Ieri a fost ziua aia în care am zis că e gata, nu mai vreau oraș, nu mai vreau clădiri, nu mai vreau aglomerație. Vreau mare, soare și culoare. Am căutat rapid niște plaje mișto prin zona asta, le-am găsit imediat și aia a fost.

M-am urcat în mașină și m-am plimbat un pic în zona Jávea (sau Xàbia, sunt același lucru), zonă care e pe coastă, deci e plină de golfuri cu mici plaje și de creste de munte care se varsă direct în mare. După care m-am dus și în orașul Jávea (mă rog, e mai mult orășel decât oraș), că auzisem numai de bine despre el.

Nu vreți să știți cât de mișto e locul ăla. Mi-a plăcut atât de mult încât am început să mă gândesc „oare de ce n-oi fi stat io aici trei zile, în loc de Valencia?”. Și chiar aș fi stat, dacă aș fi știut că e atât de mișto. Aia e, data viitoare o să știu. Mai rămâne doar să văd când e data aia viitoare.

Ah, să nu uit, v-am mai zis că pe mine mă ia foame de la emoții și de la atât frumos. Evident, m-a luat foamea aia mare și când mă plimbam prin Jávea. Well, n-aveți idee cât de bună a putut fi mâncarea de la cârciuma unde am adăstat, Varadero pe numele ei.

Da, mi-am luat din nou paella, că cine știe când mai pup așa ceva. Nu-mi vine să cred că scriu asta, dar a fost chiar mai bună decât aia din Valencia. Chestie care mi-a întărit convingerea că ori am un radar special, ori posed un al einșpelea simț pentru locurile unde se face mâncare bună. Sau ambele. 😊

Și cu asta, vacanța mea sub formă de pribegie (sau invers) a cam luat sfârșit. De azi începe lungul drum al întoarcerii spre casă. Drum pe care inițial am vrut să-l fac doar cu o oprire, dar mi-am dat seama că nu are rost să forțez în halul ăsta, că nu mă aleargă nimeni. Așa că voi dormi eu frumușel o noapte la Grenoble, după care una la Graz. Și ne vedem acasă.

Și-acum luați poze din Jávea.

P.S. Plaja aia incredibilă se numește Playa de la Granadella și e primul loc în care voi merge dacă mă mai întorc vreodată în zona asta.

P.P.S. Nu știu ce flori sunt alea mov/violet, cert este că zidurile și porțile caselor de pe toată coasta sunt pline de ele. Iar efectul vizual este extrem de puternic și de mișto, după cum puteți constata și singuri.