Nu știu cum funcționați voi, dar eu dimineața, până nu beau măcar trei guri de cafea, nu pot să funcționez nici măcar cât să răspund la întrebarea cât fac 550 împărțit la 2.
De aia, plecând de la premisa că suntem mulți în aceeași situație, voiam să vă întreb cum vă beți cafeaua dimineața:
1️⃣ Scurtă și tare;
2️⃣ Lungă și slabă;
3️⃣ Scurtă și slabă;
4️⃣ Lungă și tare;
Nu uitați că vorbim despre cafea, da? Wink wink.
sursa foto: freepik.com
1. Scurtă și tare. 😎
Că nu beau ceai. Când beau ceai folosesc cana de 200 ml.
Când merg la frate-miu, ăla zice că beau cafeaua ca pe apă. Că n-o savurez. 🤣🤣🤣
Comentariu beton!20
sper că nu-i pui zahăr!
@costicămusulmanu: doar un cub de zahăr brun dacă o beau pe stomacu’ gol. C-altfel mă roade stomacu’ de dracu’ mă ia. Doar de la operație-ncoace, că pân-atunci era neagră ca talpa iadului și fierbinte ca inima femeii. 😎
Comentariu beton!13
@John Temple: Nu stiu cum, dar am reusit sa citesc exact invers: Fierbinte ca talpa iadului si neagra ca inima femeii… 😛
@BlogBo$$: Scurta si tare. Si multe. Cand beam, ca acum, din motive de tensiune am lasat-o mai moale cu cafeaua, alcoolul, tigarile si femeile…
@Claudiu: mi-ai cunoscut fostele neveste? 🤣🤪🤣
Că le-ai descris la marele fix. 🤣🤣🤣
1 Scurtă și tare. Vorbim doar de prima, da?
Dada. :)))))
Cafeaua e musai sa aiba mult lapte si indulcita cu miere (zahar nu mai mananc din principiu). De preferat si niste arome, gen vanilie, scortisoara etc.
Comentariu beton!12
Aia e sirop, nu cafea 😂
Bine, asta din perspectiva mea, pentru care în afară de negru nu există altă culoare. Vorbim de cafea, da? Wink wink.
Comentariu beton!46
@(altă)Iulia: numa’ bun de pus în prăjituri, tort. 🤣🤣🤣
@JT, îhî, fix așa 🤣
De-li-cios… si cat mai bine insiropate 🙂
Espresso sau turcească, neagra, tare. Atât de simplu.
Deci scurtă și tare. 😛
mhmmm 😀
4.
Dar pe aia o savurez toată ziua, cana mea termică având 500 ml si chiar păstrează temperatura decentă multe ore
Comentariu beton!11
O juma’ de litru de cafă? Aș fi pe budă toată ziua. 🤣🤣🤣🤣🤣
Cel mai misto e că pe măsură ce se răcește gustul se schimbă și găsesc placeri mărunte la fiecare înghițitură
Comentariu beton!13
@JT, depinde de obisnuinta, eu beau minim 300 ml zilnic, o fac odata toata, “accidental” mai beau si in afara de aia.
Io beau 2-4 cafele pe zi, dar musai sa fie scurte și fierbinți. Și făcute proaspăt, nu reîncălzite. Nu-mi place cafeaua călduță sau rece. 😬
@JT,se poate intampla să muncesc și 16 ore (vara e generoasă cu numarul orelor de lumină naturală) in zone unde nu prea ai cum să prepari cafea sau nu poți acorda respectul cuvenit ritualului. Atunci, mai bine nu mai beau. Soluția de compromis e un termos și/sau cană izotermică.
Când sunt acasă imi prepar de 2 ori câte-o opărită: cană de 200ml in care pun cafeaua (imi place atat de tare mirosul cafelei proaspăt rășnite că îmi vine să o fac liniuțe) si apoi torn apa fiartă. Las să se odihnească 5′ și in nici un caz nu amestec cu lingurița, ci picur puțină apă rece pentru ca zațul să se ducă la fundul cănii. Apoi țigara și bucurat de soare, aer, ciripele. Deși pot funcționa fără cafea, dacă există posibilitatea beau veșnic. In Norvegia sunt puține case care nu au espresor de cafea performant și puțini clienți care să nu ofere cafea celor care lucrează pentru ei.
FĂRĂ zahăr sau alte bazaconii
Comentariu beton!18
Cam p-acolo și eu. Poate nu se adună chiar 500 ml, dar 400 și ceva sigur (parcă vreo 220 – 225 are cana mea).
Împărțită în 2 tranșe. Prima înainte de a comunica cu orice ființă, umană sau animală. A doua, după ce pleacă kinderul la grădi și se face liniște 😁
Comentariu beton!12
@OldJohn: așa e de ințeles. 👍
Nu mai beau cafea de multi ani. Numai ceai. 90% din cazuri ceai verde! Dar sunt functionala fara ceai, anyway, sunt matinala de felul meu. Numai sa nu intrebi la ce ora ma duc seara la culcare. 😉
Comentariu beton!11
opt jumate? 😛
Ora 18.00. 🤣🤣🤣
n-a răspuns pînă acum, so the winner is…
Prima lunga și tăricică, a doua scurta și tare
Scurtă și tare,cu puțin lapte dacă e.
Lunga, tare, puțin dulce, puțin lapte. Și cafeaua la fel 😍
Comentariu beton!65
:)))))))))))))))))))))))))
@Ana, încă vreo două comentarii de genul și devii un idol pentru bărbații singuri de pe blogul ăsta!
@John Temple, ce părere ai?
