Am văzut pe celălalt blog deținut tot de un blogger tânăr și tras ca prin inel, că se discută despre niscaiva job-uri de rahat.

Și mă gândeam c-am putea să vorbim și noi, că ce să și faci într-o joi care nu e vineri?

Așadar: care e cel mai nasol job pe care l-ai avut?

O să încep eu.

M-a ferit Bărbosul de muncă fizică. Adică, mă rog, primul meu job a fost în facultate, ospătar la Pizza Hut, unde făceam o medie de 25-30 de kilometri pe zi (serios, am stat și-am calculat), dar de ce zice Cetin acolo, de cărat cu cârca, m-a ferit Marele Manitou. Mi se face pielea de găina doar când mă gândesc.

Cel mai nasol job al meu a fost de vânzător asigurări de viață și era de căcat din alte puncte de vedere.

O dată că se baza pe cold call, adică sunai, dădeai telefoane unor oameni pe care nu-i cunoșteai. Dacă n-ați încercat niciodată să obțineți o întâlnire cu un necunoscut căruia să vreți să-i vindeți ceva de care nu are nevoie, probabil nu știți cam la ce nivel de cringe este un astfel de demers.

Doi. Dacă totuși obțineai întâlnirea, când te duceai să te vezi cu potențialul client constatai că, în nouă cazuri din zece, omul acceptase să vadă cu tine doar ca să scape de gura ta. Știți, oamenii în general au o problemă să spună „nu”, li se pare că nu e ok să refuze. În schimb li se părea mult mai ok să mă facă să-mi pierd timpul cu o întâlnire despre care ei știau de la bun început că n-o să ducă nicăieri.

Și trei. Nu știu cum se mai prezintă situația acum în domeniul agenților de asigurări, că vorbim totuși despre o piață care s-a mai educat între timp, dar eu am făcut acest job în anul 2000. Vă spun cu mâna pe inimă, oameni mai de căcat decât „consultanții” de asigurări de viață nu existau. 99% dintre cei cu care eram nevoit să interacționez zi de zi, la muncă, erau genul de oameni care ar fi călcat pe cadavre, care și-ar fi vândut mamele, doar să semneze polița cu clientul.

Vă zic, niciodată n-am urât mai tare zilele de luni decât în perioada aia. Vreo jumătate de an am rezistat să fac asta, n-am știut cum să fug de-acolo la prima ocazie care mi s-a ivit.

Acum hai să vă aud și pe voi: care e cel mai nasol job pe care l-ai avut?

sursa foto: freepik.com