La tara in curte, gaseam regulat cate un serpalau. Copil fiind, ma speriam si dadeam fuga la bunica-mea. Venea femeia cu furca si mi-ti-l omora in secunda doi. De unde pana unde, in zilele noastre, se sperie astia de la tara de serpi, habar nu am. Da’ parerea mea este ca in satul ala se fumeaza ceva de calitate. Auziti aici: „eu m-am speriat, era de culoare alba, mi-am dat seama ca e sarpe. E al doilea sarpe de saptamana asta. Aveai impresia ca e un cap de lebada”, a povestit proprietara Casei. Sau „avea un cap foarte mare si gros ca o mana. E foarte periculos” a povestit un vecin. Concluzie pe care a tras-o el, in timp ca tragea cu nesat dintr-un joint. Pentru ca de vazut, nu a vazut nimeni lighioana. Da’ in tripul lui, il vedea periculos si razbunator. E genul de sarpe care daca te prinde cu rezerva de iarba la tine, ti-o ia pe toata si-o fumeaza el.

Buuuun, deci in satul ala locuieste sarpele alb, cu cap de lebada, gros ca pe mana si lung de un metru. 🙂 Eu m-am apucat sa caut dihania asta pe google. Sa moara ma-sa lu’ sarpele alb, daca am gasit asa ceva. E plin reptile d-astea taratoare albe, dar sunt lungi cat o zi de post si al naibii de are vreuna cap de lebada. Nimic, frate, cap de sarpe ca la toti serpii. Dupa aia mi-a venit o idee mai buna si am inceput sa caut lebada cu corp de sarpe. P-asta am gasit-o. Ce-i drept in niste benzi desenate. Se pune ca exista?

M-am spart de ras cand am citit ca jandarmii au cautat vreo doua ore prin casa „sarpele alb cu cap de lebada gros ca pe mana”. Saracii nu scapau de gura nebunei. Si mai stateau si vecinii (si aia tot rupti de fumati) la poarta, strigand: „aveti grija ca e periculos, se da la om, fir-ar el al dracului cu capul lui de lebada”. Pana la urma, ca sa poa’ sa plece si ei in treaba lor i-au zis femeii ca precis l-a alungat cainele. Sa inchida bine de tot usa si geamurile, ca sa nu mai apara „sarpele alb cu cap de lebada gros ca pe mana”.

Asta a fost o miscare buna, pe genul „femeie stai aici si fumeaza cat vrei, dar lasa-ne dracu’ in pace”! Dupa care au plecat injurnd printre dinti, dar au facut o greseala. Parerea mea este ca mai trebuiau sa caute un pic. In gradina. Dar nu reptile. Ci plantatia de canepa indiana, din care femeia aprovizioneaza tot satul.

O sa fiu pe faza cu stirile, pentru ca ma astept pe saptamana viitoare la un apel disperat de la aceeasi adresa. Daca n-o chema junkista politia pentru „dragonul cu ochii rosii si cap de zimbru”, pe care l-a vazut in fanar, sa nu-mi ziceti mie pe nume.

Va puteti delecta cu toata stirea aici.

mihai_vasilescu_dragon

sursa foto