Un regiment de infanteriști ruși, la periferiile Kiev-ului, februarie 2022, se deplasează pe șosea spre oraș, când se aude o voce care strigă de după un mic deal din apropierea orașului:

– Un soldat ucrainian este mai bun decât zece soldați ruși.

Comandantul rus, contrariat, alege un detașament cu zece dintre cei mai buni infanteriști și-i trimite în spatele dealului să-l elimine pe inamic. Peste câteva minute se aude un schimb de focuri de AK47, apoi se așterne liniștea.

Când să-și continue înaintarea, se aude din nou vocea:

– Un soldat ucrainian este mai bun decât o sută de soldați ruși.

Furios, comandantul formează rapid un pluton cu 100 dintre cei mai buni militari rămași și-i trimite în spatele dealului cu aceeași misiune. Din nou se aud focuri de armă. După zece minute de luptă intensă, se așterne liniștea.

Când să se pună în mișcare, vocea se aude din nou:

– Un soldat ucrainian este mai bun decât o mie de soldați ruși.

Vânăt de furie, cu venele umflate, comandantul formează pe loc o companie cu o mie de luptători și-i trimite după deal. Imediat se aud zgomotele unei lupte teribile, AK47, grenade, lansatoare de rachete, tiruri de artilerie, după care se așterne o liniște mormântală.

În cele din urmă, un soldat rus, grav rănit, se târăște de după deal și cu ultimele cuvinte înainte de a muri îi spune comandantului:

– Nu mai trimite pe nimeni… este o ambuscadă. Sunt doi soldați ucraineni, nu unul.

L-am luat de la Laurențiu, că era păcat să nu-l citiți și voi.

sursa foto