Mă uitam la ştiri azi-noapte, când am văzut-o pe asta de mai jos. E halucinantă. Am mai citit-o de două-trei ori şi pe internet, doar-doar oi înţelege ceva. Nicio şansă!

Intamplare socanta in Dragodana, judetul Dambovita: angajata unei ferme a fost adusa in stare grava la spitalul judetean de urgenta din Targoviste, muscata, din cate se pare de un leu.

Femeia, care are rani grave la cap, pe corp si pe maini, a fost luata cu ambulanta din curtea unui executor judecatoresc care tine in captivitate, fara nici un fel de aprobare, cativa lei. (sursa)

Aşadar, pe femeie a muşcat-o un leu. D-ăla din Africa, nu vă gândiţi la moneda naţională. Dar să mor eu dacă am înţeles ce mama naibii căuta la animal în ţarc. Voia să-l scarpine pe burtă? Nu ştiu cum să vă explic, dar dacă aş fi nevoit să intru într-o curte unde se află un leu (sau mai mulţi, după câte se pare), chit că e ţinut închis, aş sta cât mai departe de el şi m-aş căra de acolo cu viteza luminii. Ce-o fi vrut sa facă tanti asta, mă depăşeşte. Să-i taie ghearele, să-i pilească dinţii, să-i tundă coama? Ce mama dracului să cauţi, băbăiatule, în cuşca leului? Ce mirată o fi fost când a văzut că ăla, în loc să se întoarcă pe spate şi să toarcă vesel, a sărit cu ghearele şi colţii pe ea. Geez.

Nu vreau să fiu rău sau cinic, dar sunt curios ce feţe au făcut ambulanţierii când au auzit că sunt chemaţi la un caz cu muşcătură de leu. Sau tanti care a răspuns la 112, de câte ori o fi închis telefonul, convinsă fiind că e luată la mişto? Ca să nu mai zic de medicul de gardă, cred că i-a sarit stetoscopul când a văzut targa intrând şi a întrebat: „ce avem aici?”.

Ultima întrebare pe care mi-o pun ar fi şi cea mai importantă: de ce mama dracului are un executor judecătoresc ditamai fiarele în curte? Îi foloseşte în interes de serviciu? Sunt obiecte de inventar? Ia câte unul cu el când are de rezolvat vreun sechestru? Nu, serios, treaba asta cu deţinerea de animale sălbatice nu este reglementată în niciun fel de lege? Orice dobitoc poate să-şi tragă trei lei, doi gheparzi şi-un tigru?

Păi atunci să zicem „sărumâna” că Godzila există numai în filme. Sau că nu auzim la coadă la pâine: „Frate, mi-am tras un King-Kong de-ţi pică plombele, de la mama lui. Săptămâna viitoare îmi vine şi Chupacabra ăla pe care l-am comandat de pe Amazon”. Pai să nu-ţi vină să mori de ciudă că tu ai doar un pârlit de Yeti şi doi iaci?

Râdem, glumim, dar poate cineva să-mi explice şi mie cum de are ăla lei în curte şi, mai ales, ce face cu ei?!

mihai_vasilescu_leu

sursa foto