7,795 cititori

Soluția pentru clienții nesimțiți și insistenți

Sâmbătă, pe la orele prânzului, mi-era o foame de-aș fi balotat și salată de măcriș cu goji și păpădie. Asta doar în prima fază, după o vreme deja mă gândeam cu oareșce poftă și la niște pietre de râu unse cu puțină untură (le-aș fi mâncat și pe sec, untura o puneam doar așa ca s-alunece mai ușor). Am deschis frigiderul. Era mai gol decât Laura Andreșan în zilele ei bune. Mă rog, asta dacă nu pun la socoteală niște morcovi amărâți pe care nu i-aș fi mâncat nici sub amenințarea cu arma.

Așa că, de voie de nevoie, îmi vine ideea salvatoare să mergem să mâncăm în oraș. Dar unde? După un scurt și eficient brainstorming, îmi aduc aminte că primisem de curând o invitație la deschiderea unei cârciumi din asta hipsterish, cum e trendul acum. Hai acolo, să vedem cum e, dacă tot n-am onorat invitația.

Ajungem. Program afișat? 12.00 – 02.00. Dăcât că era închis. Și nu așa oricum, ci cu gratii, cu lacăte, cu tot tacâmul. Mă uit la ceas sa văd dacă nu cumva am uitat să-l trec pe ora de vară. N-am uitat, sunt orele 12.51 trecute fix. Mă mai uit o dată la program, 12.00 – 02.00.

Speriat, mă gândesc ca poate, de foame, mi-a fost cumva afectată vederea și arunc o privire înlăuntru printre gratii. Nimeni, nicio mișcare, mai pustiu ca-n Sahara când se anunță furtună de nisip. Lasă, îmi zic în barbă, sigur e vreo șmecherie de care nu mă prind io. Poate e vreo farsă, se prefac ăștia că e închis și când dai să pleci, surprizăăă, îți sar în spate doi-trei chelneri care te duc pe brațe la a mai bună masă. Dar să vezi drăcie, m-am întors să plec și nu mi-a sărit nici dracu’ în spate.

Moment în care mi-am spus că oamenii întind prea tare farsa și ce-ar fi să-i scriu tipului care se ocupă de cârciumă (cel care mă invitase la deschidere), să-i spun că m-am prins de păcăleala și să facă bine să deschidă ușa că mor de foame. Ceea ce am și executat.

Omu’ vede că i-am scris, dar mi-a răspuns fix cum mi-a răspuns și Angelina Jolie săptămâna trecută când am invitat-o la masă. N-a zis nimic nici atunci, nici mai târziu, nici niciodată (și nu mă refer la Angelina, ea o să-mi răspundă, dar e mai ocupată zilele astea). Nimic, frate, nici măcar un “îmi pare rău, a fugit bucătarul azi-noapte cu două dintre chelnerițe și cu toate ustensilele din bucătărie” sau un “boss, sorry, ne-am îmbatat ieri ca porcii și azi deschidem când vrea mușchii noștri”. Absolut nimic.

Dar să știți că-l înțeleg, doar n-o să te apuci să stai de vorbă cu toți nebunii care au pretenția absurdă să mănânce la tine-n restaurant. Mai ales când, în loc să te laude pentru ce local mișto ți-ai tras, stau așa ca milogii la ușă și te chestionează pe tine, ditamai patronu’, de ce e închis când programul zice c-ar trebui să fie deschis. Nu, serios, păi dacă e să iei în seamă toți diliii ăștia unde mai ajungi?

De-aia zic că-l înțeleg perfect și am apreciat în mod deosebit și modalitatea absolut inedită de a-și atrage clienții, dar eu fiind mai pe stilul clasic așea, am plecat de-acolo hotărât să găsesc o cârciumă din aia pe rit vechi unde proprietarii sunt demodați și obișnuiesc să respecte programul, iar tu doar mănânci, plătești și te cari în treaba ta. Și să vedeți ce, absolut surprinzător, dar am găsit.

Ce voiam de fapt să spun, România, anul domnului 2018, facem business, investim, promovăm. După care, constatăm cu stupoare că nu merge treaba și ne plângem că sunt vremuri grele. Or fi, nu zic nu, dar de multe ori ni le mai facem și singuri.

mihai_vasilescu_blueberry_garden_bistro1

124 de păreri la “Soluția pentru clienții nesimțiți și insistenți

 1. Morcovi nu vrei dar pietre ai mânca… Ciudat soi de om ești și tu.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 4

  • @VictorR, parcă-s oleacă mai gustoase.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • ? Victore,pui morcovi si hipster si nu iese hipsteru mânca un morcov.Ei fac altceva cu biata rădăcinoasa.
   -Câți morcovi consumă un hipster?
   -Depinde de cât de multă cremă are.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 7

  • E un om cu greutate ?
   De unde crezi că vine greutatea aia ? De la morcovi ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 2. Uhhh, deci ăsta e burgerul care ți-a dat somn! ?
  E mai fățos ca hangoverul, da’ las’ c-a mers și ăla.
  Am uitat să-ți zic, dar ești erou, boss! După ce m-ai văzut pe mine balotând ca mama vierului în troacă, tu ești în viață și mai și găsești resurse să scrii’n’shit! Chapeau! ☺️?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

