Nu că vreau să fiu cârcotaș sau pesimist, dar am așa o presimțire că abia acum, când este vorba despre ciolanul ăl mai ciolan (a se citi „organizarea alegerilor pentru președinție și pentru parlament”), o să vedem adevărata față a opoziției.
Mi-e teamă că lucru mai rău decât să treacă moțiunea și să cadă guvernul nu ni se putea întâmpla. Și nu mă refer nici la cine va fi prim ministru, nici la componența noului cabinet, ci la faptul că ne vom îngrețoșa atât de tare de tot ce vom vedea pe scena politică, încât nu vom ști cum sa trântim ușa României mai tare și mai repede în urma noastră.
Cred că de data asta psd-ul trebuia lăsat la guvernare ca să piară pe propria-i limbă. Ce, nu vi se pare cunoscut scenariul care tocmai nu se derulează în față? Că vi-l readuc eu aminte dacă e. Au mai ieșit o dată de la guvernare cu un an înainte de alegerile parlamentare pe care, ulterior, le-au căștigat venind, nu-i așa, din opoziție. Scenariu care se poate repeta la milimetru și în 2020. Vom trăi și vom vedea.
Cât despre posibilitățile, deloc mici, să avem un guvern cu Ponta sau Orban prim miniștri, well, presimt că ne vom distra tare de tot în următoare perioadă. Mai trist e doar că distracția va fi pe nervii, pe banii și pe sănătatea noastră.
Tineți aproape pentru că nici nu știți ce pierdeți.
sursa foto: pixabay.com
Exact asta am zis si eu ieri, la mirobolanta veste: „Bun, ura, a cazut guvernul lui Dancila. Si acum… ce facem?”
Scenariul din 2015 la milimetru.
Mi se pare că (re)trăim momentele dinainte de ’89. Doar că la un nivel de intensitate mult mai grav. Pensionarii sunt speriaţi că dacă votează anti-Psd vor rămâne fără pensii, bugetarii fără salarii și locurile de muncă, iar ceilalţi că vor fi „buzunăriţi” la maxim. Degeaba avem libertate de exprimare dacă avem si un mare pumn care ne este pus in gură de fiecare dată când vrem să strigăm. Sceleraţii ne conduc și ne ignoră suveran, râzându-ne în faţă și spunându-ne cât de minunat conduc ei ţara și ce bine o ducem cu toţii. Iar acei „toţi” fiind ei și rudele lor.
Unii încearcă să-și păstreze ciolanul, alţii vor să ajungă la el. Oricine ar fi „la ciolan”, bine nouă nu o să ne fie. Fiindcă se știe că cineva trebuie să plătească: adică noi, cei mici.
Comentariu beton!18
Poate pune PNL un pm cu oua, care face tot ce n-a facut Ciolos din lipsa de oua sau mai degraba de interes. Adica oug pentru 300 parlamentari si alegeri locale in doua tururi. Daca baga si uninominal in doua turruri si la parlamentare, cine stie, putem scapa si de PSD.
Nu stiu. Stiu doar ca nu-i mai puteam vedea. Si ca sunt fericita, macar 2-3 zile!
Și după?
@Mihai, om vedea ! Chiar crezi ca era bine sa-i eternizam acolo ????
Tu ai citit ce-am scris? Am zis că trebuiau lăsați să piară pe limba lor.
Fireste ca am citit. Doar ca mai praduiau bugetul inca un an ! SI ne ingropau pana la gat in datorii! Sau pana peste cap, ca pana la gat deja suntem !
Da. În 2015 s-a întâmplat identic. Dacă câștigă alegerile, că, na, vin din opoziție, vot mai urma încă patru.
@Ioana… fericirea asta de 2-3 zile e ca atunci când ne bucurăm că e bolnav iliescu și poate moare, în loc să avem ocazia să ne bucurăm că intră la pușcărie…
@Mihai, daca picam iar in plasa asta, ne meritam soarta cu varf si indesat!
Astea sunt simple lamentatii in politica. Normal ca pare mai simplu sa astepti sa-ti pice para malaiata in gura. In realitate pana la parlamentare e mult, iar un guvern abil, cu initiativa si fara scrupule te poate ingropa pana atunci. Iar PSD nu duce lipsa de consilieri capabili. Nici in opozitie nu e comod cand toata lumea stie ca refuzi sa iti asumi responsabilitatea. Poti foarte bine sa te erodezi si in opozitie. Oamenii te voteaza pentru a aplica solutiile pe care le propui, nu ca sa te plangi de propria neputinta.