Comentariu beton!16
@BaGheRa: 🤣🤣🤣
Le zice ca din carte. 🤣🤪🤣
Comentariu beton!12
@BaGheRa sa ridice mâna cine nu s a gândit la altceva decât la cafea, după primele 2 cuvinte din titlu! 🤣🤣🤣 Toate mânuțele sa vină la mine azi😁🙈
Comentariu beton!20
@Ana, nu degeaba are @sefulabloc 10 ani de experiență în scris. Deși nu este cazul aici de jurnalism galben, un titlu incitativ, atrage de multe ori mai mult trafic decât unul anost.
Oricum comentariul pe care l-ai scris, girl jos pălăria… Eu unul cel puțin am rămas cu un zâmbet tâmp pe față când am citit 😁🙈
Ca să îți răspund la întrebare, cred că femeile au… mintea puțin mai perversă decât bărbații 😉.
Comentariu beton!14
@BaGheRa: doar știm că Șăfu’ la Blog e artist. 😎
@BaGheRa: ambele sexe, cred eu, sunt la fel de perverse. Depinde de noi dacă ne manifestăm, ca să obținem plăcerea unei cafele tari sau dacă ne complacem cu una leoarca 😉 Deja am pierdut subiectul din titlu… 275?🤔🤣
@Ana, nu ai citit ce am răspuns eu mai jos referitor la cafea, așa-i?
Tare, leoarcă pentru mine este tot una 💪
@B, e a 3-a oara când am lecturat toate cele 170 – 180 de comentarii, doar l oi găsi pe cel cu pricina. Recunosc, nu l am văzut.
@Ana, e comentariul în jur de 120 daca nu mai comentează nimeni
@Ana, comentariul tau merita un premiu. Felicitari! You made my day. Toate manutele la tine!
@BaGheRa, nu numai pentru barbatii singuri, doar ca ceilalti n-au curaj sa comenteze.
150 ml e scurtă sau lungă? Și tare.
E lunguță. Sau scurticică. Da’ măcar e tare. :))))))))
150 ml = 2 espresso jumate (1 espresso are 60 ml). 😎
Te-ncadrezi la semi-lungă sau de două ori scurtă. 🤣🤣🤣
Comentariu beton!16
Lunga și tare :)). A se înțelege 2-3 shot-uri de espresso (ca să fie mai mult in cana) sau un espresso lung și 2 scurte :)). Fara zahar și fără lapte.
Comentariu beton!11
Și nu-ți stă inima-n loc? 🤣🤪🤣
nu are cum, respect @Marineasca, dintre toate, espresso-ul are cea mai puțină cofeină, aceasta fiind eliberată la contactul prelungit cu apa clocotită; de aceea este foarte posibil ca o cafea slabă la ibric să aibă mai multă cofeină decît un shot de espresso, la care, datorită timpului redus de expunere, se eliberează mai întîi uleiurile volatile; de aceea barmanii nu spală sitele espressoarelor ci le șterg cu un penson/cîrpă/șervețel
Un espresso (60 ml) are 128 mg cofeină. 😉
una tazzina di caffè preparato con la moka contiene circa 100-150 mg di caffeina, a fronte di 60-80 mg contenuti in una tazzina di caffè espresso.
dup’aia, mai contează:
– ce cafea ai, robusta (multă cofeină) sau arabica
– cît e prăjită; cu cît mai „arsă” e, cu atît concentrația de cofeină scade
– cum e rîșnită; mai fin sau mai grosier
dar trecînd peste toate astea, uleiurile volatile din espresso dau un boost sistemului imunitar și reduc, deși poate părea contraintuitiv, riscul de afecțiuni ale inimii;
n-am știut toate astea pînă la 47 de ani, dar am un prieten puțin OCD-ist, care, cînd îl interesează ceva, studiază ca în facultate; și a făcut medicină, adică știe cu studiul…
@costicămusulmanu: știu și io ce spui tu acolo, nu-i nimic nou, doar la cantitatea de cofeină nu se pot hotărî. Unii spun așa cum spui și tu, alții spun așa ca mine.
Dar nu-i bai, că nu-i știință fixă, precum matematica. 👍
Daca plec la drum mai lung si am timp, pun un expreso lung si unul scurt peste. Asa mi se pare cantitatea si taria potrivita
@kilroy: youtube.com/shorts/8SDiqKM3UlI
😉
@john Temple, n-am nici pe dracu, deocamdată sunt ok cu tensiunea și altele, in ciuda vârstei :)).
Habar n-am câtă cofeina bag, dar nu îmi face rău.
@JT: Certo signiore, s-a produs o extorsiune intr-un degajament si a alunecat deshtul pe X 🙂
Mare și concentrată. Soțul meu zice că stă lingurița dreaptă in ea.
La 6:00 e bună oricare, numai să fie. 🤦🏼♀️
Dacă e pe preferințe, musai la ibric, neapărat tare, numaidecât cu lapte și mai ales îndulcită cu zahăr brun.
Lunga, tare, cu lapte si zahar.
La filtru, cea facuta la ibric nu pot sa o beau.
De cand m-am lasat de fumat, daca nu beau, nu-i bai.
Lungă și tare. Beau și după amiază, la fel de tare
Prima lunga și tare!😊
A doua espresso sau espresso cu lapte,depinde de zi, neapărat la ora 14!!
1. Scurtă, tare și neagră, am spus și pe FB 🤭 altfel nu funcționez
Lungă, tare și neagră, fără lapte, fără zahăr, siropuri de zâne și ce se mai bagă în cafea ca să aibă nume din 7 cuvinte, ca semnătura de la corporație. 😳
Comentariu beton!14
Lunga,tare si cu 3 tigari! 😁
Comentariu beton!14
O femeie pe gustul meu! ❤️
Mna, acu o să se sesiseze domnii responsabili cu kinkyness-ul pe blog. Hooo, că zic decât în sensul că aceeași rețetă o folosesc și eu pentru funcționare!
