4,664 cititori

Ferește-mă, Doamne, de prieteni

Știți desigur că unul dintre lucrurile care deranjează cel mai tare pe lumea asta este succesul altuia. Iar dacă “ăla” îți mai e și prieten, well, ce-ar putea să te lovească mai rău? Aproape nimic. Dacă mai ai și un singur neuron care se învârte haotic și ameţit printre sinapse, aia a fost. Poți deja să consideri succesul altuia ca fiind insuccesul tău.

Să nu-mi spuneți că nu-i așa, că nu vă cred. Doar vorbim despre poporul care a inventat vestita capră a vecinului. Adică singurul animal din lume care poate să facă pe cineva fericit doar prin deces.

Stați că vă explic imediat.

După suspendările anterioare, am făcut două chestii care se impuneau. Prima, mi-am setat ca absolut TOATE postările vechi să nu mai poată fi văzute decât de către cei aflați în lista mea de prieteni. Și a doua, am șters de pe profil sute de postări care conțineau cuvinte sau expresii ce-ar fi putut încălca standardele comunității.

Cu toatea astea, a venit încă o suspendare, de șapte zile de data asta. Și-a venit pentru o postare din 2016. Un share la o simplă poză în care apăreau niște cetățeni, de etnie nedefinită foarte clar, aflați la ceva concert, share însoțit de textul: “Niște melomani, trăi-ț’-ar”. Atât.

Well, din acest moment, mi-a devenit extrem de limpede că nu există nicio teorie a conspirației, nicio armată de postaci pesediști, sau de vreo altă orientare, care dau report după report celor pe care-i consideră ei incomozi. Nu, frate, nici pomeneală, pentru mine e clar, mai ales după ce-am stat să șterg atâtea sute de postări și, ca să mai găsești la mine pe wall ceva de care să te poți agăța, trebuie să cauți mult și bine. Practic, trebuie să iei postare cu postare (iar eu am postat câte ceva în ultimii ani), chestie care necesită nervi și răbdare de chinez bătrân. Și mai trebuie ceva: să fii în lista mea de prieteni. Ori niciun postac de pe lumea asta nu îndeplinește aceste condiții.

Bref, sunt absolut convins că dacă am avea opțiunea să vedem cine ne raportează, am rămâne cu gurile căscate. Pot să pariez pe orice că sunt oameni din jurul nostru, oameni pe care-i ai în listă, oameni pe care invidia îi roade ca o gheară în gât, oameni pentru care succesul altora este mai rău decât otrava, oameni pentru care singura soluție este “cum să fac să nu mai aibă ăla”, nicidecum “ce-aș putea să fac ca să am eu”. Oameni cărora doar răutatea izvorâtă din ură le dă forța necesară pentru a căuta ore în șir, printre mii de postări, un motiv care să le picure bucurie în sufletele lor mici și hâde atunci când apasă rânjind butonul pe care scrie “report”.

Oameni pe care, în naivitatea ta, îi consideri prieteni.

P.S. Iar partea cea mai de căcat este că algorimtul infect, după care Facebook-ul decide să suspende conturile, încurajează exact acest tip de comportament: falsa delațiune. Cumva, fix sistemul după care lucra Securitatea pe vremuri: încurajează-i să se toarne între ei că după aia le găsim noi ceva.

P.P.S. Pentru situații de genul ăsta, dacă vă interesează cât de cât ce aberez, vă rog să dați like la pagină (pe asta nu mi-o mai pot suspenda) sau follow la contul meu de backup

mihai_vasilescu_cutit

116 de păreri la “Ferește-mă, Doamne, de prieteni

 1. Ai ghinionul (sau norocul) sã folosești Fb-ul și pentru job, cum ai mai zis p-aici. Așa că, la tine, noțiunea de “prieten” are o arie mai largă de acoperire decât la unii ca mine. Și pentru mine e clar că teoria conspirației, cu ruși, psd și alte alea, care au pornit o cruciadă împotriva “dizidenților” e un pic deplasată. Cred că, pur și simplu, Fb-ul devine prea “politically corect” (nu discutăm motivele) și se acordă mult mai multă atenție reclamațiilor decât înainte. Iar despre “turnători”…hmm…eu am mai zis că pe net nimeni nu e ceea ce pare.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

 2. ești naiv, no offense

  înainte de lovilutie era un doctor care făcea chiuretaje , ilegal of course
  cine crezi că l-a turnat ? nevastă-sa . Din gelozie

  ia-i pe toți cei care aveau dosare de urmarire , turnati de cei mai intimi prieteni și care au murit aflând asta

  așa că treci la pasul urmator, sănătos : nimeni nu-i nevinovat și toată lumea e vinovată până la proba contrarie

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @Colonele, păi și io ce-am zis?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 3. Bă,nu stiu asta cu fb dar pot să spun ceva despre capre,alea ca animalu’ nu alea ca doamnele.Acu vreo doi ani,la vreo două câmpuri de mine,un nene pocnind de dorință exaltată,a fost turnat de soră-sa când făcea pe donjuanu cu o capră din grajd,stricand armonia între capra cu pricina si tap.După ce s-a desfrânat cu capra,a tăiat tapu bă,că gelozie, rivalitate si răzbunare.Lantu iubirii dintre regnu animal si homo sapiens a fost rupt de o internare nedreaptă la Săpoca.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 0

  • @edelweiss, da’ de ce, mă, la Săpoca?! În Maroc e la liber. Și capre sunt o mulțime!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @edelweiss, vezi? Dacă avea oi nu păţea nimic.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Dacă avea oi, râdea tot satul de el, că sigur o alegea pe cea mai urâtă. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Vasili,dacă fwtea oi in loc de capre primea vreun premiu?Îi dădeau ăia de la PETA vreo medalie de merit?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @edelweiss, aptsolut. Oaia e simbol național.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Anouk,pentru că spiritul nationalist daco-romano-rromani-tătar si mai mult ca sigur vizigoto-turc nu îl lasă să fwta capre venetice si in mod sigur islamice.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @edelweiss, “daea” numai e oaia ce era candva, lumea prefera capra… vecinului (moarta sau mai nou violata).

