O dezvăluire tulburătoare mi-a atras atenţia zilele astea. Am aflat, plin de uimire, că Angela Merkel este fiica naturală a lui Hitler. Iar ştirea a avut şi mai multă greutate pentru mine, pentru că la rândul meu ascund de multă vreme un secret de acelaşi gen.

Da, dragii mei, astăzi o să vă fac o mărturisire pe care am ţinut-o până acum ascunsă cu străşnicie. Un secret pe care promisesem să nu-l deconspir, dar pentru că observ cum presa nemiloasă (în special magnificii redactori de la efemeride.ro şi cocoon.ro) descoperă şi cele mai bine tăinuite lucruri, prefer să vi-l spun eu, ca să pot sta demn în faţa voastră: fraţilor, sunt frate bun, după tată, cu Eros Ramazzotti. Ştiu, pare greu de crezut, dar taică-meu a fost pe vremuri într-o delgaţie de serviciu în Italia. Acolo a cunoscut o italiancă focoasă… Restul mai deduceţi şi voi, doar nu vreţi să vă dau şi poze.

Pentru că o să strâmbaţi din nas circumspect, vă prezint şi câteva dovezi clare, de netăgăduit, cel puţin la fel de evidente precum cele prezentate de efemeride în genialul articol care face dezvăluirea despre Merkel.

Eu am venit pe lume într-o zi 27 noiembrie, Eros pe 28 octombrie. Diferenţa de vârstă între noi este de exact unsprezece ani. Adică luna naşterii mele, a unsprezecea. Tulburător, nu?

Primul copil al lui Ramazzotti este o fată pe care a numit-o Aurora Sophie. Să vă mai spun că pe taică-meu îl chema Aurelian si pe mama Sofia? Deja se vede totul limpede, nu? Dacă vă mai spun că prima lui soţie se numea Michelle (Michelle, Mihai, helău!) cred că am spus tot.

La primul lui concert în România, în 1995, am fost în public pentru că am vrut să-mi susţin şi eu fratele. Deşi m-am dus incognito (nu voiam să-l copleşească emoţiile şi să nu mai poată cânta), m-a recunoscut, s-a oprit din live şi a rostit uşor (numai eu mi-am putut da seama ce zice): mio fratello. Emoţiile au fost atât de intense încât am fost nevoit să plec în timpul concertului cu o tipă pe care o agăţasem la faţa locului, ca să-mi revin.

Dacă vă mai spun că în italiană „Ramazzotti” înseamnă „Vasilescu”, chiar nu mai aveţi ce comenta.

Cred că este suficient, nu? Dovezile sunt absolut irefutabile. Dar dacă tot nu vă sunt suficiente, am să vă rog să obervaţi asemănarea izbitoare dintre mine si el. Practic, ar trebui să denumesc pozele ca să vă daţi seama care sunt eu şi care este Eros Ramazzotti. Special n-o fac, sunt curios dacă ghiciţi care este unul şi care e celălalt.

Dar pentru că tot am dat cărţile pe faţă, haideţi să le dăm de tot, că nu mai are rost să ma ascund. Mai am pentru voi o informaţie în premieră. Eu şi Eros mai avem un frate, tot din partea lui taică-meu, pe care multă vreme n-am vrut să-l recunoaştem. Supuşi convenţiilor sociale ale vremurilor, ne era ruşine că fratele nostru este de culoare. Numele lui este Barack Obama. Mda, ăla bătrânu’ a avut toată viaţa lui o slăbiciune pentru negrese.

mihai_vasilescu_ramazzotti