Cafeaua sa fie mare si tare, fara lapte, fara zahar.
No. 4 black în cană de ceai ca să înceapă neuronul să ia viteză.
Cafeaua de prânz/dupa-amiază e cam 150 ml din același lichid. Singura concesie e laptele la a treia cafea…csf, ncsf
Lunga și tărișoară, cu un pic de zahăr și niște lapte. Știu pe cineva care a fost în Italia și a cerut o cafea. Vânzătorul a intrebat: americano? (Adică lunga). Ăla zice: no, rumeno 🤦. Și mai e și bancul ăla cu romanul care se duce in Italia la terasa și cere o cafea. Vine chelnerul cu o ristretto (scurta și tare). Ăla o da peste cap și zice: da, din asta adu. 😂
Comentariu beton!55
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
… Nu știu cum pot susține ăia că linguriță aia de zeama poate fi numită cafea. Tester maybe…
@Vlad: un ristretto are 40 ml, care conține 85mg cofeină. Pentru unii asta-i suficient să-i pună-n mișcare. 😉
poate la voi, în austria, are ristretto 40ml; vezi că la napoli ți-o iei sigur dacă zici asta…
@costică, a făcut omu porție dublă, că așa prepară el, cu gândul că poate apare vreo prietenă și să nu-și iasă din mână 😊
@costicămusulmanu: e drept că n-am fost pân’ la Napoli. Mi scusi, signore. 🤣🤣🤣
niș io n-am coborît mai gios di roma, da’ or vin’t napoletanii la bucarest; cu tăt cu obișieiuri…
Lunga si tare. Si tot trei, dar cafele, nu guri. Practic, pentru cei de la munca rezulta o fereastra de vreo doua ore in care pot vorbi cu mine in siguranta.
Mare, țeapănă de tare, și amară ca soacră-mea
Silviule, soacră-ta nu citește pe aici? Că poate-l vezi pe dracu! On topic, până la ora 14, două căni, fiecare compusă dintr-o cafea lungă și un expresso, cu trei lingurițe de Coffeeta. Da, știu, o minunăție! Nu lapte, nu zahăr.
Lunga de vreo 300 ml, tare de sta lingurița băț, fără lapte, fără zahăr.
Prima data cand am auzit chestia asta, eram la un restaurant din Brasov, cu fiu-meu de 15 ani.
M-a întrebat chelnerița daca vreau cafeaua scurta si tare sau lunga și slabă. Iar eu, dupa un pic de gandire, am intrebat: lungă și tare, nu se poate? (Honni soit qui mal y pense)
Toți trei am bufnit intr-un râs sălbatic.
Mentionez aici ca eu, braileanca fiind, nu auzisem sintagmele astea referitoare la cafea.
Comentariu beton!18
Lunga și tare dimineața (capuccino ) , scurta și tare (espresso ) la prânz
Doua lungi si tari. Despre cafea vorbim, da. 🙂
Sper. 😁
Neagra, tare, fierbinte, light roast, cu cardamom, la presa și la cana.
Asta merge și la alte capitole LOL
Mare si tare, prietenul meu o numeste Straßenbelag(asfalt pe romaneste)🤓
Eu beau 3 sau 4 esspresso. De tare, e tare, dar nu chiar atat de lunga… 🙃
p.s. eu am citit articolul doar ca sa aflu cat fac 550/2. Cred ca e reclama mascata sau ceva ca tot n-am aflat. 😁
Comentariu beton!14
550/2=275 🤣🤣🤣
Espresso scurt, 40 ml (nu ristretto) negru si tare. Încep sa funcționez după a doua. Și continuu sa funcționez de-a lungul zilei în baza a încă doua.
Nu mai beau cafea de vreo douăzeci și mai bine de ani. Ceva probleme cu corazon despicado. Recunosc, totuși, că de trezitul la ora șase dimineața am auzit doar de la prieteni și din ceva filme, în continuare nu cred că e ceva real. Aroma cafelei proaspăt măcinate, oricum, mă cucerește și acum; de-ar fi parfum m-aș da pe după urechiușe fără milă.
Comentariu beton!14
Exact, trebuie măcinată chiar atunci, altfel nu are farmec😏. Preparatul cafelei face parte din ritual
Prima e buna scurta si tare.
Mai tarziu mai merge inca una lunga si tare.
Eu am zile în care beau cafea dimineața și zile în care nu. Când beau, e la ibric. Ibricul e de 500ml, eu îl umplu cu apă cam la două degete față de margine și-mi pun 2 linguri cu vârf de cafea grecească. Habar nu am dacă asta e cafea lungă, scurtă, tare sau slabă, eu îi zic doar „cafea”. :))
Fix asa si eu, doar ca pun cafea turceasca.
Cum s-ar zice, lunga, neagra și fierbinte, la cucoane dinainte!
Comentariu beton!14
Deci 5, lungă, neagră și fierbinte să fie! 😀
Eu doar jumatate ibric,250 ml,3-4 lingurite cafea,2 zaharine. Nu stiu cum sa o denumesc. Ma trezeste mirosul !
Nu refuz niciodata o cafea,mi se pare sacrilegiu…
@Anduța, aia grecească e o abominație, nu cafea; am mai povestit cum, la prima ieșire în grecia, după 3 zile de fiertură dintr-aia, m-am ridicat ca un somnambul de pe șezlong și am plecat de nebun pe plajă; nevastă-mea credea că-s cu capu’ cînd i-am zis că plec să-mi cumpăr un espresso; pe care l-am mirosit de la 150 de metri; atît era între locul unde eram și rulota aflată în golfulețul următor; da’ să vezi bucurie pe italianul vecin de plajă, că el avea vreo 5-6 zile deja fără espresso;
a doua experiență oarecum crudă a fost în state, deși aici fusesem avertizat: starbucks only, double espresso; știți cum te întreabă numele, să ți-l scrie pe pahar, la mine era așa:
– you are…? nevermind, this is the only one of it’s kind, anyway… sugar is there!