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 4. Îmi amintesc un interviu cu Dinescu. Și spunea că s-a întâlnit imediat după revoluție cu securistul care îl urmărea și l-a întrebat ”Ia zi, cine m-a turnat”? Răspunsul ”Stai cuminte și nu scormoni rahatul. Vrei să rămâi fără prieteni”?
  Când s-o desecretiza arhiva Facebook, probabil că o să ai o mică revelație.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • @Xenopol, sau când s-o inventa aplicația care să te ajute să vezi cine te raportează.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 5. Da asa e fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur. Se spune ca prietenii adevarati ii poti numara pe degetele unei singure maini.
  Ai contactele oamenilor care iti sunt apropiati, ai adresele de mail ale oamenilor care te intereseaza. Facebook a devenit o fita si un instrument de manipulare. Cu cat postam mai mai mult cu atat dam mai multe informatii despre noi. La interviurile de angajare suntem cautati si ni se intocmeste un profil pe baza a ce postam acolo. Oricum la tine e altceva… Totusi eu spun ca si daca ti-l suspenda ce… ai atatea instrumente de a spune ce ai de spus, incat ar trebui sa te doara la banana.
  Revenind la prieteni, eu pe masura ce am crescut si am intrat in viata am devenit ala care este arogant, care are bani si care nu mai baga lumea in seama. Am trait toata viata mea de copil si adolescent, cu un sentiment de baietie in care prietenii cu care am crescut, vom fi prieteni pe viata si ne-am ajuta intre noi indiferent de situatie. Si da am ajutat, fara sa scot ochii, prieteni la ora 2 noaptea, si cand am avut nevoie de ajutor PULA. Si atunci am realizat ca dintr-odata nu mai eram bun prieten pentru ca incepusem sa ma gandesc si la mine mai mult si mai putin la problemele prietenilor mei. Cert este ca facand asta am ramas mai mult cu cunostinte, dar si cu prieteni adevarati, putini dar adevarati!

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 4

 6. Eu nu înțeleg un lucru la persoanele astea… Consumă o grămadă de timp să caute toate posibilele rahaturi ca să facă rău altuia. Dacă și-ar investi timpul ăsta, răbdarea în propriul interes, pentru dezvoltarea personală, ar ajunge probabil departe…

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Eu cred că reclamă tot și ce merge, merge. Nu stă să caute, cheia e cantitatea, zic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

 7. Mihai, chiar imi pare tare rau ca e asa.
  Eu nu intru de pe FB la tine pe blog, sunt sigura ca mai sunt cititori ca mine.
  P.S. Pe bune vorbind si fara niciun elan motivational, prietenii sunt oamenii aia rari ce-ti sunt alaturi la greu, dar se si bucura cand ti-e bine. Eu am cativa, putini. Pe FB ne-am imprietenit de cativa ani, desi cu una din prietene ne stim de vreo 20 🙂 FB nu e neaparat despre prietenie. E doar o un loc de socializare. Un soi de agora in care intalnim tot felul de oameni si-n care jucam tare la nivel de imagine.
  Hai ca treci si peste asta, ai cititorii de partea ta.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 8. Am o prietenă care a ajuns să se împrietenească cu mine după ce și-a dat seama cine erau prietenii ei de până atunci.

  Și-a cumpărat o combină muzicală. Prietenii: Aaaaa, e nașpa. Puteai să-ți iei și tu marca X, nu prostia asta!
  Și-a cumpărat cu greu prima mașină. Prietenii: Bă, da nu puteai să-ți iei și tu altă culoare?! Ti-ai luat așa, ca toți țăranii!…..

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

 9. Pentru că n-am fost niciodată ,,prieteni,, pe FB, nu sunt printre cei bănuiți. Sincer dacă nu sunt de acord cu ce postezi fie nu comentez, fie încerc să spun acest lucru sau pur și simplu nu te mai urmăresc.
  Dar mereu vor fi categoria turnători așa că nu-ți mai face atâta sânge rău.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 10. Ca pe vremea Inchizitiei… Doar un prieten binevoitor si gata

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 11. Antifanul tău jubilează acum, cu mâna în chiloței. Doamne, ce ființă patetică! Nici nu mă intersează să știu cine e, nici măcar nu contează. Ce contează e că este un lăchiț mic mic de tot și foarte penibil.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

 12. Like și follow, deși eu intru sa te citesc din browser. Cât despre mooiștii care fac asta, deși sunt al dreaq de “straight”: să-i fwt!!!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 13. Am raportat candva in trecut un profil al unui tanar dubios de prin tarile arabe pt ca avea la profil un selfie facut cat sa ii cuprinda moaca intr-un colt si in centrul pozei un om plin de sange ce parea inconstient, cazut la pamant, inconjurat de alti idioti cu arme in mana. Mesajul de la poza nu l-am putut traduce pt ca era in araba (sau ceva de genul). Guess what: poza nu incalca cu nimic politicile FB. Cum am ajuns sa il vizionez? Pai omul imi ceruse prietenia si am intrat sa vad cine pana corbului era. Violenta in imagini este acceptata dar limbajul nu.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

 14. Mihai, sunten romani, te mira atitudinea asta?!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Florine, nu mă mai miră NIMIC.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 15. Ferește-mă Doamne de prieteni, că de “dujmani” mă feresc singur! ?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 16. Cred că în spatele caprei e un tip care e invidios că nevăsta-sa (capră, din când în când) îți scrie…constant…

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • @Ananas, și aia fraieră, de ce i-o spune? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Mihai, că are sufletu’ curat ! (Deși la spate nu e lucru curat…)

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 17. A pățit-o un coleg după ce a postat “What’s black and doesn’t work? Around 20% of the UK’s population.”