 3. @Mihai, ăștia sâmbătă abia căutau bucătar ? deschiderea s-a făcut fiecare cu ce și-a adus de acasă.
  În altă ordine de idei, am o prietenă, are o pizzerie cu livrare la domiciliu. A avut de fapt. S-a reprofilat pe neaoșe, că șnițele știe să facă și ea. Nu stau bucătarii, angajații, mai mult de o săptămână. Rezistă pe timpul săptămânii. În wk au program, nu job. E cu dus întors povestea asta.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Mona, ăăă… aici patronul e și bucătar. Mă îndoiesc c-a plecat undeva. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 4. Astă-i articol scris când foamea te conduce cu 3-0 si asta în primele cinspe minute.Jelanie Petrescu gen,Dan Petrescu,aoleo mami,jucara Ieșii cu noi ca in Șampions Lig si cu miticii ăia,țurca,mno.Ăia au deschis pe net tu mai vrei să si mănânci fizic,asa ca porcu’.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • @edelweiss, da, poza de la cârciuma unde AM GĂSIT mâncare n-ai văzut-o, nu?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Nu mă,programu’ este orientativ si mâncatu la ei la fel.Ai fi ultimu prost dacă ai intra vreodată să mănânci acolo.Eu as mai da in ei.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 5. N-ai onorat invitația la DESCHIDERE și în condițiile astea te aștepți să găsești DESCHIS? Hahahaaaa. Pentru tine va fi inchis mereu!

  P.S. eu aștept totuși replica lui Alex.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • @Elena, ce replica sa mai dea? Local inchis la o ora DUPA ora deschiderii afisata in gard, omul lasat in Seen… e de c.acat. Punct.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • @Vera, atât.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Elena, vezi că ai scris “replica” în loc de “scuzele”.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Putea sa-l atace o pereche de dobermani sau vreun tigru, ca-i la moda acum printre psihopati, si uite de ce mizilicuri se leaga omu’ ?!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Elena vezi că “Owner and Founder at Blueberry Garden & Bistro” a dat o replică la Mihai pe Fb. Am râs. Si pe urmă n-am mai râs. Not ok replica, not ok at all ^^

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 6. Cred că programul era de la doișpe noaptea. Cine naiba mănâncă de prânz așa, în miezul zilei, ca psihopații?…

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 0

  • @catalin, exact, ca animalele, frate.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 7. dupa orarul scris scolareste, de mana, caligrafic, io cred ca-i afacerea pustoaicei investitorului. nu vezi si programul? dupa 12, iese de la scoala, da o raita prin zona, iar in we se duce cu rolele-n parc.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • @moatza, ar putea fi o explicație, ar putea fi…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 8. Mișto gratiile. Să nu cumva să existe vreo șansă ca cineva să reușească să intre. Doamne ferește! Poate se găsește mâncare înăuntru!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Anouk, tu-ți dai seama???

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Poate gardurile alea țin mâncarea înăuntru.Mâncarea de la ăia nu trebuie să iasă afară.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 9. Niște senvișuri de la mega nu mâncai și tu. Numa’ pă barosăneală vrei ?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @diabolic era cu femeia lui, csf. Trebuia sa-i arate ce vanator de burgeri dibaci e el, nu?!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • @Vera, păi să vie bre, la mine la pădure, să demonstreze dibăcia. Mistreți, căprioare, iepuri, fazani, pt un burgăr gustos ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @diabolic Share location ca sunt pe drum! Si mi-e foameeeeeeeeeeeeee!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Vera, DN1, Potigrafu, pădurea Gherghița. Acuma pritocesc o omletă cu verdețuri, ceva șunculiță afumată, și apoi plecăm la vânătoare ?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 10. Deci, ai fi mancat pietre de rau, dar nu si morcovi?!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @E.O., întotdeauna. Morcovii sunt pentru mers la rude, la spital, după operație.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 11. Tu ai gasit gratiile puse, eu am vizitat o terasa deschisa, ne-am asezat frumos, am asteptat sa vina cineva sa ne spuna “buna ziua, bine ati venit, ce doriti sa comandati?” 30 de minute , timp in care nu am vazut picior de chelner sau o alta persoana. Puteam sa plec cu tot ce era acolo si nici dracu’ nu ma oprea. Vorbim de o terasa mica, retrasa intr-o gradina cu 3 mese afara si 3 la interior. M-am simtit ca in filmele cu zombie, asa pustiu era :))