– thanks, not using…
– ammm (și aici ar trebui introduse un potpuriu de fețe dintre cele mai bizare, de la uimire-apoplexie pînă la scîrbă)
Costică, daaaa :-)))), mi-aduc aminte de povestea asta. Ce să zic, parcă îmi pare un pic rău pentru tine că nu-ți place cafeaua cu adevărat bună. 😛
4. Lungă și tare. Problema e că eu când fumam nu beam cafea, iar după ce m-am lăsat de fumat am început să beau cafea. Ca draq.
P.S. Observ că toate doamnele vor scurtă și tare:))
Cel puțin două. Duble. Negre.
Prima tare, de la a doua mai „mild”.
Dup-aia putem să stăm de vorbă.
Cafeaua o fac intr un espresor sage ,cu rasnita incorporata ,rasnita pe moment ,evident.Cafea o beau tare ,doar cu un strop de lapte cals si doar putin zahar brun.Cafeaua trebuie cumparata proaspata de la butic,neaparat tinuta la intuneric si inchisa ermetic.
Scurta si tare! No sugar, no milk! Prima, pe la 06.30!
A doua, pe la 10.30, lunga si tare!
Primul meu comentariu, dar va citesc de multi ani!
Comentariu beton!19
Varianta a doua e preferata mea, asta ca să pot bea cel puțin încă două pe zi, mânjită cu un pic de lapte și totdeauna fără zahăr. Espresso nu pot să beau, e ca otrava pentru corpul meu. Prefer varianta la ibric oricărui tip de filtru, cafetieră sau espressor de firmă. Periodic mai păcătuiesc cu niște ness …blasfemie, știu! Îmi mai place și cafeaua iordaniană, nu știu exact tot ce pun ei acolo în amestecul ăla dar e special. Ah, și îmi place și câte un ceainic mare de Earl Grey de calitate.
Cardamom, anason și scorțișoară.
Lunga si nu chiar slaba. 2-3 bucati una dupa alta. La trezire nu pot articula pina dupa prima ceasca.
Lunga si tare, putin dulce, lapte. Nu functionez pana nu termin prima tigara; de la a doua stiu cum ma cheama.
4. Lunga si tare(300 ml e portia mea zilnica, facuta odata), si o beau la lucru, acasa foarte rar, uneori doar sa tin companie jumatati la cafea.
Eu nu ar trebui să răspund, am băut o singură cafea până la 52. Pur și simplu nu îi suport mirosul. Dar mama mea spune că eu fac cea mai bună cafea. Ce beau și sunt dependentă? O cană de lapte cu o porție de moarte la plic. Știți ce e aia? Plic de cappuccino cu diverse arome. Nu dați cu pietre, fiecare cu gusturile din dotare. Am încercat lapte mult cu cafea naturală cât să îl coloreze. Puneam aromă de mentă sau de trandafiri!!! Dar m-am lăsat. Tot gustul de cafea era predominant.
@Camelia, uite o manutza rosie de la mine: cum, Doamne iarta-ma, sa zici ca nu suporti mirosul de cafea? Paine proaspata scoasa din cuptor, iarba proaspat cosita, mirosul ploii de vara pe pamantul incins de caldura verii si cafeaua proaspat macinata: iata cele mai faine mirosuri de pe pamant!
Comentariu beton!30
@Lucia, coaja de paine facuta pe vatra e o delicatesa aparte, iar mirosurile pomenite de tine sunt divine
Comentariu beton!12
Inteleg perfect chestia cu mirosul, nici mie nu-mi place deloc!
Si nu beau cafea (n-am baut decat de vreo doua ori si nu mi-a placut).
Ma trezesc la 5:30-6 dimineata fara probleme.
@Lucia, mirosurile enumerate de tine îmi plac și mie, dar, cum am spus, nu și cel de cafea. Toată familia mea a fost amatoare de cafea. Nu și eu. Iar singura dată când am băut o cafea a fost când s-a deschis o cafenea de fițe la noi în oraș și am invitat-o pe mama la cafea, ea fiind o adevărată devoratoare de cafea. Nu țin minte, spre rușinea mea, ce cafea am băut. Era scurtă și mamei i s-a părut prea tare. Am gustat-o ca să nu mor proastă. Nu am repetat experiența. Eu și cafeaua neagră nu suntem prietene.
@My2cents, mă bucur să aud că nu sunt singură pe planeta celor cărora nu le place mirosul de cafea.
Azi ne-o furam amândoi. 47 aici și n-am băut niciodată o cafea. Nu îmi place nici gustul (am gustat boabe și mai sunt unii nebuni de pun prin prăjitură) nici mirosul.
Măi copii, la mine cafeaua nu mai funcționează din studenție – deh, când îți faci antrenamentul la ness Amigo/Brasero dizolvat cu cola, dozele normale de cafeină parcă nu mai fac mare lucru.
Important e procesul, ritualul, că eu de la momentul trezirii, până la a deveni vag coerent și utilizabil, am nevoie de aprox o oră. În acest interval, sunt perfect capabil să vorbesc cu clienți, prieteni, nevastă, o să fie totul ok, doar că nu o să îmi amintesc nimic din conversație.
Deci, procesul. Motanul dă trezirea la 0620, indiferent la ce oră m-am culcat. Se poate încerca ignorarea unui motan hotărât care te masează cu gheare cu tot, dar eu încă nu am reușit performanța. Mă târăsc în bucătărie. Fac mixul de cafea turcească, pornesc aragazul, mă sprijin de perete în timp ce încerc să îmi dau seama ce vrea motanul. Aaa, pliculeț. Fridiger, pliculeț, bol mâță, done. Ce-i cu cafeaua? Plm, n-am pus ibricul pe foc. Ibric pe foc, înapoi la sprijinit perete, zone out. Dă cafeaua-n foc, plm, tre să spăl aragazul. Dar avem cafea!
