Ieri bula mea de Facebook a fost inundată de valuri de revoltă și furie împotriva celor de la Hollywood Multiplex după viralizarea articolului unei mame singure, însoțită de cei doi copii ai săi, care a încercat cumpere un Pachet Family, pachet care nu i-a fost vândut. După care a povestit întâmplarea pe interneți și imediat au început să se reverse valurile de ură și furie pe motiv că discriminare și că susținătorii familiei tradiționale, mwie Dragnea, mwie psd, mwie Hollywood Multiplex. Iar mie, personal, mi se pare că s-a sărit un pic calul. Hai să avem o limită, hai să nu confundăm o decizie de business, completată de idioțenia unui angajat, cu discriminarea.

Pentru mine e absolut limpede cum stau lucrurile. Femeia a încercat să cumpere un pachet pentru DOI ADULȚI și DOI COPII  sau un pachet pentru DOI ADULȚI și UN COPIL (în ofertă scrie clar asta, aveți foto mai jos), deși la fața locului se aflau UN ADULT și DOI COPII. Adică a încercat să cumpere un produs care nu se afla în oferta unei socetăți comerciale. Exact cum te-ai duce la un vânzător de mobilă care are în ofertă pachet Family cu două fotolii și două scaune sau două fotolii și-un scaun, dar tu ai ține morțiș să-ți dea un fotoliu și două scaune. Atât de simplu.

În plus, sunt absolut convins că dacă tipa cu copiii își mai aducea o prietenă sau pur și simplu mai lua de la coadă pe cineva, pentru a completa grupul de PATRU persoane, cumpăra Pachetul Family flueirând. Dar așa, ce să vezi, femeia de la casă avea instrucțiuni clare: vezi un adult și doi copii, nu vinzi, vezi doi adulți si doi copii sau doi adulți și un copil, vinzi. Atât de simplu.

De-aici încolo, că angajata a fost sau nu idioată și-a vorbit gura fără ea, e deja altă mâncare de pește. Probabil, după cum poate vă imaginați, o tanti care vinde bilete la cinema nu e chiar cel mai ascuțit creion din penar. Că dacă era, îi spunea chiar ea mamei revoltate: „mai găsiți, doamnă, pe cineva adult care vrea să intre la film cu dumneavoastră”. Din pacate nici pe ea, nici pe tipa în cauză nu le-a dus capul să facă asta. Și uite-așa a început bâlciul cu discriminarea.

Iar confuzia în sine vine de la faptul că pachetul se numește Family, lucru perfect normal, de altfel. Când dai nume unui produs, îl dai astfel încât să fie generic și reprezentativ pentru majoritatea celor care-l vor cumpăra.

În schimb, ce nu înțeleg sub nicio formă este de ce ăia de la Hollywood Multiplex au tăcut mâlc mai mult de 24 de ore. Abia asta mi se pare prostie. Era atât de simplu să ieși cu un comunicat în care să te delimitezi de prostiile vorbite de vânzătoarea de la bilete (dacă au existat, până la proba contrarie, pe interneți a ajuns o singură versiune, subiectivă, a mamei implicate în poveste) și să explici că era un pachet conceput pentru DOI adulți și unul sau doi copii.

N-aveau decât să spună că-și asumă greșeala, c-au înțeles că vremurile s-au schimbat și că vor scoate rapid și pachete Duo sau Trio pentru un singur adult și unul sau doi copii, ca să vină în ajutorul familiior monoparentale sau al celor în care doar unul dintre cei doi adulți are timp să meargă cu copiii la film. End of story, toată lumea fericită. Dar, nu, ei au preferat să tacă o zi întreagă și astfel să întărească și mai mult senzația că sunt vinovați. Abia într-un târziu, au ieșit și ei cu un comunicat pe care l-am văzut după ce scrisesem toate cele de mai sus. Să vezi ce, zici că l-am conceput eu, așa sună (mă rog, mai puțin partea cu pachetele pentru familii monoparentale pentru că nu i-a dus capul să facă treaba până la capăt). 

P.S. Ce se întâmplă dacă mâine se duc la Mall doi adulți cu TREI copii și fac scandal pe motiv că ce e mizeria asta de pachet pentru familii? Că doar și-al treilea copil face parte din familie, nu? Sau, și mai bine, doi adulți fără niciun copil, că doară tot familie se cheamă și ei.

L.E., Dacă nu e clar ce-am vrut să scriu eu mai sus, poate citiți și părerea asta. Sau asta. După care, poate faceți și calculele de aici, că io-s umpic prins. 

mihai_vasilescu_hollywood_multiplex