Evident, vorbesc despre cele pentru bărbați. Pe femei, dacă ar fi după mine, le-aș pune și iarna să umble încălțate așa. Ba chiar aș da o lege în sensul ăsta. Dar, mă rog, noroc că nu e după mine.

În fine, revenind, vorbeam despre sandale la bărbați (și nu despre cele purtate cu șosete, alea deja intră la categoria „circ”). M-aș încălța cu așa ceva dăcât sub amenințarea cu arma și asta numai după ce l-aș pune pe ăla care mă amenință să-mi arate că nu vrea să mă păcălească și chiar are glonț pe țeavă. Pen’că, din punctul meu de vedere, din momentul în care le-ai încălțat, sex-appeal-ul se face mic, mic, mic, se ghemuiește într-un colț și așteaptă să-ți revii. Bineînțeles, fără să știe că nu mai ai cum să-ți revii după o așa traumă.

Da, știu toate argumentele pro sandale. Sunt comode, respiră piciorul extraordinar, ce bine se simt la mers, bla, bla, bla. Vreau să zic că io când îmi aleg încălțarile vreau să fie cât mai mișto, nu cât mai comode. Aș putea zice că mi se rupe de comoditate, că nu merg la prașilă și n-am de alergat la maraton. De respirat respir pe nas și pe gură, mult mai puțin prin picioare, spre deloc chiar. Iar cât de mișto se simt la mers n-am să aflu niciodată, pentru că la primul pas într-un loc public, încălțat cu așa ceva, aș face instantaneu infarct.

So, cam așa stau lucrurile în ceea ce privește relatia mea cu aceste obiecte de încălțăminte absolut hidoase. Daaar, eu sunt eu și poate sunt și oleacă dus cu căpuțul sau am oareșce prejudecăți inexplicabile. De-aia voiam să apelez la bunul vostru simț și să vă întreb dacă problema există doar în mintea-mi obosită sau și voi gândiți la fel?

Fetelor? Cum vă sună un fante care vine să vă agațe și e încălțat ca romanii înainte să cucerească Dacia. Aăă, scuze, am vrut să zic ca dacii înainte să cucerească toată lumea, toată galaxia, tot universul (la un pas am fost să-mi pun toţi dacii liberi în cap).

Băieți? Când v-ați încălțat ultima dată cu sandale? A fost bine? Ați întâmpinat ceva probelme deosebite?

P.S. Vă rog eu nu-mi postați imagini de la prezentări de modă cu bărbați mega-mișto încălțați în sandale. Că oricât m-am plimbat cu metroul, tramvaiul și autobuzul, pe șmecherii ăștia cool n-am reușit să-i văd.