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • @uppran, cred și io. Doar politicăl corectnesu’ este noua religie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 18. mergi pe Tweeter. Acolo poti zice orice si nimeni nu iti face (ca nu poate) nimic.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @radu, aha, sau pe google plus unde e la fel de gol.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 19. Dar e posibil, scuzați-mi naivitatea, să ți se blocheze contul doar pentru că a dat cineva report? Adică nu se întrunesc niste persoane să dezbată: bă, ce a făcut ăsta atât de grav încât să îl reducem la tăcere?! Că așa se poate închide orice cont!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Blanche, uite că e posibil. Pentru că cel care decide este un robot cu un algoritm.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Mihai: în primu rând scuze, avtobuz + nimerit botonele din blog love. Io’s boul de a nimerit invers la comentariul cu “political crrectnesu’ mă-sii.
   Mie, faza asta cu PC mi se pare sincer “plaga secolului”. Mi-a fost dat să întâlnesc o mulțime de humanoizi care-și concentrează toate frustrările în PC. Iar dacă încerci să le atragi atenția că bat cămpii… e belită: devii inamicul public nr. 1. (Aproape) întotdeauna aud replica: “dacă nu era PC toată Europa ne spunea acum țigani”. Nu mai zic, să nu te pună Allah (sper că-s PC) să postezi vreun banc cu evrei, că ești direct promovat în aceeași bancă cu Mengele.
   Cât despre unealta asta numită fb, e defectă (virusată, servisată de teamnet, etc.) de ceva vreme. Dar, așa cum zicea un nenea care a pus la un moment dat umărul acolo, este o aplicație făcută exact după cerințele publicului consumator. Așa că nu trebuie să ne mire că poți vedea în HD o decapitare, în schimb nu poți posta un sfârc (fără corpul aferent). Și probabil tu, care ai ceva mai multă activitate prin online, ai avut mult mai multe interacțiuni cu “modus operandi”.
   Revenind la “prietenii binevoitori”, vestea bună, în cazul în care nu-s postaci cu juma’ de normă -, este că se vor “curăța” singuri. După ce văd că tu nu îți schimbi direcția coloanei vertebrale (în această super-aroganță a ta), vor apela la funcția supremă: “block and unfriend” (sau cum îi zice), foarte probabil, nu înainte de a-ți da un mesaj în care să-ți spună că s-au săturat să le sară oja din cauza celor văzute/citite pe la tine.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 20. @Mihai Vasilescu – nu e neaparat teoria constipatiei ci mai degraba invidia. Esti o persoana (relativ) cunoscuta, ceea ce inseamna ca de la un moment dat prezinti interes pentru unii. Si atunci e simplu, iti sunt prieten pe FB, iti vad postarile si, uneori pastrez cite un link (“Niște melomani, trăi-ț’-ar”). La momentul oportun, iti fac un pustiu de bine si te raportez. Ca asa vor muschii mei (ce minte nu are).

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @adib, păi, da, exact ce-am zis și io.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 21. Eu una sunt Om atat am de spus. Triaza ca ai o viata deocamdata si nu se merita stresul …

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Ti-am spus eu. E cineva aproape ala care te mananca.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 23. Like și follow, deși si eu intru sa te citesc din browser. Acu’ intreb ca prostu’…e mai bine pt tine sa accesez articolul din pagina ta de facebook?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 24. xenopol
  depinde de cine.ajunge la butoane dupa lovitu…ăăă ..revoluția de pe feizbuk

  dictatorul Zukenberger și sinistra lui soție au fugit cu elicopterul pe TWITTER
  Am invins fraților, armata e cu noi!
  vi-l prezint pe un revolutionar, el însuși fiu de revolutionar :
  sebi ghiță
  toată viața a luptat pentru libertate, pentru libertatea lui
  poporul a invins ?!
  ura !

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 25. Eu, când m-am supărat pentru un articol, nu am trecut două săptămâni pe-aici. Apoi am citit și din urmă. Dar nici prin gând nu mi-ar fi trecut sa dau report pentru ceva ce contrazice principiile mele. Până la urmă, oricine ar trebui să fie liber să zică orice, cuvintele nu omoară. Că mai jignesc niște sentimente și orgolii pe ici, pe colo, e altceva. Întorci capul și pleci! Justițiarii de Facebook sunt mai ceva ca teroriștii de la Charlie Hebdo, să stai să pândești orice glumiță și să dai report, trebuie să ai sechele grave!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 26. Pe bune acum, nu cred ca 5000 de oameni iti sunt si prieteni. Asa ca sa te tot astepti la suspendarea contului respectiv, dupa cum ti-am spus dupa prima pauza feisbuciana.
  Pagina va deveni un fel de apa de ploaie in viitor, daca nu bagi bani bni in ea. Mie, de ex, nu imi apare niciodata in feed. Dar niciodata.
  Alternativele… ala e viitorul. Daca vrei sa ma asculti, of course…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 27. Plm,dacă fac ăștia gigacaloria 1000 de lei nu apar atâtea drame si trăiri haotice ca un ca.cat de platformă de socializare.
  -Maria ta,Stefan vin turcii navală,bre.
  -Bag pwla,nu mă mișc de pe tronu lu tata până nu fac curat in lista de pretini de pe FaisMoldaviaBuc,că am postat ceva nașpa de necredincioși si m-a dat in gât unu din listă.Cheamă-l pe ala de la letopisețe să scrie in pwla mea o aplicație,să-i torn pe netrebnici.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 28. Prietenii de pe FB nu sunt prieteni. Unii prieteni din viața reală pot fi în listă, dar reciproca nu e valabilă.
  Din lista mea (care e scurtă – 300), maxim 15 sunt prieteni, cam jumătate sunt doar persoane cunoscute, iar pe restul nici nu-i cunosc.

