2,892 cititori

Ce mi-a plăcut (săptămâna 112)

Hai că ușor-ușor se apropie acea perioadă din an când duminică dimineața vom mai fi pe-aici doi-trei rătăciți. Perfect normal, de altfel, având în vedere că și io aș prefera să zac pe-o terasă sau într-un parc, în loc să buchisesc interneții patriei.

Mai las totuși niște articole de pe bloguri, poate-poate s-o găsi cineva:

 1. Justiția românească din propria experiență;
 2. Noaptea de Înviere. Live pe Facebook;
 3. De mâine m-apuc;
 4. Un ţăran din Ialomiţa a găsit pe câmp un Samsung Note 7 neexplodat din 2016;
 5. Jordan Peterson și cele 12 reguli de la școala vieții;
 6. Viitorul intimității;

 7. Prietenia adolescentină;

 8. Să iei antibiotic într-o răceală banală e ca și când te-ai lovi la mână și te-ai bandaja la picior;

 9. Să vedeți recorduri mondiale la aruncatul vinei atunci când va veni un cutremur mare;

mihai_vasilescu_duminica

38 de păreri la “Ce mi-a plăcut (săptămâna 112)

 1. Cezar Oancea ar fi un invitat mereu citit in ceea ce se numește “Biblioteca Vie”, ăăă, descrie perfect deprinderea viciului versus libertatea alegerii responsabile. Serios, merită toată atenția.
  Mă bucur că am/ai inceput cu el.

  Mulțam fain, Mi’hai!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 2. Vai de plm … am citit sfaturile intru antibioterapie ale dnei dintolog.
  Ba mai mult, m-a mancat in rect sa citesc si comentariile pe care le modereaza cu succes …
  Gizas … medicii sunt de vina ca prescriu antiobitice preventiv … iar ei pacientii, experti in dr Google, sunt inocenti ca niste panselute …

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Exact, comentariile mi-au atras și mie atenția. Unele au înțeles că medicii sunt proști când prescriu antibiotice și că șosetele în oțet și homeopatele sunt mai bune. Gizăz.
   Mie dacă pediatrul îmi prescrie antibiotic pentru ăsta mic, îi dau. El e medicul, eu sunt IT-ist.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • 1+1=2
   Adica, in cazul in care copilul raceste sau se îmbolnăveste te duci cu el la doctor si respecti tratamentul prescris ( chiar daca e cu antibiotic sau nu).
   Nu înțeleg de ce este asa de greu.
   Dar se pare ca ” blondele nu prea gândesc ” sau …. poate vrea sa fie un fel de Olivia Steer….

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 3. La live-urile din noaptea de inviere am rezistat sa ma uit fix doua minute inainte sa vomit.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @relou, io nu mă mai puteam desprinde. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. OMG! Live-urile de la Înviere sunt noaptea minții.
  Mai bine să nu vezi așa ceva.

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 5. 2. “Și noi cum pwla mea ne vedem?”
  Răspuns final:
  – vă vedeți, boss! De la o poștă.

  Excelentă selecția de astăzi!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 6. Neața și merci, Mihai!
  M-am trezit de la 7, dar lenevesc. Nu merge netu și m-am chinuit puțin să citesc de pe telefon.
  Am citit tot, în ordine… haosul nu e genul meu.
  Interesante articole deși FB nu folosesc, Samsung nici atât, cu relațiile adolescentine am terminat și nu amân niciodată ce am de făcut. Cu justiția nu am avut direct vreo tangență și antibiotice nu iau. E drept că mă mai pune la zid câte o prietenă când o sfătuiesc să nu dea copilului antibiotice la gripă și-mi replică că eu nu sunt medic, că nu știu eu. Asta e. Trebuie să existe cumva și o selecție naturală.

  Să aveți o zi faină și să vă bucurați de ea!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 3

  • @Anouk, să te întreb de ce la 7? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai, am visat ceva ….intens. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 7. Neața și duminică frumoasă tutulor! Eu m-am aruncat pe nr 2 …Ce BINE ar fi să nu mai existe comentarii, articole de acest fel!
  Avem ochi , avem urechi, avem creieraș și vedem, auzim, observăm una alta. Ce rost are să adăugăm prin articole rău la rău? Întreb ca Moș Ion Roată. Critica asta îndreaptă ceva , pe cineva? NU.
  Ce demonstrăm exact , ce vrem concret când criticăm credința oamenilor? Cum o fi ea, imperfectă…
  Și pe fb văd atâtea creioane roșii, atâtea degete arătătoare ridicate cu sarcasm la adresa postitorilor, a pupătorilor de moaște, la adresa Paștelui. Nu e frumos, nu e util. Părerea mea.
  Zi bună, bulă și bulișori! 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @GMT, petru că suntem în 2018 și lumea crede încă in prieteni imaginari care iau hotărâri în locul lor?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Mihai,

   nu prea imi dau seama la ce te bucuri ? Montajul e o picatura de amar, despre cat de departe e in fapt lumea romaneasca de adevarata credinta, despre cat de discrepanta e atitudinea ei de bairam si cat de anapoda preludiul si dezmatul sexual cu asemenea prilej (n.b. si cred ca-i primul an in care Plesu nu sesizeaza totala ei inadecvarea), despre comportamentul ei mimetic, despre cat de ipocrita e, despre cat de vulgara e s.a.m.d. E mai mult in defavoarea ta, boss.:)

