Probabil v-au scăpat două dintre știrile de weekend-ul ăsta. E și normal, de unde naiba să le vedeți, de pe plajă? Da’ lasă că nu mi-au scăpat mie.

Prima. O tânără a fost încătușată la Ploiești pentru că nu avea bilet de autobuz (sursa).

Da, asta în sine e o știre, mai ales în condițiile în care se stie că 60 de kilometri mai încolo, în București, mijloacele de transport în comun de suprafață se folosesc aproape exclusiv gratis. E de la sine înțeles că numai fraierii trebuie să plătească bilet sau abonament. Nu dați cu pietre, că n-o spun eu, o spun statisticile ratb-ului. Dar, din nefericire, nu despre acest aspect al știrii voiam să vorbesc.

Băi, oameni buni, ia aruncați un ochi peste videoul filmat la fața locului. Voi realizați că fata asta are 19 ani? Gizăs fucking craist! Nu ai cum să arăți în halul ăsta la nouășpe ani, pur și simplu nu ai cum! Dincolo de orice discuție despre glande sau ne-glande, cum naiba ajungi să cântărești un chintal când abia ai ieșit din adolescență? Și vă rog nu începeți cu „dar ce te intersează pe tine cum arată, poate ea se simte bine în pielea ei așa cum e”. Dacă nici la 19 ani nu te interesează cum arăți, atunci când plm te mai intersează? Înainte de menopauză? Mă rog, eu personal n-aș fi încătușat-o pentru că mergea fără bilet, ci pentru că pune în pericol grav resursele de hrană ale planetei.

Dacă fie-mea arăta așa la 19 ani, mă împușcam în cap cu pistolul pentru cuie. Aș fi considerat că este eșecul meu personal. Puteți să mă înjurați cât vreți și să-mi dați în cap cu politicăl corectnesu’ două zile, nu mă va convinge nimic pe lumea asta că o femeie atât de tânără are voie să arate în halul ăsta. Nimic! Sau că toată copilăria și adolescenţa n-a fost nimeni în preajma ei care să constate că fetiţa diafană cu cosiţe castanii se transformă pe zi ce trece în Moby Dick și să facă în plm ceva.

Iar a doua știre este despre imbeciul care ținea o pereche de lei într-o cușcă din spatele casei. Mă uitam lung și mă gândeam când naiba a devenit chestia asta cu leii ținuți în cușcă simbolul șmecheriei absolute? Că doar nu e primul caz de genul, am tot văzut de-a lungul timpului cetățeni d-ăștia care și-au trântit câte o mini grădină zoologică pe lângă casă. Și niciunul dintre ei nu ținea în cușcă dropii, capre negre, iaci sau ornitorinci. Nu, nene, toți o ardeau numai pă tigri și pă regele animalelor.

Care-i mecanismul, care e raționamentul care-ți spune că dacă ți-ai tras un leu în curte ești ăl mai mare șmecher care s-a pomenit și valoare ca a ta nu mai are nimeni? Nu, serios, pot să înțeleg nevoia de case gen palat, de mașini care mai de care mai scumpe, de telefoane, de haine, de orice care epatează și pe care scrie „opulență”. Până la urmă cine sunt eu sa judec modul în care vrei tu să arăți că ești cel mai cel.  Dar lei, frate, de unde vine asta cu leii?

Sunt convins ca dacă prima captură a unui extraterstru va avea loc în România, o să-l prindă un cocalar d-ăsta și-o să-l țină într-o cușcă din spatele viloacei cu piscină ca să aibă ce să le arată sâmbăta la băeți când se strâng la grătar: coae, vino să-ți arate fratili tău ce maimuță verde cu antene și un singur ochi și-a tras.

mihai_vasilescu_cusca_lei