  Lista ta e de vreo 15 ori mai mare, da? Pentru câți din ei ai băga mâna-n foc că-s de bună credință? Și chiar dacă majoritatea sunt, e suficient unul singur ca să-ți facă report.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • 300 lista scurta?Da’ ce esti bre,casa regala?:))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Poate nu crezi, dar cu 300 în listă ești un utilizator de FB insignifiant 🙂
   De la 800-1000 în sus devii cât de cât mai important.
   Așa că mi-s doar slujnică la casa regală, aia cu șorțuleț și bonețică apretate :)))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Aoleu,inseamna ca eu curat la porci,la cati am in lista.Si nici acolo nu stiu daca ma accepta:))
   Porcii,bineinteles.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Asta e, suntem vai de capul nostru…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 29. Te rog, nu te cenzura! Be yourself! …pt ca eu de aceea te citesc, clar? ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 30. Ieri am primit o notificare de la fb prin care mă anunța cum trebuie să procedez dacă vreau să dau report cuiva. Am intrat de curiozitate, că da, io-s curioasă rău din fire.

  Băbăiatule, m-a băgat fb-ul în niște încrengături de explicații că la final uitasem ce-am citit la început.

  E complicat. Eu vă spun sincer că trebuie să ai nervii tari ca să urmezi toți pașii ăia. Iar mie tocmai “tari” de la nervi îmi lipsește. Doar de la nervi?.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Elena, eu am reportat o singura data pe cineva si nu mi s-a parut imposibil. Povestea e prea lunga, dar cred ca indiviul al carui profil l-am reportat nu avea ce cauta nici pe FB, nici in libertate – agata minore, plus ca avea tot profilul plin de poze cu minore in ipostaze sugestive. Raspunsul ce l-am primit e previzibil, evident ca molusca aia aia nu incalca standardele bla, bla.
   Ma intreb insa daca un singur report e suficient, tind sa cred ca nu.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Miha s., fii convinsă că dacă aș vrea să reportez pe cineva, m-aș descurca și eu. Muhahahaaaaa!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Elena, ai vrut să te dai neajutorată ca să ne induci în eroare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 31. Clar ca numai de la un “prieten” poate sa vina asta! Ca prietenii te cunosc cel mai bine.
  Tocmai pentru ca iti este prieten, va fi mai greu de identificat.
  Ce ai facut cu Sorin, ala care se dadea zmeu pe aici? Daca se poate spune/scrie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Octimus Prime, păi cum aș fi putut să aflu cine e “Sorin”?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 32. Eu reportez si raportez generalii americani respectiv medicii din Kabul. Astia sunt o organizatie de mizerabili, mizerabile care urmaresc banii femeilor naive, singure, credule.
  In legatura cu invidia…e cam universala. Vecina mea isi invidiaza fiica! Pentru ca fiica este slaba si frumusica in timp ce vecina este grasa si uratica. Ce sa mai asteptam de la amicii fb? Unii sunt de mare calitate, altii nu.
  Da, toate suspendarile din ultima vreme au legatura cu invidia. Esti mai destept ca mine, scrii mai multe chestii inteligente, primesti mai multi like decat mine? A, da? Te reportez si te raportez.
  Si daca este vorba si de un oarecare castig de banuti…
  Eu nu m-as pierde cu firea, as merge inainte. Ce nu as face ca tine: nu le-as mai da nicio atentie! Se simt importanti daca scrii despre ei…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • GMt ,ce ai cu generalii si medicii din Kabul?Ori e o aluzie subtila si n-o pricep ori…habar n-am,asa ceva n-am auzit pana acum.Ai legaturi cu afganii sau ce?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Marius M, tu nu ai auzit pentru ca nu esti femeie. Femeile stiu pentru ca primesc cereri de prietenie de la personaje care au la profil poza de generali americani. Mai nou sunt medici din Kabul. Vaduvi toti. Eu ani in urma foarte curioasa pe skype ca tot ploua cu generalii astia , am studiat un pic. Eu doar am studiat dar multe doamne singure, vaduve chiar au cazut in plasa. Mama unei prietene a facut imprumut in banca sa trimita bani la un general.
   Este doar poza, in realitate exista o retea de indivizi , incluse femei cred, adica sunt sigura. Deci…Obtin amicitia respectiva dupa care incepe facutul curtii. Se trece rapid pe mail unde se pot scrie adevarate scrisori de dragoste. Iti scriu ca esti o femeie cum nici nu au visat, iti povestesc cum a murit sotia, au neaparat o fata adolescenta care ar avea nevoie de o mama. Iti scriu ca sunt bogati si ca nu/ti va lipsi nimic niciodata. Apoi pleaca chipurile intr/o actiune militara intr/o zona de razboi. Si aici intervine smecheria. Iti scriu tocmai tie , iubita, femeia careia ii va incredinta toate bunurile ca sunt in dificultate de a trimite, plati nu stiu cati bani nu stiu unde si te roaga fix pe tine sa o faci. Oricum cand se vor intoarce din misiune vor veni in Ro sa te ia de nevasta. Sau in Italia. Folosesc pluralul pentru ca povestea este trasa la indigo. Mailurile sunt adevarate opere de arta literara, foarte frumoase si foarte convingatoare. Multe femei au boala hainei militare, multe femei nu au auzit in viata lor un te iubesc, ca sunt frumoase asa ca unele femei, nu chiar putine, cad victime si trimit bani. Afacerea este de multe milioane de euro si este mondiala.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • A,ok.Ma gandeam ca fac militarii si medicii americani din Kabul magarii,violuri sau mai stiu eu ce.N-am auzit de asa ceva,habar n-aveam,eram doar curios ce ti-a casunat pe aia.
   Multumesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • GMT,
   Da, am auzit. Și încă mă minunez că funcționează (cred că am primit și eu pe mail mesaje din astea, cu ceva ani în urmă).