Lasă boss, vine barna cu anticipate..nu vor sta mult in opozitie. Sa vezi frumusete de alianta cu pictor vonta, tariceanu si cine-o mai scoate capu din psd.
Nu au voie să facă anticipate.
Pai daca n-au voie, barma e prost sau e deja politician plin, cu ochii la ciolan? Ca el o tot tine cu anticipate..cica se duce la bulibasa la consultari cu anticipatele in dinti..
Tot circul ăsta este pentru că pnl. Iar Barna nu știu dacă e prost sau nu, dar cineva trebuie să-l salveze de propria-i echipă de comunicare.
Nu te-au sunat încă, nu? Eu ti-am zis ca e pe voluntariat..tu vroiai salariu..
Ăăă… nu prea.
Vrei sa vb cu ei sa te cheme la un interviu?..au niste datorii la Batranu chinez de la mine din sat..
Ai putea să arunci o vorbă.
Se pot organiza anticipate cu condiţia ca parlamentul să respingă doua propuneri de premier. În cazul ăsta parlamentul se dizolvă şi se organizează alegeri anticipate. Doar că de vrut, vreau doar Barna şi Ponta.
Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele luni ale mandatului presedintelui. Deci alegeri anticipate putem avea doar dupa alegerile prezidentiale.
Uni membri psd sunt convinsi ca la parlamentare vor fi din nou in fata, cel putin asta am vazut aseara pe la stiri, si ce e mai rau ca sunt destui care ii vor inapoi la guvernare …
Din punctul meu de vedere asta nu înseamnă decât o nouă „criză politică” si clar preturi bubuite si curs valutar uriaș.
Fix ce ne mai trebuia. Bătălia lor de orgolii nu va face decât să mai emigreze câtiva
Mi s-a luat de tot ce tine de clasa politica de la noi
E posibil ca de sarbatori euro sa treaca de 5 lei
Pe an ce trece, nu doar la nivel naţional, ci și internaţional, calitatea clasei politice este în scădere. De la Trump în America și Boris Johnson în Marea Britanie și până la alde Dăncilă pe la noi, vorba lui Copos: planeta se scufundă! Apropo, aţi remarcat ce freze au toţi ăștia? Zici că sunt coafaţi la aceeași tanti coafeză de prin anii ’80. Să mai zică cineva că nu se potrivește expresia „ţara arde și baba se piaptană”. Râdem glumim, dar situatia este nasoală de tot!
Comentariu beton!26
Inteligenţa este o constantă, populaţiunea s-a împătrit într-un secol.
Politicienii sunt reprezentativi pentru poporul lor.
Nimeni nu ia-n considerare că se apropie data stabilirii cursului Euro-leu pentru anul fiscal 2020, iar „degringolada” actuală numa’ bine îi convine politicului să puște un preț astronomic Euro-leu, așa cum face-n fiecare an.
Cât despre clasa politică românească…e bună de pus la săpat canalul Dunăre-București.
Comentariu beton!14
Recunosc ca imi merge relativ bine, castig decent, nu am de ce ma plange si totusi vazand ce se intampla ma gandesc in curand vom avea de ales intre doua solutii , ambele radicale:
1. Devenim altruisti si dupa cum zic astia cu #rezist ( desi nu ii aprob), ne luam tara inapoi in sensul in care incetam sa ne plangem pe net si iesim in fata sa ne impunem conducatorii pe care ii vrem noi, nu sa ne lasam condusi de orice agramat. Asta cu motiunea este doar o schimbare a setului de dinti care roade ciolanul si cel mai probabil psd va veni inapoi , mai lacom, mai penal , mai anagramat si infaptuind mai mari dezastre.
2) devenim egoisti, ne gandim strict la noi si familie , ne bagam picioare si emigram pina mai avem putere de munca si ne angajeaza cineva. Incep sa ma gandesc serios la asta.
anagramat = agramat?
