Am ajuns de câteva minute acasă şi mă uitam la ştiri. Tocmai am văzut cum un tânăr copil de 18 ani din Sighişoara a murit pentru că… Pentru că nu se ştie de ce.

„A pierdut controlul volanului, iar masina a rupt parapetii de pe margine, cativa copaci si a aterizat intr-o rapa”. (aveţi toată ştirea aici)

Şi să mor eu dacă îi înţeleg pe părinţii care sunt în stare să dea pe mâna unui copil câteva sute de cai putere. Da, ştiu, conducea bine, maşinile erau viaţa lui şi ştia totul despre ele, de obicei nu mergea cu viteză, şi-a dorit-o aşa mult şi era aşa mândru de ea, plus toate celelalte care se mai pot spune într-o situaţie de genul ăsta.

Din punctul meu de vedere ar trebui reglementat prin lege acest aspect. Celor foarte tineri şi celor foarte în vârstă nu le-aş da acces la maşini cu o putere mai mare decât cea care s-ar stabili în mod legal. Punct. Şi bănuiesc ca nu trebuie să va explic de ce i-am băgat şi pe bătrâni aici. Ah, da, şi aş introduce reexaminarea periodică obligatorie a tuturor şoferilor din cinci în cinci ani. Nu de alta, dar ştiu eu oameni care şi-au luat permisul auto de câţiva ani şi nu au condus niciodată.

Oameni buni, şoferia n-o fi ea fizică cuantică, dar dacă n-o stăpâneşti ucide. Iar asta se întâmplă numai în timp, căpătând experienţă, ca în orice alt domeniu. Altfel este suficientă o singură greşeală şi imediat sunt puse vieţi în pericol. Restul e doar vorbărie fără rost, după cum se poate observa în imaginea de mai jos.

Atât! Că mi-a futut seara ştirea asta. 🙁

mihai_vasilescu_masina1

sursa foto