   Nu’ș ce să zic, dar și dacă mi-ar spune 100 de bărbați că-s zâna zânelor, tot n-aș da bani. Și nici altele – nu la distanță, nu unor necunoscuți.

   P.S. io abia-i dau lu’ bărbată-miu bani de piață 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 33. De asta la fix 3 ani de la atentat “Je suis Charlie” este inca atat de actual. Chiar daca nu esti intotdeauna de acord cu ei reprezinta libertatea de a spune ce si cum vrei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 34. cu siguranta “prietenii” sunt principalii vinovati
  patit acelasi lucru cu un prieten fffff bun
  dar mi-e imi arata cine a facut raportul respectiv!
  adica, respectivul domn a cerut fb sa imi impuna sa dau jos o fotografie deoarece incalca standardele comunitatii…si in care era si el tag-uit, insa nici nu i se vedea fata, era intr-un plan secundar …blurat!!!

  da’ fb mi-a spus ca respectivul vrea sa dau jos imaginea respectiva…au schimbat “politica” sa inteleg?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Cred că aici e vorba de încălcare a vieţii private şi a proprietăţii cumva. Adică cel are te-a reclamat a bifat ceva gen că îi aparţine acea fotografie, fiind şi el în ea. Probabil că aici e dezvăluit autorul, care nu e de acord să apară în poze pe facebook.
   Deşi, de ce nu ţi-a spus personal că nu-i convine? Mare e grădina.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Nu…nimic nu mi-a zis.
   Culmea e ca am dat jos poza si dupa doua/trei zile mi-au suspendat temporar contul…eu nu am mai stat la povesti, dupa ce l-au reactivat, l-am sters si mi-am facut altul…
   sa fie sanatosi!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Atât timp când unui report îi va răspunde un robot, nu ai cum să-i explici că e vorba de invidie; doar dacă nu dai peste unul din “eu, robotul”.
  Veriga slabă e că nu se pot cerne falsurile de situaţii cu adevărat grave care chiar trebuie reclamate. Este un drum care merge într-un singur sens. Iar garanţia anonimatului deschide porţi nebănuite pentru laşii invidioşi care nu au altă satisfacţie decât să înfigă pumnalul prin întuneric.

  Ca să îndulcim puţin situaţia, platforma trebuie privită ca şi unealtă pe care o putem exploata iar piedicile create artificial de către trepăduşi invidioşi sunt doar nişte scame insignifiante.

  Cât despre ‘prieteni’ – bine că nu suntem telepaţi că am intra în stare de şoc văzând gândurile celorlalţi şi am dispărea ca specie.

  Follow la backup cu ceva vreme in urmă; nu dau add pentru că eu hibernez pe facebook de ceva ani, folosesc profilul doar să fiu la curent cu ce mişună prin jur. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 36. Buhahahaha! Auzi la el, “prieteni”. Am râs bine de tot la asta. Prieteni îți sunt cei care se dau jos din pat și în miez de noapte dacă ai o problemă și te-ajută necondiționat. Prieteni sunt cei care te felicită când ai o reușită, își doresc să ajungi mai sus și contribuie fie și cu o vorbă bună. Iar ăștia sunt puțini. Ceilalți sunt… ceilalți. Cantitatea de prostie și de răutate este imensă, n-ai la ce să te aștepți bun din partea societății, în ansamblul ei. Te minunezi de excepții, le pui în cutiuța cu “așa da” și acolo se încheie povestea.

  Combinația dintre dorința celor de la FB de a face cât mai mulți bani și nevoia de validare socială a indivizilor este în defavoarea utilizatorilor de bună-credință. Citeam zilele trecute un articol (opinie) care spune că FB va deveni, în mai puțin de 10 ani, mai puternic decât NSA. Mi-a dat fiori.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 37. Mihai, sa mor daca pot pricepe rahaturile astea. Ce plm te fwte grija ce fac eu?! Si cat mm de timp liber sa ai de stai cu ochii be liti pe o pagina de feisbuc?! Cat despre rautate si invidie, ehe astea sunt lucruri aparte. “Bunatatea si ospitalitatea” poporului roman sunt inconfundabile.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 38. Se spune ca prietenul la nevoie se cunoaste. Poate ai tai cred ca ai nevoie de mai putin timp pe Fb si s-au gandit sa te ajute. Te-ai gandit si la perspectiva lor? Nu, pentru ca te gandesti doar la tine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 39. Si cu altgoritmu’ asta e asa o poveste … Io n-am gasit nici o somitate de pe la ei care sa fi fost banata de FB. Si daca vedetele folosesc frecvent un limbaj foarte libertin, nici politicienii lor nu se exprima intotdeauna foarte academic.Poate n-oi fi cautat eu bine …