Pun cafeaua în cană, un pic de lapte de culoare (de ținut minte să nu pun smântână lichidă ca data trecută), mă pun în fotoliu și respir cafeaua. Zombie mode înca 20 minute.
Dacă zeii sunt generoși, e o zi în care mă pot pune la somn încă două-trei ore. Dacă nu, fmm de anaf, pesedei și muma lor cu moravuri îndoielnice, musai să ne facem utili societății 😀
Comentariu beton!32
Ai un motan tare civilizat. 6:20 dimineata e boierie! La mine, mata fiica-mii incepe uneori sa dea semne de pe la 4 fara ceva. Bine, adevarul e ce de multe ori si eu sunt treaz – fie ma incapatanez sa termin un serial (desigur ca picotesc din cand in cand dar reiau de la ultimul moment pe care mi-l amintesc, ca doar nu sunt pe TV), fie m-am trezit si pentru ca nu mai adorm ma pun la curent cu ce spun baietii de la CNN si BBC). Iddea e ca nu vreau sa-i dau satisfactie (incapatanat si eu) asa ca daca vede ca nu obtine decat ciufuleala cu mieunaturi si sfaraituri din pozitia strategica (se stie ca o pisica masiva de cam 7 kile si peste 7 ani sta cel mia bine pe „sclavul” care o hraneste 🙂 ) trece la atac. La inceput mai bland dar apoi din ce in ce mai dur… Si desigur ca incepe sa dea la fata. Caz in care simulez si eu o lupta (trebuie antrenata, nu? 😉 ) si apoi ma duc sa-i pun mancare. Dupa ce „sefu'” e multumit imi fac si eu cafeaua. Neaparat neagra! Si cat o fac iau la bord si vreun litru de apa. Sa fie! Impotriva deshidratarii 🙂 Oricum, la cata cafea am consumat pana acum, pot spune ca o beau doar for fun. Trebuie sa fiu prea obosit (gen 3-4 ore de somn prost in total in 3 nopti consecutive sau mai mult) ca sa simt ceva :). Oricum, sunt inca viu… si daca asta va fi ultima mea cafea… sa fie dubla! Si dati zaharul dusmanilor. Pe tot! 🙂
Cafeaua de dimineață se intinde pana la pranz. Este o cana, tare si daca ma răsfăț are si lapte.
Lunga și tare,cu urme fine de zahar; asortata la o tigara-doua fine. Abia după aia incepe sa miște oleacă neuronu’ .
Double espresso sau Scurtă neagră și tare.
Scurta si tare. Vreo 3, 4. Noaptea visez la espresso-ul care ma asteapta dimineata.
Am nesspresor si aparat de senseo deci e destul de tare dar in ea picur un strop de miere si…( se aud tobele!)… secretul meu bine pastrat pana acum: in loc de lapte un strop de smantana lichida! Un deliciiiiuuuuu
Să vezi ce bună-i cafeaua neagră cu un vârf de unt. 😉
JT, cand vreau sa ma rasfat, la a doua cafea adaug un praf de scortisoara.
Când eram tinerică o prefaram lungă și tare. 🙈 Acum, prima, lungă și moale. Următoarele două capucino decofeinizate.
Aici el carajillo, scurtă tare și cu o gură de coniac Terry centenario, pentru mine, alții preferă alte mărci dar mie îmi place doar cu Terry, e singura pe zi, la prima oră!!!!
Lunga si medie spre tare (un espresso lung cu unul scurt), no milk, a bit of brown sugar. Sau cafea la presa, sau turceasca la ibric + 3 tigari. Phuai, de abia astept dimineata!
Vorba aia: de scurta sa fie cat de lunga dar de groasa sa nu fie subtire.
Mică, neagră și fierbinte.
Lungă și tare, dacă o fac cu “moka” pe aragaz. E pt 3 cafele moka și uneori mai adaug lapte. Sunt zile când mai târziu bag și un cappuccino sau latte. Dar pot sta lejer și fără cafea, mai ales dacă am ceva vinuri pt degustat.
Tare, multa….ca numai lunga nu e(!!!!), doua cani dimineata…prefer sa ma trezesc mai devreme ca sa am timp sa imi beau cafeaua in liniste. Adica….04.30…. pe timpul zilei…cat da Dumnezeu!
Scurta si tare. Am cateva sortimente de la Nespresso de care am devenit dependenta. Cu putina spuma de lapte cateodata.
Salutare! Eu beau cafea lunga și tare, dar cu zahar. De îndată ce ma trezesc îmi fac o cafea din care iau o gura și abia apoi îmi incep ziua. Uneori în cinci minute o beau, alteori trag de ea câteva ore, depinde ce am de făcut în ziua respectivă. 🤗
@Laura, vezi că ți-am răspuns la comentariul acela pe care mi l-ai adresat, de la articolul cu votatul.
PS. Fără ca să pară că fac pe deșteptul, dacă vrei să răspunzi cuiva, apasă butonul de răspuns de sub persoana respectivă… astfel încât discuția să aibă continuitate. Seară bună să ai!
Rar de tot beau cafea – poate la vreo nuntă ceva… cacao cu lapte is my thing!
@Costică tu râdeai de mine cu asta?
Cacao cu lapte? În loc de cafea?
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@John Temple, nu ai mai văzut mașini străine până acum 😁. Vezi că ți-am pus o întrebare mai sus.
