Nu-mi dau seama dacă ne așteaptă vremuri grele sau nu. Mă refer la greutăți din puncte vedere economic, criză financiară și alte minunății la fel de plăcute. Nu-mi dau seama pentru că depinde de unde primești informația.

Dacă te apuci să te informezi despre subiect, te iei cu mâinile de cap. Ba că va fi nasol, ba că nu va fi, nici nu mai știi ce să crezi.

Pe de altă parte, există oamenii cum e vecinul meu de dedesubt, om care trăiește din construcția și vândutul de case. De fiecare dată când am discutat despre cum îi merge, mi-a spus extrem de sincer, dezarmant de sincer:

– Mihaie, dacă aveam ridicate o sută de case, o sută  vindeam. Le vindeam și la roșu, nu mai era nevoie să le finisez.

Mno, cu aceste date ale problemei în față, să știți că pentru mine, cel puțin la ora asta, vecinul rămâne indicatorul economic real. Oamenii care sunt acolo, în mijlocul evenimentelor, produc, construiesc, vând, știu ce mai bine dincotro bate vântul.

Nfine, ce cred eu este că prea plăcut nu va fi în următorii 2-3 ani, dar în niciun caz nu vom avea criză economică si financiară din aia cum am trăit acum zece-doișpe ani.

În tot acest context, informația pe care o să v-o las acum, ar trebui să fie nu doar binevenită, ci extrem de binevenită și necesară. Ia fiți atenți aici:

Nu știam, am aflat și eu recent, că există un start-up românesc, pe numele lui Volt, care a dezvoltat o aplicație cu ajutorul căreia îți afli pe loc istoricul de creditare. Dacă ridici din umeri, înseamnă că ești unul dintre fericiții care n-a încercat niciodată să-și ia vreun credit de la bănci sau de la ifn-uri. Felicitări, tu te poți opri din citit aici. Pentru restul o să merg mai departe cu niște informații cel puțin interesante despre Volt.

Aplicația le oferă userilor acces la scorul de credit, gradul de îndatorare, istoricul plăților la creditele în derulare și alte date importante pe care instituțiile financiare le folosesc pentru a decide bonitatea solicitantului unui credit. Mai pe scurt, poți afla la orice oră ce scor de credit ai și, mai ales, cam care e situația ta vizavi de celebrul Birou de Credit.

Și dacă tot am pomenit mai sus despre casele pe care le construiește vecinul meu, ăsta este unul dintre domeniile unde aplicația Volt poate ajuta pe oricine are nevoie de un credit ipotecar ca să-și poată cumpăra o locuință. Te ajută să îți urmărești plățile, datoriile pentru a evita scăderea scorului din cauza lor, dar și să-ți crești scorul rapid, prin diverse recomandări (refinanțare, credite pe termen scurt etc). Astfel te pregătește din timp pentru o decizie financiară importantă, cum ar fi achiziția unei case.

Ca să fie și mai clar despre vorbesc, vă las aici toate beneficiile Volt, pe puncte:

➡️ Aplicația este creată de oameni cu experiență în produse de creditare;

➡️ Volt oferă acces la scorul de credit și la istoricul de credit. Pe ambele, unele bănci le folosesc pentru a decide bonitatea solicitantului unui credit;

➡️ Volt traduce aceste informații din raportul de la Biroul de Credit într-un format prietenos și ușor de înțeles de oricine;

➡️ Poți accesa aceste informații fără ca interogarea să îți scadă scorul. E posibil să nu știți, dar dacă faci interogarea asta direct la bancă, atunci când soliciți un credit, indiferent dacă îl vei primi sau nu, simpla interogare poate să-ți scadă scorul de creditare. Da, știu, noaptea minții;

➡️ Băncile nu îți dau aceste date și nici nu-ți explică de ce ai fost sau nu ai fost eligibil pentru un credit. Ca să nu te perpelești întrebându-te de ce, folosești Volt ca să-ți verifici situația;

➡️ Ai acces la scorul tău de credit și la evoluția lui în timp. Da, știu, am mai zis asta, dar poate n-am zis-o suficient de clar;

➡️ Ai mereu control asupra datelor tale și, câtă vreme ai un credit, le poți verifica pentru a te asigura că plățile, închiderile de cont etc sunt raportate corect de instituțiile financiare la Biroul de Credit. Ce, nu ți s-a întâmplat niciodată să afli că ești pe punctul să te bage banca în Biroul de Credit pentru un rest de plată de câțiva zeci de lei? Mie, da;

➡️ Prin înregistrarea corectă a datelor și păstrarea unui scor de credit cu o valoare ridicată, ai acces la împrumuturi mai convenabile pe viitor și economisești bani. De asemenea, eviți să plătești dobânzi sau comisioane suplimentare din cauza greșelilor altora;

➡️ Știi oricând dacă ești sau nu eligibil pentru un credit și ești pregătit de orice decizie financiară. Iar asta, dragii mei, se numește că ești mai educat din punct de vedere financiar. Ceea ce ne dorim cu toții, nu?

Cam astea sunt.

Sfatul meu e să vă salvați articolul ăsta și să vă descărcați aplicația, că nu cere de mâncare. E bine s-o aveți în telefon ca să nu vă întrebați, exact când aveți cea mai mare nevoie: „Oare unde citisem despre aplicația aia cu creditele de la bănci?”.