Când eram la școală, după ce m-am prins cum funcționează lucrurile de 1 Martie, am luat o hotărâre extrem de înțeleaptă pentru popularitatea mea în rândul colegelor: să le duc mărțișoare pe 2 martie.

Nu că aș fi vrut eu să fiu mai cu moț decât ceilalți băieți din clasă (deși aș fi vrut), dar lucrurile erau un pic mai profunde de atât. Gen, mama, profesoară fiind, venea pe 1 seara cu un munte de mărțișoare. Treabă care azi nu pare mare șmecherie, dar pe vremea aia era. Că mărțișoare nu prea se găseau la fiecare colț de stradă, iar ce găseai de cumpărat erau clasicele bucăți de tablă. Greu găseai ceva cu adevărat deosebit

Dar când baza era mare și aveai de unde alege, iar mama literalmente venea cu o plasă de mărțișoare, lucrurile deveneau dintr-o dată mult mai simple. Era imposibil să nu găsesc 20-30 de mărțișoare mai deosebite printre sutele alea de bucăți. Dura un pic procesul de selecție, dar merita efortul, ce naiba.

Și uite-așa, am devenit adevăratul vestitor al primăverii pentru colegele mele care abia așteptau ziua de 2 martie, când apăream eu cu selecția mea care făcea de rușine tablele primite de la colegi cu o zi înainte. Ce să mai, Zeul Mărțișoarelor eram.

Dar toate astea au ținut până într-o zi când maică-mea a vrut să ducă nu știu cui un mărțișor, și ținea ea minte c-a primit unul deosebit, artizanal, de pe la fondul plastic. Ceva biness, hipstereala supremă pentru vremurile alea. Mare i-a fost mirarea când a descoperit că nici pomeneală de mărțișor deosebit, tot ce mai rămăsese prin casă erau niște tinichele obosite.

Mda, tot ce mai pot să vă spun este că așa a luat sfârșit, brusc și destul de contondent, aventura mea de Zeu al Mărțișoarelor. Practic, m-am transformat la loc în muritor de rând care ducea la școală mizerii din alea ordinare, în rând cu plebea. Groaznic, vă spun.

Altfel, fetelor, vă las și io aici un marțișor (care sper să mă propulseze rapid pe piedestalul de Zeu al Mărțișoarelor, în inimile voastre) și vă urez o primăvară mișto. Că meritați.

sursa foto: locals.md