Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, începând de ieri mă aflu în mijlocul unei senzaționale experiențe care poartă numele de Volvo Experience Tour.

Ieri, în prima zi, am condus Volvo XC 40 Electric. Mă rog „am condus” e foarte puțin spus când vine vorba despre o mașină care are două motoare, unul pe puntea față și unul pe puntea spate, motoare care scot în total 408 căluți putere. Iar ce e cel mai și cel mai mișto la mașinile astea electrice este că ai toată puterea la dispoziție imediat. Dacă ai călcat pedala de accelerație până la fund, brusc mașina se transformă într-un soi de rachetă pe roți și duce nivelul de adrenalină sus de tot.

De altfel, fix pe subiectul ăsta m-am certat nițel cu fashionista. Am avut nevoie la un moment dat într-o depășire de căruță care se anunța lejeră, dar s-a dovedit că nu era, să bag piciorul până la fund și accelerația bruscă efectiv a dat-o cu capul de tetieră. Un sfert de drum a stat îmbufnată și n-a vorbit cu mine.

De-aia spuneam că nu despre „am condus” este vorba, ci despre m-am bucurat de ea o zi întreagă. Ca să nu avem vorbe, că poate nu e clar, m-am bucurat de mașină nu c-a dat Mara cu capul de tetieră. 😛

Nu știu ce-aș mai putea să vă spun despre mașina asta.

De mișto vedeți și voi că e mișto, cele două motoare asigură full 4×4 atunci când ai nevoie, iar cei 408 cai putere nu mai au nevoie de vreun cuvânt. Despre câtă tehnologie are pe ea, cred că n-are rost să mai povestim. Are exact atâta cât vă așteptați.

Ah, poate doar două vorbe despre autonomie să mai scap. Am plecat cu mașina din București având acumulatorii încărcați 100% și-am ajuns la The Grand Prestige Igloo, după ce-am rulat fix 151 de kilometri, cu 54% baterie. Am consumat 22.9 kWh, ceea ce, dacă facem calculele, înseamnă o autonomie reală de 327 km. În condițiile în care am mers în regim mixt, și pe autostradă și pe DN-uri, și în general nu prea am avut milă de ea. Not bad, aș zice, not bad at all.

Înainte să vă las cu pozele, vă mai spun atât: am înțeles de ce ne-a spus Meșter c-o să ieșim din zona de confort și care e treaba cu febra musculară. Azi (adică acum când citiți voi asta) ne duce la Via Ferrata și să ne dăm pe tiroliană. Bărbosul cu mila, că n-am mai făcut asta niciodată. Să-mi țineți pumnii.

Parteneri:

🚗 Volvo Car România

🎌 Michelin

Și-acum, poze:

P.S. Am spălat la mașini în tururile astea, că la o adică mă pot reprofila oricând. 😀