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 8. 1. L-am citit întâi la tătar. Ăsta e genul de “combinator” fără remușcări, care are impresia că justiția e de vină pentru faptele lui. Că a fost tratat incorect, fără respect, că a stat în nu știu ce condiții. Are exact discursul infractorilor care ne conduc, “victime” ale sistemului. Nimic din ce scrie nu are nici cea mai mică urmă de ceva didactic, nimic de genul “nu faceți ca mine”. Dimpotrivă, parcă zice “am fost fraier că m-au prins”. Sunt convins că și în prezent se ocupă tot cu genul de șmenuri care l-au băgat în pușcărie, cu șanse mari să ajungă curând în parlament.
  2. Pass.
  3. Ăla cu “de mâine m-apuc” sunt eu. ?? Doar că nu de mâine, ci de poimâine.
  4. TNR! ???
  5. Sunt curios ce e cu acest Jordan Peterson. O să-i aprofundez scrierile.
  6. În timp ce citeam mă gândeam cam cum ar fi decurs audiența lui Zucărberg cu niște parlamentari români în loc de cei americani. Ce întrebări să-i pună alde Olguța, Viorica, Nicolicea, Tăriceanu, cum să poarte o discuție de acest gen? Or avea americanii un președinte trilulilu, dar ceilalți reprezentanți ai poporului nu prea par veniți cu pluta. Nu mă afectează chestiile cu datele, nu înțeleg care-i faza, deci nu prea am nici o altă părere despre acest subiect.
  7. Lorena parcă a scris cu cuvintele mele. Foarte tare.
  8. Discuția e mult mai complicată. Dacă medicul face ce zic părinții, e idiot. Dacă părinții au impresia că sunt mai inteligenți decât doctorul, sunt tâmpiți. Din păcate, de multe ori, datorită faptului că medicii de familie nu prezintă încredere, par a fi repetenții și leprele din școală care nu au putut deveni specialiști, părinții decid ei singuri.
  9. Singura mea problemă legată de un viitor cutremur major, cataclism, tornadă etc. este că foarte puțini responsabili de situație vor muri. N-o să vezi prăbușindu-se primăria în capul lui Șicâțiormaififost, casele în capul primarilor foști, prezenți, viitori etc.N-or să se dărâme palatele aleșilor, ci doar cocioabele alegătorilor. În rest…să vinăăă…că poate ne mai trezim oleacă. Colectiv n-a fost de ajuns.

  Mulțumesc pentru selecție, @Mihai! Sunt oleacă mai acid azi, cred că m-a afectat meciul de aseară, dar îmi trece.?

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Ionuț, mare curaj ai avut să te duci cu ăla mic la meci.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai, nu curaj, experiență.? Știam cam ce-o să fie p-acolo, știam și cum să-l feresc. Păcat că tot ce a înțeles el din meci a fost că unii s-au tot bătut între ei, cu poliția, cu “cei cu veste portocalii”(stewarzii ??) și că Steaua a pierdut (bineînțeles că am evitat, prudent, să-i zic că și ta-su, pe vremea când era mic și idiot, făcea aceleași tâmpenii pe stadioane – sper să nu afle vreodată!?). Dar pentru el a fost o aventură, de la mersul împreună cu SUD-ul spre stadion până la drumul înapoi spre casă. Am plecat totuși cu vreo 15 minute mai devreme din cauza gazului, deși el, cu ochii în lacrimi și cu nasul iritat, insista să mai stăm. Per total a fost ok, dar lipsa de civilizație și organizarea de 2 lei sunt chestii de care nu vom scăpa prea curând. Rămâne de văzut dacă-l mai duc, sau ne limităm doar la handbal, polo, baschet, tenis (deși nu prea cred, că e nebun cu fotbalul deja – aseară la 12:00 vroia să deschidă consola să joace “doar un FIFA mic și atât”?). Trebuie să vadă și d-astea, fiindcă asta e (momentan, sper) lumea în care trăiește și n-am de gând să-l cresc în bulă.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Ionuț, din păcate, am știut că se vor bate din secunda în care am auzit că va fi pe arena națională. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, eu urăsc acel stadion. Este paradisul nebunilor. Nu poți asigura securitatea acolo, indiferent cât ai încerca. Bănuiesc ca așa or fi stadioanele p-afară, dar, la civilizația noastră, trebuie garduri înalte, sectoare bine delimitate, intrări separate, bilete vândute nominal sau date prin galerii și grupuri, securitate asigurată de gealați, nu de nevinovați cu vestuțe. Aia e! Încă nu ne putem întâlni pe stadioane îmbrăcați în culori diferite fără să ne dăm în cap. S-a văzut aseară când totul a început de la faptul că la tribuna a 2-a erau amestecați rapidiști și steliști care nu s-au putut abține. Iar nebunii din peluze atât au așteptat. Repet ce am zis zilele trecute: dacă oamenii ăștia, băieții ăștia, s-ar mobiliza la fel și ar fi la fel de pătimași și în cazul lucrurilor cu adevărat importante pentru societate, am trăi într-un loc mult mai bun.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 9. Mi-a plăcut mult punctul 7.Fătuca le zice chiar bine de tot.Tărziu,după adolescență spre maturitate,am realizat căt adevăr se ascunde în acest articol.Naiv? În nici un caz.Poate prea pătimaș și cu o doză nativă de empatie peste medie.Suntem practic ca niște universuri independente ,cu legi,reguli și caracteristici proprii ,care din când în când interacționăm.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Paco, mișto zis.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • E okeish, chestie de gust, mie imi place mai mult cel de ieri. Dom’le, toti detin o expertiza, sunt supracalificati, in Bine, dar fiecare se incapataneaza sa nu-l faca.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 10. Mulţumesc mult, Mihai, şi de această dată.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 3

