Frate, nu e posibil asa ceva. Avem un talent deosebit de a cauta vinovati mai ales pentru chestiile care nu mai pot fi reparate sub nicio forma. Sa-mi explice si mie cineva care este diferenta daca Aura Ion (studenta care a murit in accidentul din Apuseni) s-a stins din cauza frigului sau in urma ranilor provocate de prabusire. Incalzeste pe careva treaba asta? Cred ca nici macar pe saracii parinti, care isi rumega in tacere durerea. Credeti ca s-ar lumina la fata daca le-ar parveni un raport in care scrie ca fiica lor a murit din cauza multiplelor leziuni? „Ei da, asa mai stam de vorba, noi credeam ca s-a dus din cauza hipotermiei dar acum ca ne-ati lamurit, nu mai putem de bucurie. Mare veste ne-ati dat”.

Nu cred ca mai exista pe undeva prin lumea asta (ma refer la tarile cat de cat civilizate) autoritati mai stupide si instiutii mai cretine ca cele de la noi. Tu-ti dai seama ca p-astia ii roade acum de ce aia de la Cluj au avizat (sau n-au avizat, ca nu se intelege exact) nu stiu ce raport de autopsie. Si s-a propus deshumarea. Pe bune? Ca sa ce? Ca sa ne demonstrati ca sunteti competenti? Bai cretinilor, de pe la diversele institutii, daca n-ati reusit sa va dovediti competenta, atunci, cand viata oamenilor a depins de rapiditatea si promptitudinea voastra, cu ce ne mai incalzeste acum? Bucurestiul se ia de cei de la Cluj, astia se uita urat la cei de la Alba si pana la urma parca vad ca vinovati sunt taranii care au gasit epava. Ca prea s-au miscat greu. Si cand au ajuns la locul accidentului, nu au actionat conform normelor si prevederilor in vigoare. Tarani, de.

mihai_vasilescu_vina_lui

sursa foto

Serios, voi ati remarcat ca treaba asta este trend general si nu numai al autoritatilor? Romanul incerca sa-l faca pe celalalt sa para prost, sa-l faca de cacat, sa-l umileasca, in loc sa intreprinda ceva sa fie el mai destept. Pai credeti ca este intamplator ca noi suntem singura tara din lume unde se poate intalni proverbul cu „sa moara si capra vecinului”? Nu este, fratilor. Cred ca saptescinci la suta dinte angajati au un semi-orgasm daca datorita (din cauza?) lor seful il umileste pe unul dintre colegi. Procentul creste spre optzescinci la suta, daca nici macar nu e vina celui facut de cacat. Pe bune, la barbati, daca te uiti cu atentie li se umfla pantalonii in fata, iar femeile lasa dara in urma lor, cand se deplaseaza, in urma vreunui eveniment de acest fel.

mihai_vasilescu_vina

sursa foto

Fix din registrul asta mi se pare si ce vor sa faca astia acum. Un fel de hai sa ne scarpinam la oo, cand pe noi ne mananca in crestetul capului.