@BaGheRa: am văzut, am răspuns. 😎
@pisi, nu-mi aduc aminte, dar pot începe acum; on the other hand, de gustibus non disputandum
Aceasta n are nimic leoarca 😁. Și ți dă ceva energie? Căci pe mine mă trimite cu gândul la o canapea, un film bun, căldurica și somn.
@Costică, așa e… gustul nu se discută. 🙋🏻♂️
@Ana, nu o beau pentru energie și nu beau zilnic, dar asta de ai spus-o acum să fiu sincer astazi se aplică:
* Better call Saul (ultimul episod sezonul 1);
* plăpiumioară;
* pătuț;
* ochișorii mici, mici, mici;
* somnicel pufos.
Lungă și tare, fără lapte, fără zahăr și fără alte arome. Tare să fie😊
Prima, acasă, scurtă și tare. Apoi la muncă una lungă și mai slabă.
Decofeinizată la halbă. A, și foarte tare. Mai beau un latte cu fet… ăsta, băieții când ajung la muncă.
Da, da, da! 🤣🤣🤣🤣🤣
lunga si tare
Lungă, tare, fără zahăr, arome sau lapte. 1 pe zi că se zbate pitpalacul dacă intervine cafeaua nr. 2. 😁
Intoleranta la cafea, oricât am INcercat,deși îmi place mirosul de mor, finalizez cu exit în jet la toaleta, chiar și la cea decaf.Da, stiu, sacrilegiu. Asa ca 1/3 dintr-un plic de capuccino, în 300 ml de apa, baut de la 8am pan la ora 15, e tot ce pot. Nu am probleme cu trezirea, indiferent de ora, deși ma culc după ora 24.
Colecistu, maică, colecistu’… 😎
@john temple, dacă ar fi colecistu’ as reqctiona și la altele, dar eu pot rade un castron cu mujdei seara, fără probleme și mai ales fără remușcări.Chiar mârâi agresiv dacă se apropie cineva de castron. Castraveții ii mănânc ca pe bomboane. Serios, singura intoleranta e la cafea. Deci nop, nu e colecistu. Și nici cofeina, penca 2 litri de cola, no problem.
@MAS: interesant. 🤔
Îi fi ceva alien d-ăsta.👽
🤣🤣🤣🤣🤣
Scurtă și tare, fără zahăr și lapte.
Lunga si tare cafeaua de dimineata, fara zahar, fara lapte.
Scurta si mai slaba cafeaua de la pranz. Intotdeuna beau cel putin doua cafele pe zi .
Tot citind la comentarii mi-am mai făcut vreo 2 cafele. Nu cacao cu lapte
Scurtă și deloc cum ar veni. În 35 de ani ai mei nu cred că mă apropii de 35 de cafele băute. Dimineața pur și simplu mă trezesc.
Lungă și tare, că pe aia scurtă o vărs jumătate pe mine până mă dezmeticesc 🤣
Apropo, mereu m-am întrebat cum reușesc oamenii care nu beau cafea să fie atât de voioși dimineața 🤔
Poate or fi din ăia care nu merg la ”scârbici”.
Lunga, tare, cu oleaca de lapte condensat si o idee de zahar. Bauta pana in ora 7.45 cand duc minora la scoala. Inca una fix la fel dupa ce ma intorc de la scoala minorei si ajung acasa/la birou.
Lunga si tare cu vreo 4-5 tigari pe linga. De cind m-am lasat de fumat (3 ani), mi-e frica sa mai beau asa cafeaua, e unicul moment al zilei cind imi e dor de o tigara. Asa ca imi pregatesc un ness slab, vai de capul lui, si ma mint singura ca ma trezeste.
Dacă pipăi doar 5 țigări pe zi, nu-i tragedie.
Lunga si tare. Una pe zi, dupa umpic de mic dejun.
Nu ma omor dupa gustul cafelei, dar imi place. M-a tot pus nevasta sa citesc despre cantitatea de cofeina recomandata (pe anii mei, pe kilele mele, pe pnm) si am ramas cu un lucru macar: cafeaua de dimineata cum imi place mie. Atat :)).
Ceva spre 4 zic, adică 3 expresso plus o doză de spumă de lapte.
Uneori peste zi incă una mai slabă, 2 expresso cu spumă de lapte.
Lunga si tare. La presa, fara zahar si cu un pic de lapte.
Neagra si tare!
Si deasa! Pardon, des! 🙂
Zahar? Piei Satana!!!
Lungă și tare, always 🫣😁 fără zahăr.
Știi că vorbim de cafea, nu? 🤣🤣🤣
Da,da, și de cafea 😁
S-a divagat de la subiect.:)) Toată lumea face referire la „organ” :)))
Totu-i despre sex vad.
@Cfs: deoarece cafa după sex mere ca unsă. 🤣🤪🤣
@John Temple: Tu ai ridicat mingea la fileu și @Sonia a servit :))).
O poți unge dar o sa fie prea uleioasa :))
Nu-mi place cafeaua, asa ca pentru doza de cafeina de dimineata beau ness cu sirop de afine, (musai Europlant, nici o alta marca nu-l inlocuieste) intr-un pahar de 300 ml.
Uneori in weekend pun o lingurita de ness intr-o cana de ciocolata calda.
La hotel daca-i cu mic dejun varianta 4, cu mult lapte. Daca nu, iau plicuri 3 in 1 si inca un plic doar de ness.
@SAM: Mi-o dat ecran albastru, să mă ferească Cristoșelu’ de astfel de blasfemii. 👽
Deci, cum? 🤔
De ce nu bei energizant, atunci? 😉
@SAM, mi s-a făcut rău doar citind… 😳
@MV, eu eram de partea verde, dar sunt niste momente in care văd roșu in fața ochilor
Aoleu! Ma duc sa mai beau o „neagra”. Sa-mi revin din cosmar! 😀
Mie mai degrabă îmi trebuie mâncare decât cafea dimineața, ca să devin coerentă și cât de cât amabilă cu cei din jur.