Nu m-am gândit niciodată la emigrare ca la o soluţie. Și în România se câștigă foarte bine dacă îţi place să muncești. Am tot ieșit în stradă, dar nu cred că asta o să ne ajute la a găsi conducători politici de calitate. Pentru că aceștia nu prea sunt (cu foarte, foarte mici excepţii).
De fapt, asta este problema noastră: nu avem de unde alege! Toţi sunt o apă și un pământ!
mai fac si alte lucruri intre timp 🙂
Sunt de acord ca se castiga si imi merge relativ bine. FInanciar nu am de ce ma plange Dar sunt si alte aspecte implicate intr-o astfel de decizie. Unul important ar fi siguranta, educatia si viitorul copilului, sau a copiilor daca or mai fi.
@Constantin, cei care au plecat în ultima vreme nu mai sunt meșterii și căpșunarii care au rupt granițele în primul val în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.
Da, se câștigă bine în România, paradoxal, unii câștigă chiar mai bine decât ar câștiga afară (raportat la nivelul de trai), dar când te lovești de spitale, șosele, școli, incompetență, birocrație, șpăgi și cocalari, ți se cam ia. Întâlnesc în continuare peste tot această eroare: lumea pleacă la bani mai mulți. Nu, lumea nu mai pleacă doar pentru bani, ci pentru condiții mai bune și trai decent. Și ăștia nu se mai întorc să-și construiască viloaie pustii în sate uitate de lume și să se dea mari cu BMW-uri second cu număr „pă Anglea”. Ăștia rămân acolo.
Comentariu beton!23
Emigrati dar emigrati inteligent! Sunt foarte de acord cu Ionut care zice că fenomenul emigrarii s-a modificat esential! Studiati bine mentalitatea, politica, cultura țării unde vreți să plecați!
Pesedeul trebuia lăsat să moară pe limba lui, chiar dacă pericolul ca el să ne târască în prăpastie ar fi fost concretizat, pentru că din prăpastia aceea n-ar mai fi ieşit! Datoriile ce le-au făcut în numele nostru, măcar în parte s-ar fi acoperit prin confiscarea extinsă a averilor ilicite.
Nu trebuia să cadă dacă nu exista certitudinea că sigur vor fi alegeri anticipate şi cât mai repede, nu peste 6 luni.
Parlamentarii formează o plasă prin colaborările contractuale pe care le au între ei şi de care nu se vorbeşte, contracte prin care sug o grămadă de bani publici cu care alimentează şi partidele din care fac parte.
Mă bucur că s-a dus la dracu guvernul ăsta toxic dar nu văd acum un guvern care să poată face în timp scurt ceva reparaţii mai ales că pesedeii puşi de-a lungul anilor au rămas în posturi şi vor face pe dracu-n patru ca să-şi păstreze privilegiile!
Eu cred că alegeri anticipate ar fi singura soluție tocmai pentru că lumea are memorie scurtă și într-un an ne trezim, exact cum spui, cu același „minunat” PSD câștigător.
De ce nu e voie la anticipate?
Asocierile ăstea sunt mereu găunoase…VV, VW…VP, VO…
O democrație militară nu s-ar putea inventa ?! (În altă viață cred că am fost despot…oi fi având și viță de vie, pe moșie…)
anunt pe OLX: Caut dictator altruist, harnic , inteligent, bun organizator, cu respect fata de oameni si fara motivatia profitului personal. Poate sa fie si militar. 🙂 asa ceva ?
Comentariu beton!13
Razvan, si sa fie alaturi de fiecare român, da?
Tizule, râdem, glumim,servim și plătim, dar…da! Că noi nu ne mai facem bine, asta se știe…
bineinteles ca alaturi de fiecare roman normal si muncitor. Si aia care o merita sa fie ei intre ei alaturi si inauntru , Sa priveasca lumea asa printre pare. Daca tot ne aberam.:)
Oare cum ar fi daca ar fi si la noi executii publice pentru coruptie abuz in serviciu si furt de la stat? Cati am mai ramane sa privim? 🙂
Mă tem că ai dreptate! Eu am aflat vestea de la Cetin. Am avut simultan două reacții. Una de bucurie, normal. Alta de uimire. Mi-am zis ce chestie, a iesit lumea în stradă pe frig și pe cald, s-a înroșit netul de cât jos guvernul s-a scris și cât alt cuvânt rușinos s-a scris și de câte petiții on line au tot fost semnate de cetățenii români și…NIMIC.
