Azi! Aici! Acum!

Refuz să mai fac parte, chiar și numai teoretic, la nivel de recensământ, dintr-o formațiune anacronică, lacomă și perfidă precum Biserica Ortodoxă Română. Să-mi zică ce am de făcut și mă prezint eu unde e nevoie, doar să mă excomunice dracului odată! Mă duc eu la ei, fac tot ce este nevoie, îmi țin singur slujba de afurisenie dacă trebuie (sau cum s-o numi), numai să fiu sigur că am fost excomunicat și nu mai am voie să am de-a face cu „sfânta biserică”.

Serios? Așa de simplu era să nu mai văd popi burtoși în fața ochilor și să nu mai intru în lăcașurile pline de miros fetid, care poartă numele de „biserici”? Atât aveam de făcut ca să scap pe veci de „venitul cu boboteaza”, „taxa de îngropăciune” și de toate mizeriile celelalte? Un simplu gest și n-o să mai cotizez niciodată la ridicarea nivelului de trai al trimișilor ălui de sus pe pământ?

Frate, n-am știut și mă căiesc. Dacă eram în temă cu subiectul ăsta, aș fi făcut tot ce trebuie ca să mă excomunice încă din adolescență.

Deci, îmi dă cineva vreun pont? Aveți idee unde trebuie să fac cerere sau cum se întâmplă șmecheria asta?

Nu știți despre ce vorbesc, nu? Și vă temeți că am luat-o razna. Ei bine, nu, uite la asta mă refer:

Trei persoane au fost excomunicate din Biserica Ortodoxă printr-o decizie a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, fiind considerate o reală ameninţare pentru unitatea Bisericii. O asemenea decizie nu a mai fost luată în BOR de câteva sute de ani, fiind specifică primelor secole de creştinism. (sursa)

După care vine explicația bisericii, absolut șocantă:

Faptul că o asemenea sancţiune nu a mai fost pronunţată de foarte multă vreme nu constituie un titlu de laudă pentru Biserică, în sensul că aceasta s-ar fi adaptat la modernitate, ci, dimpotrivă, un semn de prea multă îngăduinţă, prin aplicarea frecventă a principiului iconomiei (pogorământului), pe fondul fenomenului secularizării, ce cuprinde tot mai multe conştiinţe umane, dar şi al libertăţii iresponsabile, exercitată de către unii semeni ai noştri, chiar în interiorul Bisericii. (sursa)

Dacă vi se pare că nu aţi înţeles, vă traduc eu. Pe scurt, „prealuminații” consideră că au greșit pentru că au fost prea îngăduitori cu noi. Înțelegeți? Ne-au permis prea multe și acum e cazul să ia măsuri. Și toate astea pe banii noștri, da? Repet, că poate nu este clar: ei ne-au permis și ne-au îngăduit prea multe, pe banii noștri!

Păi să nu-i fuți în gură? Să nu le lipești pe sutană bilețele cu „sunt un imbecil îngâmfat, feriți-vă de mine”? Prin urmare, în semn de solidaritate cu buzunarele mele, mă vreau exclus dintre enoriași. Definitiv și fără putință de întoarcere. Azi, dacă se poate. De ce s-o mai amânăm?

Auziți, da’ cum stă treaba? Dacă m-a excomunicat biserica ortodoxă română, mai am voie să mă fac budist? Sau musulman? Sau să trec la confucianism? Sau dumnezeii ăștia se vorbesc între ei și mă dau în consemn la frontieră? Parcă văd că mă pregătesc să trec la hinduism și se aude o voce pătrunzătoare din cer:

-Opriți-l p-ăla, că e dat în urmărire generală!

-Dar ce-a făcut?

-A fluierat în biserică.

Băbăiete, jegoșii ăștia îmbuibați de bani, care nu vor plăti în viața lor niciun fel de taxe și impozite, nu se mai fac bine niciodată. Mai mult de atât, eu trăiesc cu impresia bine conturată că biserica vrea răul acestei țări şi al fiecăruia dintre noi în parte. Pentru popi suntem doar nişte găini bune de jumulit şi atât. Păi în locul celor din B.O.R., aș multumi în fiecare zi că nu există dumnezeu. Dacă ar fi existat, ei ar fi trebuit pedepsiți primii.

P.S. După excomunicare, primul lucru pe care ar trebui să-l fac, ar fi să dau statul în judecată. Ca să-mi recuperez suma care mi se cuvine din subvenția acordată BOR-ului, pentru construirea Catedralei Neamului. Nu de alta, dar sunt și banii mei acolo, iar eu nu voi mai beneficia vreodată de ei.

P.P.S. M-am răzgândit. Renunț la bani, lasă-i acolo, să-și cumpere lumânări de ei.

mihai_vasilescu_popi_mercedes

sursa foto