Cafeaua îmi place tare și mai lungă (cam cât un espresso dublu), cu lapte în funcție de ce planuri am cu ea (dacă e pe post de micul dejun cu ceva dulce de mâncat lângă, atunci pun mai mult lapte, dacă e doar cafeaua singură, fără alte mâncăruri, atunci foarte puțin lapte). Fără zahăr. Important e să fie tare și caldă, laptele pus cald musai ca să nu mi-o răcească înainte de vreme.
Foarte rar mai beau una după-masa.
Bine ca nu faci un șpriț de cafea ca să meargă friptura…
Cum să mănânci altceva decat tigari la cafea?
@OldJohn: io nu fumez, dar beau cafea-n draci că-mi place de numa’. Azi, de exemplu am băut 3 d-alea tari.
De obicei, îmi place să beau cafea după ce mănânc prânzul și cina. 😎
@JT, io nu ma refeream la cafeaua de după… orice. Ma refeream la mixatul imbucăturilor de mâncare cu cafea. Parcă îi văd pe iubitorii de donuts+cafea=polițist american
După cum ziceam mai devreme și eu beau cafea non-stop, chiar și seara
@OldJohn: ah, nu! Nu facem sacrilegii d-astea. 🤣🤪🤣
@OldJohn, mănânc un fursec, un croissant, un biscuit, nu friptură, jeeez, vorbeam de micul dejun… Sau o prăjitură, dacă ies în oraș. Tort + cafea = love.
Dacă am avut alt mic dejun mai consistent, sărat, cafeaua o beau singură, după mâncare.
M-a ferit soarta și nu fumez.
Exact la croasantele, cuchiurile, ciocolată si alte blasfemii mă refeream. Friptura a fost pentru crearea momentului aperceptiv.
Ori e savurată cafeaua, ori prăjitura. E ca si cum ai pune apă in vin, nu zic vorba lui Păstorel.
Prima (cafea) lunga si taré. La a doua mai discutam si de un cubulet mic de zahar, putina spuma de lapte, niscai praf de cacao… variém. Dar prima, mare si taré ça altfel nu deschid ochii
Măi oameni buni, sigur despre cafele scriem aici? Că dacă da, atunci hop și eu: lungă și tare, frate! Dar cu zahăr și lăptic 🙂☺️
5. Tinand cont ca beau maxim 2 cafele pe an din cate o gurita „furata” din cea a nevestei pot zice ca dimineata nu beau cafea. Ca sa-mi pun organismul in miscare fac in fiecare dimineata cate un dus rece si beau un pahar de apa cu gheata.
nu-s’ de ce da parca lumea de p-acilea are obsesii cu una neagra lunga si tare ! 😉
la mine e rar dar cand e, e 2.5l neagra all the way si nici macar nu ma tine toata ziua !
coca sau pepsi ! ca nu savurez cafeaua !!!
si mai si dorm linistit dupa.
p.s. @ MV: lanseaza dezbaterea coca sau pepsi ! cu manutele rosii activate !!!
E pe listă. 😀
De vreo 5 ani și ceva beau rar cola sau pepsi. Prefer energizantele.
Dimineață un ristretto amestecat cu un pic de sambuca , la ora 11 una lunga și tare
Nesspreso.
Dupa achizitie cu o capsula ii dadeam sa faca una lunga+una scurta. Totusi era cam slaba si putina.
Acum pun o casula, ii dau una lunga si repet chestia in aceeasi cana. Pe la 3-4 PM repet faza.
Sa zicem ca a devenit, Lunga si semi. E ok, cam scump, dar ok.
Ah da si cu doua cuburi mici de zahar brun. Nu pot fara, oricat m-am chinuit.
That’s what she said
Cam de 20 ani ma bat cu covrigul si am baut cafele cu cisterna, fara zahar si fara lapte, pana acum 4 ani cand tanti doamna doctorul a zis ,,inceput de ulcer”, nu e voie tigara,cafea,acidulat,alcool,prajeli…
Nu rezist psihic la volan mai mult de jumatate de ora fara cafea, ca e cu 2 lei sau cu 12 lei. Fara mancare pot sa merg ore intregi, fara cafea trag in primul peco.
Acestea fiind zise, beau cafea mereu si acasa, chiar si cu 15 minute inainte de somn. Am un taburet pe care pastrez tigarile, scrumiera si cana cu cafea. Stiu, sunt un salbatic, fumez in casa.
De cand cu ulcerul am facut o concesie, beau cafea ness cu lapte. Nici nu ma ridic din pat, trag doar taburetul langa mine si bag pe foc: tigara si cafea. Dupa ce fumez 3-4 tigari incep sa ma gandesc ca poate oleaca de apa pe fata face bine la riduri.
Ulcerul îl faci de la stres și țigări, nu de la cafea. 😎
Taică-miu o avut acid și i-am demonstrat într-o săptămână că-i de la țigări, nu de la cafea. Până atunci fuma 3 pachete pe zi. Apoi s-o lăsat, iar durerile de stomac au încetat miraculos. 😉
Nu asta am vrut sa spun dar e posibil sa ma exprim eu mai greu, mai ales prin scris.
Am trecut la cafea mai slaba fiindca nu ma doare stomacul dupa ea, de la cafea tare ma sâcâie de la a doua gura.
Am facut ulcer fiindca nu am mancat, am bagat tigari si cafele fara numar pe stomacul gol. De exemplu daca mai aveam 100 km pana acasa si vedeam dublu de foame, nu opream sa mananc, mai luam o cafea ca-mi trecea de foame o ora-doua.