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 40. Ma tem ca sunt suspectul principal pentru delatiunile anti Vasilescu. Lipsa FB imi ofera un alibi solid, si toata lumea stie din romanele politiste ca cine are cel mai bun alibi e, de fapt, hahalera.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Nici io n-am FB, parca nici edelweiss …

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Hmm… deja avem membri pentru un grup infractional organizat.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Edelweiss ăsta n-are nici faisbuc,nici card,nici semnal la telefon unde se duce la peste sau unde vrea sa isi faca casa de la munte,are cont ca trebuie să aibă si cash.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 41. Dom’ Vasilescu, io ti-am dat “like”-ul la pagina cam de multisor, sa ca inca unul nu ma mai lasa astia sa dau. Dar, ca sa ma scot, am dat si “follow” in partea cealalta. Ce pot sa mai zic? Nu inteleg de ce acum, cand avem atata libertate de a “zburda” pe meleagurile internetului, in loc sa ne ocupam cu raportari de-astea idioate, nu putem pur si simplu sa iesim din pagina care nu ne place (sau daca stim sigur ca n-o sa ne placa nimic, sa nu intram acolo)? Recunosc public ca primesc instiintari pe e-mail despre orice nou articol de-al tau, asa ca le citesc pe toate. Ai fi surprins de cat de multe ori am fost in dezacord total cu unele idei din articolele tale, dar cand s-a intamplat asta, am iesit pur si simplu din pagina si mi-am vazut de ale mele. E chiar atat de greu sa faca toti asa? Oare viata asta nu-i prea scurta ca sa ne-o umplem cu energiile negative pe care noi insine le rasfrangem asupra noastra atunci cand nu avem in noi altceva decat ranchiuni, resentimente si capre care nu ne apartin, dar pe care le vrem moarte si-ngropate>

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 42. Nu stiu ce sa spun. Blogul meu inca are ban de la FB, astept data de 17, cand se face luna, sa vad ce se intampla. Pagina personala de fb a fost blocata nu stiu de cate ori, desi nu postam nimic zile-n sir. Iar cand postam, era ceva cuminte, nimic violent sau deranjant.
  Pagina sotului a fost stearsa pentru ca a distribuit retete de sarmale si muraturi de pe blogul meu.
  Nimeni nu stie nimic, nimeni nu spune nimic. Dar cele 2 pagini false facute cu numele blogului meu, unde sunt luata la misto grosolan si cartea mea e copiata si facuta PDF (se poate descarca)….exista mai departe. Alea nu incalca politicile febe. Doar eu. Si postarile facute pe paginile personale ale unor bloggerite unde sunt denigrata, au ramas tot acolo: nu incalca politicile febe. Doar sarmalele mele sunt pornografice si sar la bataie..

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Gina, ai incercat sa faci o plangere? Ca trebuie totusi sa raspunda cineva, facebook-ul asta nu circula asa slobod prin Romanica noastra. Tu ca si client ai obligatii dar banuiesc ca ai si drepturi, iar pentru tine si cei ca tine asta inseamna business-ul de zi cu zi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Am zilnic plangeri si am primit raspunsul standard: multumim ca ne anunti…etc. Si ma trimite sa citesc generalitatile. Sute de cititori au mers pe postarile sterse si au spus ca nu e spam. Ca au sters si ce au distribuiti cititorii. Degeaba. Acelasi raspuns: vom verifica, multumim ca ne-ai anuntat etc.
   Asa ca m-antreb si eu ca oama: daca pun o p..a si scriu xyz, asta sigur nu incalca politicile febe.
   Pe scurt: febe e mult prea mare fata de plebea neinsemnata care estem noi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Eu nu ma refer la plângerea către facebook ci la plângere către altii care-i verifica pe ăștia , ca n-or fi de capul lor…dar nus care-s astia altii….

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Io zic ca totusi dai reteta cu prea multa sare,de aia:)))

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Mas, unde se poate face o plangere? Sincer, chiar nu stiu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 43. Toți îți vor binele. Nu-i lăsa să ți-l ia!

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 44. In perioada comunista, tatal meu era profesor si mergea cu elevii la munca patriotica pe campuri inghetate la sfecla. Una din colegele lui ( cu sarcina avansata) incepuse sa sangereze abundent ( sasoaica fiind nu i s-a permis sa plece) si tatal meu a ascuns-o de militie intr-una din remorcile cu sfecla impreuna cu mama mea care a ajutat-o sa ajunga la un doctor salvandu-i viata si fetita. A devenit apoi o apropiata a familiei.

  Tatal meu saracul, obisnuit sa stea prin beciuri in perioada aceea din cauza gurei sale prea slobode, nu a considerat ca e un risc prea mare ca sa salveze o viata.

  Peste ani si ani, cand a avut acces la dosarul lui ….cele mai multe sederi in beciurile militiei erau datorate acelei colege care venea des la noi in casa dupa intamplare si raporta ce vedea si auzea. Si nu era singura pe care o considera apropiata si i-a gasit numele acolo.

  Tatal meu a albit complet cu ocazia descoperirii si pentru prima data in viata mi-a parut invins.