Ca într-o zi frumoasă de toamnă să cadă ca o frunză oarecare…Chiar nu trebuie să ai studii politice și nici să fii minunat de inteligent ca să înțelegi că această cădere este pentru o urcare.
Zicea cineva mai sus că în toată lumea politica e de foarte proastă calitate. Are dreptate. O parșivenie și o prostie și o lipsă de bun simț de nedescris.
Zi bună!
GMT, eu n-aș zice deloc că toată vânzoleala din stradă și din online a fost ”NIMIC”. Și o să încerc să detaliez cum cred eu c-au funcționat lucrurile, din acest unghi, în cazul căderii guvernului, printr-un exemplu la un nivel mai mic. Respectiv demiterea lui Teodor Meleșcanu de la Ministerul de Externe, în urma fiasco-ului de la modul de organizare al alegerilor europarlamentare din diaspora. S-a organizat protest în față la MAE și s-a făcut imediat și o petiție online prin care se cerea demisia lui Meleșcanu, care a ajuns la peste 120 000 de semnături în timp foarte scurt. Cu ea în dinți și cu presa alături s-a mers la vinovat, care a râs superior și-a zis că nu și-o dă. Plus că a contestat veridicitatea semnăturilor, pe motiv că acolo nu sunt oameni, ci doar niște nume. Deh, dinozaur nealfabetizat cu online-ul și GDPR-ul. Așa că multe dintre numele de-acolo au dat buzna pe FB-ul domniei sale să-i explice ce și cum. Și uite-așa, invocându-se percepția negativă a opiniei publice, pe 15 iulie Meleșcanu a fost demis din funcția de ministru de externe. Că a ajuns apoi al doilea om în stat, ca președinte al Senatului, este altă poveste.
La fel și cu guvernul, n-a căzut ca o frunză oarecare într-o frumoasă zi de toamnă (dar chiar a fost o zi de toamnă frumoasă și la noi 🙂 ), ci și atenția și presiunea publică din toate părțile cred că au contribuit major la coalizarea opoziției în acest scop și strângerea semnăturilor și voturilor necesare, în urma unor calcule interne, discuții și negocieri pe care noi putem în mare parte doar să ni le imaginăm. Că s-ar putea să ajungem fix de unde am plecat în 2015 nu exclud nici eu, dar mai mult am speranța și credința că societatea civilă românească (inclusiv din diaspora) care nu este adormită, dezinteresată sau paralizată de frică, este mult mai vigilentă și implicată constructiv și eficient în procesul schimbării în bine. Asta pe lângă furie/ jale/ hăhăială/ scârbă și vot.
Anduta, chapeau! Cum explici tu înțeleg până și eu! 🙂 Am trăit foarte intens ieșirile în stradă ale românilor. O dată am organizat și noi la Torino și am fost prezentă. Eram cu sufletul la gură cu fiecare ocazie și eram aproape sigură că vom reuși fizic, mental să schimbam ceva. A căzut guvernul când nu mă asteptam deloc si ca mine multi români. Vom vedea ce va fi.
Dacă mafihoţii de sorginte PCR se regrupează în PRO România, cum au făcut-o în ’92 cu FDSNul-PDSRul, sunt tare curios de 3 chestii:
1- cât recuperează din procente în alegerile locale?
2- o vor pune iară cu PNLul, care nu prea dă semne c-ar face alianţă cu PLUSRul, deci o pun iară d-un USL?
3- cât de repede îl ejaculează pe Pinocchio?
Votantul nu are memorie, a uitat că în 2012, după fâsâirea puciului USL, Bruxelles era prezentat ca sursa tuturor relelor, Ponta atacând UE cât a putut din postura de prim ministru.
”ne vom îngrețoșa atât de tare de tot ce vom vedea pe scena politică, încât nu vom ști cum sa trântim ușa României mai tare și mai repede în urma noastră.”
Eu gânduri de plecare din țară n-am avut și în continuare nu am. Adică am, dar abia peste ani buni și depind de alți factori, nu de Viorici, Barni, Viorei, Orbani, Klauși șamd. Cât despre scârboșeniile din perioada următoare din zona politică, le voi privi ca și până acum – cu interes civic și drept parte a unui proces de imunizare care mie chiar îmi este necesar.