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Ana, păi și dacă era? Cu zombie, zic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Pai nu ai inteles? Eu eram zombie, de somn, de am asteptat 30 de minute pana am realizat ca nu o sa vina nimeni sa ma serveasca :)))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Asta-mi aduce aminte de o fază la mare, din tinerețile noastre sărace dar neliniștite, o, tempora!
   Ne cazăm noi la un hotel cam mișto ptr posibilitățile noastre, de-a trebuit să facem compromis la mâncare. Adică hotelul avea și restaurant care oferea două tipuri de meniu, unul mai scump. Dacă ne-am hotărât la somn pe barosaneala, hai să luăm meniul mai ieftin, zic. Ceea ce am și prestat.
   Prima masă, cina: ne așezam noi frumos la masă, cam goală sală, mă rog, vine un băiețaș, Giorgica îl chemă, n-am să-l uit toată viața, peltic, străveziu, era la o școală de-asta de chelneri și făcea practică pe timpul verii.
   Ne aduce zâmbitor câte-o farfurie de ceva paste cu brânză. Noi nu suportăm pastele, ne-am nimerit amândoi, nu mâncăm neam!
   Privesc cu jind la masa de pe rândul vecin, o fi bună friptură ălora? Așa ne trebuie dacă ne-am zgârcit și-am luat meniul mai ieftin. Lăsăm naibii macaroanele lor, și cum în jur nu era nicio mișcare, ne ducem după niște mici, frământând urări de bine ălora de se chinuiau cu friptura.
   A doua zi, la micul dejun, vine Giorgica c-o față veselă și întrebătoare: da’ de țe-ați plecat aseară? că felul doi era friptură cu cartofi praziti

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 0

  • 30 de minute? Pe ceas? Da ai avut răbdare, nu glumă! Eu mai mult de 10 minute nu stau să aștept să mă bage cineva în seamă și să-mi aducă un meniu. E plin orașul de localuri, găsesc rapid altul. Si da, chiar m-am ridicat și am plecat în altă parte. Mai ales când văd personal servind în jurul nostru la alte mese, deci clar ne-au văzut, nu așa că stăm pe terasă și zic că poate nu ne-au văzut dinăuntru. S-a întâmplat și să n-am chef să plec și să mă duc să-mi iau singură meniul de pe altă masă sau să-l cer la bar 😀

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 12. Există și altă variantă de a face business. Duminică am fost la tavernagruiu.ro, proaspăt deschisă sâmbătă. Servea patronul și familia plus 2 chelneri. Rupți de oboseală tot găseau energie să îți zică o vorbă bună, să îți arunce un pic de atenție ?. Recomand.
  Ps. Aaa m-am dus pe banii soacrei că noi suntem saraki ??
  Ps la ps. Pe soacră n-am luat-o cu noi. Aveau acolo murături excelente ?

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, păi abia o lăsați acolo. Că nu se cunoaștea printre celelate murături. De soacră zic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 13. Ăștia sunt o specie ciudată de afaceriști,au impresia că sunt unici.Din categoria asta a fac parte și cei cu vanzări /servicii online care la produse au în loc de preț,,sunati pentru mai multe informații”.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @Marius M, după care vine iarna. Și e greu cu cîrciumile iarna. Știi ce zic?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 14. Deci exact aseara am patit niste chestii care m-au facut sa trag 2 concluzii:
  – dupa ani si ani si ani de zile o sa renunt la iphone in favoarea unui telefon cu android. Este pur si simplu imposibil sa tastezi un mesaj corect…atunci cand te grabesti. Dupa ani de zile in care primesti feedback negativ legat de tastatura, iti bati joc de clienti. Nu te intereseaza? No problem. Mergem la concurenta.
  – a doua concluzie? Ma mut din sibiu. Nu mai suport acest oras. Nu ai ce face in el!!!! Ca stau in el sau izolat in munti e fix acelasi lucru. Aseara la 23:30 ma apuca o foame in genul celei in care mananci pietre cu untura. Zic puii mei…ma duc intr-un omv, pt ca au niste sandwichuri picante foarte bune. Ajung in fata la omv…iar intrarea era blocata de niste balize. Zic, no problem…merg intr-un rompetrol aflat in preajma. Si acesta avea accesul blocat. Deja ma enervam. Zic hai sa merg intr-o benzinarie mol si sa-mi cumpar orice fel de sandwich. Suuuper….molul nu avea intrarea blocata. Parchez, dau sa intru si ma anunta doamna de la tejghea ca e inchis. Fierbeam deja!!!! Zic puii mei, dupa molul asta e un mcdonalds. Imi cumpar un mctasty urias si sunt fericit. Parchez masina, dau sa intru si usa era inchisa. Ma uit la ceas si era ora 00:00. Zic ahhh, oamenii au inchis accesul si servesc doar la drive. Ma urc in masina si merg la linia de drive. Acolo un afis: “intre 23:45 si 00:15 e inchis pt nush ce motive.” Pfoaiiiiiiii deci nu se poate asa ceva. Intr-un oras ca sibiul, sa nu ai unde manca daca te apuca brusc noaptea foamea. Am luat-o ca pe un semn si m-am culcat flamand.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • @Radu sibiu, vezi? Trăiască megaimaj.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Exact. De aceea consider Bucurestiul drept un oras in care sa ma mut. Ca sa nu mai vorbim ca de curand am avut nevoie de un psiholog. Dupa ce am vizitat 3 psihologi mari si tari la noi in oras, am ajuns la concluzia ca in Sibiu trebuie sa inveti sa traiesti cu problemele tale. Pur si simplu erau mai prost pregatiti decat mine, care doar am citit ceva carti. (…) Feeling down…