  Cine stie ce ii motiveaza pe oamenii astia sa fie asa de meschini?
  Cine stie ce satisfactie au din a face rau fara a suporta consecintele ( pe lumea asta macar)?
  Cine stie cat de greu le-o fi si lor sa vada un nivel pe care nu il vor atinge prin fortele lor decat daca il trag nitel in jos ( in vederea lor)?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 45. În piesa “Hotel Cişmigiu” a lui Tudor Chirilă se face o referire despre vina cuiva…………..

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 46. 🙂 cum te superi tu din toate rahaturile.
  Viata e scurta si plina de oameni. Pe parcurs o sa mai cerni din ei.
  Ai mai vorbit de capra vecinului si tot o sa mai vorbesti. Sper ca o sa treci peste prosti si o sa scrii in continuare. Ca viata, fara sa dechid blogul asta, ar fi pustie rau. Eu tin cu tine. Gooooooo Mihai. 🙂
  La articolul asta nu prea am ce sa zic, experiente personale si altele. Nu prea le am cu FB, viata reala imi cam ocupa timpul si cand stau pe FB ma uit la aberatii gen…cum ingheata un balon de sapun la -17 grade. :))))
  Eu mi-am luat un block de la un tip 😛 am fost socata pret de fix 20 min, apoi mi-am vazut de treaba. Dar nu despre asta vorbesti in articol.
  Dar pentru curiozitatea mea, cum se da raportarea? Cu referat? Eseu cu motivele pt care anunti raportarea? Ceva cuvinte pt nenea Zuck?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 47. Nu trebuie rabdare de chinez.
  Merge cu o singura butonare.
  ”Mai poți regla simultan audiența mai multor postări. În setările contului, vei găsi un instrument care te ajută să schimbi audiența postărilor distribuite de la Public sau Prietenii prietenilor la Doar prieteni. Pentru a folosi acest instrument:
  Apasă pe în partea din dreapta sus a oricărei pagini de Facebook și selectează Setări.
  Selectează Confidențialitate în meniul din stânga.
  În secțiunea Cine poate să-mi vadă lucrurile?, apasă pe Vrei să limitezi audiența pentru postările pe care le-ai distribuit pentru prietenii prietenilor sau pe care le-ai făcut publice?
  Apasă pe Limitează postările vechi.”

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Eugenia, boss, după cum am explicat chiar în textul de azi, AM FĂCUT DEJA ASTA.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 48. Mi s-a făcut pielea de găină și m-am cutremurat citind ce-ai scris.
  De ce să dorească cineva răul altcuiva, de ce?! De ce-i face asta cuiva pe care se presupune că-l urmărești și te uiți să vezi ce-a scris.
  Atâția oameni răi, care fac rău gratuit, doar pentru ca se bucură de răul altuia.
  Trist.
  Mihai, tu să ne trăiești, să-i mai ‘nervezi la nervi si altadata:)

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 49. Sa le stea in gat si sa le fie de cat! 😀
  PS: merci de accept, am dat like, follow, friend, tot, sa fiu sigura ca tinem aproape 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 50. Eu am râs mult citind situația asta, dar te rog @Mihai să nu mă înjuri că explic imediat!
  Ei bine, (sună mai românește așa decât “ah, well”….sâc @Vera), îmi inchipuiam un disperat căutând frenetic chestii cu care să te raporteze, avea o față transfigurată, era transpirat tot, scrumiera era plină de chiștoace, părul dezordonat, ochii în fundul capului etc, iar pe jumătatea cealaltă a ecranului imaginației mele îl vedeam pe Vasilescu calm schimbând contul/profilul de facebook, mutându-și toți prietenii acolo și cele necesare… și tot așa de mai multe ori, faza se repeta, disperatul o lua de la capăt. Spune și tu, nu e de râs?
  A, și are dreptate GMT, îi faci să se simtă importanți dacă îi menționezi!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Gigi, dac-ar fi atât de simplu. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Da, e adevărat că nu e simplu ca în imaginația mea, ai strâns multe chestii pe acolo. Eu oricum sunt nerăbdător să văd cifra 20000. Să fiu contemporan cu acest eveniment!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 51. Asta e, au zis-o și oamenii de pe aici, nu poți să fii sigur când ai o listă mare de prieteni. Eu am vreo 60, majoritatea foști colegi de școală și tot nu bag mâna-n foc pentru nimeni.
  Ba chiar am pățit o chestie, când s-a pensionat unul dintre foștii colegi (a lucrat la vamă, deși inițial era inginer) și l-am felicitat, mi-au sărit vreo doi în cap că sunt pesedistă, cum îl felicit pe ăla care a lucrat în ”structuri” și are pensie specială. Noroc că încă nu era nebunia asta cu blocatul, că mai aveam cîte un ”fuck” pe ici, pe colo și mă trezeam cu ”poprire”.
  Io i-aș bloca pe ăia care își pun poze idioate de la nunți sau evenimente de gen, dar la ăia n-ai ce să le faci. 😛

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 52. Ah, dar de unul îmi pare rău că l-a raportat cineva. Sau mai multe. Era din ăia de agăța femei de o anumită vârstă. Cred că mi-a studiat profilul, a văzut că am mai mulți prieteni ”oldies” și mi-a cerut prietenia. Se dădea nu știu ce sculă în US Army. M-a întrebat dacă sunt singură, cînd i-am zis că am un soț foarte bolnav, a părut brusc interesat. El cică era văduv ți neconsolat. Da, iar eu eram un bebe cu sunătoare nou-nouță.A început să mă ia cu ”honey” și ”my dear” și alte drăgălășenii, să mă întrebe dacă o să mă descurc cu banii în caz că ”doamne ferește” I-am zis că da, nu e nicio problemă, am o situație foarte bună, că vreau să călătoresc, dar că nu avusesem ocazia. Mă prefăceam că nu prea știu engleză. Aproape îl auzeam cum își freacă mâinile că a prins o fraieră. Îmi trimitea poze tot mai ”sexy”, la bustul gol (ce idiot!) și îmi cerea poze cu mine. I-ammtrimis niște poze de grup nu foarte clare. Lucrurile mergeau foarte ine, eu voiam să ajung la faza cu plec să îl întâlnesc, dar sunt blocată în aeroport, hotel, adică exact ceea ce voia el să facă, dar nu am mai apucat, că i-au închis contul. Am suferit, chiar când mă distram atăt de bine… 😛