Werner este PNList, așa că cel mai probabil îl va numi pe Orban. Nasol pentru că are în spate un mandat de ministru al transporturilor în care nu a facut nimic. A, ba da, știu ce a facut la Tarom…lucram acolo. Puțin probabil să numescă pe cineva de la PLUS- USR. Sunt oamnei capabili acolo, profesional vorbind, dar nu au experiență politică și nici nu știu dacă au un program coerent. Oricum, PNL mi se pare la fel de avid de putere ca și în alte ocazii. Ar fi fost o variantă să lase la guvernare PSD ul dar la sfârșit am fi avut o notă de plată imensă. Dar poate așa dispărea partidul ăsta. Cu toate că nu cred…este construit ca o caracatiță imensă pe structura foștilor securiști. Securiști care acum au eșalonul doi. Copiii lor. Așa că treaba e destul de delicată pentru Werner.
Pentru ulttima frază: Ba știm!
Exact, începe marea ciolaniadă.
Mi se pare că (re)trăim momentele dinainte de ’89. Doar că la un nivel de intensitate mult mai grav. Pensionarii sunt speriaţi că dacă votează anti-Psd vor rămâne fără pensii, bugetarii fără salarii și locurile de muncă, iar ceilalţi că vor fi „buzunăriţi” la maxim. Degeaba avem libertate de exprimare dacă avem si un mare pumn care ne este pus in gură de fiecare dată când vrem să strigăm. Sceleraţii ne conduc și ne ignoră suveran, râzându-ne în faţă și spunându-ne cât de minunat conduc ei ţara și ce bine o ducem cu toţii. Iar acei „toţi” fiind ei și rudele lor.
Unii încearcă să-și păstreze ciolanul, alţii vor să ajungă la el. Oricine ar fi „la ciolan”, bine nouă nu o să ne fie. Fiindcă se știe că cineva trebuie să plătească: adică noi, cei mici.
măi oameni buni, sunt și lucruri bune din căderea guvernului psd:
1 – noul guvern va da OUG pentru alegerea primarilor și președinților de consilii județene din 2 tururi și va lovi urât de tot în psd și în udmr;
alegerile locale sunt programate în iunie la anu și dacă vor fi într’un tur vor câștiga tot sărăciile de pesediști și unguri
2 – noul guvern va abroga OUG 114 aia cu gazele, energia și comunicațiile
3 – sperăm că vor fi eliminate toate pensiile speciale
3 – va fi revizuită legea recursului compensatoriu care a eliberat 20 000 de deținuți, inclusiv criminali, tâlhari și violatori
4 – parlamentu va fi redus la o singură cameră și va avea 300 de parlamentari
5 – noul guvern va avea 15 ministere de la 28 cât are acum
6 – florin roman de la pnl a spus ieri după ce a trecut moțiunea că se are în vedere restructurarea a peste 100 000 de bugetari angajați în ultimii 3 ani de pesede și care taie frunze la câini, ca majoritatea bugetarilor de altfel
astea sunt doar câteva măsuri pe care pnl și usr au zis că le iau imediat ce se formează noul guvern
@Toni: io cred că tu visezi frumos. Din păcate, în România nu se va întâmpla așa ceva.
Parlament de 300 pot, chiar si printr-o oug. De fapt, daca organizeaza alegeri parlamentare sunt chiar obligati sa dea o oug in acest sens, daca nu vor sa ii imite pe alde Ciolos si Ponta, care si-au bagat picioarele in referendum. Comisia de la Venetia a fost destul de clara in acest sens. Unicameral insa nu prea pot. Pentru unicameral trebuie modificata constitutia.
@Toni, ți-am dat „like” fiindcă nu strică să visăm frumos câteodată. 🤣🤣
Nimeni, niciodată, nu va reduce numărul de parlamentari în această țară. Nimeni, niciodată! Indiferent de rezultatele referendumului, indiferent de majoritatea parlamentară sau de cine va fi la guvernare. Niciodată! Asta se va face doar dacă apare vreun dictator nebun care să aibă mijloacele necesare pentru a tăia și spânzura după bunul lui plac. Și asta nu se va întâmpla, nu în lumea modernă în care trăim.