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

 15. Asadar, Alex A. ti-a inchis usa in nas ?. E la inceput, mai da-i o sansa, zic

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • @Eliza, ușa era gata închisă. Pe mine m-a uimit cum a tăcut mâlc, putea să bălmăjească ceva, orice, că nu eram în poziția să-l trag la rost.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 16. Afacere făcută la mișto, genul ăla de bodegă unde mănâncă doar patronul și prietenii patronului, când și cum au ei chef, iar restul clienților sunt luați la per pulis în diverse moduri. Sunt curios dacă există vreo lege, vreo prevedere, ceva, pe undeva, pe la Anpc sau prin alte părți, care să-l ardă fiindcă are afișat un orar de care nu se ține. Știu că obligativitatea de a avea orar afișat există, dar nu-s sigur dacă are ce să-ți facă în caz că nu-l respecți.
  În altă ordine de idei, toți proștii s-au prins că e rost de câștig mare în timp scurt cu cârciumile. E și normal când îți iese minim 500% peste ce bagi în mâncare și băutură, schimbi oamenii ca pe șosete până îi nimerești p-ăia fără skilluri, dar cu pretenții scăzute, iar instituțiile abilitate te lasă în pace fiindcă știi cum și ce să “ungi”. Dar toți acești așa-ziși patroni uită un lucru: clienții. Clienți care s-au mai “destupat” un pic în ultimii 10-15 ani, au început să fie mai pretențioși fiindcă au văzut că se poate și altfel, și nu mai pot fi fraieriți ușor. Sau așa îmi place mie să cred. Așa că mulți d-ăștia deschid locații doar ca să aibă ce inchide. Și asta mă bucură.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @Ionuț, pe lângă asta, eu trăiesc așa cu o impresie că vara merge orice cârciumă care are o terasă. Mai greuț e din octombrie încolo. Când trebuie să fii brici dacă vrei să mai prinzi și vara următoare.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 17. OMFG, am vazut poza cu burger-ul. Nu e normal sa-mi fie atat de pofta/foame cu o tenta de disperare :)))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Ana M, să-ți las un număr de telefon de unde poți comanda burgeri? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Mihai, already there:))) .. am intrat pe foodpanda :), azi cu tristete in inima trebuie sa termin salata de vinete din frigider.
   Maine comand:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 18. Din pozele de prezentate pare un loc al pierzaniei într-ale depunerilor adipoase. Asa ca zi mersi ca ți-a trecut glonțul pe la ureche.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @krantz, n-ai văzut și a două poză, este? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 19. Și ce bă atîta grabă. Bloagheri nu e oameni ? Numai poate să aștepte ca resturile bipedelor ? A stat clienții două ore jumate și a fost mulțumiții . Așa distrugeti captalul rromân și inițiativa privată autoftonă. O să ajunjeți să mancati nu mai mecdonald ,chiftelute icheia și saorma din cauza la niște scirta-scirta pe hârtie de internet. Futuvan gura de comunisti

  Vasile Voiculexu membrul liberal fondator organiztia sector 5 . Mun Bucuresti

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @Patronul romin, io sunt de acord, vă susțin.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Hai numai mă persufla ca te izbesc de nu te vezi

   Intrase bucatarul.in greva foamei . Tu ști bă ce se antampla cand ați intră bucatarul in greva foamei ? Pen t ru ca nu antelegea de ce pe fluturași are salarul cu 75% mai mare și in realitate a esit pe net cu 25% mai puțin(sa trăiți doamna Olguta )
   Lumea e proastă nu intelege noile norme fiscale
   M-ai bine decît articole care atacă capitalul romin ai face educație financiară saracilor că o să-mi iau Ferrarri deabea peste trei luni din cauza ta

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Patronul romin, de-abia peste trei luni? Apăi chiar că ești sărac. Mai bine îți șterg comentariul ca să nu te faci de râs la ceilalți patroni.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Care ești, mă, sub acoperire? Că m-am chinuit să citesc! Cred că te-ai chinuit și tu să bagi atâtea greșeli pe cm pătrat. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Patronul romîn, subscriu, transcriu și înscriu la tot ce ați zis, eu nu doar vă susțin, vreau să știu și unde semnez.
   Mihai, jos labele de pe comentariile Patronului romîn, că încă iau notițe.
   Blanche, am întâmpinat aceeași problemă, dar cred că noi suntem de vină, poate n-ar strica să facem niște cursuri de analfabetizare.

   PS eu azi o ard optimistic și aș zice Mihai că tot răul pare să fi fost spre bine în final, că nu mai ajungeați la Ză Lokal altfe 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Anduța,
   Ești pe drumul cel drept cu postările. Sper să nu te deochi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 20. Săptămâna trecută mama avea programare pentru eliberarea rețetei, activitate ce este executată cu regularitate la fiecare trei luni, cu ajutorul meu din motive de sănătate, evident. De peste un an cu mult, pentru a putea evita schimbarea rețetei din motive extrem de “obiective”, eu fac inainte un tur de farmacii pentru a afla care medicament există in stoc dintre cele două variante posibile oferite de producatori, nu a substanței. Bun!
  Fac turul și la farmacia “D” mi se face oferta pentru medicamentul 1 cu mențiunea ca există un minus de 30 de pastile dar va fi rezolvată problema in maxim o lună. Perfect!

