Probabil deja știți cu toții despre cazul deja celebru al vasluianului declarat decedat, deși omul continuă să inspire și să expire și e cât se poate de vioi. Ce nu știți este că m-am amuzat puțin pe facebook cu subiectul ăsta și evident c-au apărut vreo doi-trei idioți apărători ai justiției care să susțină că autoritățile au dreptate. Că din cauza nu știu căror proceduri nerespectate omu’ a pierdut procesul cât se poate de justificat, așa că să facă bine să le respecte dacă vrea să mai pupe vreodată statut de cetățean viu.

Moment în care mi-am făcut cruce și-am realizat că proștii ne împresoară încet-încet și în curând vor fi mult mai mulți decât noi.

Mno, să recapitulăm pe scurt, așadar ești judecător și tocmai ai amânat o speță în care doi ciobani și-au declarat intenția de a-l ucide pe un al treilea. Nu voiai să dai amânare, dar ai fost nevoit pentru că ai mai auzit pe undeva de un precedent și trebuie să mai studiezi cazul. În plus, nici martora acuzării nu era foarte convingătoare, ce nume e ăla „Miorița”? Mă rog, revenind, nici n-ai apucat bine să strigi „să intre următorul”, că te trezești în fața ochilor cu un vasluian mic ș-al dracului care se-apucă să turuie:

– Onorată instanță, mă aflu aici pentru c-am fost declarat mort, dar, după cum poate constata și domnia voastră, încă supraviețuiesc. Greu, dar încă mă descurc.

Well, după capul meu, ăsta este momentul în care procesul ar fi trebuit sa se oprească, înainte de a începe.

Plm, ai un indvid cât se poate de viu în fața ochilor. Cam cât de imbecil trebuie să fii ca să-l lași în continuare să figureze „decedat” în acte? Îți ceri scuze în numele statului român, pentru toți anii ăștia în care a fost condus de incompetenți, după care îi dai omului o hârtie la mână și faci în pula mea ceva ca să-l rezolvi în regim de urgență. Punct.

Restul e vrăjeală. Și labă ieftină.

Mno, mă întreb cât se poate de serios ce s-ar fi întâmplat dacă omu’ nostru se ducea frumușel la judecător și-i futea o smetie peste ceafă? Cum îl legau? Că doar n-aveau cum să aresteze un mort. 

P.S. Azi e sâmbătă, deci era ziua Elenei, da’ și-a cerut femeia concediu. Până la urmă i-am aprobat, deși n-am prea fost de acord, da’ sper sa nu se mai întâmple.

mihai_vasilescu_zombie_vasluian