De fapt, se poate face destul de usor. E suficient sa ai un prim ministru bine orientat politic, care sa dea o ordonanta de urgenta inainte de alegeri. Ma asteptam sa faca Ciolos asta, gandindu-ma ca are ambitii politice dincolo de cele ale politicianului mediocru. Din pacate, s-a dovedit a fi doar o copie searbada a lui Stolojan. Nu mobilizezi lumea calcand ca pe oua si incercand sa multumesti pe toata lumea. Opozitia politicienilor e trecatoare. Fiecare isi apara propriul scaun, dar odata organizat un rand alegeri in noul sistem, isi pierd interesul. Mai multe locuri de parlamentari le devalorizeaza scaunul pe care il detin. Altfel nimic nu i-ar fi impiedicat sa faca de la inceput un parlament cu 3000 de parlamentari.
Am tot atata incredere in Pnl cat am in Psd.Daca n-o incepe un circ si o la.bareala de ti-e mai mare dragul, mare minune.Astia daca il pun pe Orban prim ministru, intr-un an pierd credibilitatea mai ceva decat a pierdut Psd-ul in trei.As fi primul care m-as bucura sa nu fie asa.
P.S. Hatere, unde mama supărării esti mă, iar moțai pe scaun?
Marius M, total de acord cu tine. Nu avem o alternativă în acest moment. Usr-Plus sunt prea mici acum, ca să emită pretenţii și deja văd că sunt unii de pe acolo, care încep să „sape” la temelie.
Totuși, acum vom vedea dacă Opoziţia este pregătită cu adevărat. Pentru că, dacă nu gestionează treaba corect și-au cam tăiat craca…
@M&M, cortul (de circ) e pregătit deja! 😉
@Constantin: în România nu a existat niciodată o alternativă reală, ci doar „la vremuri noi, tot noi”.
Sunt paralelă cu politica, dar din ce citesc pe-aici:
– ăia care se zbat sunt avizi de putere (gen PNL)
– ăia care nu se zbat sunt mămăligi (gen USL)
Cum naiba e mai bine?
De principiu, orice politician e avid de putere, puterea e chiar instrumentul politicianului. Daca nu reuseste sa o obtina devine irelevant. A te prezenta ca neinteresat de putere poate avea priza la public, dar daca e chiar o realitate, putem vorbi doar de nepasare si dezinteres. Oricum nu prea ai cum sa bagi mana in foc in privinta setei de putere a unui politician. Fiecare isi construieste o imagine pentru public.
Ramane mereu valabil criteriul 2. Cat de mamaligi sunt.
Nu știu cum o fi mai bine, dar cred că eu am început să dezvolt reacții alergice la modul în care societatea românească se raportează la putere în general, nu doar în politică. În jur privind, am observat că ”puterea” este o valoare pe care românul o interpretează după propria-i structură, respectiv o formă de superioritate asupra altora, în cele mai multe cazuri și din păcate. S-a tot zis că politicienii sunt reflexia noastră, a societății și chiar cred că așa e. Când vom ajunge ca omul de rând să-și folosească puterile mai mult pentru a face bine în loc de rău, poate că și la vârf vom avea oameni cu o mai mică aplecare către război / vânătoare și cu mentalitate de dictatori sau prădători. Și asta fără să fie considerați ”mămăligi”.
uite colea de pe hotnews
10 măsuri promise de liberali:
1. Un guvern cu 15-16 ministere și reducerea numărului de agenții
2. Refacerea capacității administrative prin evaluări ale personalului și ocuparea prin concurs a funcțiilor.
3. Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
4. Abrogarea legii recursulului compensatoriu.
5. Eliminarea supraaccizei la combustibil
6. Eliminarea suprataxării pentru contractele part-time
7. Abrogarea prevederilor OUG 114 referitare la domeniul gazelor, energiei electrice, taxării în domeniul comunicațiilor și înființarea Fondului de Investiții.
8. Abrogarea prevederilor care au afectat Pilonul II de pensii.
9. Desființarea pensiilor speciale cu excepția pensiilor cadrelor militare
10. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
Bullshit! 🤣🤣 pnl = psd = pm = alde = pro ro = udmr.. Și tare mi-e teamă că în curând va fi și = usrplus.