  Merg la medic ridic minunea de rețetă după care ajung inapoi la farmacie. Acolo prezint toate documentele după care gingașa farmacistă imi spune foarte senin că nu-mi poate elibera medicamentul pentru că medicul nu a completat și codul care există pe lotul de cutii din farmacia “D”. Eu mă lipesc de podea mută, efectiv mută. La un moment dat bâigui ceva despre cod, adica cel de bare? Mintea mea refuza să proceseze o asemenea posibilitate. Draga de ea imi spune sa schimb minunea pe care medicul să adauge și codul ăla. Era deja 7.30 seara doar pentru ca pe ea o găseam dupa ora 7 p.m., adică medic ioc la ora aia.

  Ah, imi mai spune, imi mai spune ca de fapt medicamentul respectiv mi-l va elibera pe o singură lună ca să mai poată ajunge altor eventuali bolnavi, asta fiind politica firmei. Am explicat că minunea este eliberată la 3 luni exact pentru ca pacientul se deplasează greu medicamentul respectiv fiind exact cel care o ajută pe mama in acest sens, deplasarea. Oricum discutia anterioară, adică cea cu stocul, adică liber la rețetă, murise deja. Răspunsul silfidei vine prompt: oricum de asta există insoțitorul, nu? Eu eram doar fiica, insoțitorul este deja un vis implinit in țărisoara noastră.

  Ah, ea aajuns la 7 p.m. pentru ca fusese cu fiicele la frizerie/cosmetică, pentru că și acolo e nevoie de programare, nu doar la farmacie!

  Mi’hai, vezi, dacă nici programare nu aveai omul nu mai merita să se mai deranjeze.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Wait, what?! Adică medicul trebuie să treacă pe rețetă ceva cod de pe cutia cu medicamente din farmacie?! Pe bune ți-a zis o farmacistă asta?!
   Să mor dacă înțeleg.
   În viața mea n-am auzit ceva mai cretin. Și-am auzit multe tâmpenii.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Exact asa, Ady@!

   🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 21. Eu nu pot să accesez al doilea link. Mie, de obicei, când îmi era atât de foame, nu aveam nici bani de restaurant, așa că nu am fost niciodată atât de dezamagită!
  @Didina, bine ai venit! Să te întalnești cu fetele din București! Ia uite ce vreme frumoasă ți-a pregătit Mihai!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Blanche, uuups, dacă nu vezi al doilea link înseamnă că te-am blocat pe facebook. Ne-am certat la un moment dat sau ceva?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ha-ha, asta era! Hai că am intrat pe contul Omului și am văzut minunăția de burger! Să vă fie de bine!
   Și da, ne-am certat la articolul despre cuplul răpit și eliberat din Afganistan! Vreo doua săptamani nu am mai intrat pe blog, dar mi-a trecut. :)) De-atunci intru pe Mihai Vasilescu Blog!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Blanche, s-a dezlegat misterul. 😛 Hai că te scot oleacă mai încolo din lista de blocați. Sper să nu uit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Mi-e cam jenă de ceea ce ți-am scris atunci pe facebook. Era la nervi. Dar ideea mi-o mențin despre articol că nu trebuia scris sau nu așa!
   În fine!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 22. Meserie! Oricum programul de pe ușă e orientativ, pe fb e 12.00 – 02.00 pentru toate zilele, fără diferențierea din teren.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 23. Poate s-au intoxicat la deschidere hipsterii cu vreun soi nou de boabe care nu erau goji şi l-a închis DSP-ul.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 24. Ai și tu un pic de răbdare.Sigur e în lucru un comunicat de la departamentul de PR ,de o să te bufnească plânsul instant.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Paco, sau îmi răspunde unul dintre patroni pe facebook și mă ia la pwlă. Oh, wait, chiar s-a întâmplat asta.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Mihai, chiar am văzut pe FB comentariul respectiv. Sună de parcă e madam Opriș. Premiez pe cine vreau EU. Ok, dacă insistați … se poate că am greșit ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Mona, exact!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ei, hai băi Mihai, n-o mai face atât pe victima! Tu știi “ce înseamnă să deschizi un restaurant”??????? E fizică nucleară, bă, e știință și tehnologie acolo cât n-a visat Musk ăla toată viața lui!
   În plm, că am citit răspunsurile duduii ăleia și m-am enervat. Până și cea mai obscură covrigărie de la mine din Gorjului pune afiș cu “închis” când e..închis. Iar ăștia mai au și pagină de fb.?? Lasă că o să ne umplem de shaormerii, că alea sunt și non-stop, și ieftine, și fără fițe de “ce greu e cu restaurantul” și așteptat 30-40 de minute după comandă.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Ionuț, plus aia cu “mi-am asumat greșeala”. Unde? Că io am văzut doar că mă luai la rost.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 25. Deschid doar cand vrea muschiul lor.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 26. Într-o țară civilizată, la ora asta ai fi mâncat deja o masă gratis de la ei livrată direct la tine la birou cu scuzele de rigoare. Eventual și pentru tine și ceva colegi ca să-și spele obrazul și să contracareze eventuala publicitate negativă. Dar cum patronul român are abilitățile de marketing ale unui cercopitec, te-ai trezit și flămând și luat la rost. Fericirea de-a trăi pe-aici. Mai stai? 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Rox, de mâncat n-aș fi mâncat, că m-aș fi simțit ca și cum iau șpagă. Dar cu siguranță aș fi apreciat o glumiță, o ceva, o smecherie din care să se înțeleagă și că îsi asumă greșeala și că au suficient creier să înțeleagă că le-am făcut UN BINE. Uite, io dădeam fuga și cumpăram cel mai ieftin telefon mobil de pe piață, băgam o cartelă în el, și-l trimiteam printr-un same day curier (sau îl duceam personal) cu mesajul: “Are un singur număr în memorie, al nostru. Ca să ne suni de câte ori ți-e foame, indiferent de zi si de oră”. Parcă sună mai bine decât să mă ia la pwlă, nu?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Desigur că sună cel puțin la fel de bine ideea ta, dar eu n-aș fi văzut drept șpagă faptul că îți dădeau o masă gratis, ci ca o încercare de spălare a obrazului. Chiar dacă ei nu credeau sincer că au dat-o în bară (după cum s-a văzut), era de bun simț să dea măcar un pic impresia asta. Ar fi fost o mișcare de PR foarte faină asta sau alta din aceeași categorie. Ar fi arătat că au înțeles ceva. „Da, măi, clientule, am procedat greșit cu afișul ăla în geam, era intr-adevăr mai bine să punem altul cu „Ne cerem scuze că ați găsit închis, avem un eveniment privat astăzi, vă așteptăm din nou începând cu data de…” Dar acum mă întreb – ce eveniment privat e ăla când pui lacătul pe ușă cu oamenii înăuntru?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Rox, pun pariu pe orice că nu era niciun eveniment acolo.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Mihai,

