Înainte să plec din țară, m-am gândit cum o să fac când începe Campionatul European și-o să vreau, desigur, să văd și celelalte meciuri, nu doar pe ale României.

Teoretic, planul meu secret era să mă mai duc și pe alte stadioane din alte orașe, să văd meciuri din alte grupe, doar că pare un plan secret complet fantezist.

Bănuiesc că, în crunta realitate înconjurătoare, o să fie extrem de complicat să faci asta. Cu niște sute de mii turiști veniți aici toți în același timp, am o bănuială că nici gând să găsești bilete și nici să te miști foarte ușor între orașe.

O să vedem, dar nu trag mari speranțe.

Așa că varianta de rezervă, cea sigură, era să-mi reactivez abonamentul la Voyo și să mă uit pur și simplu la meciuri, transmise de Pro TV.

Doar că, vedeți voi, asta este încă o dovadă că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. În sensul că Voyo nu se poate accesa din afara României, treabă pe care eu nu o înțeleg deloc.

Orice mi-ai spune, atâta vreme cât plătesc pentru acest serviciu, ar trebui să-l pot accesa și de la Văscăuți și de la Honolulu, totul e să am internet funcțional. Care e rațiunea pentru care nu se poate, nu cred c-am să înțeleg vreodată.

Nu știu dacă știți, dar și cu Netflix era fix aceeași situație până acum câțiva ani: ieșeai din România și nu mai puteai să-ți accesezi contul de Netflix activat în România.

Se conecta lumea prin vpn-uri sau mai știu eu cum, doar ca să beneficieze de un drept al lor pentru care plăteau lunar.

Dar toate astea au luat sfârșit când s-a auto-sesizat Comisia Europeană și-a pus cazul pe masa Parlamentului European? Rezultatul? Europenii își pot folosi abonamentele online oriunde în UE. Acum poți accesa contul tău de Netflix de oriunde din UE. Și nu numai pe cel de Netflix, ci cam toate serviciile de streaming.

Nu și contul de Voyo, prieteni. Nu poți să accesezi Voyo din afara României. Desigur, pot dacă mă conectez cu internetul meu de-acasă, de pe telefon, dar parcă n-aș vrea să-mi consum toți giga de net uitându-mă la meciuri, când am wireless la hotel.

Prin urmare, ce-a făcut fratele vostru? Și-a întrerupt abonamentul la Voyo și se va uita la meciuri pe tot felul de site-uri pirat. Pentru că, nu-i așa, eu am vrut să fiu corect și să le dau banii celor de la Voyo, dar ce să fac dacă ei nu vor să mi-i ia?

P.S. Și Digi face exact aceeași mizerie, să știți, nici ăștia nu sunt mai breji. Nu poți să vezi nimic live din afara țării decât dacă te conectezi cu netul de pe telefon.