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 53. De dusmani ma feresc singur.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 54. Bai, acum vreo 2 saptamani am vrut sa raportez si eu un mesaj al unei tipe si am tot cautat in dreptul mesajului si n-am gasit niciun buton. Tipa a copiat mot-a-mot un text de pe un blog, fara sa puna ghilimele, fara sa puna sursa, l-a dat ca si cum ar fi din putul gandirii ei. Si n-am gasit al naibii buton! Jur! Si fiindca mi se pusese pata rau, tipa e si maaare prezentatoare la o tv locala, se crede miezul, am facut print-screen cu postul ei si i l-am trimis gagicii cu blogul sa vada ca e plagiata. Jurnalizda nu era la prima abatere. A mai copiat fix de pe acelasi blog, mi se parea cunoscut, am bagat textul ca atare pe google si asa am ajuns la blog. Si atunci i-am scris pe fb ca povestea e de pe blogul ala, a sters postarea in secunda 2. Si acum 2 saptamani a comis-o iarasi. Si zau ca nu mi-a murit nicio capra, pur si simplu urasc oamenii care fura!
  Referitor la banarile tale pe fb, eu as face curatenie in locul tau. Sters toti pe care nu-i cunosti personal sau cu care n-ai afaceri, conturi sub pseudonime gen frumusica din cucuietii din deal si junele zmeu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Leeloo,
   Ipotetic: dacă ai doar 10 oameni în listă și unul te raportează, tot nu știi care e. Îi întrebi pe toți 10? Da și nu va recunoaște niciunul. Deci tot acolo ajungi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 55. Laura G, pai nu intreb pe niciunul. Dar i-as tria eu, cu de la mine putere, in functie de cat de suspecti/necunoscuti/muti mi s-ar parea. Fiindca mi s-a mai intamplat sa accept cereri de prietenie de la unele persoane cu care aveam prieteni in comun, pe motiv ca m-o sti omul si cum eu sunt uituca, sa nu ma fac de cacao neacceptandu-l. Si pe astia i-am lasat in lista o perioada si daca vedeam ca-s muti complet, nu pun o propozitie, o poza, un like, un papitoi orice, ii scoteam dupa o perioada. Ca-mi si imaginez ca seamana cu vecinii care privesc pe dupa perdele ce se intampla in curtea mea. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Leeloo,
   Ce spui tu e corect și cam pe direcția asta se procedează când facem curat în liste.
   Dar uite titlul articolului de azi, @Mihai a pățit-o DUPĂ o serioasă selecție.
   Că sunt 10, că-s 100 sau 4000 de prieteni, numai unul (poate doi) creează turbulențe. Și dacă e unul pentru care bagi mâna-n foc?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 56. @Mișule, fii atent, notează ziua asta în calendar. Cu roșu. Ți-am dat like pă feisbuc, adică te-am băgat în același borcan cu Charlize Theron (din motive diferite, evident). Spor la dat din butoane și să nu lași ștacheta jos că ai belit-o! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @didina, s-a notat. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @didino, mai bine ai grijă să fii pe fază la articolul de mâine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mișule, tre’ să-mi pun ochelari de protecție și să țin Extraveralu’ la-ndemână? Că io-mi pregătesc lucrurile de seara, de-aia-ntreb. ?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 57. pfuuu, ce`ar fi veatza asta, fara feisbuc ??

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Fii serios, @Shoric, și-așa-s pline parcurile, de se cațără copiii unii pe ceilalți, că doar nu s-or fi apucat primăriile să amenajeze spații verzi. Iar părinții, săracii, ce-ar face fără FB, vrei să citească o carte sau, mai rău, să petreacă mai mult timp cu odraslele?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Mie o colegă mi-a spus că o femeie serioasă face mâncare și curățenie și alte de-astea, nu stă pă net după hăndrălăi.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Ieri in parc plin de copii.M-am dus cu ăia mici să prestam o pasă.Băncile pline de parinti pe faisbuc.Eram singurul hăndrălău printre copii.M-am jucat cu ei la grămadă,un fel de rugby.Am facut totusi când m-am dus după apă la bănci niste comentarii cu pwli si curve proaste.Nu a mârâit nimeni nimic.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @edelweiss, se pare ca nu urmaresti subiectul zilei. Handralau care se joaca un fel de rugby si face gramezi cu niste copii intr-un parc nu este tocmai potrivit acum. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 58. Bai, mie inca imi este greu sa cred ca exista vreo persoana atat de idioata incat sa nu-si poate consuma timpul altfel Chiar asa mult ne-am indobitocit? Gata, follow si like la cealalta pagina.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 59. Sa nu se supere nimeni pe mine dar cand de dragul prietenilor mei mi-am facut Facebook si le-am spus ca il consider o mare mizerie din 2013 de cand ma rugau, hai si tu pe cacatbook, etc. ma credeau nebun, iote luati de cititi de la Vasilescu daca pe mine ma credeati băut.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 60. tz tz tz…așa ceva!…csf,n-ai csf!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.