   cred ca pur si simplu ai ales gresit segmentu’, recenzii culinare plus aferente. Cateva cifre …

   Caro Daur: 5.372 Euro (6.571 US-Dollar), Follower: 1,4 Millionen

   Ohh Couture (Leonie Hanne): 6.748 Euro (8.253 US-Dollar), Follower: 1,6 Millionen

   Xenia Overdose (Xenia van der Woodsen): 4.272 Euro (5.225 US-Dollar), Follower: 1 Million

   We Wore What (Danielle Bernstein): 6.808 Euro (8.327 US-Dollar), Follower: 1,7 Millionen

   Song of Style (Aimee Song): 18.383 Euro (22.483 US-Dollar), Follower: 4,7 Millionen

   Sincerely Jules (Jules Sariñana): 18.308 Euro (22.392 US-Dollar), Follower: 4,7 Millionen

   Astia-s banii per o singura postare a unei influencerite ! Vei conchide de buna seama ca esti jefuit drumu’ mare, ce crezi ca fac fetele de banii astia ? Reclama mascata, mai dezvaluie publicului o brosa de firma, mai un costum de baie si … se mai hahaie si ele intre. Pune-te la conversii si la esarfa, Luke, si s-ar putea, cine stie, chiar sa-ti permiti s-o scoti pe Jolie in oras. 🙂

   Sursa:
   https://de.style.yahoo.com/caro-daur-bibi-und-co-viel-geld-konnen-influencer-fur-einen-post-verlangen-135616981.html

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Faiantaru’, da, șerif, chiar că m-am orientat greșit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Era ironică întrebarea de la sfârșit, desigur că nu era niciun eveniment. Și aici ne lovim de o altă problemă a patronului român – nevoia de a se justifica inventând mincuni când nu l-a întrebat nimeni „de ce anume”. Puteau pune un afiș mai simplu: „Ne cerem scuze, a trebuit să închidem de urgență. Vă așteptăm începând cu…” Nu-i păsa nimănui DE CE – că a fost OPC-ul, că n-a avut chef bucătarul să toace ceapă, că aveau control înauntru, că mere, că pere.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Rox, exaaaact. Nu erau datori să-mi justifice mie de ce e închis. Trebuiau doar să anunțe cumva.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Mihai,
   Da, numărul telefonului fix, din colţ. Poate suna 24 din 24 dar nu răspunde nimeni.
   Cam asta rimează cu atitudinea noului restaurant. Că, la cât de greu e să deschizi unul… ai cam multe pretenţii bag eu de seamă. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Rox,
   Apropo de ce spui tu (corect), în urmă cu ceva timp am pățit o fază – ușurică, nu ca a lui @Mihai.
   Mai mulți colegi facem comanda de mâncare la un restaurant (cu pretenții) – comandă la birou. Vine mâncarea, vine bonul, se platește și apoi începe țigăneala aia cu cât are fiecare de dat. Eu comandasem cartofi prăjiți cu brânză rasă pe ei. Pe bon scria: cartofi prăjiți – 5.50 lei, brânză rasă – 6 lei. M-a pufnit râsul, adică ăia mi-au ras un kil de brânză pe cartofi?!
   Nu rabd (din principiu, nu pentru 3 lei) și-i sun, le zic, vorbesc cu șefu’, amiabil spre hlizeală. Pa, pa, gata.
   După 20 de minute mă trezesc la birou cu un carton cu prăjituri și 6 lei. Scuzele le primisem la telefon 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Laura, exact despre asta vorbeam! Uite că se poate 🙂 Și eu aș fi sunat să intreb că altfel m-ar fi ros curiozitatea.

