă dacă pui botul la trolingu’ lui @Ananas. :)))))))))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Mihai păi mă enervează @Ananas că nu vrea să se mărite cu mine!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 31. Elena si Mihai, nu toate mamele singure au ales sa fie mame singure: unele au fost parasite, unele au divortat pentru a se simti in siguranta, unele chiar au ramas vaduve. Cu ele ce faci?

  Inteleg ca mama a vrut un pachet in care nu se incadra, insa reactiile celor doua angajate au facut mult mai mult rau ei si familiei ei.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 32. Hmmm, dacă mă duc să cumpăr un pui “familist” de la supermarket, oare mi-l vinde?…Întreg sau doar o parte din el?
  Subiect de articol ieftin dacă zice că nu urmărea reducerea de 4 lei…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 2

 33. Scrie:doi ADULȚI,doi adulți în plm de tâmpită.
  Ca si semnalizezi stânga,faci dracu stânga,că reguli.Când șeruiesti prostie pe fb,nu te doare?Si revoltatii ăia empatici,alti dobitoci.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 34. Părerea mea e că doamna a ales să se vctimizeze. Iar în combinație cu exprimarea dezastruoasă a femeii de la casierie și a formulării aiurea a promoței a rezultat un scandal inutil.
  Și zic că se victimizează pentru că dacă era o mamă cu doi copii la cinema al cărei soț pur și simplu nu a venit cu ei nu cred că ar fi ieșit scandal. Sau cel puțin nu pe tema familiei tradiționale. Deși putea ieși scandal pe tema femeii libere și independente care merge unde vrea ea doar cu copiii, fără soț, cum adică o constrânge o promoție să umble peste tot cu el?
  Se știe că noi dacă avem chef de scandal facem cumva și tot găsim un motiv 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 35. Off topic: lungă scriere avui și azi măi nene, măi!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 36. Tatal meu a murit la 40 de ani si singura oferta pe care o gaseam era ca puteam gasi galus negru să-mi vopsesc din cand in cand cele 2 tricouri pe care le aveam…si eu am fost putin revoltata ieri dar azi mi-am dat seama ca greseam, mult zgomot pt nimic pt ca nici o oferta nu poate să-ți stabiliseasca tie statutul de familie. Din pacate devenim incet, incet o tara de plangaciosi si certareti, fenomen pe care l-am observat inclusiv la mine si pe care incerc din rasputeri să-l ,,ucid” pt ca prosti ,,e” multi, si ar insemna sa ma cert zilnic.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 2

 37. Dupa toate disputele astea singurul gand “teligent” care mi-a venit in minte a fost: Bai bajetii de la “La Familia”, tre’sa va rebranduiti, bai, ca nu sunteti 2 adulti+ 2 copii si mai aveti si acelasi sex. Pai ce facem, ma aici? Ce, credeti ca e democratie? 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 38. E foarte posibil ca atunci când o companie face pachete mai ceva ca Fan Curier și reduceri mai ceva ca Black Friday să fie vorba de reduceri, aduceri, transduceri, produceri și alte rahaturi asemenea.

  Însă asta merge numai dacă acela care dă și acela care ia, ca în bancul cu partea pe care te afli, sunt neutri. Aici nu sunt.

  De vreo 3-4 ani încoace, cam de prin vara 2015, au avut loc mai multe agresiuni verbale (mai puține fizice, dar nu e timpul pierdut) la adresa femeilor singure. Cu attack bonus ca în Age of Empires dacă aveau și copii și/sau dacă erau singure din pricina unui divorț.

  Acum, când niște oameni sunt hărțuiți, agasați, sâcâiți, ponegriți câțiva ani în șir au tendința să fie mai puțin civilizați și raționali față de ceea ce zic regulile bunelor maniere.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 39. Umpic…hahahaha

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.