JT, nu ma infiezi ca sa ma las si eu de tigari? 😛
@Șloimii: 🤣🤣🤣
Pe mine, taică-miu m-o șocat că s-o lăsat brusc, dar s-o și-ngrășat 30 kile dup-aia. Io am crezut că n-o să se lase.
P.S. brânza dulce de vaci e pansament gastric, în plus ajută la refacerea mucoasei gastrice. 😉
Nu știu cum e mai bine, dar Andrew Huberman spune ca e bine sa bei după o ora jumătate după ce te-ai trezit ca sa nu te ia somnul pe la amiază. Și ca somnul sa fie eficient, ultima cafea sa fie cu cel puțin 8h înainte de ora de culcare.
În concluzie, lui Andrew Huberman nu-i place cafeaua. 🤣🤣🤣🤣🤣
Stiu ca placerea cea mai mare sta in ritualul prepararii cafelei, dar eu, inainte de prima (luuunga si taaare), nu stiu cine-unde-de ce sant. Deci o executa vikingul iar eu, semiadormita, o dau pe gat, asa oparita. Cand reusesc sa deschid un ochi, mi-o torn singura pe a doua, la fel de long-strong. Ei, peste zi ma mai dedau la diverse combinatii, dupa cheful de moment (vanilie, cardamom, ginger bread, scortisoara, piper 🫣), si putina miere plus o lingura de ulei/unt de cocos.
Eu beau când mă trezesc acasă, o cafea lungă și slabă cu lapte.
Apoi, toată ziua, mult ceai foarte negru, foarte tare și fără arome sau îndulcitori.
Și când te trezești în altă parte? 🤭
@JT, Când mă trezesc în altă parte nu beau cafea. Doar ceai, pe care îl am mereu cu mine.
Neagră ca Iadul, mare cât veșnicia și amară ca inima mea.
Prima e lungă (200 ml) și tare. Cu un cub de zahăr brun și 3 picături de lapte ca ține loc și de mic dejun. Cu 3 țigări. După ce beau 3 sferturi din cafea și fumez 2 țigări e safe să mi te adresezi.
Peste zi mai beau 1-2-3 in funcție de zi tot tari dar mai scurte adică 2 expresso din care unul după prânz cu un moț de frișcă = cappuccino alsacian 😁.
Lunga, tare si groasa s-a zis?
Nu, că noi vorbim totuși despre cafea. 🤭
De lunga poa-sa fie cat de groasa, de scurta sa nu fie prea subtire.
Nu beau cafea, nu-mi place gustul. Bag Cola, încerc nu în fiecare zi. Mică și la sticluță. Sau/și ceai negru, cu miere.
Cupa mare umpluta cu cafea, la expressor DeLonghi, si 2x ceasca mare, la cantitatea de apa.
Sau un capuccino mare si unul mic, cu aceeasi cantitate de cafea (cupa mare).
Lunga si tare (cliseu? 🙂 ) si cu lapte, fara zahar
Mare, neagra si tare, ca daca zic lunga, iar o luati pe aratura.🤣
Stil western: pui apa, pui cafea, pui o potcoava. Daca potcoava se scufunda, mai pui cafea.😁
De scurtă să fie cât de tare, de lungă să nu fie prea subțire 😂
Tare, tare! Ca de lungă, știți cum e, depinde de canuta. Dulce sa fie si niste stropi de lapte ca altfel pare neterminată… Aaaaa, si cafea nu beau
Scurta si tare. Nu pentru ca nu pot sa functionez fara, dar a devenit un ritual. In plus, imi place gustul.
Mică si tare☕️😉
1. Scurta si tare (espresso)
Lungă și medie spre tare. Îmi place să mă bucur de gustul cafelei o mai lungă perioadă de timp și totodată parcă mă ajută să mă concentrez.
Lungă și tare – și nu doar una! 🫶🏻
neagra si fara par, s-a strigat?
pe zile: doar in zilele lucratoare, in we nu beau
pe ore: doar cand ajung la birou si pana la plecare
ritual/pitici pe creier: sa nu fie fierbinte (imi las in cana cca 2 guri de ieri pt azi), cand ajung la birou pun de cafea, beau ce am lasat in cana+1 tigara, cand s-a racit bine incep sa beau.
fara zahar, fara lapte, fara numar ….se bea cate o gurita mica tot timpul. cana de cafea sta doar in stanga pt ca dreapta este ocupata.
cum se face cafeaua la ibric?
se pune apa la fiert
se adauga cafea
se adauga cafea
pt a verifica daca este destula cafea se arunca in ibric o potcoava
daca potcoava se duce la fund
se adauga cafea
Asta am uitat sa spun, gura de cafea pentru a doua zi, la țigară, pana la procurarea /coacerea uneia noi.
Lunga si slaba, un cappuccino cu mult lapte si fara zahar. Nu pentru trezit, ci pentru gust si miros.
Câte una dublă-scurtă, cam 3 pe zi. Miere. Oricare alta mă face să fiu o moluscă.
pe vremuri beam 4 cani de cafea. Preferabil tare. Acum is mai chill: doar 2. Preferabil tare.
In lipsa de tare merge si esspreso.
Pentru ca, la nivel de tarie, filtru > esspreso.
Dar, in principiu imi place sa simt ca beau ceva. In nici un caz ceai de cafea. Si, pentru ca beau foarte repede tre sa ma opresc in a ma duce sa imi fac cafele
Lungă și tare. Cu puțin zahar brun, ca nu e chiar asa dulce ca ăla alb.
Obligatoriu neagră. Cafeaua, da?
Mie imi place lungă și tare. Și cafeaua tot așa o beau. 😜
Mare, tare, neagra și amară. Fără limita.Somnifer natural indiferent de cantitate. DACA ar exista un al treilea robinet ,as vrea sa curgă cafea-da naturala,nu Ness.
Scurta si tare.