   Eu am comandat acasă de la un local și am găsit un fir de păr în paste. I-am sunat să le spun pur informativ, nu ca să mă cert sau să fac scandal și au zis că-mi trimit altele. Le-am zis că nu e nevoie că nu mai mi-e foame. Totuși ceva mai târziu m-am trezit cu tipul la ușă, cu altă porție și cu scuze din partea localului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Diliu.. Dilii.. Diliii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Marius, corect. Mea culpa. Done.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 28. Șerif ,am citit acum și comentariile de pe facebook.Am intrat și pe profile,să îmi fac o părere…Ți-a răspuns și șăfa,ți-a răspuns și băiatul cu PiReu..pot trage o concluzie: în anunțul de angajare la Butterplug,sau cum se cheamă se menționează clar ca pune la dispoziția angajaților,,multă bună dispoziție”.Cred că tu ai nimerit exact în ziua respectivă.Adică șefii au zis,,Bâi azi avem program de bună dispoziție!”Au pus lacătul pe ușă ,s-au ascuns înăuntru și rădeau de după perdele de tăntălăii care beleau ochii la orar și la ușa închisă .Zic io.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @paco, well, vezi ce înseamnă să nu te documentezi? Dacă aș fi căscat ochii și-aș fi aflat toate informațiile pe care mi le-ai dat tu, nu mai scriam nciciun articol și-mi mai ceream și scuze.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 29. Mishu,oricând cu plăcere.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 30. Poate erai “undeva intre joi si vineri” si nu iti dadeai seama…de foame :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 31. Să plece @didina din țară! De când e aici, nu i se mai aude glăsciorul! Am zis!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Vera, chiar că. Afara cu ea!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Încă puțin, @Vera, te roooog, doar câteva zile. Să mă dau și eu cu metroul, că acolo n-am.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 32. Te-ai uitat după vreo sonerie, ceva???
  Sau poate intrarea era cu parolă, cifrele alea din anunț înseamnă ele ceva anume şi tu nu ai ştiut…csf, n-ai csf, dacă n-ai fost la deschidere, atunci le-a spus patronu’ şi el nu repetă, se ştieeee!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 33. Am văzut ce ți-a răspuns. Incredibil!!!

  Off topic: A fost superbă ploaia de azi. Parcă a mai spălat puțin din mizeria lumii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 34. Asta este ceva gen : Eu dacă nu am 10-15 clienţi care aşteaptă în faţa cârciumei, nici nu mă dau jos din pat ?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 35. Moooamă, stai că acum am citit şi ce ți-a răspuns!! Aşa ceva nu mi s-a întâmplat în viața mea! Asta-i ca la IUmor- La Mine În Restaurant fac ce vreau EU!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 36. Senior @Misu posteaza si tu replica omului aici si pentru amaratii aia fara facebook asa ca mine. Ce sa zic, inteleg din comentarii ca a dat-o urat, si ma astept la atitudini tipic carpatine exprimate ca la coltul strazii. Pana mea oamenii de genul asta niciodata nu isi vor cere scuze pentru ca ei vor avea impresia ca nu sunt vinovati. De evitat astfel de personaje.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • da’ chiar aşa, ce-o zis patreonu’ de s-o inflamat tot feisbucu’ ?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Uite. Comentariu 1:
   Ce-ai facut tu acum, e cam ca aia cu ce-are sula cu prefectura. Si te-ai gandit tu ca trebuie sa scrii o recenzie negativa. Si tare bine-ai facut! Felicitari! Pe langa asta, bineinteles ca apar si bagatorii de seama care habar nu au ce inseamna sa deschizi un restaurant si tot ceea ce implica. Si daca tot ai dat cu bata-n balta fara sa stii motivul pentru care era inchis, ca, deh, e la moda, putin trafic in plus nu strica niciodata, iti spun eu, sambata am avut un eveniment, iar Alex e blocat pe facebook si asta a fost motivul pentru care nu ti-a raspuns, desi nu cred ca te intereseaza asta prea tare. Dar, nah, ce sa zic, te asteptam la noi, la masa. Poate iti place ce mananci, iti place cum arata si reusesti sa diferentiezi lucrurile. Zi buna sa ai!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Raspunsul meu:
   Well, să deschizi un restaurant înseamnă să afișezi un program și să nu-l respecți? Că dacă e așa, îmi cer scuze, chiar nu știu ce înseamnă să deschizi un resturant. Cât despre Alex care e blocat pe facebook, așa cum acum ai putut răspunde tu acum, așa cred că se putea și în momentul în care i-am scris. Se găsea o soluție, inclusiv să-ți zică ție să-mi răspunzi. Cât despre motivele pentru care era închis? Tu chiar crezi că interesează pe cineva motivele pentru care e închis, când ar trebui să fie deschis, și respectivul face efortul de a se deplasa până la voi? Îți spun io, nu interesează pe nimeni.
   Și mă mai uimește ceva. Niciodată, absolut niciodată, n-o să auzi din gura unui patron român “îmi pare rău, e greșeala noastră”. Întotdeauna ALTCINEVA e de vină. În cazul ăsta râul, ramul, facebookul care l-a blocat pe Alex și eu, desigur, care m-am găsit eu să vin așea hodoronc-tronc să mânânc. Atât am avut de zis.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Comentariu 2:
   Pai daca consideri ca a fost un efort, de ce l-ai facut? :))) Si da, chiar nu stii ce inseamna sa deschizi un restaurant, dar stii, in schimb, sa iti dai cu presupusul. Anyway, sa stii ca te asteptam la masa cand vei fi flamand. Si o sa afisam si pe usa, pentru carcotasi ca tine cand vom avea evenimente. Multumim de sfat! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Păi, @Vasilescule, chiar așa: ce-are a face restaurantul cu faptul că tu voiai să manânci?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @didina, esact.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Adică, eu dacă vreau să mânc o fasole cu ciolan acolo tre’ să fiu preten cu Alex pă feisbuc ca să ştiu dacă e deschis la cârciuma aia ? Da’ cine este Alex ?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Shoric, celălalt acționar. Cel care mă invitase la deschidere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Mdea eu o aruncam simplu cum a zis cineva mai sus ca ne cerem scuze pentru eventualele probleme create, incercam pe cat posibil sa nu se mai intample. Plus o masa (by the way) asta nu e o spaga este un mod de spalare a rusinii.
   Ca o dai ca nu stii ce inseamna sa deschizi un restaurant… mi se pare un ciobanism. Normal in plm ca nu stiu ca daca stiam eram si eu patron si vb de la egal la egal amical. In momentul in care tu ca firma nu poti sa accepti si criticile constructive cat si cele rautacioase mi se pare ca esti cioban de-a dreptul!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 37. Eu am impresia că nu-și dau seama că un client nemultumit în domeniul ăsta nu inseamnă un client pierdut ci mai mulți.Reclama negativă în servicii nu e totuși reclamă,cum se întâmplă în showbiz.