 11. Mișto selecția! Mersi boss.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Cea mai buna combinatie, chocolate cheesecake si articolele lui Misu. Multumesc Misule.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 13. Mi-a plăcut mult 7. În special o comparaţie de acolo care spune totul în 4 cuvinte: ‘adolescenţa e ciorna vieţii’.

  Nu am avut răbdare să mă uit la noaptea de înviere live pe fb, dar citisem textul când a apărut.

  Articolul cu antibioticul – mie îmi place autoarea foarte mult, dar aici nu prea a nimerit-o. Începând cu exemplul dat (nu faptul că acel copil a luat antibiotice înainte l-a adus în acea stare de non-reactie la ele, ci faptul că e vorba de o bacterie rezistentă cu care s-a contaminat). Iar discuţia despre medicii de familie şi părinţi e una foarte stufoasă şi cu multe cotloane, nu e atât de simplu.

  6. E foarte bun, foarte clar şi bine scris.
  Restul nu am apucat să le citesc.
  Să aveţi o zi faină.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 14. 1. Justiția chiar a fost îngăduitoare. L-a mai lăsat vreo 2 ani să fure.

  2. Asta-i România care votează.

  3 și 4. De mâine mă apuc de cultivat ridichi.

  5. Subiect interesant, articol greu de citit. Lung, scris greoi, obositor în exprimări.

  6. Complicat.

  7. Super articolul!

  8. Cum naiba avea antibiotic, la farmacie nu-ți dă fără rețetă. Iar pe rețetă medicul prescrie ce trebuie, nu ce ”cere” pacientul. Ciudat.

  9. Încă una din miile de probleme (vitale) nerezolvate la noi. Nimic nou sub soare.

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Laura daca stii cum sa ceri se dau si antibiotice fara reteta, doar ca se dau doar 4 pastile maxim. Ideea este ca la cate farmacii sunt… iti faci stoc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Alin,
   Mie mi-e jenă să cer ceva la (orice) magazin făcând așa, cu ochiu’ 🙂

   Tușeam și aveam febră, mi-a dat chestii de răceală și gripă și pa! Bine a făcut farmacista, că mi-a trecut fără antibiotice.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Raceala e una,gripa e alta.Un prieten a zis,nu eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Răceală și gripă. Scrisul de pe plic a zis-o, nu eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Voiam să-ți spun cât de mult îmi plac selecțiile tale când sunt și eu prin ele, dar de data asta m-am apucat să le citesc pe primele patru și n-am mai ajuns să mă felicit :))

  Oricum, plăcute lecturi 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @krossfire, să știi că nu e top. Ordinea e după cum îmi vin la mână. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 16. 1. Nici mie nu mi-a plăcut la școală, dar cartea te face neprost. Așa am aflat că e repercusiune, nu “repercursiune”.
  “[…] lucrul care m-a revoltat cel mai tare a fost remarca morală pe care tot judecătoarea a făcut-o pe un ton deloc neprietenos […]”, zice individul. Dubioasă tare judecătoarea. Nu o glumiță, o cafea, ceva, că doar erau în sala de judecată? Pe părinți este evident că i-a durut în dos de preocupările copilului, ce naiba o fi apucat-o p-asta să-i facă morală?

  6. Furtună într-un pahar cu apă. FB vor continua să facă ce au făcut și până acum, adică bani prin orice mijloace, că doar nu își închipuie careva că pun la dispoziție o platformă gratuită din mărinimie. Iar utilizatorii vor continua să pună poze cu pisici, vor ignora complet setările și vor da acces aplicațiilor la toate datele din telefon. Ce ar putea merge rău?
  Intimitatea, în 2018, e doar o iluzie.

  7. Bravo, frumos scris!

  8. Au apărut, deja, bacterii care sunt rezistente la orice tip de antibiotic, din cauza utilizării excesive și de multe ori nepotrivite a medicației. Viitorul nu sună deloc bine.

  Vezi @Vasilescule dacă nu umbli brambura ce pățești? Pui articole bune duminica. Merçi, mă! ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.