Si era mai bine sa ramana VV prim ministru? Prin comparatie aproape oricine are sanse la functie este mai bun decat ea, oricat de imbecil ar fi, deoarece, in opinia mea, ea a fost nivelul cel mai scazut care ar fi putut fi atins.
Mie unul imi venea pur si simplu sa urlu in fiecare zi cand o vedeam pe tzoapa aparand la TV cu aere de mare om politic, calcand in strachini cu mare gratie. Nu-I vorba ca mai am cativa „clienti” si pe la „opozitie” care imi inspira acelasi sentiment.
Voua care va este atat de scarba sa stiti ca scarba voastra, transformata apoi in indiferenta si egoism maxim ne-au adus in situatia asta.
Exista o vorba veche: „ochiul stapanului ingrasa vita”, noi nu stim ca suntem stapanii acestei tari si ca o data ce ne-am luat ochii (a se citi votul) de pe ea am pierdut sansa sa o ingrasam caci a fost capusata si mulsa de toti sobolanii pe care I-am tolerat… caci prin neprezentarea la vot si „scarba” fata de politica asta am facut, I-am girat pe toti profitorii.
Pana cand nu vom intelege ca este dreptul dar si OBLIGATIA noastra sa impunem standarde politicienilor care vor sa ne reprezinte nu vom avea nimic bun de asteptat.
Întrerup puțin această enumerare de truisme, pe care le cunoaștem toți, ca să precizez că se spune „mie unuia”. Atât, continuați.
Odyseus, nu mai ai la cine să urli la TV și te-ai gândit să vii pe-aici să ne cerți puțin? 🙂
Ok, primim, dar țara ca o vacă și noi toți ca niște stăpâni ce trebuie s-o îngrășăm? O metaforă cam învechită și al cărei sens nu prea cred că mai e relevant pentru o mare parte a populației. Eu cel puțin n-am mai văzut o vacă în realitate de ani de zile și nici nu-mi doresc, iar să stăpânesc una nici atât. Altă metaforă ai? Altfel rămâne ca eu să mă ghidez după definiția din dex, cu țara ca o bucată de Terra, delimitată convențional prin niște hotare, care are numele de România, steagul tricolor, moneda Leu și limba oficială româna. Și în care drepturile și obligațiile sunt alea impuse de legislație . Și tare bine ar fi dacă am înțelege asta toți, inclusiv cei care confundați legile scrise ale țării cu cele nescrise. De cele mai multe ori proprii și personale, sau acceptate doar în grupurile/comunitățile mai mici sau mai mari din care faceți parte.
La noi, la ţărănoaia, cumetriile mafihoţilor sunt bine-mercic, dăcât că se pictează supt altă siglă.
Premarele e de la UNPR, vicele de la ALDE, amalta primului, secretara, a migrat de la PSD la ProRahat, nefasta celui de-al doilea e la PNL, şeful de birou Funciare este PMPist, toate afacerile cu buget se învârt între rudele lor, nu conteză coloratura.
Şi aşa-i peste tot.
Cât aştia #rezistă nu s-a prea schimbat nimic.
Părerea mea.
O groază de priorități și nimeni nu menționează nimic despre soluționarea crizei din domeniul medical care momentan blochează 6000 de absolvenți care nu pot susține examenul de rezidențiat. Totuși putem să privim partea bună, se vor aduna niște bani în plus la stat ca să mai echilibreze bugetul. E trist.
@Aram: Dacă acei 6000 absolvenți ar avea olecuță coaie și-ar lua diplomele și s-ar duce-n Europa largă. Sunt absolut convins că fiecare dintre ei ș-ar găsi un loc de muncă-n domeniu.
Oricum, 70% din medicii specialiști din România rămân fără loc de muncă după terminarea rezidențiatului și susținerea examenului de specialitate.
P.S. Statul are întotdeauna bani, dar nu pentru pulime, ci pentru barosani.
Greata de tot ce se intampla pe scena politica isi are rostul ei, deoarece asa se pot da legi care sunt trecute cu vederea. Foarte importanta greata!
Sa speram ca cine va veni dupa Dancila sa aiba habar ce sa faca cu Romania, este o tara asa frumoasa si o vindem din ce in ce mai mult!