  Ce profund sunt!:)))

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Marius, nu, man, e vară, e cald, merge treaba că stă lumea la ei la terasă. Ei nu realizează că vine și iarna. Când e greu tare cu cârciumăria.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Exact, un client nemultumit spune la alți 10

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Eu am înţeles că acolo este un fel de cârciumă exclusivistă unde nu au acces muritorii de rând şi nici nu poţi să mergi cu petu’ de cola de la megaimaj în sacoşă. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 38. 1.Speli banii unui politruc.
  2.Speli banii tăi obținuți dubios.
  3.Te-ai trezit dimineață și ți-a bubuit o
  sinapsă,,cum ar fi oare să îmi deschid un restaurant”?
  4.Cu o seară înainte ai mâncat niște gimgiu mingiu delicios la teverna ,,Sepia Infantilă “și te-ai culcat cu gândul la punctul 3.
  5.Nu ai nici cea mai mică idee cu ce se mânăncă domeniul,dar toți te susțin și zici de ce nu ?Ce poate să fie așa greu?
  Dacă alți pot ,eu de ce nu aș putea?
  6.Fac pe dracu în patru și deschid. Și aștept.Și încep ușor să mă enervez.Că nu e ca în filme.Și că un bussines al dracului de greu.Și io sunt ghips în domeniu.Și încep să mă port ca un badăran,exact acolo unde nu trebe.Exact în locul unde am posibilitatea să îmi fac cea mai bună reclamă .Exact cu persoane nepotrivite,care întămplător sunt un pic conectate la on line.Alt plus.Dar eu nu înțeleg acest lucru .
  7.Bag picioarele în el de biznis.Oamenii e răi și nu știe ce e bun.Așa îi românu ‘,nu știe să aprecieze ceva deosebit.
  8.Gata știu!Facem langoșerie cu langoși eco raw vegani!Tre să meargă..
  9.Nu merg nici ăștia.Al dracului neam nu îi poți mulțumi cu nimic!
  10.Închis și înapoi la activitătile cotidiene,în special frecat duda.În general pe Facebuk..

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Paco, nu vor băi clienţii românii să inţeleagă că un orar este doar aşea… facultativ şi nu este treaba lor să pună întrebări unui PRIVAT.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 39. Cât de arogant şi nesimţit a fost comentariul 2. Am aruncat o privire peste recenziile pozitive de pe pagina lor si am văzut cam ce clienţi au. Bleah. Nu stiu, poate că fac papa bun, da’ dacă văd sau aud snobism în jurul meu, se duce cu noduri mâncarea spre stomac şi trebuie să consum multe lămâi după aia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 40. @boss, fa-ti cruce ca te-a luat la rost pe facebook si nu te-a prins face-to-face, ca iti dadea si una dupa ceafa!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 41. Varianta 1. Au deschis luni, joi, vineri și duminică. Restul zilelor e închis. Simplu!
  Varianta 2. Au închis când te-au văzut de departe. Asta ca să nu ți se năzărească de ceva mocăciuni influenceriste…??

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 42. Mai, Mihaie, hai sa incep cu dreptul …

  Tu intr-adevar deschizi lacatul si ridici oblonul punct 8.30 la pravalia ta. Place mult la mine chestia asta, in peisajul romanesc de mai lasa-ma sa te las pica bine. Si putinul asta parca-mi mai alunga ceva din mohoreala cand vad ca altul mai vede in zbatere un folos. Dar altfel … voi mai vreti sa va salutati ? Ca uite, si noi astia de pe la tine ne mai injuram, da’ nu ne scuipam chiar in gura, ca ne mai vorbim si maine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.